KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Hua Shans spisse tinder og fantastiske landskap er unike. I løpet av dagene i  Xi’an blir dere tatt med på en spektakulær fjelltur på kinesisk vis. Det blir også et besøk til museet med de fantastiske terrakottasoldatene som vokter gravkammeret til keiser Qin Shihuang. Men terrakottahær og høye fjell er ikke det eneste Xi'an har å by på. I løpet av denne reisen får dere også med dere sykkeltur på bymuren, vandretur i det livlige muslimske området og lokale matopplevelser!

Program i sammendrag

Dag 1 Xi’an Transfer fra flyplass eller togstasjon til hotellet i Xi’an, sykling på bymuren.
Tilleggsprogram (betales på stedet): Grand Tang Culture Street med middag.
Dag 2 Xi’an Frokost, terrakottafabrikken og Terrakottasoldatene, Den store moskeen og området rundt.
Dag 3 Xi’an Frokost, dagstur til fjellet Hua Shan
Dag 4 Xian Frokosttur gjennom Xi’ans matverden. Sen ettermiddag transport til flyplass eller togstasjon for videre reise.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Xi'an
Ved ankomst Xi’an blir dere møtt av en lokal, engelsktalende guide som skal være med dere de neste dagene. Etter innsjekk på hotellet blir dere med guiden til den fantastiske bymuren. 12 meter høy, 15 meter på det bredeste og 13.7 km lang. Dere leier sykler og blir med på en times rolig sykkeltur oppe på muren.
Tilleggsprogram (bestilles og betales på stedet): Om kvelden kan dere bli med guiden til Grand Tang Culture Street, en hyggelig gågate i tradisjonell stil fra Tang-dynastiet. Her får dere litt tid til å rusle rundt på egen hånd, eller dere kan følge med guiden for litt mer historie. Middag på en lokal restaurant er inkludert.

Dag 2 Xi'an
Uthvilte og med frokost i magen er dere klare for Xi’ans hovedattraksjon. For de fleste er jo terrakottasoldatene som vokter gravkammeret til Qin Shihuang nettopp hovedmålet med reisen. Tenk at denne graven, med over 8 000 fullt utrustede, individuelle soldater og hester i brent leire lå skjult under bakken fra 210 f. Kr til de ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974. Det blir god tid til å se seg rundt, og gå ikke glipp av de vakre bronsegjenstandene.
Området rundt det muslimske kvarteret er populært, og det yrer av liv i basarene. Dere har litt tid til å titte rundt i de mange bodene og har dere lyst er det mulig å besøke Den store moskeen i kinesisk stil. Kvelden på egen hånd.

Dag 3 Hua Shan
I dag er dagen kommet for en spennende og annerledes fjelltur til Hua Shan. Fjellet er et av fem store fjell i Kina som har en lang og religiøs betydning. Dette gjør at det blant kineserne er ekstra populært å besøke fjellet.
Dere blir hentet etter frokost og fraktet med tog fra Xi’an til Hua Shan. Sammen med en lokal guide går turen over fjellet med en blanding av kabelbaner, trapper og tilrettelagte stier.  Lunsj spiser dere underveis. Transport tilbake til hotellet etter endt tur.

* Vi gjør oppmerksom på at en tur hit er ikke som en tur i fjellet i Norge. Her er det mange mennesker (du vil ikke være alene) godt tilrettelagte stier, trapper og kabelbaner, men utsikten er utrolig og det er en unik mulighet til å oppleve den lokale turistkulturen. Det finnes utallige stier og muligheter, så snakk med din konsulent om tips og råd om rutevalg.
Den mest berømte stien på fjellet er Plankestien. Hua Shans plankesti blir ofte regnet som den farligste fotturen i verden, dette er for de som er ekstra sultne på spenning. Med andre ord, ikke for sarte sjeler men mer for de adrenalinavhengige! Du vil i tillegg møte mennesker som kommer og går i begge retninger. Man må nemlig tilbake samme vei man kom fra!

Dag 4 Xi’an
Dagen starter med en frokosttur rundt i gatene i Xi'ans matverden. Se hvordan Xi’an våkner opp ved å oppleve smaker, lyder, lukter og den lokale levemåten. Etter en lokal Xi’an-frokost vil dere utforske et av Kinas eldste og største matmarkeder. Her får dere virkelig oppleve det lokale livet. Dere må spare litt plass i magen for vårt siste stopp, alt mens dere nyter en deilig spesiallaget kopp te! På ettermiddagen blir det transfer til flyplassen eller togstasjonen for reise videre.

Inkludert

• 4 dagers program i Xi’an og Hua Shan inkl. inngangsbilletter til severdighetene og kabelbane.
• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• Tre netter på hotell i god turistklasse, i del av dobbeltrom
• Måltider som beskrevet; drikke betales på stedet

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 202Terrakottahæren og hellige fjellPå forespørselBestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.
Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Xi'an
4 dager
Lokal engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Hotellopphold i del av dobbeltrom
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Xi'an, Hua Shan