KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Hvis jeg skal velge meg en tur til Kina ville jeg valgt en kombinasjon av storby og landsbyliv. Først metropolen Shanghai og så til en av mange idylliske kanalbyer i nærheten – jeg har valgt Zhouzhuang. Og derfra hurtigtoget til Beijing. Her ville jeg blant annet ha overnattet en natt på den ombygde, gamle teglstensfabrikken The Brickyard, med utsikt til Den kinesiske mur. En stor opplevelse!

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Shanghai Guide møter på flyplass, Maglev-tog til Pudong. World Financial Center, innsjekking. Om kvelden blir det en tur på nattmatmarkedet for en morsom og fantastisk matopplevelse.
Dag 2 Shanghai Frokost, i løpet av dagen skal dere oppleve det som vi i KinaReiser synes dere bør få med dere av høydepunkter i denne fantastiske byen.
Dag 3 Zhouzhuang, Shanghai Dagstur til Zhouzhuang. Båttur på byens kanaler. Lunsj. Retur Shanghai, middag på egen hånd.
Dag 4 Shanghai, Beijing Frokost. Høyhastighetstog (Bullet Train) fra Shanghai til Beijing, transfer til hotellet, resten av dagen på egen hånd. Kungfu-show – billetter kjøpes på stedet.
Dag 5 Beijing Frokost, Himmelens tempel, Perlemarkedet, Den himmelske freds plass, Den forbudte by. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 6 Beijing Frokost. Cloisonnéfabrikk, Den kinesiske mur, overnatting ved Muren, lunsjpakke. Middag på egen hånd.
Dag 7 Beijing Retur til Beijing. Middag med en smak av pekingand.
Dag 8 Beijing Frokost, vandretur i hutong med lunsj eller middag.
Dag 9 Beijing Frokost, transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Shanghai
Dere blir tatt i mot av en engelsktalende guide på flyplassen i Shanghai. Sammen reiser dere med Maglev-toget til Pudong. Toget har en toppfart på rundt 430 km/t - og bruker ca. syv minutter på den rundt 30 kilometer lange turen. Dere tar så heisen opp 100 etasjer i World Financial Center. Fra utsiktspunktet her får man et utmerket overblikk over byen. Vel nede igjen drar dere til hotellet for innsjekk. Resten av ettermiddagen på egen hånd før dere pånytt blir hentet på hotellet og kjørt til startstedet for en morsom matvandringstur. Når solen går ned, tennes wokene langs gatene i Shanghais nattmatmarkeder. Opplev selv hvorfor ingen kan motstå denne byens spennende mattradisjoner. Dere kommer dere tilbake til hotellet på egen hånd etter at turen er ferdig.

Dag 2 Shanghai
Frokost. Guiden henter dere på hotellet og turen starter med Jade Buddha-tempelet før dere fortsetter ferden videre til «Peoples Square», en grønn lunge midt i byen omringet av historiske bygninger. Herfra til Shanghai museum med sin uerstattelige samling av vakre gjenstander og videre til besøk i Gamlebyen med sin basar og tehus. Klassiske severdigheter fra Ming- og Qing-dynastiene oppleves når du besøker den fortryllende Yuyuan-hagen. Lunsj underveis (betales på stedet). Turen går videre til «The Bund» med fascinerende bygninger og historie, til flotte avenyer, eksklusive butikker og vakre gamle hus i Den franske konsesjonen. Dere kan strekke på bena i Shanghais hotteste underholdningsområde, Xintiandi. Murbygningene her har blitt bevart og gjort om til trendy klubber, restauranter og butikker. Turen avsluttes i et av Shanghais mest interessante SOHO-område: Tianzifang, full av spennende designerbutikker, restauranter og kaffebarer. Du velger selv om du ønsker mer tid i området eller blir med tilbake til hotellet.

Dag 3 Shanghai, Zhouzhuang
Mye aktivitet i går? Da blir denne dagen roligere. Vi kjører til kanalbyen Zhouzhuang, en drøy time unna. Her kan man først tro seg hensatt til en filmkulisse, men dette er ekte nok. Smale kanaler med buede broer og sørgepiler. Trange smug med blankslipte brostein, polert av innbyggernes vandringer gjennom mange år. Mer kinesisk kan det nesten ikke bli. Nyt det både fra land og under båttur på kanalen gjennom byen. Retur til Shanghai og middag på egen hånd. Lunsj inkludert.

Dag 4 Shanghai, Bullet Train til Beijing
Tidlig frokost og dere kjøres til togstasjonen for ombordstigning på høyhastighetstoget til Beijing. Det er reservert plasser i 2. klasse i komfortable seter. Lunsj kan kjøpes i restaurantvogn om bord - god mat til en rimelig penge. Etter fem timer er dere vel fremme i hovedstaden hvor ny guide og sjåfør venter på stasjonen. Transfer til hotellet, og dere sjekker inn. I løpet av dagene i Beijing vil guiden spørre om dere har lyst til å overvære et Kungfu-show, dere betaler direkte til guiden, som også ordner transport tur/retur fra hotellet.

