KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

På tide å oppfylle drømmen om å reise med den legendariske transsibirske jernbanen? Bli med på vår reise med privattoget Tsarens gull fra Moskva til Beijing. Vi besøker noen av verdens største, mest fascinerende og interessante severdigheter i Moskva og Beijing. I tillegg stopper vi flere steder i Russland og i Mongolia. Norsktalende reiseleder fra KinaReiser følger med på hele reisen.

Program i sammendrag

Dag 1 – Reiseleder møter på flyplassen. Fly Oslo - Moskva. Ankomst Moskva, lokal guide møter, middag, Moscow-by-night-tur.
Dag 2 – Moskva Frokost, Kreml, lunsj, avreise med det chartrede spesialtoget Tsarens gull, middag.
Dag 3 – Kazan Frokost, ankomst Kazan, Kreml, lunsj og middag.
Dag 4 – Jekaterinburg Frokost, ankomst Jekaterinburg, lunsj, Blodkatedralen, middag.
Dag 5 – Novosibirsk Frokost, ankomst Novosibirsk, byrundtur, lunsj, middag.
Dag 6 – Togreise Videre gjennom Sibir, over elva Yenisej. Frokost, lunsj, middag ”Tsar´s Feast” med kaviar- og vodkasmaking.
Dag 7 – Irkutsk Frokost, ankomst Irkutsk, byrundtur, sibiriske hus, Alexander III:s nye statue, lunsj, friluftsmuseet ”Liv og arbeid under tsartiden”, middag. Overnatting på hotell.
Dag 8 – Irkutsk, Bajkal Frokost, buss til en sibirisk by ved Bajkalsjøen, lunsj, piknikmiddag ved sjøen (væravhengig).
Dag 9 – Tog mot grensen til Mongolia Frokost, ankomst Ulan Ude, byrundtur, lunsj, ankomst grensen, middag.
Dag 10 – Ulanbaatar Frokost, ankomst Ulanbaatar, byrundtur med blant annet Gandanklosteret og lamatempelet Choijin, lunsj, middag. Overnatting på hotell.
Tilleggsprogram: Tradisjonell mongolsk forestilling (EUR14 pr. person, betales på stedet.) På forespørsel: overnatting i gér-leir mot tillegg i pris.
Dag 11 – Ulanbaatar Frokost, nomadebosetting på steppene, pikniklunsj, mongolsk hesteshow, middag, avreise med toget om kvelden.
Dag 12 – Togreise mot den kinesiske grensen Frokost, tog gjennom Gobiørkenen, lunsj, ankomst grensen mot Kina og bytte av tog, middag, fortsatt togreise.
Dag 13 – Beijing Frokost, ankomst Bejiing, togreisen er avsluttet, transfer, innsjekking på det hotellet vi skal bo i Beijing, lunsj, programfri ettermiddag.
Dag 14 – Beijing Frokost, Himmelens tempel, Den himmelske freds plass, lunsj, Den forbudte by.
Dag 15 – Beijing Frokost, Den kinesiske mur, lunsj, Åndeveien og Minggravene, avskjedsmiddag (Pekingand).
Dag 16 – Transfer til flyplassen. Fly Beijing - Oslo. Hjemkomst samme ettermiddag/kveld.

Detaljert program

Dag 1 Moskva
Reiseleder fra KinaReiser møter på Gardermoen. Fly Oslo - Moskva. Vi blir møtt og ønsket velkommen av guiden på flyplassen og kjørt til et førsteklasses hotell i Moskva. Velkomstmiddag. Første utflukt er “Moscow by Night”, etterfulgt av en rusletur ved Den røde plass, samt vi får oppleve Stalins ”palasser for folket” i den fantastiske Metroen.

Oslo - Moskva 13.10 - 16.45

Dag 2 Moskva
Frokost før rundtur i Moskva, som starter med besøk til imponerende Kreml og en av katedralene på området. Etter lunsj blir vi kjørt til toget som skal ta oss østover, og vi blir kjent med medpassasjerene på reisen under en uformell samling i spisevognen. Middag og togavgang om kvelden og eventyret starter for alvor!

