KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Her finner dere et knippe av unike og autentiske turer med fokus på det virkelige Shanghai. Guidene tar dere med bak kulissene og viser skjulte historiske perler som vil gi dere en enda bedre forståelse av den kinesiske kulturen.

Detaljert program

Morgengymnastikk og tebesøk
Varighet: 2 timer

Stå opp og bli med de lokale ut i parken fra morgenen av. Turen starter i en av de eldste kinesiske parkene i Kina. Parken dere besøker er fra 1914 og blir daglig brukt av ulike artister, kunstnere, kamsportutøvere og selvfølgelig av lokalbefolkningen. Bli med på den lokale aerobictimen eller selskapsdansen, kanskje en sangtime, Tai Chi og mye mer. Selv om opplevelsene står i kø inne i parken behersker det en rolig og behagelig atmosfære her. Etter parkbesøket fortsetter turen til et stort teutsalg i over 4 etasjer. Her vil du få en introduksjon om kinesisk te og du får mulighet til å prøve deg som teseremonimester!
Tranport fra hotellet til oppmøtested er ikke inkludert.

The Bund
Varighet: 2 timer

Det er mange legender om strandpromenaden The Bund i Shanghai. Jordbruksområder ble gjort om til private kaier og området ble til slutt en "internasjonal arkitektutstilling" hvor vestlige konsulater, bedrifter og finansinstitusjoner etablerte seg. Turen starter på tidligere Astor House Hotel, det første vestlige hotellet i Kina. Videre over Waibaidu-broen som er den første broen bygget utelukkende i stål i 1856. Med sin rike historie og unike design er broen et av symbolene på Shanghai. Neste stopp er The Bunds opprinnelse, der Huangpu-elven og Suzhou Creek møtes. I dette området finnes flere historiske bygninger som Shanghai Rowing Club, Union kirken og det tidligere Britiske konsulatet. Videre går vi opp East Nanjing Road og titter innom berømte Peace Hotel hvor mange historiske personer har bodd opp igjennom årene. Vi rekker også innom den tidligere HSBC bankbygningen og en tidligere britisk klubb. Hvorfor ble området kalt The Bund? Svaret er ganske komplisert, men du vil få et godt innblikk i The Bunds historie i løpet av denne unike vandringen.
Tranport fra hotellet til oppmøtested er ikke inkludert.

Det gjemte og det glemte Shanghai
Varighet: 2 timer

Spennende vandretur gjennom de historiske områdene av Shanghai med blant annet Family Qiao Road. Her bodde den rikeste handelsfamilien i Shanghai. Deretter går turen inn i den «himmelske lysende gate», den aller første gaten i Shanghai som fikk elektrisk lys. Lokalbefolkningen anså lyset som sendt fra himmelen og som ville guide folk trygt hjem. Grey Gardens, det bortgjemte bibliotek, er det som er igjen av et overdådig hagekompleks bygget i det 16. århundre av en kjent forsker som bodde alene i sitt enorme herskapshus omgitt av litterære skatter. Huset er 2.272 kvadratmeter og har 99 rom. Mye ble ødelagt under kulturrevolusjonen og bygningen er dessverre forfallen, men stedet er fremdeles en historisk skatt.
Tranport fra hotellet til oppmøtested er ikke inkludert.

Vandretur i Den franske konsesjonen
Varighet: 2 timer

Området ble etablert for franskmenn, men tiltrakk seg raskt folk fra en rekke andre land. Området lå nord for den såkalte «Kineserbyen». Flotte avenyer, eksklusive butikker og de vakre gamle husene i området gjør sitt til at man fortsatt kan fornemme "Østens Paris" når man vandrer igjennom gatene.
Guiden tar dere i løpet av denne turen innom Xintiandi. Her er det i dag et trendy eksklusivt butikk- og restaurantområde med en interessant historie. Videre blir det en vandretur inn i de roligere gatene for et glimt av «småbylivet» i Shanghai. Turen avsluttes i et av Shanghais mest interessante SOHO område: Tianzifang, full av spennende designerbutikker, restauranter og kaffebarer. Programmet avsluttes her og dere velger selv om dere ønsker mer tid i området.
Tranport fra hotellet til oppmøtested er ikke inkludert.

Det beste av Shanghai!
Varighet: 8 timer

Uansett hvilket kallenavn du foretrekker, "Orientens Paris" eller "Kinas perle", fanger Shanghai essensen av det nye Kina, så vel som dens århundrer av historie og kultur.
I løpet av dagen skal dere oppleve det som vi i KinaReiser synes dere bør få med dere av høydepunkter i denne fantastiske byen. 

