KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

På denne togreisen får du oppleve Kina gjennom fascinerende landskap og historiske byer. I tillegg skal vi utforske Tibet, kjent som Verdens tak og der vi finner flere av Himalayas topper enn noen andre steder...

Detaljert program

Dag 1 Urumqi
Vi blir møtt ved ankomst Urumqi og kjørt til hotellet. Om kvelden får vi servert velkomstmiddag.

Dag 2 Urumqi
I dag blir det besøk til provinsmuseet i Urumqi, kjent for sin samling av mellom 1500 - og 4000 år gamle mumier. Her finnes også en fin samling av silkeartikler og andre produkter fra ulike tider gjennom historien, også skriftlig materiale på forskjellig språk. De fleste kommer for å se mumiene og de er stort sett godt ivaretatt. Denne kulturen var for inntil for to tiår siden nesten ukjent for historikere og arkeologer, og deres historie og opphav er fortsatt et mysterium. På Xinjiang Regional Museum kan vi se flere av de mumiene som man har funnet i den tørre ørkensanden i Taklamakan. Det virker som om de begravde kroppene har blitt saltet og frysetørket i sanden og dermed blitt bevart svært godt for ettertiden. Klimaet her for noen tusen år siden var betydelig fuktigere enn nå og da kunne menneskene livnære seg på steder som i dag er helt uttørkede, hvilket forklarer hvorfor man nå finner graver i disse helt uttørkede ørkenområdene. Man begravde sine døde på steder som ikke var dyrkbare, kanskje på grunn av jordens høye saltinnhold. I gunstige tilfeller ble kroppen fryst veldig raskt ned etter begravelsen og ble i tillegg saltet inn. Det er interessant at flere av disse mumiene var høye og blonde mennesker... Om ettermiddagen går vi om bord på Shangri-La Ekspress for vår reise gjennom Kina til Lhasa

Dag 3 Kashgar
I dag skal vi til Kashgar, en av de viktigste stedene langs Silkeveien. Det var her den nordlige og sørlige grenen møttes for så å fortsette vestover. For 2 000 år siden var Kashgar det viktigste av de buddhistiske kongedømmene i Tarimområdet. Etter en broket og spennende historie med mange forkjellige herskere er Kashgar i dag en travel muslimsk møteplass. Her finnes hundrevis av stort sett små moskéer. 90 % av de 200 000 innbyggerne er uigurer. I tillegg til hankinesere finnes det også tadzjiker, kirgizer og uzbeker her. Den kinesiske munken Xuan Zang som passerte på 600-tallet noterte seg at innbyggerne hadde grønne øyne. Kashgar er en viktig handelsplass for folk i vestre Kina, varer tilbys overalt og trafikken er et enormt virrvarr av biler, eselkjerrer, hester, kameler, minitraktorer og sykler. Overnatting på Radisson Blu Hotel Kashgar.

Dag 4 Kashgar
Søndag er den store markedsdagen og vi befinner oss på Asias største markedsplass, et marked som har 10 000-talls besøkende! Handelen er meget livlig og vi får oppleve et utrolig fargerikt, pulserende og spennende folkeliv der man kjøper og selger det meste. Markedet ble for noen år tilbake delt i den gamle overdekte basaren der man selger stoffer og klær, silke og bomull, kniver, hatter og luer, gryter og kasseroller, grønnsaker, ferske og tørkede frukter, ristede nøtter, papirvarer, pelsvarer og mye annet. Buskapsmarkedet har man av hygieniske grunner flyttet til utkanten av Kashgar. Her kan man få se kundene, mest uigurer, tadzjiker og kirgizer, prøveri hester og nøye undersøke kuer og sauer.

Dag 5 Turpan

Turpan omringes av fjell som er over 1 000 meter høye, og i nord tårner Bogda på 5 000 meter. Er vi heldige vil lyset være på vår side slik at De flammende fjellene kan leve opp til navnet og gi oss en storslagen naturopplevelse. Ved ankomst skal vi besøke den gamle byen Jiaohe, en av de best bevarte gamle byene i Kina. Vi ser konturene av et gammelt samfunn, og kan bare fantasere om hvordan det kan ha vært her da dette var en livlig by. Var det like tørt her da? Turpan er kjent for sitt spesielle vanningssystem, Karez, som ble påbegynt for mer enn 2 000 år siden. Vann blir samlet ved foten av fjellene og ført til jordbruksområdene i flere kilometer lange underjordiske kanaler. Vanningsanlegget blir ansett som et av de virkelig store prosjektene i Kina.

