KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

I år feirer KinaReiser 50 år. Bakgrunnen for KinaReiser er opprettelsen av Vennskapssambandet Norge-Kina (VSNK) 6. juni 1969. Dette var midt under «kulturrevolusjonen» i Kina (1966-76), og kineserne tok ikke imot turistbesøk. Ville man til Kina, måtte man bli medlem av VSNK, og så få anledning til å bli med på en medlemstur. Mange av de første reisene gikk med den transsibirske jernbanen – begge veier!

Å reise til Midtens Rike viste seg å være svært populært. Kunnskapen om Kina var begrenset i Norge, og mange så med undring og spenning på hvordan den store asiatiske kjempen utviklet seg, og ville ved selvsyn få et inntrykk både av den politiske situasjonen og de mange kulturhistoriske severdighetene.I tråd med den økende interessen ble det også et behov for å profesjonalisere reisevirksomheten. I 1986 ble derfor KinaReiser AS opprettet. Anne Krogh – som fortsatt er adm. dir. i selskapet – ble ansatt som den første lederen av selskapet. (Hun har for øvrig nå besøkt Kina ca. 400 ganger; første gang så tidlig som sommeren 1976!).

I dag er KinaReiser en av de ytterst få heleide norske turoperatørene. Vi er en velfungerende bedrift med seks ansatte, hovedkontor i Oslo og et representasjonskontor i Beijing (fra 1993), og vi arrangerer reiser til hele Asia.