KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

La oss gi deg en smak av Kinas fantastiske matverden! Velg selv om du vil ha en egen privat guide eller bli med andre matglade mennesker fra andre steder i verden på en spennende opplevelse gjennom Beijings, Xi’ans, Shanghais eller Chengdus matlabyrinter! Vi garanterer at våre dyktige engelsktalende guider vil introdusere deg til Kinas mat og kultur ved å spise der lokalbefolkningen spiser! Her kan du kombinere frokost, lunsj eller middag med spennende opplevelser.

 

Detaljert program

Frokosttur i Beijings hutonger:
Bli med vekk fra turistområdene og utforsk et tradisjonelt hutong-nabolag mens du nyter frokost som en lokal. Besøk ulike spisesteder og gateboder og se hvordan maten din blir tilberedt av familiene som har gjort det i generasjoner. Avslutt med en av byens beste kaffe med utsikt!

Når: Turen går onsdager, lørdager og søndager kl. 09.00

Inkluderer: Spennende lokale smaksretter, lokal engelsktalende guide, kaffe og kort introduksjon i Beijings og  Kinas frokosttradisjon

Beijings spennende matverden (kveldsprogram)
Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuk-tuk mens dere spiser den beste lokale maten hovedstaden har å by på? Vi tar dere vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter... Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong og smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor dere kan smake på bryggeriets øl. 

Når: Turen går torsdager, onsdager, fredager, lørdager og søndager kl. 18.30

Inkluderer: Spennende lokale smaksretter, lokal engelsktalende guide, øl og kort introduksjon i Beijings mattradisjoner. 

En kveld på byen i Beijing
En kveld på byen i Beijing byr på alt man måtte drømme om av god mat og drikke!
Opplev det "nye" Beijing med besøk til en av Beijings mange hyggelige moderniserte hutonger. Dere starter med å besøke en av Beijings fremste håndverksbryggerier som ligger i en sjarmerende hutonggate. Her smaker dere på bryggeriets eget lokale øl. Deretter hopper dere inn i en av våre tuk-tuks og kjører gjennom gatene til en trendy kneipe som griller kjøttspyd over åpne flammer og serverer deg en smaksprøve av sitt eget hjemmebryggede øl. Som avslutning på kvelden besøker dere en av Beijings nyskapende cocktailbar, hvor dere lidenskapelig blir tatt med på en smaksreise gjennom Kinas mange ulike baijiu-smaker. Baijiu er Kinas eneste snaps. Tilslutt får vi servert en spennende coctail, laget etter dine egne baijiu-favoritter.

Når: Turen går tirsdager, fredager og lørdager.
Inkluderer: Spennende lokalt brygget øl, lokale matretter, lokal engelsktalende guide, kort introduksjon i Beijings og Kinas øl – og sprittradisjoner.

Kokkekurs i en hutong
Heldagsprogram (ca. 6 timer)

Lyst til å lære hvordan man lager noen fantastiske retter? Bli med på kokkekurs i en ekte hutong i Beijing! Det kinesiske kjøkkenet er blant verdens fremste, og utdannelsen til en kokk er lang og krevende. I dag inviterer vi deg med på et lite kurs i matlaging. Du får en innføring i filosofien bak det kinesiske kjøkken og blir fortalt hva slags kjøtt, fisk, grønnsaker, oljer og krydder som blir brukt. Kokken viser steg for steg hvordan maten lages og ikke minst viktig – du får lage mat selv fra grunnen akkompagnert av kyndig veiledning. Her midt inne i Beijings gamle hutonger kan det faktisk hende du får ditt livs matopplevelse, og det til og med ved å spise mat du har laget selv!

Chef Chao som holder kokkekursene har hatt kursene i 8 år. Han vokste opp i en kantonesisk profesjonell kokkefamilie. Han har bodd i Sichuan i flere år og studerte på kokkeskolen i Sichuan. Beijing Cooking School ble først åpnet av Miss Chunyi Zhou i 2006. Kurslokalet er i hjemmet til Mr Chao og dere får også en titt inn bak fasadene i nabolaget og hvis dere ønsker er det mulig og bli med på markedet for å kjøpe inn dagens råvarer.

Program (ca. tider)
08.45 Bli med på besøk til det lokale markedet for å kjøpe inn dagens ferske råvarer. Denne delen er frivillig.
10.00-10.30 Innføring i bruk av sauser og krydder.
10.30-14.30 Kokkekurset. Kokken presenterer dagens meny før han går gjennom fem retter som skal lages; tre av dem får du selv lage etter kokkens instruksjoner. Opplæring i «kinesisk» bruk av kniv og andre redskaper er selvfølgelig en viktig del av instruksjonen.
Privat kokkekurs:
Det er også mulig å ha private kokkekurs for deg og ditt reisefølge, dette vil normalt være mulig på ettermiddagen etter kl. 15.00. Sesongbaserte menyer, ta kontakt for mer detaljer om menyen.

Privat middag
Er dere ute etter en unik matopplevelse, men ikke ønsker å lage maten selv er det mulig å reservere en privat middag hjemme hos Mr Chao hvor han forbereder og lager maten for dere.
Minimum 4 personer

Tuk-tuk gjennom Xi’ans matverden (kveldstur)
På kveldsturen handler det om mat og drikke! Dere møter opp ved brannstasjonen i sentrum av byen. I løpet av turen kan dere nyte ubegrenset med øl og brus mens dere kjøres rundt i Xi'an i en privat tuk-tuk. Dere vil smake på den beste maten på steder vi vet at dere ikke kan finne på egen hånd. Turen avsluttes på et lokalt bryggeri for å smake på den lokale øl, den eneste i sitt slag som er brygget lokalt i Xi'an. Du ordner selv transport tilbake til hotellet.