Turen starter med Jade Buddha-tempelet før dere fortsetter ferden videre til «Peoples Square», en grønn lunge midt i byen omringet av historiske bygninger. Herfra til Shanghai museum med sin uerstattelige samling av vakre gjenstander og videre til besøk i gamlebyen med sin basar og tehus. Klassiske severdigheter fra Ming og Qing-dynastiene oppleves når du besøker den fortryllende Yuyuan-hagen. Lunsj underveis (betales på stedet). Turen går videre til «The Bund» med fascinerende bygninger og historie, til flotte avenyer, eksklusive butikker og vakre gamle hus i Den franske konsesjonen. Dere kan strekke på bena i Shanghais hotteste underholdningsområde, Xintiandi. Murbygningene her har blitt bevart og gjort om til trendy klubber, restauranter og butikker. Turen avsluttes i et av Shanghais mest interessante SOHO område: Tianzifang, full av spennende designerbutikker, restauranter og kaffebarer. Du velger selv om du ønsker mer tid i området eller blir med tilbake til hotellet.

Inkludert
Engelsk språklig kinesisk guide med utmerket lokalkunnskap og inngangsbilletter til Jade Buddha-tempelet og Yu-hagen. En unik opplevelse og en mulighet til å komme tett på Shanghai og byens mange sider! Transport er inkludert i prisen, men for en mer unik opplevelse kan offentlig transport benyttes (disse kostnadene er minimale) og betales på stedet.

Ikke inkludert
Mat er ikke inkludert i denne prisen (disse kostnadene er minimale), her har du muligheten til å spise med de lokale og få prøve ekte kinesisk, lokal mat.

Gatemat og hjemmebesøk
Varighet: 8 timer

Har du lyst til å besøke en vanlig Shanghai-familie og se hvordan de lever? Dere spiser lunsj sammen med familien og får også lære å lage dumplings og andre kinesiske retter. 
Dere starter dagen med å besøke Shanghais første «samfunnshus» som ble etablert i 1951. Her samles pensjonistene fra nabolaget til forskjellige aktiviteter så som dans, sang og bordtennis. Om dere har lyst, er dere hjertelig velkomne til å delta! Så drar dere til det lokale matmarkedet for å se hvordan kineserne handler inn til matlagingen. Mange av ingrediensene dere ser her, vil dere få smake senere hjemme hos en lokal familie hvor dere får nyte en nydelig, hjemmelaget lunsj. Dere vil lære hvordan dere fyller dumplings med hakket svinekjøtt, forskjellige grønnsaker og krydder og hvordan de deretter brettes og forsegles. Med en Shanghai-beboer ved din side vil du lære å forvandle råvarer til nydelig, autentisk kinesisk mat.
Etter lunsj drar dere til Qibao, som direkte oversatt betyr Syv skatter, en liten kanalby sørvest for Shanghai. I denne gamle bydelen finnes et utall med matboder som selger dumplings og annen lokal mat. Hvis dere ser noen selge «stinky tofu», prøv det! Denne retten lukter ikke akkurat så godt, men smaker desto bedre!
 
Transport, hjemmelaget lunsj og inngangsbilletter er inkludert.
Gatematen er ikke inkludert (disse kostnadene er minimale). Her har du muligheten til å spise med de lokale og få forskjellig  lokal mat.

Hagebesøk og deilige dumplings
Varighet: 8 timer

Nanxiang er hjemstedet til Shanghais berømte dumplings, lokalt kjent som Xiaolongbao.
Langs Nanxiang Old Street finnes mange gamle bygninger og butikker som er spennende å utforske, og dere skal også besøke et par mursteinspagoder. Et besøk til det gamle Yunxiang-tempelet, som pleide å huse mer enn 700 munker, står også på programmet.
Lunsjen nytes selvfølgelig på en lokal restaurant som er kjent for sine deilige, dampede dumplings.
Etter lunsj besøker dere Guyi Garden, en av de flotteste hagene i Shanghai. Her er det avslappende å vandre rundt og nyte plantene, trærne og de vakre lotusdammene. 

Transport og inngangsbilletter er inkludert.
Mat er ikke inkludert i denne prisen (disse kostnadene er minimale). Det gjør turen mer fleksibel, og dere får muligheten til å prøve forskjellige typer ekte kinesisk mat. Guiden er behjelpelig med å anbefale.

Det beste av Hangzhou
Varighet: 9 timer

Marco Polo beskrev Hangzhou som «den vakreste og mest elegante byen i verden». Den vakre West Lake og de mange historiske og kulturelle områdene som omkranser innsjøen, tiltrekker seg horder av besøkende hvert år. De kommer for å nyte den rolige innsjøen, se de vakre hagene og de overdådige templene. I tillegg er Hangzhou kjent for sin Dragon Well-te som sies å være den beste grønne teen i verden, sin nydelige mat og sine gode shoppingmuligheter.
På denne turen vil dere også besøke et av de mest betydningsfulle og vakre buddhistiske templene i Kina - Lingyin-tempelet. "Ling-yin" betyr "Soul’s Retreat" på kinesisk, derfor er tempelnavnet vanligvis omtalt som Temple of the Soul's Retreat.
Tempelet har et stort antall grotter og religiøse steinutskjæringer, den mest berømte er Feilai Feng (oversatt betyr det "toppen som fløy hit").