Vi besøker en uygurfamilie der vi får oppleve tradisjonell dans og får smake på lokal snacks.

Dag 6 Dunhuang
Denne morgenen skal vi utforske Dunhuangs vakre sanddyner på kamel. Utrolig nok finnes det en bitte liten oase her, den halvmåneformede sjøen.

25 km sørøst for Dunhuang er det en klippe i ørkenen som på 300-tallet inspirerte den første munken til å grave en grotte han kunne bruke til meditasjon og tilbedelse av Buddha. I løpet av de neste 1 000 årene ble det tilsammen hugget ut nærmere 500 grotter. Noen var enkle krypinn pilegrimer kunne overnatte i på sin reise, andre ble særdeles vakkert utsmykket med veggmalerier og store Buddha-statuer, betalt av rike familier og handelsmenn som ønsket ekstra beskyttelse for sine reiser. Mogao-grottene er det eldste og største av de buddhistiske grottekompleksene i hele Kina og ligger der Silkeveien delte seg i en nordlig og sydlig gren. I det Silkeveien sakte, men sikkert ble erstattet med handel over havene, forsvant mange av de små samfunnene langs ruten. Grottene ble glemt, sanden tettet igjen åpninger og kun de i umiddelbar nærhet visste om dette stedet. Helt til starten på 1900-tallet, da utenlandske oppdagelsesreisene fikk ferten av noe stort. Mange uerstattelige gjenstander og gamle skrifter ble fraktet vekk, og befinner seg nå over hele verden. Grottene kunne de dog ikke ta med seg, og de står her fortsatt, så mange år etter og er som en liten tidsmaskin for oss. På grunn av de skjøre maleriene, er det begrenset hvor mange som er tilgjengelige, og de fleste blir bare opplyst av guidens lommelykt. I det svake lyset ser vi fantastiske malerier, tankefulle statuer og hører eventyrlignende historier om både de som fikk laget grottene og maleriene på veggene.

Dag 7 Jiayuguan
I dag besøker vi det første passet på vestsiden av Den kinesiske mur, Jiayuguan-passet. Sammen med Shanhaiguan er det et av de største og mest intakte passene på Muren. Dette var en viktig militær festning, men også et viktig knutepunkt langs Silkeveien, verdens eldste handelsrute som forbandt Kina, Sentral-Asia og Europa.

Dag 8 Xining
I dag skal vi utforske denne historiske og multietniske regionen som er hjem for utrolige 37 forskjellige nasjonaliteter. Xinings historie kan spores 2100 år tilbake i tid. Vi får oppleve noen av regionens didtinkte tradisjoner og skikker.

Første stopp er moskeen Dongguan, den største moskeen i Qinghai, unik for sin tradisjonelle kinesiske arkitektur som skiller seg fra den arabiske stilen. Om ettermiddagen skal vi til markedet Shuijingxiang. På dette markedet finner man alt fra mat og drikke til dagligvareprodukter.

Dag 9 Golmud
Når vi ankommer Golmud sier vi farvel til vårt tog Shangri-La ekspressen og sjekker inn på Doubletree by Hilton Hotel for én natt.  Dagen kan brukes på egen hånd; gjør deg litt kjent i byen eller bruk hotellets svømmebasseng og treningsområde.

NB! Det kan hende vi får billetter til høyhastighetstoget til Tibet i dag. Da vil eventuelt natten i Golmud utgå og vi får en ekstra dag i Lhasa for akklimatisering.

