KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Dette er en reise, rett og slett skreddersydd for deg som liker tog! Dere går om bord på toget i hovedstaden Beijing. Første stopp er Xi’an med blant annet besøk til terrakottasoldatene. Neste stopp er Luoyang, også en tidligere hovedstad og kjent for sine fantastiske buddhistiske statuer, hugget ut i klippene over elven. Med bil videre til Shaolin og Zhengzhou. Turen går så sørover til det helt spesielle landskapet i Guangxi-provinsen med hurtigtoget til Guiin. Etter å ha blitt fraktet på togskinner i flere dager blir det nå en tur med båt ned Li-elven, fra Guilin til Yangshuo, hele veien omgitt av grønne sukkertoppfjell. Siste etappe går med tog til Shenzhen der dere blir møtt og kjørt med bil videre til Hong Kong.

Program i sammendrag

Dag 1 Beijing Transfer til stasjonen, hurtigtoget til Xi’an. Ankomst Xi’an, transfer til hotell, sykkel på bymuren.
Dag 2 Xi’an Frokost, Terrakottasoldatene, det muslimske området. Om kvelden blir det tur med tuk-tuk gjennom Xi'ans matgater.
Dag 3 Xi’an – Luoyang. Frokost og transfer til stasjonen, hurtigtoget til Luoyang, transfer til hotellet. Sightseeing til Longmengrottene.
Dag 4 Luoyang - Shaolin Frokost, besøk til Shaolin-tempelet inkludert kungfu-show. Besøk til tempelet Zhongyue og videre til Zhengzhou for overnatting.
Dag 5 Zhengzhou – Guilin. Frokost og transfer for hurtigtoget til Guilin. Transfer ved ankomst Guilin til hotellet. 
Dag 6 Guilin - Yangshuo Transfer til Li-elven og båttur til Yangshuo med lunsj (4 t), transfer til hotellet i Yangshuo eller utenfor sentrum*
Dag 7 Yangshuo Frokost, sykkeltur på landsbygda. Lunsj.
Dag 8 Frokost og formiddagen fri, transfer til togstasjonen i Guilin for toget til Shenzhen. Transport videre til hotellet i Hong Kong.

Detaljert program

Dag 1 Beijing – Xi’an
Etter frokost på hotellet i Beijing kjører dere til togstasjonen og finner riktig perrong for hurtigtoget til Xi’an. Ankomst Xi’an om ettermiddagen. Etter innsjekk på hotellet blir dere med guiden til den fantastiske bymuren. 12 meter høy, 15 meter på det bredeste og 13.7 km lang. Dere leier sykler og blir med på en times rolig sykkeltur oppe på muren.

Dag 2 Xi’an F
Uthvilte og med frokost i magen er dere klar for Xi’ans hovedattraksjon. For de fleste er jo terrakottasoldatene som vokter gravkammeret til Qin Shihuang nettopp hovedmålet med reisen. Tenk at denne graven, med over 8 000 fullt utrustede, individuelle soldater og hester i brent leire lå skjult under bakken fra 210 f. Kr til de ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974. Det blir god tid til å se seg rundt, og gå ikke glipp av de vakre bronsegjenstandene. Området rundt det muslimske kvarteret er populært, og det yrer av liv i basarene. Dere har litt tid til å titte rundt i de mange bodene og har dere lyst er det mulig å besøke Den store moskeen i kinesisk stil. Om kvelden blir dere hentes på hotellet og kjørt til startstedet for tur med tuk-tuk gjennom Xi’ans mange smågater for å teste ut deilig lokale retter på steder vi vet dere ikke kan finne på egen hånd.

Dag 3 Xi’an - Luoyang F
Etter frokost kjører dere til jernbanestasjonen i Xi’an for ekspresstoget til Luoyang. Deretter blir det besøk til Longmengrottene, som har noen av Kinas flotteste buddhistiske skulpturskatter. Arbeidet med å meisle ut skulpturer og grotter begynte på slutten av 400-tallet, og de holdt på til slutten av Tang-dynastiet (618 - 907). Det var i dette dynastiet over halvparten av grottene ble laget, og fortsatt er de et majestetisk skue. I alt er det nesten 1 400 grotter med rundt 100 000 figurer i størrelse fra 17 meter til 2 cm, hugget ut i en bratt klippe ved elven. Tilbake til hotellet for overnatting i Luoyang. 

