KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

En spennende rundreise som starter i Hong Kong og fortsetter videre til  den sjarmerende byen Guilin. Landskapet rundt byene Guilin og Yangshuo med sine grønne ”sukkertopp”-fjell er helt unikt. Etter noen dager her går ferden videre til Chengdu i Sichuan-provinsen, mest kjent for pandaer og sterk mat, men vi lover også en spennende overnatting i et buddistisk tempel. Fra Chengdu går turen videre til Xi'an og de fantastiske terrakottasoldatene og herfra videre til Kinas hovedstad Beijing med mange flere høydepunkter. Dette er rundreisen for deg som liker landsbyliv, vakker natur, sterk mat, tehusbesøk, store buddhaer og storbyliv.

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Hong Kong. Fra flyplassen til hotellet ved ankomst på egen hånd. 
Dag 2 Hong Kong, 24 timers billett med Big Bus.
Dag 3 Tog Hong Kong – Guilin via Guangzhou. Transfer  til  togstasjonen i Hong Kong. Ved ankomst Guilin blir dere møtt og fulgt til hotellet i sentrum.
Dag 4 Guilin-Yangshuo Frokost, båttur på Li-elven til Yangshuo (ca. 4 t), lunsj om bord, programfri, middag, overnatting utenfor Yangshuo.
Dag 5 Yangshuo Frokost, sykkeltur langs elven med kokkekurs og lunsj.
Dag 6 Yangshuo Guilin Frokost, transfer til flyplass for fly til Chengdu. Transfer ved ankomst Chengdu til Leshan.
Dag 7 Leshan. Frokost, båttur på Qingyielven, se verdens største buddha Dafu fra vannet, gå i land og se Dafu i Liyuantempelet, biltur videre til hotellet i Emei.
Dag 8 Emei Frokost, kjøre til Emeifjellet, taubane til Jingdinsi, se på utsikten, taubane til Laitongping, Wanniantempelet, vegetarmiddag, overnatte i gjestehus.
Dag 9 Emei-Leshan Observere morgenseremoni i tempelet, frokost, gå til Qingying-paviljongen, Hongchunping og Wuxianggang (ca. 10 km vandring), kjøre til Chengdu.
Dag 10 Chengdu Frokost, besøke pandapark, den gamle Jinligaten, Wangjiang-paviljongen med tehus, (hvis været tillater det foregår sightseeingen fra sykkelsetet). Om kvelden blir det tur med tuk-tuk i Chengdus mathimmel.
Dag 11 Transfer til flyplassen for fly til Xi'an. Ved ankomst Xi'an blir det transfer til hotellet. Sykling på bymuren
Tilleggsprogram (betales på stedet): Grand Tang Culture Street med middag.
Dag 12 Xi’an Frokost, terrakottafabrikken og Terrakottasoldatene. Den store moskeen og området rundt.
Dag 13 Xi’an Frokost, utsjekk fra hotellet, Villgåspagoden, Xi'an museum med mulighet for en times kalligrafileksjon. Transfer til togstasjon.Ved ankomst Beijing blir dere møtt og fulgt til hotellet.
Dag 14 Himmelens tempel, silkebutikk, Perlemarkedet, lunsj, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, middag med en liten smak av pekingand om kvelden.
Dag 15. Besøk til Lamatempelet, så til Den kinesiske mur ved Mutianyu, medbrakt lunsjboks, tilbake til sentrum av Beijing, besøk til cloisonnéfabrikk.
Akrobatikkshow eller kungfu-show – billetter kjøpes på stedet.
Dag 16 På sparkesykkel gjennom Beijings mange hutonger.
Dag 17 Dagen på egen hånd.
Dag 18 Transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1
Ved ankomst Hong Kong tar dere inn til hotellet på egen hånd.

Dag 2
Vi har inkludert en 24-timers billett med Big Bus som kan benyttes når dere føler dere opplagt og klar for ombordstigning og opplevelser. En sightseeingtur med Big Bus er en glimrende måte å se byen på når man har begrenset med tid.

Dag 3
Transport til togstasjonen for videre reise til Guilin med tog. På togstasjonen blir dere møtt av en lokal guide og sjåfør, som tar dere med til hotellet i Guilin. Resten av dagen på egen hånd i hyggelige Guilin. Byen er fin å rusle rundt i, med moderne butikker og hyggelige restauranter.

