KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

En rundreise til Kinas store severdigheter! Her får dere storbyliv og bondehus ved Muren i Beijing, sykkel og terrakottasoldater i Xi'an, nydelig natur og kokkekurs i landlige omgivelser i Guilin og Yangshuo og eventyr i metropolen Shanghai og kanalbyen Zhouzhuang som avslutning. En annen populær variant er å reise videre sørover fra Guilin og avslutte med metropolen Hong Kong i stedet for Shanghai. Uansett variant lover vi deg en komplett og spennende rundreise til mange av Kinas høydepunkter. 

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Beijing Transfer fra flyplass eller togstasjon til hotellet man har valgt.
Dag 2 Beijing Den himmelske freds plass, Den forbudte by, middag med en smak av pekingand og andre spennende retter.
Dag 3 Beijing Himmelens tempel, silkebutikk, Perlemarkedet, lunsj, bil til The Brickyard for innsjekk.
Dag 4 Beijing Den kinesiske mur ved Mutianyu, medbrakt lunsjboks, tilbake til sentrum av Beijing, besøk til cloisonnéfabrikk. akrobatikkshow eller Kungfu-show – billetter kjøpes på stedet.
Dag 5 Beijing Vandring gjennom en av Beijings mange hutonger. Om kvelden blir det tur med tuk-tuk gjennom Beijings matverden.
Dag 6 Beijing, Xi'an Frokost. Tog Beijing - Xi’an. Transfer fra togstasjon til hotell, sykkel på bymuren.
Dag 7 Xi’an Frokost, Terrakottasoldatene, Terrakottafabrikken og lunsj, Den store moskeen, Det muslimske kvarteret.
Dag 8 Xi’an - Guilin Transfer til flyplass, fly til Guilin. Transfer og innsjekk hotell i Guilin. Resten av dagen på egen hånd.
Dag 9 Guilin – Yangzhou Frokost, båttur til Yangshuo på Li-elva (ca. 4 t), lunsj om bord. Overnatting utenfor Yangshuo.
Dag 10 Yangzhou Sykkeltur ved Yulong-elva, kokkekurs. Middag på egen hånd.
Dag 11 Fra Guilin er det mulig å reise videre enten til Shanghai eller Hong Kong.

Alternativ med Shanghai:
Dag 11 Guilin - Shanghai Transfer til flyplass i Guilin. Fly til Shanghai, Maglev-tog, World Financial Center, innsjekk hotell.
Dag 12 Shanghai Frokost, i løpet av dagen skal dere oppleve det som vi i KinaReiser synes dere bør få med dere av høydepunkter i denne fantastiske byen.
Dag 13 Shanghai, Zhouzhang Frokost, dagsbesøk til kanalbyen Zhouzhang. Lunsj inkludert, middag på egen hånd.
Dag 14 Shanghai På egen hånd.
Dag 15 Shanghai, hjemreise Transfer til flyplass, hjemreise.

Alternativ med Hong Kong:
Dag 11, Guilin – Hong Kong.  Transfer til flyplass i Guilin. Fly til Hong Kong. Ankomst Hong Kong. Fra flyplassen til hotellet på egen hånd.
Dag 12 - 13 Hong Kong 48 timers billett med Big Bus.
Dag 14 Hong Kong Dagen på egen hånd.
Dag 15 Hong Kong Transport på egen hånd ut til flyplassen i Hong Kong, hjemreise.

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Beijing
Transfer fra flyplassen eller jernbanestasjon til det hotellet du har valgt i Beijing. Resten av dagen på egen hånd.

Dag 2 Beijing
Etter frokost på hotellet tar guiden dere med til Den himmelske freds plass som er verdens største byplass, og er omkranset av de viktigste bygningene i Kina: Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Først går veien videre inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene, hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for ham selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene. Retur til hotellet. Om kvelden blir det middag med en smak av pekingand og annet snadder til middag

Dag 3 Beijing
Først besøkes det 600 år gamle Himmelens tempel. Hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger, mens vi kommer for å beundre det vakre tempelet og parken rundt. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær. 

