KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Gjør som KinaReisers Mette i sommer, ta med familie og venner til Kina. Mette og resten av gjengen skal først til fantastiske Hong Kong. Byen kan by på storbyliv av ypperste klasse, men det blir også tid til å reise ut til en av de sjarmerende, små øyene som ligger en hyggelig båttur unna for en vandretur og et nydelig sjømatmåltid (må alltid innom her)! Så videre med tog til Guilin og Yangshuo der man beveger seg rundt i et eventyrlandskap blant sukkertoppfjell og rismarker. Her blir det vandreturer og sykkelturer i behagelig tempo tilpasset reisefølget. Etter noen dager er neste stopp hovedstaden Beijing der nye opplevelser venter, som f. eks overnatting i et renovert landsbyhus med utsikt mot Den kinesiske mur… Høres det ut som din drømmeferie også? Ta kontakt med Mette på 22982216 eller for mer informasjon og reisetilbud

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Hong Kong Kong
Ved ankomst Hong Kong tar vi tog inn til  sentrum, toget er effektivt og behagelig. Innsjekk på hotellet og middag om kvelden på en lokal restaurant. Middagen betales på stedet.

Dag 2 Hong Kong F/L
Fremtiden møter fortiden i Hong Kong, og ingen steder er dette tydeligere enn i Central-distriktet på Hong Kong-øya. Turen vil ta oss til historiske bygninger beliggende blant imponerende skyskrapere, hvor feng shui påvirker moderne arkitektur, og langs gatene som forteller Hong Kongs fargerike historie.
Hjertet i Hong Kong, Central-distriktet, utviklet seg raskt til å bli en storby under det britiske flagget fra 1841 og bygninger i vestlig stil skjøt fart.
Selv om Hong Kong stadig endrer seg, overlever mange historiske bygninger og står der som minner om Hong Kong-øyas historie. Vi beundrer bygg av kjente britiske arkitekter, og mindre kjente byutviklere som har stått for byens fascinerende infrastruktur. Eksempler på dette er broer og rulletrapper for fotgjengere som binder sammen byens mange rom.
Som kontrast til den imponerende arkitekturen i forretningsdistriktet besøker vi også de sjarmerende og roligere gatene rundt Hollywood Road, hvor små restauranter, barer, kafeer og butikker har drevet gjennom århundrer. Etter endt tur anbefale en tur med trikken opp til Victoria Peak for fantastisk utsikt over Hong Kong.

Dag 3 Hong Kong F
Vi tenker gjerne på Hong Kong som et av verdens mest urbane og tetteste områder. Men bare et steinkast unna den kokende bykjernen kan du ta på deg turskoene og tilbringe timer og dager i vakker natur - med utsikt til vakre øyer, Sør-Kinahavet og fastlandet. Vi skal besøke favoritten Lamma. Lamma er den tredje største av Hong Kongs 235 øyer. Med sine utmerkede sjømatrestauranter og små håndverksbedrifter er øya populær både blant Hong Kongere og turister.
Turen starter langs kysten, der vi passerer vakre strender og små fiskehavner. For ikke å glemme den såkalte Kamikaze-hulen. Herfra sendte okkuperende japanske styrker ut selvmords-speedbåter mot allierte skip under 2. verdenskrig. Vi ser også den 71 meter høye vindmøllen på Lamma Winds - turbinen leverer 800 kilowatt, og er Hong Kongs første vindmølle.
Denne turen ender i fiskerlandbyen Sok Kwu Wan. Her ligger en rekke aldeles utmerkede fiskerestauranter - og her tar vi lunsj. Lunsjen betales på stedet. Båt tilbake til Hong Kong.

Dag 4 Hong Kong, Guilin F
Transport til togstasjonen for videre reise til Guilin med tog. På togstasjonen i Guilin blir vi møtt av en lokal guide og sjåfør som tar oss med til hotellet i Guilin. Resten av dagen på egen hånd i hyggelige Guilin. Byen er fin å rusle rundt i, med moderne butikker og koselige restauranter. Vi bor på et hotell i sentrum av Guilin.

Dag 5 Guilin, Yangshuo F/L
Etter frokost kjøres vi  til Li-elven, som vi skal tilbringe de neste fire timene på. Seilaset går gjennom et frodig og spennende landskap. Bak hver sving i elven åpenbarer det seg et nytt tablå av runde fjell. Vel fremme i Yangshuo blir vi møtt av guiden som tar oss med til hotellet. Hotellet ligger i nydelige omgivelser omringet av sukkertoppsfjell og ved en av sideelvene. Sentrum av Yangshuo ligger ikke lenger unna enn en tur med de elektroniske syklene som hotellet leier ut. I Yangshuo finner man butikker, restauranter og uttallige cafeer!

Dag 6 Yangshuo F/L
I dag skal vi på en 25 km lang sykkeltur langs risåkre, grønne fjell og små landsbyer opp til Cuiping-høyden. Fra toppen har vi nydelig utsikt over området med sukkertoppfjell og elver som slynger  seg gjennom landskapet, det perfekte stedet for lunsjpause. Vi blir kjørt i bil tilbake til hotellet i Yangshuo.