Dag 10 Golmud - Lhasa
Vi går om bord på høyhastighetstoget som skal ta oss med på en uforglemmelig 14-timers reise langs den 1142 kilometer lange "Verdens Tak"-linjen til Lhasa. Vi passerer verdens høyestliggende jernbanepass (Tangula) beliggende utrolige 5 km over havet. På grunn av høyden vil det bli pumpet ekstra oksygen i togets ventilsjonssystem. Personlige masker er tilgjengelig ved behov. Ved ankomst Lhasa blir vi kjørt til Shangri-La Hotel for overnatting i tre netter. Det ligger sentralt til, mellom palassene Norbulingka og Potala, henholdsvis det tidligere sommerpalasset og det tidligere vinterpalasset til Dalai Lama. Begge disse palassene er i dag på Unescos verdensarvliste.

Dag 11 Lhasa
Lhasa ligger i et lite "basseng" omgitt av fjell, og navnet betyr bokstavelig talt "sted for gudene". Beliggende på rundt 3650 moh er det en av de høyestliggende byer i verden. Byen er også det tradisjonelle setet til Dalai Lama og det helligste stedet i Tibet med over tusen år med kulturell og åndelig historie.

Vi besøker Norbulinka, Dalai Lamas sommerpalass. Det ble oppført på 1740-tallet som et sted man kunne rømme unna sommerheten. Dette er fortsatt et stille og fredelig sted borte fra byens bråk og et nydelig sted å utforske. Det blir tid på egen hånd slik at man kan rusle rundt og ta inn Lhasas atmosfære. Man kan også ta en frivillig tur ut av Lhasa for å besøke en lokal landsby og se hvordan livet fortoner seg her.

Dag 12 Lhasa
På vår andre fulle dag i Lhasa besøker vi Jokhang-tempelet. Dette er Tibets viktigste helligdom og det åndelige hjemmet for nesten alle tibetanere. Deretter utforsker vi det tilstøtende Barkhor-markedet, det eldste markedet i hovedstaden og en velkjent rute for de mange pilegrimene som tar veien til templet. En lokal lunsj ledsages av tradisjonell folkemusikk.

Om ettermiddagen besøker vi Potalapalasset, tidligere sete for den tibetanske regjeringen og Dalai Lamas vinterbolig før han flyktet til India i 1959. Palasset inneholder tusenvis av rom og dominerer byens skyline. Plassert på Marpo Ri-høyden, 130 meter over Lhasa-dalen, stiger Potala-palasset ytterligere 170 meter, og er den største monumentale strukturen i Tibet og et av verdens arkitektoniske underverker.

Avskjedsmiddag om kvelden.

Dag 13 Lhasa
Frokost på hotellet og avreise.

Inkludert

• Beskrevet reiseopplegg Urumqi - Lhasa med overnatting i kupé på toget iflg. dag-for-dag programmet og beskrevne netter på hotell.
• Ankomst og avreisetransfer på startpunkt og sluttpunkt på reisen
• Alle måltider inkl. vin, øl, mineralvann til lunsj og middag (hvis ikke annet er angitt). Premium vin og champagne er ikke inkludert
• Guidede turer og program som beskrevet
• Te, kaffe og mineralvann 24 timer i døgnet 
• Erfarne engelsktalende turledere tilgjengelig på toget og lokale engelsktalende guider på sightseeingprogrammet
• Tips til guider og servicepersonell
• Omfattende informasjonspakke med ruteguide og generell reiseinformasjon
• Lege følger med på toget

Ikke inkludert
• Reisen til og fra startpunkt og sluttpunkt på beskrevet reiseopplegg, be oss om tilbud på din flyreise! 
• Avbestillingsbeskyttelse i tilfelle sykdom før avreise
• Reiseforsikring (obligatorisk)
• Eventuelle personlige utgifter som klesvask, telefon, barregning, fotografering på enkelte museer m.m.
• Tilleggsprogram som ikke er beskrevet
• Visum (du vil få mer informasjon ved bestilling)

 

Avreiser, priser og bestilling

Kina og Tibet på skinnerHeritage Class
DatoPrisTillegg enkeltrom
26/9-20 - 8/10-20Fra 106 515Bestill reise
5/4-21 - 17/4-21På forespørselBestill reise

Fakta

Internasjonal fellesreise med Shangri-La Express
13 dager
Mange stopp underveis
Alle måltider inkludert

Reisemål: Urumqi, Kashgar, Turpan, Dunhuang, Jiayuguan, Xining, Qinghai, toget til Tibet, Lhasa