KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Det kinesiske kjøkkenet regnes som et av verdens beste og mest varierte. Bli kjent med Kinas kultur gjennom maten!
Turene er lagt opp med tanke på at mat er vinduet inn til en kultur. Ved å ta vare på og dele den kulinariske arven, bevarer vi den unike kulturen. Utfluktene lar deg fordype deg i Kinas severdigheter og kultur. Målet er å legge til rette for møter mellom reiseglade mennesker som setter pris på god mat.

Program i sammendrag

Beijings matverden – mange muligheter:
•    3 timers tur: På tuk-tuk gjennom gjennom Beijings matverden
•    5 timers kokkekurs

Detaljert program

Beijings spennende matverden i hutongene
Kveldsprogram
Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuk-tuk mens dere spiser den beste lokale maten hovedstaden har å by på? Vi tar dere vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter... Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong og smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor dere kan smake på bryggeriets øl. 

Når: Turen går hver kveld (unntatt mandager) fra kl. 18.30.
Inkluderer: Spennende lokale smaksretter, lokal engelsktalende guide, øl og kort introduksjon i Beijings mattradisjoner.

En kveld på byen i Beijing
En kveld på byen i Beijing byr på alt man måtte drømme om av god mat og drikke!
Opplev det "nye" Beijing med besøk til en av Beijings mange hyggelige moderniserte hutonger. Dere starter med å besøke en av Beijings fremste håndverksbryggerier som ligger i en sjarmerende hutonggate. Her smaker dere på bryggeriets eget lokale øl. Deretter hopper dere inn i en av våre tuk-tuks og kjører gjennom gatene til en trendy kneipe som griller kjøttspyd over åpne flammer og serverer deg en smaksprøve av sitt eget hjemmebryggede øl. Som avslutning på kvelden besøker dere en av Beijings nyskapende cocktailbar, hvor dere lidenskapelig blir tatt med på en smaksreise gjennom Kinas mange ulike baijiu-smaker. Baijiu er Kinas eneste snaps. Tilslutt får vi servert en spennende coctail, laget etter dine egne baijiu-favoritter.

Når: Turen går tirsdager, fredager og lørdager.
Inkluderer: Spennende lokalt brygget øl, lokale matretter, lokal engelsktalende guide, kort introduksjon i Beijings og Kinas øl – og sprittradisjoner.

Kokkekurs i en hutong
Heldagsprogram (ca. 6 timer)

Lyst til å lære hvordan man lager noen fantastiske retter? Bli med på kokkekurs i en ekte hutong i Beijing! Det kinesiske kjøkkenet er blant verdens fremste, og utdannelsen til en kokk er lang og krevende. I dag inviterer vi deg med på et lite kurs i matlaging. Du får en innføring i filosofien bak det kinesiske kjøkken og blir fortalt hva slags kjøtt, fisk, grønnsaker, oljer og krydder som blir brukt. Kokken viser steg for steg hvordan maten lages og ikke minst viktig – du får lage mat selv fra grunnen akkompagnert av kyndig veiledning. Her midt inne i Beijings gamle hutonger kan det faktisk hende du får ditt livs matopplevelse, og det til og med ved å spise mat du har laget selv!

Chef Chao som holder kokkekursene har hatt kursene i 8 år. Han vokste opp i en kantonesisk profesjonell kokkefamilie. Han har bodd i Sichuan i flere år og studerte på kokkeskolen i Sichuan. Beijing Cooking School ble først åpnet av Miss Chunyi Zhou i 2006. Kurslokalet er i hjemmet til Mr Chao og dere får også en titt inn bak fasadene i nabolaget og hvis dere ønsker er det mulig og bli med på markedet for å kjøpe inn dagens råvarer.

Program (ca. tider)
08.45 Bli med på besøk til det lokale markedet for å kjøpe inn dagens ferske råvarer. Denne delen er frivillig.
10.00-10.30 Innføring i bruk av sauser og krydder.
10.30-14.30 Kokkekurset. Kokken presenterer dagens meny før han går gjennom fem retter som skal lages; tre av dem får du selv lage etter kokkens instruksjoner. Opplæring i «kinesisk» bruk av kniv og andre redskaper er selvfølgelig en viktig del av instruksjonen.

Privat kokkekurs:
Det er også mulig å ha private kokkekurs for deg og ditt reisefølge, dette vil normalt være mulig på ettermiddagen etter kl. 15.00. Sesongbaserte menyer, ta kontakt for mer detaljer om menyen.

Privat middag:
Er dere ute etter en unik matopplevelse, men ikke ønsker å lage maten selv er det mulig å reservere en privat middag hjemme hos Mr Chao hvor han forbereder og lager maten for dere.
Minimum 4 personer

Inkludert

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere, men man kan bli plassert sammen med andre, totalt inntil 6 personer. Prisen er basert på at du tar taxi eller kommer deg til turens start på egen hånd. Alle får med god veibeskrivelse!

Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Beijings fantastiske matverden På forespørselBestill reise
Kokkekurs i en hutong CC11fra 795Bestill reise

Det er også mulig å lage et privat opplegg for deg og ditt reisefølge med disse programmene. Antall deltagere er da minimum 2, pris på forespørsel.

Fakta

Matturer i Beijing