Man kan ikke komme til Beijing uten å shoppe litt, så dere blir tatt med til en silkebutikk, og deretter prutemarkedet Perlemarkedet. Lunsj inkludert

Så kjøres dere nordover til landsbyen Mutianyu hvor dere sjekker inn på hotellet som tidligere var landsbyens teglsteinsfabrikk. Her finner du restaurant, bar, SPA, og alle rom har utsikt til Den kinesiske mur som man besøker dagen etter. Middag spiser dere på hotellet og betaler på stedet eller spiser hos de lokale restaurantene i landsbyen. 

Dag 4 Beijing
Utsjekk fra hotellet ved muren. I dag er dagen kommet hvor man skal besøke Den kinesiske mur. Dere besøker muren fra morgenen av før turistene fra Beijing kommer. På muren kan man enten ta trappene opp, eller taubane mot egen betaling på stedet. Lunsjboks er inkludert, og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. På vei tilbake til Beijing blir du tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i sinnrike mønstre. 

I løpet av oppholdet vil dere få mulighet til å velge mellom et forrykende akrobatikkshow eller et fengende Kungfu-show - her kjøpes billetter på stedet. Middag på egen hånd.

Dag 5 Beijing
Det er ikke alltid så lett å finne det gamle Beijing mellom de brede veiene og glitrende skyskraperne. De historiske templene og palassene er synlige nok, men hva med det gamle Beijing der vanlige folk hadde sitt hverdagsliv? Mange områder i Beijing er fullstendig forvandlet de siste 20 årene, men det finnes små lommer av de gamle boligområdene, hutongene, igjen. Man må bare vite hvor de er. Det gjør guiden som skal ta dere med på vandring i disse strøkene. Inne i labyrinten av smale smug og sjarmerende bygninger føles resten av Beijing langt unna, både i tid og sted. På denne vandringen går dere også gjennom gatene Dashalan og Qianmen. Ettermiddagen på egen hånd før dere om kvelden blir hentet på hotellet og kjørt til startstedet for tur med tuk-tuk gjennom noen av Beijings mange smågater. Her får dere teste ut deilig lokale retter på steder vi vet dere ikke kan finne på egen hånd.

Dag 6 Beijing, Xi'an
Frokost og deretter blir dere kjørt til togstasjonen for hurtigtoget til Xi'an. Vel fremme blir dere møtt av den lokale guiden som sammen med sjåføren tar dere til hotellet i sentrum. Etter innsjekk på hotellet blir dere med guiden til den fantastiske bymuren. 12 meter høy, 15 meter på det bredeste og 13.7 km lang. Dere leier sykler og blir med på en times rolig sykkeltur oppe på muren. Resten av ettermiddagen og kvelden på egen hånd.

Dag 7 Xi'an
Med frokost i magen er dere klare for Xi’ans hovedattraksjon. For de fleste er jo terrakottasoldatene som vokter gravkammeret til Qin Shihuang nettopp hovedmålet med reisen. Tenk at denne graven, med over 8 000 fullt utrustede, individuelle soldater og hester i brent leire lå skjult under bakken fra 210 f. Kr til de ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974. Det blir god tid til å se seg rundt, og gå ikke glipp av de vakre bronsegjenstandene. Området rundt det muslimske kvarteret er populært, og det yrer av liv i basarene. Dere har litt tid til å titte rundt i de mange bodene og har dere lyst er det mulig å besøke Den store moskeen i kinesisk stil.

Dag 8 Xi'an, Guilin
Etter frokost blir det transfer til flyplassen for fly sørover til Guilin. På flyplassen blir dere møtt av en lokal guide og sjåfør, som tar dere med til hotellet. Resten av dagen på egenhånd i hyggelig Guilin. Byen er fin å rusle rundt i, med moderne butikker og hyggelige restauranter. 

