KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Når man først har reist så langt burde man få med seg så mye som mulig. Har du noen dager ekstra etter Lhasa, er det mer å se i Tibet. Mye mer. Dette programmet tar deg til Gyangze og Xigaze, med overnatting begge plasser. Enestående natur underveis, spennende templer og klostre og gjestfrie mennesker.
Gyangze, ca. 250 km fra Lhasa, er en relativt liten by med underkant av 60 000 innbyggere. Gjennom byen som ligger på knappe 4 000 meters høyde, går den såkalte Friendship Highway som forbinder Kathmandu med Lhasa. Sentralt på en høyde ligger det delvis gjenoppbygde fortet fra 1390 og Pelkhor Chode-klosteret med de fleste stupaene (gravkamrene) i Tibet. 90 km fra Gyangze ligger Xigaze på 3 840 meter. Dette er Tibets nest største by med ca. 100 000 innbyggere. Her finner du det store Tashilhunpo-klosteret, opprettet i 1447 av Gendun Drup, den 1. Dalai Lama. Panchen Lama har sitt sete her.

Program i sammendrag

Dag 1 Lhasa Yamdrok Gyangze Kjøre fra Lhasa til Yamdrok-sjøen, lunsjboks, fortsette til Gyangze.
Dag 2 Gyangze Xigaze Frokost, Palkhor Chode-tempelet og Kumbum-stupaen, kjøre til Xigaze, besøke lokal familie.
Dag 3 Xigaze Lhasa Frokost Tashilunbu-klosteret, tidlig lunsj, retur Lhasa.

Detaljert program

Dag 1 Lhasa, Yamdrok, Gyangze
Tidlig om morgenen kjører dere vestover ut av Lhasa, og langsomt går ferden på smale veier til Kambala-passet, på 4 794 meters høyde. Den turkisskimrende hellige sjøen Yamdrok Tso er et passende sted for å spise den medbragte nistematen. Landskapet er mildt sagt en fantastisk kulisse for en enkel lunsj. Dere fortsetter vestover langs sjøen. Veien klatrer igjen opp mot nye høyder og dere passerer Karola-passet på hele 5 010 moh. Herfra går det nedover til under 4 000-meters nivå og ned i dalen der Gyangze ligger. Man passerer dyrkede jorder, små byer, buskapsflokker og en del jakokser. Fra en høy klippe overvåker en femhundre år gammel festning den strategisk beliggende Gyangze og krysningspunktet mellom Tibets gamle handelsveier til Nepal, India, Bhutan og Sikkim. Dere overnatter her.

Dag 2 Gyangze, Xigaze
Før dere setter dere i bilen for neste etappe besøker dere Palkhor Chode-tempelet og Kumbum-stupaen. Tempelet er unikt i Tibet, for det samler munker fra ulike retninger innen den tibetanske buddhismen. Der er også en helt spesiell samling kostymer fra tibetansk opera, fra Ming (1368-1644) og Qing-dynastiet (1644-1911). Så fortsetter reisen til Xigaze. Hit kom den svenske oppdagelsesreisende Sven Hedin og hans karavaner etter utallige strabaser i februar 1907. Her får dere mulighet til å snakke om hvordan livet arter seg i denne delen av Tibet, det er lagt inn et besøk hos en lokal familie.

Dag 3 Xigaze, Lhasa
Om morgenen besøker dere det store Tashilunpo-klosteret, grunnlagt i 1447 og som i dag har nærmere 1 000 munker. Tashilunpo er sete for Panchen Lama, en inkarnasjon av Buddha og nærmest etter Dalai Lama i rang innen den tibetanske lamaismen. Den tiende Panchen Lama døde i 1989, hvorpå to ”konkurrerende” gutter har blitt pekt ut som hans inkarnasjon. Den ene har Dalai Lamas støtte, den andre er godkjent av den kinesiske regjeringen. Klosteret er i prinsippet en inngjerdet by, med brosteinsgater mellom de gamle bygningene. I en av klosterets saler finner vi en 26 meter høy buddhastatue som er laget av 150 tonn kobber og messing og trukket med 279 kilo rent gull! Her finnes også små templer, kapell og graver for tidligere Panchen Lamaer. Etter en tidlig lunsj kjøres dere tilbake til Lhasa.

 

Inkludert

• Lokal engelsktalende guide
• Egen bil med sjåfør
• Program og måltider som beskrevet

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 284Gyangze og XigazeFra 4 295Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.

Høy høyde:
Å reise i disse områdene betyr å bevege seg i høyder opp til 5 220 moh, men som oftest rundt 3 600 moh. De aller fleste klarer dette uten noe problem. Før du bestiller, vurdér din almentilstand. Naturligvis er det viktig at du har en god og omfattende reiseforsikring (obligatorisk). Reiseforsikringsselskapene kan ha begrensninger når det gjelder reiser i store høyder. Sjekk med ditt forsikringsselskap om du må tegne ekstra forsikring!

Fakta

Individuelt program
3 dager
Hotell i turistklasse
i del av dobbeltrom med frokost
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Yamdrok Tso, Gyangze, Xigaze