Når: Turen går hver dag fra kl. 18.00

Inkluderer: Spennende lokale smaksretter, lokal engelsktalende guide, øl og kort introduksjon i Xi’ans mattradisjoner. 

Frokosttur i Xi’an
Se hvordan Xi’an våkner opp ved å oppleve smaker, lyder, lukter og den lokale levemåten. Dere møter opp ved brannstasjonen i sentrum av Xi'an. Etter en lokal Xi’an-frokost vil dere utforske et av Kinas eldste og største matmarkeder. Her får dere virkelig oppleve det lokale livet. Dere må spare litt plass i magen for vårt siste stopp, alt mens dere nyter en deilig spesiallaget kopp te! Du ordner selv transport tilbake til hotellet.

Når: Turen starter kl. 09.00 om morgenen og går tirsdager, torsdager, lørdager og søndager.

Inkluderer: Spennende lokale smaksretter, lokal engelsktalende guide, te og kort introduksjon i Xi’ans mattradisjoner.

Frokosttur i Shanghai
Denne turen tar deg med til små gater og tradisjonelle gamle lokalsamfunn. Underveis besøker du seks spisesteder og prøver minst 10 autentiske frokostretter. Nyt vegetariske nudler i et tempel, se hvordan Shanghais berømte stekte "potstickers" og dumplings tilberedes. Det blir besøk til et lokalt marked hvor dere kan nyte blant annet hjemmelaget urtealkohol. Opplev lokallivet i dette travle området. Dette er det virkelige Shanghai!

Når: Turen går hver morgen fra kl. 09.00
Inkluderer: Spennende lokale smaksretter, lokal engelsktalende guide, kort introduksjon i Shanghais frokosttradisjoner. 

Shanghais spennende matverden (kveldsprogram)
Det er ingen bedre måte å oppleve Shanghais travle gater på enn til fots. På denne turen får dere Shanghais mest autentiske kulinariske opplevelse! På turen besøker dere restauranter og nabolag som dere garantert ikke hadde funnet på egenhånd samtidig som dere nyter deilig lokalmat skulder til skulder med de lokale. På turen spiser dere bare mat fra det lokale Shanghai kjøkkenet og dere opplever nabolag og lokalsamfunn som har eksistert så lenge som byen. Ingen tur til Shanghai er komplett uten å ha prøvd byens mest berømte tallerken, deilige ferske dumplings i suppe. Det blir også et besøk til et privat hjem, hvor vi får servert nydelig hjemmelaget mat. Turen avsluttes på en hyggelig liten bar hvor det serveres lokalt brygget øl.

Når: Turen går hver kveld fra kl. 18.30
Inkluderer: Spennende lokale smaksretter, lokal engelsktalende guide, øl og kort introduksjon i Shanghais mattradisjoner.

Opplev Chengdus matverden (kveldsprogram)
Vår kveldstur er en tur utenfor allfarvei og et ekte mateventyr! Privat transport med tuk-tuk, ubegrenset mat og øl, er bare en del av moroa. Bli med å se hvordan maten blir forberedt og hør om hvordan familiene har servert den beste maten i byen gjennom generasjoner. Du kan ikke gå glipp av dette hvis du har tenkt deg en tur til Chengdu!

Når: Turen går tirsdager, onsdager, fredager, lørdager og søndager kl. 18.30.

Inkluderer: Spennende lokale smaksretter, lokal engelsktalende guide, øl og kort introduksjon i Chengdus mattradisjoner.

Chengdus hotpot, te og markeder (ettermiddagsprogram)
Opplev Chengdus sanne hjerte, drikk te skulder mot skulder med lokalbefolkningen og besøk et bortgjemt lokalmarked. Gled dere over et stort og deilig hotpot-måltid og slapp av i en lokal boutique-bar.
Sammen med andre matinteresserte turister og en lokal guide tar vi dere med på en reise rundt i Chengdu. Vi besøker en sjarmerende bakgård og et lokalt nydelig tehus hvor vi nyter te og litt tesnacks. Videre går ferden innom et lokalt marked hvor vi lærer om ulike krydder som er viktige ingredienser i Sichuanmat. Vi lærer mer om de ulike ingrediensene som brukes for å lage en tradisjonell hotpot og selvfølgelig blir det servert et herlig hotpotmåltid, før vi avslutter med et glass fruktvin i den sjarmerende baren.

Når: Turen går daglig fra kl. 16.00
Inkluderer: Spennende lokale smaksretter, lokal engelsktalende guide, lokale drikker  og kort introduksjon i viktige krydder brukt i Sichuanmat.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
1. Frokosttur i Beijingfra 495Bestill reise
2. Beijings spennende matverdenfra 695Bestill reise
3. En kveld på byen i Beijingfra 845Bestill reise
4. Tuk-tuk gjennom Xi'ans matverdenfra 595Bestill reise
5. Kokkekurs i en hutongfra 795Bestill reise
6. Frokosttur i Xi'anfra 495Bestill reise
7. Frokosttur i Shanghaifra 495Bestill reise
8. Shanghais spennende matverdenfra 645Bestill reise
9. Opplev Chengdus matverdenfra 595Bestill reise
Chengdus hotpot, te og markederfra 495Bestill reise

Fakta

Individuelle program i Beijing, Xi'an, Shanghai eller Chengdu
Morgen- eller kveldsprogram
Program med fokus på mat
Engelsktalende guide

Reisemål: Beijing, Xi'an, Shanghai eller Chengdu