KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

KinaReisers ansvarlige turisme

KinaReiser as bestreber seg på å arrangere ansvarlig turisme og vil bidra til en bærekraftig utvikling på de steder vi besøker.

For eksempel kan vi anbefale våre gjester å bo på Beijing Royal Grand Hotel (tidligere Radisson Blu Hotel) i Beijng som allerede i 1989 ble utnevnt som ”grønt” hotell, hvor de legger vekt på gjenvinning og energisparing.

Et annet spennende eksempel er The Schoolhouse i landsbyen Mutianyu ved Den kinesiske mur, hvor de bestreber seg på å servere kortreist mat, har lokalt ansatte, har installert dusj framfor badekar osv. The Schoolhouse har blitt kåret til et av de fem beste hotellene i Kina av turoperatøren Wild China. De har også mottatt fire ”grønne” stjerner av Eco Hotels of the World, og ble utvalgt som HICAP Best Sustainable (bærekraftige) Community Development in Asia-Pacific i 2009.

Vi leter alltid etter samarbeidspartnere som driver på en ansvarlig måte, og vi jobber aktivt med å inngå avtaler med flere hotell i Kina og Asia med samme bevissthetsnivå.

Men ansvarlig turisme innebærer ikke bare å ”motta” eller å bruke på riktig måte, men også gi noe tilbake. Vi har derfor knyttet oss til flere prosjekter hvor våre reisende kan bidra økonomisk. Vi jobber også med å finne nye steder hvor man selv kan bidra med praktisk innsats som en del av reisen. Interessert? Vi tar gjerne mot ideer og forslag, ta kontakt med Anne Krogh .

I Kina har vi opprettet et Jentefond for å bistå fattige jenter til en utdannelse. I fattige strøk er det pikebarna som først tas ut av skolen, og i den lille byen Qixian har vi i flere år støttet de fattigste familiene slik at jenter har kunnet gå på skole. Til nå har seks jenter fullført videregående, og for tiden er det tre til som får støtte til skolegangen. En av de første jentene ser nå ut til å kvalifisere seg til å fortsette på universitetet, og om hun klarer dette nåløyet, vil hun fortsatt få støtte! Det er fullt mulig å gi penger til en bestemt jente, og så motta rapporter om hvordan det går med henne.

I Mongolia har vi støttet den norske pensjonisten Aase Sims sitt store prosjekt for å hjelpe vanskeligstilte barn og familier i Ulaanbaatar. Aase dro til Mongolia for snart 20 år siden, og har viet sitt liv til å hjelpe de fattigste blant oss, og ved å legge stein på stein har hun bygget opp skole og et aktivitetssenter. Hun har også klart å sende to guttelag til å delta på fotballturneringen Norway Cup!

Ditt bidrag sendes konto 1140 45 37069; vennligst merk hvilket prosjekt du støtter, og ikke glem å oppgi navn og adresse. Du kan gjerne gi et engangsbeløp, eller et fast bidrag pr. måned om du så ønsker.

Til slutt: Alle prosjektbidrag går uavkortet til mottakeren, KinaReiser as tar ingenting i administrasjon eller drift fra de innkomne midlene, og det hele overvåkes av statsaut. revisor Wilhelm Forland.