KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

En flott rundreise til Kinas hovedstad Beijing og den gamle keiserbyen Xi’an med sin terrakottahær og selve utgangspunktet for Silkeveien til Europa. Så til Shanghai med de gamle kolonibygningene på den ene siden av elven Huangpo, og TV-tårnet og alle de andre moderne bygningene på den andre siden som en enorm kontrast. På denne reisen får dere et innblikk i både det gamle og det nye Kina.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Beijing, engelsktalende guide møter, transfer til hotell, resten av dagen på egen hånd.
Dag 2 Beijing Frokost, Morgengymnastikk i parken ved Himmelens tempel, perlemarkedet og silkebutikk, lunsj, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, middag med smak av pekingand om kvelden.
Dag 3 Beijing Frokost, Lamatempelet, Den kinesiske mur, lunsj, cloisonnéfabrikk.
Dag 4 Beijing Frokost, transfer fra hotellet til tur med sparkesykkel eller til fots gjennom hutongene.
Dag 5 Beijing Frokost og dagen på egen hånd.
Dag 6 Beijing, Xi'an Frokost, tog til Xi’an, sykkel på bymuren.
Dag 7 Xi'an Frokost, terrakottahæren, Den store moskeen, det muslimske området og basarene i sentrum av byen. Tilleggsprogram: Sang- og danseforestilling fra Tangdynastiet, inkludert middag.
Dag 8 Xi'an, Shanghai Frokost, fly til Shanghai. Ankomst Shanghai. Guide møter på flyplass, Maglev-tog til Pudong. World Financial Center, innsjekking. Om kvelden blir det en tur på nattmatmarkedet for en morsom og fantastisk matopplevelse.
Dag 9 Shanghai Vandretur langs «The Bund». Resten av dagen på egen hånd til egne streiftog.
Dag 10 Shanghai Frokost, transfer til flyplass eller jernbanestasjon.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Beijing
Transfer fra flyplassen eller jernbanestasjon til det hotellet dere har valgt i Beijing. Resten av dagen på egen hånd.

Dag 2 Beijing
Frokost, før dagen starter med litt morgengymnastikk i parken ved Himmelens tempel. Herfra er veien kort til shoppinghimmelen på Perlemarkedet og til en silkebutikk for å lære med om silkeproduksjon. Lunsj, før der fortsetter til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, omkranset av de viktigste bygningene i Kina: Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Dere går videre inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene, hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for ham selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle de 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert. Om kvelden blir det middag med en smak av pekingand. 

Dag 3 Beijing
Dagen starter med besøk til Lamatempelet som brukes av Den gule hattens sekt. Her bor og studerer munker, og tempelet er flittig besøkt av folk som brenner røkelse og vil se de vakre bygningene. Så kjøres dere nordover til Mutianyu og Den kinesiske mur. Man kan enten ta trappene opp, eller taubane mot egen betaling på stedet. Lunsjboks er inkludert, og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. På vei tilbake blir dere tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i sinnrike og fantastiske mønstre. I løpet av oppholdet vil dere få mulighet til å velge mellom et forrykende akrobatikkshow eller et fengende Kungfu-show mot betaling på stedet. Middag på egen hånd.

Dag 4 Beijing
I dag skal dere få oppleve de gamle områdene i Beijing. Den fire timer lange turen starter sentralt i Beijing. Etter en kort introduksjon i bruk av elektriske sparkesykler er dere i gang med turen sammen med deres lokale guide. Turen starter i de sjarmerende hutongene, de smale gatene hvor det gamle Beijing fortsatt eksisterer, og hvor dere får høre om Beijings historie og får et unikt innblikk i dagliglivet i de trange gatene. Det blir stopp ved et lokalt marked og mulighet for å kjøpe med dere litt lokal snacks. Dere sparker videre forbi et konfusisk tempel og ned til de litt mer trendy hutongene og passerer på veien Tromme- og klokketårnet og området rundt innsjøen Houhai. I løpet av turen gjør dere et stopp innom en lokal restaurant for lunsj, i tillegg til et drikkestopp – om sommeren blir det noe kaldt, mens det om vinteren blir noe varmt i koppen. Ønsker man ikke å bruke elektrisk sparkesykkel kan man f. eks ta denne turen til fots. Resten av dagen på egen hånd. 

Dag 5 Beijing
Dagen på egen hånd i Kinas hovedstad Beijing. 