Dag 4

Etter frokost kjøres dere til Li-elven, som dere skal tilbringe de neste fire timene på. Seilaset går gjennom et frodig og spennende landskap. Bak hver sving i elven åpenbarer det seg et nytt tablå av runde fjell. Vel fremme i Yangshuo blir dere møtt av guiden. Her får dere tid til å rusle rundt i sentrum av Yangshuo og titte før dere blir kjørt  til hotellet dere skal bo på som ligger et stykke utenfor sentrum av Yangshuo i hyggelige og landlige omgivelser omgitt at risåkre og vakker frodig natur. Hotellet har sykkelutleie. Er det ønskelig å bo litt mer sentralt til i sentrum av Yangshuo er det også mulig. * Se mer informasjon under.

Dag 5
Dere blir hentet på hotellet om formiddagen (ca. kl. 10) av vår engelsktalende guide for en rolig sykkeltur på landsbygda. Dere sykler langs risåkre, grønne fjell og små landsbyer. Underveis blir det tid til fotopauser og besøk i en landsby hvor man kan besøke en familie.
I et ombygget landsbyhus er det så klart for kokkekurs. Alle får hvert sitt gassbluss, wok, skjærefjel og kniv. Under kyndig veiledning av en engelsktalende kokk lages tre ulike retter. Etterpå kan dere nyte den deilige maten ute i hagen. Og når maten har sunket, blir det sykkeltur tilbake til hotellet – og oppskriftene får dere med hjem. Om kvelden kan man kjøpe billetter til «Impressions", en utendørsforestilling med rundt 600 lokale utøvere, som viser stedets kultur med sang og dans. Scenen er elven, kulissene er fjellene og med innovativ lyssetting er dette en uforglemmelig opplevelse.

Dag 6
Guiden og sjåføren er klare for å kjøre dere til flyplassen i Guilin for fly til Chengdu. Ved ankomst Chengdu står lokal guide og sjåfør klar i ankomsthallen til å ta dere med til hotellet i Leshan.

Dag 7
Det er den store Buddhaen som er den største attraksjonen i Leshan, og stor er den virkelig.  Dafu er hele 72 meter høy der han sitter og skuer tankefull og fredfullt ut over elven. Arbeidet ble påbegynt i år 713 etter initiativ fra munken Haitong som ønsket med Buddhas hjelp å temme strømmen som oppstår her hvor tre elver møtes. Først 90 år senere var verdens største buddhafigur fullført, og på grunn av all steinmassen som ble dumpet i vannet, ble det faktisk tryggere å manøvrere båter her. Best utsikt til Dafu får dere fra elven, så en båttur på Qingyi-elven er obligatorisk. Det blir også tid til et besøk til tempelet Liyuan som er bygget ved buddhaens hode, videre med bil til Emei. Innsjekk på hotell.

Dag 8
Etter frokost kjører dere til det hellige Emei-fjellet. At det er hellig betyr ikke at det er uberørt, for her har pilegrimer kommet, bygget og utviklet i nesten 2 000 år. Hele fjellet har et nett av stier, templer og taubaner. Fra bunnen av fjellet er det egne fjellbusser, og dere blir først kjørt til taubanen, som tar dere opp til den øverste toppen Jinding Si, «Den gylne fjelltopp», som ligger på 3 099 meter. Forhåpentligvis er det klart slik at dere ser den mektige utsikten. Ny taubane tar dere ned til Laitongping hvor det serveres lunsj. Etterpå går turen til Wannian-tempelet fra Jindynastiet (265-420 e. Kr.) som er Emeis eldste gjenværende kloster. Her står en kjempestatue av buddhisten Puxian ridende på en elefant. Statuen er 8,5 meter lang og veier 62 tonn. I kveld serveres dere vegetarmiddag i klosterets restaurant og overnatter innenfor portene i enkelt  gjestehus.

Dag 9
Grytidlig om morgenen får dere anledning til å overvære de rituelle seremoniene som utføres i tempelet. Det er noe helt spesielt å sitte utenfor å høre munkenes messing, mens himmelen sakte blir lysere. Ferden går så videre til fots opp til Qinying-paviljongen og via klosteret Hongcunping ned til Wuxianggang. Ha med godt fottøy, turen er på ca. 10 kilometer. Når målet for fotturen er nådd, blir dere kjørt med bil videre til Chengdu, hovedstaden i Sichuanprovinsen.