Dag 4 Shaolin F
Etter frokost på hotellet blir dere kjørt ca. 2,5 timer til det 1500 år gamle Shaolinklosteret. Dette tempelet er et verdenssentrum for gongfu (kungfu), den avanserte kampsporten som også kalles wushu, og som utøves bare ved hjelp av kroppen – uten noen form for våpen. Guiden viser dere rundt i tempelet og den nærliggende pagoden, og dere får også oppleve en kampsportoppvisning. Dere kjører med bil til Zhengzhou, en av Kinas eldste byer. Underveis passerer dere Den gule elva. Zhengzhou by er i dag et av landets viktigste jernbaneknutepunkter, dere overnatter på et hotell i byen. 

Dag 5 Zhengzhou - Guilin F
Etter frokost blir dere hentet og kjørt til stasjonen for ekspresstoget til Guilin. Dere ruller inn i Guilin om ettermiddagen og overnatter på hotell i sentrum av denne hyggelige byen. 

Dag 6 Guilin – Yangshuo F/L
Etter frokost kjøres dere til Li-elven, som dere skal tilbringe de neste fire timene på. Seilasen går gjennom et frodig og spennende landskap. Bak hver sving i elven åpenbarer det seg et nytt tablå av runde fjell. Vel fremme i Yangshuo blir dere møtt av guiden. Her får dere tid til å rusle rundt i sentrum av Yangshuo og titte, før dere blir kjørt til hotellet dere skal bo på. Hotellet ligger et stykke utenfor sentrum av Yangshuo i hyggelige og landlige omgivelser omgitt at risåkre og vakker, frodig natur. Hotellet har sykkelutleie og ønsker man å sykle inn til Yangshuo sentrum om kvelden er dette en mulighet, eller man kan bestille en taxi. Er det ønskelig å bo litt mer sentralt til i sentrum av Yangshuo er det også mulig. * Se under inkludert i prisen og avreiser, priser og bestilling!

Dag 7 Yangshuo F/L
Dere blir hentet på hotellet om formiddagen av vår engelsktalende guide for en rolig sykkeltur ut av byen. Dere sykler langs risåkre, elven, grønne fjell og små landsbyer. Underveis blir det tid til fotopauser. Lunsj underveis. Resten av dagen på egen hånd.

Dag 8 Yangshuo F
Formiddagen i Yangshuo på egen hånd før det blir transfer til Guilin og togstasjonen der for nattoget til Shenzhen. 

Dag 9 Shenzhen, Hong Kong 
Ankomst Shenzhen om morgenen. Toget går ikke direkte til Hong Kong, så dere må gå av på stasjonen her og gjennom passkontrollen før dere blir møtt av en person som tar dere videre med bil over grensen til Hong Kong og videre til byens sentrum. I Hong Kong venter nye eventyr - kontakt oss for forslag til program.

Inkludert

• 9 dagers togreise fra Beijing til Hong Kong
• 7 netter på hotell i god turistklasse, del av dobbeltrom
• Engelsktalende lokale guider og egen bil med sjåfør til programmet
• Måltider og drikke betales om bord

* I Yangshuo kan man velge mellom flere hotell. Enten et enkelt turistklassehotell eller et godt internasjonalt hotell i sentrum av Yangshuo. Eller i landlige omgivelser utenfor sentrum i et tradisjonelt «courtyard» hus som er pusset opp til et sjarmerende hotell. Merk at til tider kan sentrum av Yangshuo oppleves masete og med bråk fra gatene. Er man ute etter en helt spesiell opplevelse vil hotellet utenfor sentrum være et godt alternativ.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 220Hurtigtog gjennom Kinafra 16 595Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Fakta

Individuell reise Kina
9 dager
Engelsktalende lokale guider
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Beijing, Xi'an, Luoyang, Shaolin, Zhengzhou, Guilin, Yangshou, Shenzhen, Hong Kong