Dag 9 Guilin, Yangshuo
Etter frokost kjøres dere til Li-elven, som dere skal tilbringe de neste fire timene på. Seilasen går gjennom et frodig og spennende landskap. Bak hver sving i elven åpenbarer det seg et nytt tablå av runde fjell. Vel fremme I Yangshuo blir dere møtt av guiden, her får dere tid til å rusle rundt i sentrum av Yangshuo og titte før dere blir kjørt  til hotellet* dere skal bo på som ligger et stykke utenfor sentrum av Yangshuo i hyggelige og landlige omgivelser omgitt at risåkre og vakker frodig natur. Hotellet har sykkelutleie og ønsker man å sykle inn til Yangshuo sentrum om kvelden er det en mulighet. Er det ønskelig å bo litt mer sentralt til i sentrum av Yangshuo er det også mulig. Se mer informasjon under.

Dag 10 Yangshuo
Dere blir hentet på hotellet om formiddagen (ca. kl. 10) av vår engelsktalende guide for en rolig sykkeltur på landsbyga. Dere sykler langs risåkre, grønne fjell og små landsbyer. Underveis blir det tid til fotopauser og besøk i en landsby hvor man kan besøke en familie. 

I et ombygget landsbyhus er det så klart for kokkekurs. Alle får hvert sitt gassbluss, wok, skjærefjel og kniv. Under kyndig veiledning av en engelsktalende kokk lages tre ulike retter. Etterpå kan dere nyte den deilige maten ute i hagen. Og når maten har sunket, blir det sykkeltur tilbake til hotellet – og oppskriftene får dere med hjem. Om kvelden kan man kjøpe billetter til «Impressions", en utendørsforestilling med rundt 600 lokale utøvere, som viser stedets kultur med sang og dans. Scenen er elven, kulissene er fjellene og med innovativ lyssetting er dette en uforglemmelig opplevelse.

Dag 11 Guilin, videre til Shanghai eller Hong Kong
Guiden og sjåføren er klare for å kjøre dere til flyplassen i Guilin for fly videre til enten Shanghai eller Hong Kong:

Alternativ Shanghai:
Dag 11 Guilin, Shanghai
Transfer til flyplassen i Guilin og fly til Shanghai. Dere blir tatt i mot av en engelsktalende guide på flyplassen i Shanghai. Sammen reiser dere med Maglev-toget til Pudong. Toget har en toppfart på rundt 430 km/t - og bruker ca. syv minutter på den rundt 30 kilometer lange turen. Dere tar så heisen opp 100 etasjer i World Financial Center. Fra utsiktspunktet her får man et utmerket overblikk over byen. Vel nede igjen drar dere til hotellet for innsjekk. Resten av ettermiddagen og kvelden på egen hånd. 

Dag 12 Shanghai
Frokost. Guiden henter dere på hotellet og turen starter med Jade Buddha-tempelet før dere fortsetter ferden videre til «Peoples Square», en grønn lunge midt i byen omringet av historiske bygninger. Herfra til Shanghai museum med sin uerstattelige samling av vakre gjenstander og videre til besøk i Gamlebyen med sin basar og tehus. Klassiske severdigheter fra Ming- og Qing-dynastiene oppleves når dere besøker den fortryllende Yuyuan-hagen. Lunsj underveis (betales på stedet). Turen går videre til «The Bund» med fascinerende bygninger og historie, til flotte avenyer, eksklusive butikker og vakre gamle hus i Den franske konsesjonen. Dere kan strekke på bena i Shanghais hotteste underholdningsområde, Xintiandi. Murbygningene her har blitt bevart og gjort om til trendy klubber, restauranter og butikker. Turen avsluttes i et av Shanghais mest interessante SOHO-område: Tianzifang, full av spennende designerbutikker, restauranter og kaffebarer. Du velger selv om du ønsker mer tid i området eller blir med tilbake til hotellet. 

