KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

For første gang, ved hjelp av det nyeste Pandaw-skipet "Laos Pandaw", er det mulig for reisende å seile på den mektige øvre delen av Mekong-elven - hele veien fra Vientiane til Kina eller omvendt. Dette blir et fantastisk 14-netters pionércruise hvor du får oppleve sjarmerende landsbyer, vakker natur, eksotisk jungel, Det gylne triangel og Kinas eventyrlige Yunnan-provins. Reisen inkluderer også overnatting i Vientiane, Luang Prabang, Chiang Saen og Jinghong.  

Detaljert program

DAG 1
ANKOMST VIENTIANE

Transfer fra flyplassen i Vientiane eller fra Udon Thani (1.5 time) i Thailand på den andre siden av elven. Ombordstigning på skipet fra kl. 11.30, etterfulgt av lunsj. Ettermiddagen har dere til egen disposisjon for utforskning av den herlige franskinspirerte byen. Middag om bord eller i land på en av de mange restaurantene.
Transferinformasjon: Transfer er inkludert fra flyplassen i Vientiane eller Udon Thani. Vi foreslår tidlig ankomst. Transfer kan også arrangeres ved sen ankomst, men dere vil kanskje gå glipp av lunsj og / eller ettermiddagsutflukt.
I forkant av cruiset er det også mulig å være med på en tur til Krukkesletten. Arrangeres med fly tur/retur Vientiane.

NB: Reiseruten for denne ekspedisjonen er kun en indikasjon på hva dere får oppleve. Dere reiser til avsidesliggende områder, derfor kan programmet endre seg underveis. En fleksibel innstilling er derfor nødvendig når du bestiller dette cruiset.

DAG 2
BAN PAKLAY

Frokost om bord. I dag forlater dere de dyrkede slettene i Vientiane og seiler videre inn i et dramatisk landskap av jungel og fjell, der elva renner fort og vilt. Fantastiske fjellformasjoner helt ned mot elvebredden. Det fortøyes på en sandbank for natten.

DAG 3
PAK LAI

En by med mange bygninger i kolonistil og yrende lokale markeder. Pak Lai har den største elefantfestivalen i Sørøst-Asia, vanligvis holdt i februar.

DAG 5
LUANG PRABANG

Fortøyd i hjertet av Luang Prabang utforsker vi den godt bevarte og vakre byen oppført på Unescos verdensarvliste. Buddhistiske templer, biblioteker, gamle palass og vakre frodige hager gjør dette til Asias lille perle. Her finnes også et yrende nattmarked og mange herlige kafeer.

DAG 5
LUANG PRABANG

Ved daggry går hundrevis av munker på rekke gjennom byen med sine tomme messingkjeler. Når prosesjonen kommer legger dere ris opp i messingkjelene – magisk!
Så går turen med bil ut på landsbygda og til den imponerende fossen Khuang Si hvor dere kan svømme i naturens eget basseng ved fossen, eller gå en tur på en av stiene i området.  Underveis besøkes lokale landsbyer. Tilbake i Luang Prabang og kvelden er til egen disposisjon.

DAG 6
PAK OU-GROTTENE OG NAM OU-ELVEN

Skipet forlater Luang Prabang og på veien stopper dere for og utforske de buddhistiske Pak Ou-grottene – en mystisk pilegrimsattraksjon beliggende høyt over Mekongelvens bredde. Ikke langt unna svinger skipet inn på Nam Ou-elven med sine spektakulære fjellsider rett ned i elven. Dere fortsetter på elva hele dagen gjennom stryk og grunner.
Nam Ou-elven er en av de viktigste elvene i Laos. Sammen med Mekong er Nam Ou den eneste naturlige kanalen egnet for transport med større båter.

DAG 7
PAKBENG

Dere går i land for en tur til den lille landsbyen Pakbeng beliggende ved elven dypt i Laos jungel. Ved Pak Tha gjøres en avstikker opp Namtha-elven i lokale longtail-båter for å besøke en Khmu-landsby. Eksotisk!

DAG 8
CHIANG SAEN, THAILAND

Dere ankommer Chiang Saen ved lunsjtid. Om ettermiddagen blir det sightseeing til Det gylne triangel og besøk til Opiummuseet. Retur til skipet.

