KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Kameler er uvurderlige i ørkenen, men skal man rekke alle de obligatoriske stoppene på Silkeveien, er nok toget et bedre alternativ. Når nattoget ruller inn i sentrum av nok en myldrende by, er transportetappen unnagjort og all tid kan brukes til å oppleve det enestående denne regionen har å by på. Med sine mange sentralasiatiske minoriteter og helt unike kultur og natur, vil resten av Kina føles langt unna. Reisen starter i Xi’an og ender opp i Urumqi med fly tilbake til Beijing.

Program i sammendrag

Dag 1 Xi’an-Lanzhou Transfer fra flyplass eller togstasjon, terrakottasoldatene, Bymuren, det muslimske området, lunsj og middag, nattoget til Lanzhou.
Dag 2 Lanzhou-Jiayuguang Ankomst, båttur på Huangheelva, Den hvite pagoden, Huanghe jernbro, statue av Elvas mor, lunsj og middag, overnatting i Lanzhou.
Dag 3 Frokost Morgentoget i ekspressfart til Jiayuguang, besøke Jiayuguangpasset, museum om Den kinesiske mur, kunsthåndverksfabrikk, lunsj og middag.
Dag 4 Frokost Jiayuguang-Dunhuang Transfer til togstasjon og morgentog eller buss til Dunhuang, Mingsha-ørkenen med Halvmånesjøen, kamelridning mot betaling på stedet, lunsj og middag.
Dag 5 Dunhuang-Turpan Frokost, Mogaogrottene, lunsj og middag, transfer til togstasjonen for hurtigtoget til Turpan. Overnatting i Turpan.
Dag 6 Frokost Gaochang oldtidsby, Bezeklicgrottene, De brennende fjellene, Druedalen, irrigasjonssystemet, Emin-minareten, lunsj og middag. Overnatting i Turpan.
Dag 7 Turpan-Urumqi Frokost, buss til Urumqi, Nanshan gressletter, besøke kazakh-hjem og oppleve kazakh-kultur, lunsj og middag.
Dag 8 Urumqi Frokost, Himmelens sjø med båttur, lokal basar, lunsj og middag.
Dag 9 Urumqi-Beijing Frokost, transfer til flyplassen, fly til Beijing, transfer til hotell.

Detaljert program

Dag 1 Xi’an
Programmet starter i det dere ankommer Xi’an. Første stopp er terrakottasoldatene til Kinas første keiser. Armeens oppgave var å beskytte inngangen til keiserens grav, derfor står soldatene i hærformasjon. I sin tid var de malt med sterke farger og utrustet med våpen og brynjer. I dag er fargene borte og de fleste soldatene ble knust under jordmassene, men et iherdig arbeid har restaurert mange hundre av de rundt 7 000 individuelle statuene. Dere har god tid til å se de tre hallene som er oppført over utgravningsfeltene, samt besøket museet som er bygget for bronsegjenstandene som også ble funnet. Tilbake i byen tar dere en runde i Gamlebyen og går innom Den store moskeen, grunnlagt i 742 og fortsatt i bruk. Et godt eksempel på at også ideer og tanker ble fraktet langs Silkeveien. Om kvelden blir dere tatt med til togstasjonen og går om bord i nattoget til Lanzhou.

Dag 2 Lanzhou
Lanzhou er hovedstaden i Gansu-provinsen og har en befolkning på over 3, 6 millioner. Byen ligger ved Den gule elva og er nok ikke den mest sjarmerende byen i Kina. Mens vi venter på nattoget videre, er det godt å strekke på beina, og litt er det jo å gjøre her. Det blir båttur på elven, besøk til Den hvite pagoden og en titt på Huanghe-broen, som var den første som ble bygget for å krysse Den gule elva. Dere overnatter på hotell i  byen.

Dag 3 Jiayuguang
Frokost og deretter transfer til togstasjonen for hurtigtoget til Jiayuguang, som før ble regnet som slutten på det siviliserte Kina. I et trangt pass ble det bygget et stort fort som skulle forsvare Kina mot barbarene utenfor murene, så her ligger Kinas første, eller siste om man vil, vakttårn på Den kinesiske mur. I dette området ble Muren laget av sammenpresset jord og leire, og går nesten i ett med den gule jorden. Nå er det store fortet renovert, og er et imponerende byggverk. Innenfor murene er det i husene laget små tablåer som viser hvordan livet kan ha artet seg her på 1400-tallet. I nærheten er også et museum over Den kinesiske mur, som viser de ulike seksjonene og de forskjellige byggemetodene som ble brukt på det tusenvis av kilometer lange byggverket. Dere overnatter på hotell i Jiayuguang.

Dag 4 Dunhuang
I gamle dager ble de som ble forvist fra riket beordret til å forlate Kina gjennom Jiayuguan, for aldri å komme tilbake. Dere skal videre vestover, men skal få lov til å returnere! Om morgenen går dere ombord i tog eller buss som tar dere med til Dunhuang, en grønn oase og et viktig knutepunkt på Silkeveien. Likevel er det ørkenen som er attraksjonen her, så dere drar til Mingsha med sine voldsomme sanddyner. Er dere heldige vil dere høre sanden synge for dere også. Utrolig nok finnes det en bitte liten oase her, den halvmåneformede sjøen. Det er mulig å ri på kamel, mot betaling på stedet. Når dere først er på Silkeveien er det for dumt ikke å prøve, så får man i hvert fall et visst inntrykk av hvordan reisen gjennom disse områdene kan ha artet seg.