Dag 3 Kazan
Om morgenen kommer toget til Tartarenes gamle hovedstad ved elven Volga – Kazan. Vi får besøke byens Kreml (borg) som er full av kunstskatter som vitner om problemfylt historie mellom tartarer, kosakker og russere. Her får vi en fantastisk utsikt over Volga (Europas største elv) og byen. Toget fortsetter videre om kvelden.

Dag 4 Jekaterinburg
Ut på ettermiddagen kommer toget til Jekaterinburg som er Uralregionens hovedstad. I løpet av dagen passeres grensen mellom Europa og Asia. Jekaterinburg er byen der den siste russiske tsarfamilien Romanov ble henrettet. Den korte byrundturen inkluderer besøk til byens Blodkirke som ble bygget til minne om hendelsen. Hele sentrum ble restaurert i 2009.

Dag 5 Novosibirsk
Ankomst Novosibirsk i hjertet av Sibir, hvor vi blir hilset velkommen på tradisjonell russisk vis med brød og salt. Den korte byrundturen viser oss den mest sovjetiske byen i løpet av reisen. Vi får også se det enorme Transsibirske-monumentet og den mektige Ob-elven.

Dag 6 Sibir (Krasnoyarsk)
Toget, som nå kan betraktes som vårt andre hjem, fortsetter rolig østover. I dag stopper vi i Krasnoyarsk som ligger ved elven Yeniseis bredder. Det blir en liten byvandring til fots, før det bærer tilbake på toget til en smak av russiske tradisjoner med vodka- og kaviarsmaking - akkomgagnert av et fredelig landskap som glir forbi. Langs ruten dukker stadig typiske sibirske trehus opp midt i bjerkeskogen. NB! Toget stopper ikke i Krasnoyarsk på alle avganger (avhenger av de endelige rutetidene som blir fastsatt rett før avreise).

Dag 7 Irkutsk
I dag kommer toget til sagnomsuste Irkutsk, hovedstaden i østlige Sibir. Under byrundturen besøker vi den nye statuen av Alexander III som har erstattet den tidligere transsibirske obelisken og ikke minst de karakteristiske sibirske trehusene i byen. Etter lunsj drar vi til friluftsmuseet med fokus på liv og virke i historiske Sibir. Overnatting på hotell sentralt beliggende i Irkutsk i natt.

Dag 8 Bajkalsjøen
På programmet står utflukt til den vakre Bajkalsjøen. Innsjøen inneholder en femtedel av jordens ferskvann og er verdens største og dypeste innsjø. Vi reiser med buss til en sibirsk landsby, der vi går om bord i båten og krysser sjøen. På den andre siden venter vårt tog igjen. Vel om bord går turen langs den utrolig vakre innsjøen i flere timer og vi får god anledning til å nyte utsikten fra togvinduet. Middag blir servert utendørs i tradisjonell stil ved elvebredden (væravhengig).

Dag 9 Ulan Ude
Toget klatrer fra Bajkals bredder oppover Selengadalen gjennom det østlige Sibirs ville og isolerte fjellstepper til republikken Buryatias hovedstad Ulan Ude. Her, like ved foten til det mongolske høylandet, blir det byrundtur før toget går videre til grensen. Formalitetene tar sin tid….

Dag 10 Ulaanbaatar
I løpet av natten har toget kommet opp til den mongolske høysletten og Mongolias hovedstad Ulaanbaatar. Her besøkes det buddhistiske Gandanklosteret og Lamamuseet. Om kvelden tar guiden oss med ut for nyte forfriskninger (drikken betales på egen hånd). Overnatting på et sentralt plassert mellomklassehotell.
Tilleggsprogram: Kveldsforestilling med tradisjonell mongolsk musikk. Bestilles og betales på stedet.
På forespørsel: Overnatting i et mongolsk gér-telt ute på steppene. Bestilles og betales før avreise.

Dag 11 Ulaanbaatar
Etter frokost er det utflukt til de ”mongolske alpene” – virkelig en naturopplevelse av de sjeldne. Lunsj spises i en tradisjonell gér (nomadenes telt). En mongolsk rideoppvisning fremføres eksklusivt for gruppen, før vi returnerer til toget og fortsetter mot Kina.