Dag 6 Beijing, Xi'an
Frokost, før transfer til togstasjonen for toget til Xi'an. Ved ankomst Xi’an blir dere møtt av en lokal, engelsktalende guide som skal være med dere de neste dagene. Etter innsjekk på hotellet blir dere med guiden til den fantastiske bymuren. 12 meter høy, 15 meter på det bredeste og 13.7 km lang. Dere leier sykler og blir med på en times rolig sykkeltur oppe på muren.

Dag 7 Xi'an
Uthvilte og med frokost i magen er dere klar for Xi’ans hovedattraksjon. For de fleste er jo terrakottasoldatene som vokter gravkammeret til Qin Shihuang nettopp hovedmålet med reisen. Tenk at denne graven, med over 8 000 fullt utrustede, individuelle soldater og hester i brent leire lå skjult under bakken fra 210 f. Kr til de ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974. Det blir god tid til å se seg rundt, og gå ikke glipp av de vakre bronsegjenstandene. Området rundt det muslimske kvarteret er populært, og det yrer av liv i basarene. Dere har litt tid til å titte rundt i de mange bodene og har dere lyst er det mulig å besøke Den store moskeen i kinesisk stil. Middag på egen hånd. 

Tilleggsprogram, bestilles og betales på stedet: I kveld skal dere bli med på en reise i sang og dans til Tang-dynastiet (618 - 907). Før forestillingen serveres middag bestående av en rekke smaksrike og fantasifulle jiaozi (dumplings).

Dag 8 Xi'an, Shanghai
Dere blir tatt i mot av en engelsktalende guide på flyplassen i Shanghai. Sammen reiser dere med Maglev-toget til Pudong. Toget har en toppfart på rundt 430 km/t - og bruker ca. syv minutter på den rundt 30 kilometer lange turen. Dere tar så heisen opp 100 etasjer i World Financial Center. Fra utsiktspunktet her får man et utmerket overblikk over byen. Vel nede igjen drar dere til hotellet for innsjekk. Resten av ettermiddagen på egenhånd før dere pånytt blir hentet på hotellet og kjørt til startstedet for en morsom matvandringstur. Når solen går ned, tennes wokene langs gatene i Shanghais nattmatmarkeder. Opplev selv hvorfor ingen kan motstå denne byens spennende mattradisjoner.  Dere kommer dere tilbake til hotellet på egenhånd etter at turen er ferdig.

Dag 9 Shanghai
Det er mange legender om strandpromenaden The Bund i Shanghai. Jordbruksområder ble gjort om til private kaier og området ble til slutt en "internasjonal arkitektutstilling" hvor vestlige konsulater, bedrifter og finansinstitusjoner etablerte seg. Vår vandring starter på tidligere Astor House Hotel, det første vestlige hotellet i Kina. Videre over Waibaidu-broen som er den første broen bygget utelukkende i stål i 1856. Med sin rike historie og unike design er broen et av symbolene på Shanghai. Neste stopp er The Bunds opprinnelse, der Huangpu-elven og Suzhou Creek møtes. I dette området finnes flere historiske bygninger som Shanghai Rowing Club, Union-kirken og det tidligere britiske konsulatet. Videre går vi opp East Nanjing Road og titter innom berømte Peace Hotel hvor mange historiske personer har bodd opp gjennom årene. Vi rekker også innom den tidligere bankbygningen HSBC og en tidligere britisk klubb. Hvorfor ble området kalt The Bund? Svaret er ganske komplisert, men du vil få et godt innblikk i The Bunds historie i løpet av denne unike vandringen. Resten av dagen på egen hånd. 

Dag 10 Shanghai
Transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge, eller går ferden videre?

Inkludert

• Firestjerners hotell i del av dobbeltrom, inkludert vestlig frokost
• Måltider som beskrevet i programmet
• Engelsktalende guide
• Transfers, lokal transport og inngangsbilletter i følge programmet
• Innenlandsreiser (inkl. flyskatter) i følge program
• Heftet "Reisefeber?" med praktiske råd og tips

 Kan bestilles mot tillegg
• Fly t/r Norge – Kina
• Visum til Kina
• Enkeltrom
• Tilleggsprogram i Beijing og Xi’an
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Ikke inkludert
• Tips til guide og sjåfør

 

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Tre høydepunkterFra 18 795Bestill reise

Pris pr. person, basert på to personer som deler et dobbeltrom.
Minimum antall deltagere: 2

Vi tar forbehold om eventuelle program- og prisendringer. Vær oppmerksom på at programrekkefølgen kan endres. 

 

Fakta

Individuelt program i Kina
10 dager
Lokale engelsktalende guider
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Beijing, Xi'an, Shanghai