DAG 9
VEIEN TIL MANDALAY, MYANMAR
Skipet krysser Mekong over til Myanmar-siden og dere reiser med bil langt inn i Kengtung på den gamle veien til Mandalay. Målet er, dersom tiden tillater det, den gamle koloniale «hill station» Loi Mwe. Her finner dere forlatte angloindiske bungalower, golfbaner, polobaner og tennisbaner. Den gamle veien til Mandalay går gjennom vakre Shan-landsbyer som ligger i dyrkede daler mellom fjell og jungel.

DAG 10
CRUISE PÅ MEKONG
Dere fortsetter oppover Mekong med Myanmar på deres venstre side og Laos på deres høyre. Dere stopper for å utforske en jungellandsby på laotisk side og får kanskje tid til en vandretur i jungelen.

DAG 11
MUANG LONG
Dere ankrer opp i Xiang Kok og reiser med bil til byen Muang Long der dere besøker Aka-stammens landsby. Muang Long er et fjellrikt distrikt vest for Muang Sing, som deler en 50 km lang grense med Myanmar.

DAG 12
INN I KINA
Etter et besøk i en lokal landsby forlater dere Laos og krysser grensen inn i Kina. Dere kan se at Mekong-elven skifter til en smaragdgrønn farge. Dere fortsetter til Gang Lei hvor dere går i land for en spasertur.

DAG 13
MENGLUN BOTANISKE HAGE
Et morgenbesøk til den berømte Menglun botaniske hage, bygget i 1959 og som er et av Kinas viktigste botaniske forskningssentre. Utforsk de imponerende hagene med mange sjeldne, eksotiske og truede plantearter som for eksempel dragetreet, det giftige upastreet, klokkeblomsten som åpner og lukker seg ved soloppgang og solnedgang og «Dancing Grass» som responderer på lyd. Etter lunsj seiler dere videre oppover Mekong og stopper ved Menzhan der dere tar en kikk på tempelet Mangza.

DAG 14
TEMPELET MANGFEILONG OG TEPLANTASJE
Dere seiler til Jinghong. Morgenutflukt til det imponerende klosteret Mangfeilong. Etter lunsj besøker dere en kinesisk teplantasje der dere også får prøvesmake på teen. Så til tempelet Manting Park, et av de viktigste templene i Yunnan-provinsen. Om kvelden samles alle for avskjedsmiddag og dere får også se et tradisjonelt danseshow på teateret Mengbalanaxi.

DAG 15
JINGHONG
Etter frokost er cruiset ferdig og dere går i land. Ønsker dere mer program i Kina? Ta kontakt!

NB: En taxi fra flyplassen i Jinghong til bryggen tar ca. 30 minutter med normal trafikk.

Tilleggsprogram i Laos: Be om program

Tilleggsprogram i Kina: Be om program

Se flere elvecruise i Asia hos By K (By Kinareiser)

 

Inkludert

• Inngangsbilletter
• Engelsktalende guide
• Tips til besetningen om bord
• Hovedmåltider
• Drikke (kun lokalprodusert)
• Transfer fra Vientiane eller Udon Thani til skipet i Vientiane eller v.v.

Prisen inkluderer ikke
• Internasjonale flybilletter
• Havneavgifter
• Klesvask
• Visum
• Drivstofftillegg
• Importerte drikkevarer (vin, sprit, likør, Perrier, espresso, cappuccinos etc.)
• Tips til turguider, lokale guider, bussjåfører, båtførere og sykkeldrosjesjåfører
• Tilleggsprogram i forkant og etterkant av elvecruiset

NB: Dette er en rekognoseringsreise og reiseruten er kun en indikasjon på hva man får oppleve og mange endringer kan oppstå underveis. Reisende på dette elvecruiset må være forberedt på et ordentlig eventyr og være innstilt på at endringer kan og vil inntreffe. Dette er første gang en elvebåt foretar denne ekspedisjonen gjennom disse fire landene og det kan oppstå forsinkelser ved grenseovergangene. Reisende som synes plutselige endringer i programmet og forsinkelser er stressende bør ikke bestille denne turen. Våre guider gjør sitt beste for å dekke så mye som mulig av programmet, men noen utflukter kan bli byttet ut med andre. Vi kan forsikre deg om at vi gjør alt som er mulig, forhåpentligvis mer enn det som er beskrevet i programmet over.

 

Fakta

Individuell reise Laos, Thailand, Myanmar og Kina
15 dager
Elvecruise på Mekong med Laos Pandaw (14 netter)
Transfer til/fra flyplass
Engelsktalende guider
Bil med sjåfør ved utflukter
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Start i Laos, videre inn i Nord-Thailand, Myanmar og Kina