Dag 12 Gjennom Gobi
Nyt utsikten og det vakre landskapet fra kupéen. Gobi er en enorm halvørken med mange sanddyner her og der. Det finnes stadig nye dinosaurskjeletter i ørkenen. Kanskje får vi se kameler ved vannhull langs toglinjen, her får vi i alle fall følelsen av å være ute på en eksotisk reise! I dag når vi den kinesiske grensen, og sier farvel til vårt tog. Vi stiger om bord i et av de regulære togene siden vårt tog ikke kan kjøre inn i Kina pga. av forskjellig sporvidde på togsettet. Det kinesiske toget har ikke kupeer i de høyeste kategoriene (Nostalgic comfort og Bolshoi).

Dag 13 Beijing
Frokost og ankomst Kinas hovedstad om morgenen, etter å ha beskuet morgenlivet i landsbyene langs toglinjen. I Beijing skal vi bo tre netter på et førsteklasses hotell i sentrum av byen. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.

Dag 14 Beijing
Etter frokost blir det utflukt i en av verdens mest imponerende byer. På programmet står det utrolig vakre Himmelens tempel, den enorme Himmelske freds plass og etter lunsj keiserpalasset Den forbudte by. Middag på egen hånd.

Dag 15 Beijing
Intet besøk til Beijing uten en tur til Muren! I dag drar vi etter frokost til et av verdens mest imponerende byggverk: Den kinesiske mur! Lunsj. Om kvelden er det duket for et tradisjonelt pekingandmåltid.

Dag 16 Beijing
Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen for hjemreise med fly. Ankomst Gardermoen samme ettermiddag/kveld.

Beijing - Moskva 11.40 -14.45                   
Moskva - Oslo 18.25 - 20.05      

Vi gjør oppmerksom på at programmet kan bli endret underveis.

Inkludert

• Fly Oslo - Moskva / Beijing - Oslo
• Norsktalende teknisk reiseleder fra KinaReiser.
• Lokale engelsktalende guider på reisemålene der vi stopper.
• Lokal engelsktalende guide i Beijing.
• Moskva: overnatting på hotell i god turistklasse, del i dobbeltrom. Program som beskrevet. Transfers, transporter og eventuelle inngangsbilletter inngår.
• Togreisen Moskva-Kinas grense med spesialtoget Tsarens Gull. Kupékategori: se prisliste.
• Under angitte stopp langs veien: angitt program i Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk og Bajkalsjøen, Ulanbaatar og Beijing.
• En overnatting i Irkutsk og en natt i Ulanbaatar på hotell i god turistklasse, del i dobbeltrom.
• Kinesisk tog fra grensen Mongolia/Kina og til Beijing.
• Beijing: tre netter på hotell i førsteklasse (minst 4-stjerner), del i dobbeltrom. Angitt program. Transfers, transporter og inngangsbilletter.
• Måltider Dag 1 i Moskva: 1 middag. Dag 2-12 på toget Tsarens Gull og der vi stopper (t o m Mongolia): 12 frokoster, 11 lunsjer, 11 middager. På Tsarens Gull inngår måltidsdrikke bordvann/juice, te/kaffe samt vodka ved vodkasmakingen. Dag 13-16 i Beijing: 3 frokoster, 3 lunsjer, 1 middag, inkl enklere måltidsdrikke.
• Underholdende og informative aktiviteter om bord og på de stedene vi gjør stopp.
• Omfattende praktisk reiseinformasjon.
• På toget mellom Moskva og Erenhot/Erlian (grensen Mongolia/Kina), finnes en russisk lege om bord på toget.

Ikke inkludert
• Visum til Russland, Mongolia og Kina kr. 5.495,-
• Tips
• Personlige utgifter
• Service som ikke er nevnt

Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring. Vi formidler Gouda forsikring.
• Enkeltkupé på toget
• Enkeltrom på hotell: spør ved bestilling
• Tilslutning fra andre byer, eller forlengelse av reisen i Kina; spør ved bestilling.
• Kveldsforestilling i Ulaanbaatar (dag 10): EUR14 pr. person - bestilles og betales på stedet.
• Overnatting i gér-telt i de mongolske alpene: kr. 395,- pr. person

Reisen kan kun kjøpes direkte hos KinaReiser.

