KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Trodde du at en reise til Mount Everest bare var for de mest hardbarkede og krever måneder med forberedelser? Om du ikke har noen ambisjoner om faktisk å klatre mot toppen, er det ingen sak å komme seg til Base camp, så fremt du kommer deg til Lhasa først.
Det skal likevel sies at dette er en tur for eventyreren og for den som vil legge et lite stykke ekstremsport til sin reise. Overnattingen er av det enkle slaget, ta gjerne med lakenpose og glem minibar og andre luksusfasiliteter. Det er helpensjon på turen, transporten foregår med jeep, og lokal guide følger med på programmet.

Program i sammendrag

Dag 1 Lhasa Gyangze Bil til Yamdrok-sjøen, lunsjboks, fortsette til Gyangze, middag.
Dag 2 Gyangze Sakya Frokost, kjøre til Sakya, besøke Sakya-tempelet, lunsj og middag.
Dag 3 Shaka Base camp Frokost, kjøre til Mount Everest Base Camp, lunsj og middag, overnatte i Rongbu-klosteret.
Dag 4 Base camp Frokost, vandretur, lunsj og middag.
Dag 5 Base camp Xigaze Frokost, kjøre til Xigaze, lunsj og middag.
Dag 6 Xigaze Lhasa Frokost, besøke Tashilhunpo-klosteret, kjøre til Lhasa, lunsj og middag.

Detaljert program

Dag 1 Lhasa, Gyangze
Dere blir hentet på hotellet i Lhasa, og kjører ut av byen. På bilturen mot Gyangze blir det lunsjstopp ved den vakre, hellige innsjøen Yamdrok Tso. Totalt er det ca. 250 km til Gyangze, hvor det blir tid til en liten byrundtur før innsjekking på hotellet.

Dag 2 Gyangze, Sakya
Dagens etappe går til Sakya (4 280 m.o.h). Hit kommer det svært få utenlandske besøkende. På den ene siden av dalen lå det før et stort tempel- og klosterområde. Under Kulturrevolusjon på 60 og 70-tallet ble hele dette veldige komplekset ødelagt. Nå kan bare små ruinrester skimtes. Dere besøker det aktive og godt bevarte Sakyaklosteret som er et av Tibets mest kjente og mest merkelige kloster, grunnlagt allerede 1268 og bygget som et fort.

Dag 3 Sakya, Base Camp
Ferden går videre over Gyatsola-passet på hele 5 220 m.o.h, det høyeste nivået dere passerer. En steinvarde med bønnevimpler markerer passets høyeste punkt. Ved skiltet som sier at det er 5 114 km til Shanghai i øst kan dere for første gang få et glimt av Mount Everest. Turen går videre til Mount Everest Base Camp, hvor dere innkvarteres i Rongbu-klosteret, verdens høyest beliggende kloster på 4 950 moh. Forholdene er enkle, men beliggenheten veier forhåpentligvis opp mot akkurat det.

Dag 4 Base Camp
Opphold ved Base Camp. Det er mulig å gå seg en tur, men husk at her er luften svært tynn.

Dag 5 Base Camp, Xigaze
På vei tilbake til Lhasa overnatter dere i Tibets nest største by Xigaze.

Dag 6 Xigaze, Lhasa
Før dere kjører det siste strekket tilbake til Lhasa, besøker dere klosteret Tashilunpo, Panchen Lamas hovedsete. Ankomst Lhasa sent om ettermiddagen, dere blir satt av ved hotellet.

 

Inkludert

• Lokal engelsktalende guide
• Egen bil med sjåfør
• Program og måltider som beskrevet

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 290Mount Everest Base CampFra 17 195Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.

Høy høyde:
Å reise i disse områdene betyr å bevege seg i høyder opp til 5 220 moh, men som oftest rundt 3 600 moh. De aller fleste klarer dette uten noe problem. Før du bestiller, vurdér din almentilstand. Naturligvis er det viktig at du har en god og omfattende reiseforsikring (obligatorisk). Reiseforsikringsselskapene kan ha begrensninger når det gjelder reiser i store høyder. Sjekk med ditt forsikringsselskap om du må tegne ekstra forsikring!

Fakta

Individuelt program
6 dager
Lokal engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Hotell i turistklasse
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Lhasa,Yamdrok Tso, Gyangze, Shaka, Mount Everst BC, Xigaze