Dag 5 Dunhuang
25 km sørøst for Dunhuang er det en klippe i ørkenen som på 300-tallet inspirerte den første munken til å grave en grotte han kunne bruke til meditasjon og tilbedelse av Buddha. I løpet av de neste 1 000 årene ble det tilsammen hugget ut nærmere 1 000 grotter. Noen var enkle krypinn pilegrimer kunne overnatte i på sin reise, andre ble særdeles vakkert utsmykket med veggmalerier og store Buddha-statuer, betalt av rike familier og handelsmenn som ønsket ekstra beskyttelse for sine reiser. Mogao-grottene er det eldste og største av de buddhistiske grottekompleksene i hele Kina og ligger der Silkeveien delte seg i en nordlig og sydlig gren. I det Silkeveien sakte, men sikkert ble erstattet med handel over havene, forsvant mange av de små samfunnene langs ruten. Grottene ble glemt, sanden tettet igjen åpninger og kun de i umiddelbar nærhet visste om dette stedet. Helt til starten på 1900-tallet, da utenlandske oppdagelsesreisene fikk ferten av noe stort. Mange uerstattelige gjenstander og gamle skrifter ble fraktet vekk, og befinner seg nå over hele verden. Grottene kunne de dog ikke ta med seg, og de står her fortsatt, så mange år etter og er som en liten tidsmaskin for oss. Vi bruker dagen i grottene, med en dyktig guide som tar oss med til de som er åpne den dagen. På grunn av de skjøre maleriene, er det begrenset hvor mange som er tilgjengelige, og de fleste blir bare opplyst av guidens lommelykt. I det svake lyset ser vi fantastiske malerier, tankefulle statuer og hører eventyrlignende historier om både de som fikk laget grottene og maleriene på veggene. Om ettermiddagen tar dere toget videre til Turpan. Overnatting på hotell i Turpan.

Dag 6 Turpan
Turpan omringes av fjell som er over 1 000 meter høye, og i nord tårner Bogda seg 5 000 meter. Turpanbassenget er et stort område som består av grønne oaser og ørken. Halvparten ligger på nivå under havoverflaten, det dypeste punktet er 154 m.u.h. Mest kjent er området for de smaksrike hamimelonene, vindruer og de beste rosinene. Overalt vil vi se de karakteristiske tørkehusene, hvor drueklasene i den tørre luften sakte blir til søte rosiner. Ved ankomst skal dere besøke ruinene etter Gaochang, en gammel handelsby med en historie fra 200 f.Kr. Dere spaserer gjennom konturene av et gammelt samfunn, og kan bare fantasere om hvordan det kan ha vært her da dette var en livlig by. Var det like tørt her da? Turpan er kjent for sitt spesielle vanningssystem, Karez, som ble påbegynt for mer enn 2 000 år siden. Vann blir samlet ved foten av fjellene og ført til jordbruksområdene i flere kilometer lange underjordiske kanaler. Det blir stopp ved den 200 år gamle Eminminareten, her i området er de fleste muslimer, og i dalen der de dyrker vindruer. Er dere heldige vil lyset være på deres side når dere besøker De flammende fjellene, slik at de kan leve opp til navnet og gi dere en storslagen naturopplevelse.

Dag 7 Urumqi
I dag går ferden med bil til hovedstaden i Xinjiang, Urumqi. På veien stopper dere på Nanshan gresslettene, som ligger ved foten av Tianshan-fjellkjeden. Her er det bølgende blomsterenger, granskog, ville dyr og høye fjell i horisonten. Hit kommer kazakene om sommeren, og dere skal få komme hjem til en familie og se hvordan de lever. Om ettermiddagen ankommer dere Urumqi.

Dag 8 Urumqi
Etter alle dagene i ørken og landskap med lite vegetasjon, skal det i dag bli forfriskende å komme seg på båttur, på Heavenly Lake. Sjøen ligger 110 km utenfor Urumqi, og den halvmåneformede innsjøen er svært pittoresk der den ligger omringet av høye fjell og grønne gressletter. Vannet ligger på 1 919 m.o.h, og får sitt vann fra snøsmelting. Den høyeste fjelltoppen, Bogda-fjellet er 5 445 meter over havet. Det blir også stopp ved en lokal basar, før dere kjører tilbake til Urumqi, og den siste natten i Xinjiang.

Dag 9 Urumqi, Beijing
Det er transfer til flyplassen etter frokost, fly til Beijing, transfer til hotell med sjåfør.

Inkludert

• Del av firemannskupé 1.kl. ”soft sleeper” Xi’an-Lanzhou-Jiayuguang-Dunhuang (evnt. med buss)-Turpan
• Flybillett i økonomiklasse Urumqi-Beijing
• Engelsktalende lokale guider og egen bil med sjåfør til programmet
• Fem netter på hotell i turistklasse, i del av dobbeltrom
• Program og måltider som beskrevet; drikke betales på stedet

Verdensarv: Terrakottasoldatene i Xi’an og Mogaogrottene ved Dunhuang;

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 341Med tog langs silkeveienFra 29 195Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.

Programmet tilbys ikke i vintermånedene.

Fakta

Individuelt program i Kina
9 dager
Lokale engelsktalende guider
Bil med sjåfør
Hotell i turistklasse
Program og alle måltider inkludert

Reisemål: Xi'an, Lanzhou, Jiayuguang, Dunhuang, Turpan og Urumqi