KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Lhasa kan ta pusten fra deg, bokstavelig talt! Hovedstaden i den autonome Tibet-provinsen ligger på 3490 meters høyde, så det er ikke bare de nydelige palassene, templene og de fargerike innbyggerne og pilegrimene som vil gjøre deg andpusten. Og heldigvis klarer de aller fleste seg helt bra og kan fortelle om fantastiske reiseopplevelser.
Lhasa er hovedsete for den tibetanske buddhismen og religionens tilstedeværelse er overalt. Potalapalasset (”vinterpalasset”) ruver på en klippe over byen med sine mange rom og utallige altere. Jokhangtempelet fra 642 med sitt forgylte bronsetak er det helligste og viktigste tempelet for tibetanske buddhister. Hver ettermiddag samles munkene i hagen utenfor Seraklosteret for å diskutere buddhistisk filosofi. Pilegrimer og turister blir alle berørt av disse hellige stedene.
Det er likevel ikke bare byvandring og templer på programmet. En dagstur tar dere over Kambalapasset (4794 m.o.h.) og til den hellige Yamdroksjøen, som med sitt turkise vann danner en vakker scene for medbragt lunsj.

Program i sammendrag

Dag 1 Lhasa Ankomst Lhasa med fly eller tog. Transfer til hotell i Gamlebyen, sen middag.
Dag 2 Lhasa Frokost, Potalapalasset, lunsj, Norbulingka sommerpalass.
Dag 3 Lhasa Frokost, Jokhangtempelet, lunsj, Seraklosteret med debatterende munker.
Dag 4 Yamdrok Frokost, kjøre til Yamdroksjøen (ca. 3 t), stopp ved Kambalapasset, lunsjboks ved vannet, retur Lhasa, middag med sang- og danseforestilling.
Dag 5 Lhasa Frokost, transfer til flyplass eller togstasjon.

Detaljert program

Dag 1 Lhasa
Dere har selv bestemt om det skal være toget eller flyet som frakter dere til Lhasa, dette programmet starter i det dere setter føttene 3 568 meter over havet i Tibets hovedstad. Transfer til hotell som ligger i gamlebyen og sen middag.

Dag 2 Lhasa
Det lett gjenkjennelige og mektige Potalapalasset ble bygget under den femte inkarnasjonen av Dalai Lama, Lobsang Gyatso (1617 – 1682). Potala er et tretten etasjers høyt palass med over 1 000 rom, bygget på en klippe som ser ut over byen. Her finner vi Dalai Lamas hellige trone, mengder med saler for meditasjon, buddhistisk kunst, skatter av gull og edelsten. I Lhasas vestre utkant bygget den sjuende Dalai Lama på slutten av 1700-tallet et sommerpalass, Norbulingka. Prosesjonene som ble holdt da Dalai Lama hvert år flyttet fra Potala til Norbulingka hørte til Lhasas fremste attraksjoner. Så sent som i 1956 ble et stort tilbygg avsluttet. Den nålevende, fjortende Dalai Lama måtte forlate alt dette da han flyktet til India fra den kinesiske hæren i 1959. I palasset kan man fortsatt se Dalais tronsal, audiensrom med veggmalerier som skildrer Tibets historie, hans egen etasje med en sovjetisk radio og en europeisk seng.

Dag 3 Lhasa
Jokhang-tempelet midt i Lhasa er lamaismens aller helligste helligdom, hit har tibetanere valfartet siden 600-tallet. Foran Jokhang kaster pilegrimene seg rett ut på bakken og ber før de trer inn for å ofre jaksmør i smørlampene og penger foran buddhaene og kanskje et tynt sjal, en hata, over en Buddhas utstrakte hender. Tidligere var alle pilegrimene tvunget til å måle opp med sine kropper en sju kilometer lang hellig vei rundt Lhasa før de fikk komme inn i byen. Ettermiddagen vier dere til det store Sera-klosteret som tilhører Gelugpa-sekten innen lamaismen (De gule hattene) og hadde på det meste 5 000 munker og nonner og var kjent over hele Tibet for sitt akademi. Klosterområdet er tolv hektar stort og Sera er i dag et av Tibets best bevarte klostre. Hver ettermiddag samles munkene i hagen for å diskutere buddhistisk filosofi.

Dag 4 Lhasa, Yamdrok
Lhasa er fascinerende nok, men Tibet er mye mer enn bare templer, det er også storslagen natur. Tidlig om morgenen kjører dere vestover ut av Lhasa og krysser elven Yarlung Tsangpo, samme elv som under navnet Brahmaputra renner sammen med Ganges og tømmer vannet sitt i Bengal-bukta. Det går ikke fort, for veien er smale. På 4 794 meters høyde kommer dere til Kambala-passet, hvor man får et godt utsyn over denne delen av Tibet. Ikke lenge etter ankommer dere den turkisskimrende hellige sjøen Yamdrok Tso, som er vendepunktet for dagens utflukt og et perfekt sted å nyte medbragt nistemat. Det dramatiske landskapet, mange steder dekorert med forblåste bønnevimpler, og den høye, rene, klare luften gir opplevelser som overgår det meste man kan forestille seg. Om kvelden er det middag med sang- og danseforestilling i Lhasa.

Dag 5 Lhasa
I god tid før avreise er det transfer til flyplass eller togstasjon.

Inkludert

• 4 netter på hotell i turistklasse, i del av dobbeltrom
• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• Program og måltider som beskrevet; drikke betales på stedet

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 283Lhasa ekspress8 295Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Høy høyde:
Å reise i disse områdene betyr å bevege seg i høyder opp til 5 220 moh, men som oftest rundt 3 600 moh. De aller fleste klarer dette uten noe problem. Før du bestiller, vurdér din almentilstand. Naturligvis er det viktig at du har en god og omfattende reiseforsikring (obligatorisk)

Fakta

Individuelt program i Lhasa
5 dager
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Hotell i turistklasse
Program og måltider som beskrevet