Dag 7 Yangshuo F/L
Vi blir hentet på hotellet om formiddagen (ca. kl. 10) av vår engelsktalende guide for en rolig sykkeltur til Dutou. I Dutou går vi om bord i båten som tar oss til Fuli med historie 1000 år tilbake i tid. Det finnes ulike  kulturer i Fulis gamleby,  nesten halvparten av lokalbefolkningen er fra Guangdong, Fujian, Jiangxi og Hunan-provinsene. Mange har tatt vare på den gamle Nuo-kulturen. Musikken og dansen til Nuo-stammen utføres for å drive ut onde ånder. En annen viktig kultur i byen er Mazu-kulturen. Mazu er «sjøens gudinne» æret av folk fra Guangdong og Fujian-provinsene. Tianhou Palace i byen er dedikert til minnet om Mazu. Vinduene, hallene og bjelkene i palasset er dekorert med utskårne drager og phoenix. Før vi tar båten og sykler tilbake til Yangshuo besøker vi det lokale markedet. Vel tilbake på hotellet i Yangshuo besøker vi sølvgrotten. Dette er en av flere dryppgrotter i området, og det er noe eget å se disse fjellene fra innsiden, laget gjennom millioner av år. Navnet har hulen fått fra stalakittene som inneholder mineralkrystaller og dermed glitrer som sølv og diamanter i mørket.

Dag 8 Guilin, Beijing F/M
Transfer til flyplassen i Guilin for fly videre til Beijing. Ved ankomst Beijing blir vi hentet og kjørt til hotellet.
Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuk-tuk mens vi spiser den beste lokale maten hovedstaden har å by på? Vi skal vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter... Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong og smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor vi kan smake på bryggeriets øl.

Dag 9 Beijing F/L
I dag tar vi en tur på elektroniske sparkesykler gjennom de sjarmerende hutongene, de smale gatene hvor det gamle Beijing fortsatt eksisterer og hvor vi får høre om Beijings historie og få et unikt innblikk i dagliglivet i de trange gatene. Det blir stopp ved et lokalt marked og mulighet for å kjøpe med litt  lokal snacks. Vi sparker videre forbi et konfusisk tempel og ned til de litt mer trendy hutongene og passerer på veien Tromme- og klokketårnet og området rundt innsjøen Houhai. I løpet av turen gjør vi et stopp innom en lokal restaurant for lunsj, i tillegg til et stopp for noe kaldt å drikke.

Dag 10 Beijing F/L/M
Etter frokost besøker vi Himmelens Tempel og parken rundt. I parken begynner de lokale dagen med morgengymnastikk, sosialt samvær, dans, sang eller kortspill. Deretter tar vi turen innom Perlemarkedet for shopping. Lunsj på Old Beijing Noodle, som er en av de eldste nudelrestaurantene i Beijing. Utrolig god mat og sjarmerende omgivelser. Deretter går ferden videre til Den forbudte by og Den himmelske freds plass. Dersom vi rekker det går vi opp på Kullhøyden i Jingshanparken - en kunstig åskam. Herfra får vi oversikt over hele Den forbudte by fra høyden. Om kvelden spiser vi pekingand-middag.

Dag 11 Beijing F
Dagen på egen hånd i sentrum av Beijing. Her blir det tid for shopping. Garantert en kul ting for både store og små. Det finnes markeder av ymse slag og butikker som har det meste av klær, sko, vesker, elektronikk og mye mer. Om kvelden spiser vi middag med utsikt mot Den himmelske freds plass. Middagen betales på stedet.

Dag 12 Beijing F/L

For dem som vil si at de virkelig har "Climbed the Great Wall", er dette vårt forslag: En 4-timers lang vandretur på Den kinesiske mur fra Jiankou til Mutianyu. Bratt, slitsom og delvis nesten ufremkommelig, men med den beste utsikten og få andre turister. Dem treffer dere først ved Mutianyu, et av de populære stedene å besøke Muren og denne turens endestasjon. Kontrasten mellom den gamle og den restaurerte delen av Muren er stor.
Vi blir hentet på hotellet kl 07.30 og kjører til Jiankou. De første timene med vandring er Muren ikke renovert, og tidvis svært bratt og krevende. Etter hvert kommer man til den restaurerte delen ved Mutianyu. Trapper, taubane eller kjelke ned til bilen. Lunsj i en lokal landsby. Deretter sjekker vi inn på The Schoolhouse. Anlegget består av en restaurant og en glassblåserstue og er hjertet i virksomheten til Liang og Jim.  Deres virksomhet består i å bygge om, konservere og restaurere gamle bondehus i landsbyen rett under Den kinesiske mur. Her får vi nøkkelen til vårt eget hus, hvor alt er klart for en unik overnattingsopplevelse. Middag kan vi spise på hotellets restaurant eller på en lokal restaurant i landsbyen.

Dag 13 Beijing, hjemreise F
Frokost og utsjekk for transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge.

Inkludert

• Overnatting med frokost på gode hoteller i Beijing, Xian, Guilin, Yangshuo og Shanghai/Hong Kong.
• Høyhastighetstog fra Hong Kong til - Guilin, 2. klasse
• Flyreisen i økonomiklasse fra Guilin til Beijing.
• Egen engelsktalende guide og sjåfør i van/minibuss under sightseeingdager
• Sightseeingprogram som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Måltider beskrevet i programmet, F frokost, L lunsj, M middag
• Vårt informasjonshefte "Reisefeber"

Ikke inkludert
• Flyreisen Norge – Kina t/r, spør ved bestilling
• Enkeltrom, spør ved bestilling
• Tips til guide og sjåfør
• Visum til Kina
• Reise og avbestillingsforsikring

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Sommerferie i KinaPå forespørselBestill reise

Prisen er pr. person i del av dobbeltrom med frokost.

 

Fakta

Individuell reise Kina
13 dager
Lokale engelsktalende guider
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Hong Kong, Guilin, Yangshuo, Beijing