Beskrivelse av kupékategorier:

Cat I: Standard
4-mannskupé med køyesenger, toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. Bord under vinduet. 9 kupeer per vogn.
Standard

Cat II: Classic
2-mannskupé med to senger på "bakkenivå". Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. I tillegg finnes det dusj i annenhver vogn. Bord under vinduet. 9 kupeer per vogn.

Classic

Cat II: Superior
Nyere type 2-mannskupé med to senger på "bakkenivå". Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. I tillegg finnes det dusj i annenhver vogn. Bord under vinduet. 9 kupeer per vogn.

Cat II: Superior Plus
Nyere type 2-mannskupé med to senger på "bakkenivå". Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. Dusj i hver vogn. Bord under vinduet. 8 kupeer per vogn.

Superior

Cat III: Nostalgic Comfort
2-mannskupé med to køysenger, bord ved vinduet og ekstra stol. Toalett i hver ende av vognen, men eget vaskerom med vask mellom to 2-mannskupeer. Strømuttak (både 110 og 220 volt) i hver kupé. 8 kupeer per vogn.

Nostalgic Comfort

Avreiser, priser og bestilling

Transsibirske Cat 1: Standard: firesengskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
5/6-21 - 20/6-21På forespørselBestill reise
Transsibirske Cat II: Classic: tosengskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
5/6-21 - 20/6-21På forespørselBestill reise
Transsibirske Cat II a: Superior: tosengskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
5/6-21 - 20/6-21På forespørselBestill reise
Transsibirske Cat II b: Superior Plus: tosengskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
5/6-21 - 20/6-21På forespørselBestill reise
Transsibirske Cat III: Nostalgic Comfort: tosengskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
5/6-21 - 20/6-21På forespørselBestill reise

Priser er per person, beregnet på at to personer reiser sammen. Prisen gjelder kun for innehavere av Aftenpostens A-kort.
A-kortpris: På forespørsel Normalpris: På forespørsel

NB! Antall firesengskupeer er svært begrenset.

Med Aftenpostens fordelsprogram A-kortet kan du bestille denne reisen med KinaReiser til en gunstig pris. Prisen gjelder for innehaver av A-kortet og inntil 5 personer i samme husstand. A-kortnummer må oppgis ved bestilling.

Se våre spesielle reisebetingelser for reiser med Den transsibirske jernbanen.

Reisen kan kun bestilles direkte hos KinaReiser.

Andre betingelser:
Et ikke refunderbart depositum på 20 % av reisens sum betales ved bestilling
Restbeløpet må være KinaReiser senest i hende 95 dager før avreise
Visumprosessen må settes i gang senest 6 uker før avreise.
Betingelser for flybilletter kommer i tillegg og spesifiseres i forbindelse med tilbud på disse.

Avbestillingsbetingelser:
Ved avbestilling fra depositum er betalt fram til 90 dager før avreise tapes 20 % av det totale beløp
Ved avbestilling 89-42 dager før avreise tapes 50 % av det totale beløp
Ved avbestilling 41- 10 dager før avreise tapes 90 % av det betalte beløp
Ved avbestilling under 10 dager før avreise tapes inntil 100% av det totale beløp

Forbehold om programendringer, samt prisendringer som følge av valutasvingninger og generell prisstigning utenfor KinaReisers kontroll.

Minimum antall deltagere: 16

Fakta

Transsibirske - et eventyr på skinner
Fellesreise Transsibirske
16 dager
Norsktalende reiseleder
Fly Oslo-Moskva / Beijing-Oslo
Privattog Moskva-Beijing
Mange stopp underveis

Spesialpris til innehavere av A-kortet

Reisemål: Moskva, Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk og Bajkalsjøen, Ulaanbaatar og Beijing

Dag 1 – Fly Oslo - Moskva, ankomst Moskva
Dag 2 – Moskva
Dag 2 – 12 Togreise med Tsarens Gull
Dag 3 – Kazan
Dag 4 – Jekaterinburg
Dag 5 – Novosibirsk
Dag 6 – Togreise
Dag 7 – Irkutsk
Dag 8 – Irkutsk, Bajkal
Dag 9 – Tog mot grensen til Mongolia
Dag 10 – Ulanbaatar
Dag 11 – Ulanbaatar
Dag 12 – Togreise mot den kinesiske grensen
Dag 13-15 – Beijing
Dag 16 – Beijing Transfer til flyplass, hjemreise med fly