Transport og inngangsbilletter er inkludert.
Mat er ikke inkludert i denne prisen (disse kostnadene er minimale). Det gjør turen mer fleksibel, og dere får muligheten til å prøve forskjellige typer ekte kinesisk mat. Guiden er behjelpelig med å anbefale.

Hangzhous te
Varighet: 10 - 13 timer

Teens sentrale rolle i kinesisk kultur og historie danner rammen rundt denne teturen til Hangzhou. På denne dagsturen lærer dere det grunnleggende om te, hvordan den vokser, hvordan den brukes i mat, de forskjellige te-ritualene og hvorfor teen verdsettes så høyt.
Dere får også teste det kinesiske høyhastighetstoget og lære litt om togsystemet i Kina.

Hangzhou ligger i et fruktbart område sørvest for Shanghai og er spesielt kjent for sitt utvalg av grønn te, den typen te som drikkes over alt og hele tiden, i Kina. I området holder også et av de beste te-vitenskapsinstituttene til, så hvor kan det vel passe bedre å lære om te og å prøvesmake forskjellige typer te?
Programmet begynner ved West Lake, opprinnelig bygget som en park for keiseren, og som nå står på UNESCOs verdensarvliste. Området har mange pagoder og er et flott eksempel på kinesisk landskapsarkitektur. Dere vil nyte en deilig lunsj i nærheten av innsjøen før dere fortsetter til temuseet (stengt mandager) og landsbyen Long Jing hvor en av de mest berømte grønne teene - Dragon Well Green Tea, dyrkes. Dere skal også besøke tehagen her.
I løpet av denne unike dagsturen lærer dere om te i kinesisk historie og kultur, hemmeligheten bak å lage en god kopp kinesisk te, og dere får smake på den mest berømte grønne teen.

Mot tillegg: Middag på Dragon Well Manor. Her brukes det friske, sesongbaserte, lokale og økologiske råvarer i oppskriftene, og maten er tilberedt i gammel, tradisjonell kinesisk stil. Et herremåltid!

Transport og inngangsbilletter er inkludert.
Mat er ikke inkludert i denne prisen (disse kostnadene er minimale). Det gjør turen mer fleksibel, og dere får muligheten til å prøve forskjellige typer ekte kinesisk mat. Guiden er behjelpelig med å anbefale.

Vandretur i Shanghais gamleby
Varighet: 2 timer

Ta et steg inn i historiebøkene og oppdag hemmelighetene og historiene om de første storfamiliene i Shanghai. Lenge før de utenlandske konsesjonene og skyskrapernes tid, var Shanghai en velstående og travel by omgitt av bymurer.
Denne turen tar deg med tilbake i tid for å se Shanghais fortid inkludert Ming-dynastiet (1368-1644), Yuhagen og det gamle bygudetempelet. Dere skal vandre rundt i gamlebyen i Shanghai, lære om den lokale religiøse praksisen, se tradisjonell, kinesisk arkitekturer og besøke gamle boliger (lilong) i trange smug.
På slutten av turen vil dere få lære litt om forskjellige, lokale dumplings, og selvfølgelig også få muligheten til å smake på disse.

Tranport fra hotellet til oppmøtested er ikke inkludert.
Inngangsbilletter er inkludert.
Mat er ikke inkludert i denne prisen (disse kostnadene er minimale).

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Det beste av Hangzhoufra 2 995Bestill reise
Det beste av Shanghai - dagstur i byenfra 2 195Bestill reise
Det gjemte og glemte Shanghaifra 1 095Bestill reise
Dumplings fra Nanxiangfra 2 995Bestill reise
Matlaging og gatematfra 2 995Bestill reise
Morgengymnastikk og tebesøkfra 1 195Bestill reise
Shanghais gamlebyfra 1 295Bestill reise
Tebesøk i Hangzhoufra 3 795Bestill reise
The Bundfra 1 195Bestill reise
Vandretur i den franske konsesjonenfra 1 195Bestill reise

Pris pr person ved minimum 2 reisende.
Der det er naturlig vil guiden underveis i programmet anbefale gode restauranter. Maten betales på stedet. Merk at guiden vil bli med å spise og vi ber om at dere også betaler maten for guiden. Lunsj på en lokal kinesisk restaurant: fra ca. CNY30 pr. person (ca NOK40), drikke kommer i tillegg.

Fakta

Shanghai på innsiden