Dag 13 Shanghai, Zhouzhuang
Mye aktivitet i går? Da blir denne dagen roligere. Vi kjører til kanalbyen Zhouzhuang, en drøy time unna. Her kan man først tro seg hensatt til en filmkulisse, men dette er ekte nok. Smale kanaler med buede broer og sørgepiler. Trange smug med blankslipte brostein, polert av innbyggernes vandringer gjennom mange år. Mer kinesisk kan det nesten ikke bli. Nyt det både fra land og under båttur på kanalen gjennom byen. Retur til Shanghai og middag på egen hånd. Lunsj inkludert.

Dag 14 Shanghai
Dagen tilbringes på egen hånd, men vi har mange forslag på hva dagen kan fylles med. 

Dag 15 Shanghai
Turen er snart over, og vi drar til flyplassen. Enten for å reise hjem, eller kanskje for å dra videre på nye eventyr?

Alternativ Hong Kong:
Dag 11 Guilin, Hong Kong
Transfer til flyplassen i Guilin og fly til Hong Kong. Ved ankomst Hong Kong tar dere inn til hotellet på egenhånd. 

Dag 12 – 13 Hong Kong
Vi har inkludert en 48-timers Deluxe-billett med Big Bus som kan benyttes når dere føler dere opplagt og klar for ombordstigning og opplevelser. En sightseingtur med Big Bus er en glimrende måte å se byen på når man har begrenset med tid 

I løpet av 48 timer har dere ubegrenset tilgang til tre sightseeingturer: Hong Kong Island Tour, Kowloon Tour og Stanley Tour. Hver rute omfatter flere brytepunkter der dere kan hoppe på og hoppe av for å utforske steder av interesse for dere. Deluxe-turen inkluderer også et cruise rundt Victoria Harbour med Hong Kongs berømte Star Ferry.

Dag 14 Hong Kong
Dagen er satt av til egen disposisjon, men en tur til en av de mange øyene utenfor Hong Kong er å anbefale. Spør oss om forslag. 

Dag 15 Hong Kong
Frokost. Transport til flyplassen på egen hånd for enten for å reise hjem, eller kanskje for å dra videre på nye eventyr?

* I Yangshuo har vi inkludert overnatting i landlige omgivelser utenfor sentrum i et tradisjonelt «courtyard»-hus som er pusset opp til et sjarmerende hotell. Dette kan byttes ut med et hotell med mer sentral beliggenhet i sentrum av Yangshuo. Merk at til tider kan sentrum av Yangshuo oppleves masete og med bråk fra gatene. Er man ute etter en helt spesiell opplevelse vil hotellet utenfor sentrum være et godt alternativ.

Inkludert

• Overnatting med frokost på gode hoteller i Beijing, Xian, Guilin, Yangshuo og Shanghai/Hong Kong.
• Høyhastighetstog fra Xi'an til Beijing, 2. klasse
• Flyreisen i økonomiklasse fra Xi'an til Guilin og Guilin til Shanghai/Hong Kong.
• Egen engelsktalende guide og sjåfør i van/minibuss under sightseeingdager
• Sightseeingprogram som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Måltider beskrevet i programmet, F frokost, L lunsj, M middag
• Vårt informasjonshefte "Reisefeber"

Ikke inkludert
• Flyreisen Norge – Kina t/r, spør ved bestilling
• Enkeltrom, spør ved bestilling
• Tips til guide og sjåfør
• Visum til Kina
• Reise og avbestillingsforsikring

 

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 264Kinas største severdigheter med Hong KongPå forespørselBestill reise
Opt 265Kinas største severdigheter med ShanghaiPå forespørselBestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Fakta

Kinas største severdigheter
Individuelt program i Kina
15 dager
Lokale engelsktalende guider
Bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo, Zhouzhang, Shanghai