Dag 5 Beijing
Frokost. Første stopp er Himmelens tempel. Hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger, mens dere kommer for å se de mange aktivitetene i parken rundt tempelet. Her er det sang, dans og skyggeboksing med mer. Deretter har dere litt tid på Perlemarkedet like over gaten, hvor det i tillegg til perler selges klær, sko og vesker og lignende. Lunsj på en av Beijings eldste restauranter, det er høylydt og nudlene smaker fantastisk.
Deretter til Den himmelske fredsplass og et besøk til det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene, hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for ham selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene… Sjåføren venter på andre siden av palasset og tar dere med tilbake til hotellet. Middag på egen hånd.

Dag 6 Beijing – Den kinesiske mur og overnatting i landsby
I dag kjører dere ut av byen, og etter halvannen time kan man skimte Muren på toppen av fjellkammen. På veien stopper man for et besøk til en cloisonnéfabrikk og ser produksjonsprosessen til disse vakre gjenstandene du kan se rundt i hele Kina. Man kan enten ta taubane opp mot egen betaling på stedet, eller trappene. Medbragt niste som guiden kjøper til dere nytes best oppe på selve Muren, utsikten er upåklagelig!
Fra klokken 15.00 er der klart for innsjekk på hotellet som tidligere var landsbyens teglsteinsfabrikk. Her finner du restaurant, bar, SPA og alle rom har utsikt til Muren. Stedet er diskret og moderne og er et hotell- og restaurantprosjekt basert på prinsippet om bærekraftig utvikling. Et kinesisk-amerikansk ektepar med samfunnsengasjement og stå-på-vilje driver nå prosjektet, som har skapt mange arbeidsplasser og hevet levestandarden til bønder som ellers har få framtidsutsikter.
Middag spiser dere på hotellet og betaler på stedet. Det er også mulig å spise hos lokale som har etablert private restauranter som følge av prosjektet.

Dag 7 Retur til Beijing
Det serveres frokost på hotellet som dere kan nyte i hagen. Utsjekk er kl.12.00 og sjåføren er klar for retur til sentrum av Beijing.
Middag serveres på en lokal restaurant om kvelden, inkludert en smak av pekingand.

Dag 8 Beijing
Det er ikke alltid så lett å finne det gamle Beijing mellom de brede veiene og glitrende skyskraperne. De historiske templene og palassene er synlige nok, men hva med det gamle Beijing, der vanlige folk hadde sitt hverdagsliv? Mange områder i Beijing er fullstendig forvandlet de siste 20 årene, men det finnes små lommer av de gamle boligområdene, hutongene, igjen. Man må bare vite hvor de er. Det gjør guiden som skal ta dere med på vandring i disse strøkene. Inne i labyrinten av smale smug og sjarmerende bygninger føles resten av Beijing langt unna, både i tid og sted.
Dere kan velge mellom morgentur eller ettermiddagstur etterfulgt av lunsj eller middag.

Dag 9 Beijing, hjemreise
Transfer til flyplassen normalt tre timer før flyavgang.

Inkludert

• 3 netter på 4* stjerners hotell i Shanghai inkl. frokost, dobbeltrom
• 4 netter på 4* stjerners hotell i Beijing inkl. frokost, dobbeltrom
• 1 natt i superior rom på The Brickyard, inkl. frokost, dobbeltrom
• Transfer fra Pudong flyplass til sentrum med Maglev-tog/buss
• Høyhastighetstog fra Shanghai til Beijing, 2. klasse
• Egen engelsktalende guide og sjåfør i van/minibuss under sightseeingdager i Shanghai og Beijing
• Sightseeingprogram som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Måltider beskrevet i programmet.
• Vårt informasjonshefte "Reisefeber"

Ikke inkludert
• Flyreise tur/retur Shanghai / Beijing med Finnair i økonomiklasse. KinaReiser er behjelpelige med bestilling av flybilletter
• Enkeltrom, spør ved bestilling (7 netter)
• Tips til guide og sjåfør
• Visum til Kina
• Reise og avbestillingsforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Ferie i Kinafra 18 895Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Flybilletter Norge - Kina og visum til Kina er ikke inkludert.

Fakta

KinaReisers Cathrine anbefaler: Ferie i Kina
Individuell reise Kina
9 dager
Overnatting på 4-stjerners hotell, samt en natt ved Den kinesiske mur
Hurtigtog mellom Shanghai og Beijing
Innholdsrikt program
Egen guide og sjåfør i hver by

Reisemål:
Shanghai og Beijing