Dag 10
Sichuan er pandaens hjemprovins og etter frokost blir dere kjørt til et forskningssenter like utenfor byen. Her kan dere se de lubne dyrene boltre seg i friluft, og dere får overvære morgenfôringen. Dette er tiden på døgnet de er mest aktive. Chengdu er en historisk by, og det er gjort flere forsøk på og gjenskape en gammel stemning. I dag blir det besøk til Jinli-gaten, Wangjiang-parken og tehuset der. Innbyggerne i Chengdu elsker sine tehus, og det er en fin måte å se bylivet passere på. Hvis været tillater foregår sightseeingen på sykkel.  Kveldsturen er en tur utenfor allfarvei og et ekte mateventyr! Transport med tuk-tuk, og ubegrenset med mat og øl er bare en del av moroa i kveld. Bli med å se hvordan maten blir forberedt og hør om hvordan familiene har servert den beste maten i byen gjennom generasjoner. Dere kan ikke gå glipp av dette hvis dere har tenkt dere en tur til Chengdu!

Dag 11
Transfer til flyplass for fly videre til Xi'an. Ved ankomst Xi’an blir dere møtt av en lokal, engelsktalende guide. Etter innsjekk på hotellet blir dere med guiden til den fantastiske bymuren. 12 meter høy, 15 meter på det bredeste og 13.7 km lang. Dere leier sykler og blir med på en times rolig sykkeltur oppe på muren.
Tilleggsprogram (bestilles og betales på stedet): Om kvelden har dere mulighet og bli med guiden og besøke Grand Tang Culture street, en hyggelig gågate i tradisjonell stil fra Tang-dynastiet. Her får dere litt tid til å rusle rundt på egen hånd, eller dere kan følge med guiden for litt mer historie. Middag på en lokal restaurant er inkludert.

Dag 12
Uthvilte og med frokost i magen er dere klar for Xi’ans hovedattraksjon. For de fleste er jo terrakottasoldatene som vokter gravkammeret til Qin Shihuang nettopp hovedmålet med reisen. Tenk at denne graven, med over 8 000 fullt utrustede, individuelle soldater og hester i brent leire lå skjult under bakken fra 210 f. Kr til de ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974. Det blir god tid til å se seg rundt, og gå ikke glipp av de vakre bronsegjenstandene. Området rundt det muslimske kvarteret er populært, og det yrer av liv i basarene. Dere har litt tid til å titte rundt i de mange bodene og har dere lyst er det mulig å besøke Den store moskeen i kinesisk stil.

Dag 13
Etter frokost blir det et besøk til parken med den lille Villgåspagoden, en av de to viktigste pagodene i Xi’an. I samme park ligger Xi’an museum. Her har de en fast utstilling, «Xi’an, den gamle hovedstaden», som med mange modeller viser livet i Xi’an under blant annet det rike Tangdynastiet.  
Kalligrafi var i det gamle Kina en av «de fire kunster», og kunsten har fortsatt en meget høy status. Dere får mulighet til å prøve dere med blekk og pensel sammen med en læremester, og kanskje får resultatet bli med hjem som suvenir. Billetter kjøpes på stedet. Transfer til jernbanestasjonen for hurtigtoget til Beijing.  Ved ankomst Beijing blir dere møtt og fulgt til hotellet.

Dag 14
Frokost, før dagen starter med litt morgengymnastikk i parken ved Himmelens tempel. Herfra er veien kort til shoppinghimmelen på perlemarkedet og til silkebutikk for å lære med om silkeproduksjon. Lunsj før vi fortsetter til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, og er omkranset av de viktigste bygningene i Kina: Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Først går veien videre inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene, hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for ham selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle de 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert. Om kvelden blir middag med en liten smak av pekingand.

Dag 15
Dagen starter med besøk til Lamatempelet som brukes av Den gule hattens sekt. Her bor og studerer munker, og tempelet er flittig besøkt av folk som brenner røkelse og vil se de vakre bygningene. Så kjøres dere nordover til Mutianyu og Den kinesiske mur. Man kan enten ta trappene opp, eller taubane mot egen betaling på stedet. Lunsjboks er inkludert, og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. På vei tilbake blir du tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i sinnrike og fantastiske mønstre. I løpet av oppholdet vil dere få mulighet til å velge mellom et forrykende akrobatikkshow eller et fengende kungfu-show mot betaling på stedet. Middag på egen hånd.

Dag 16
Den fire timer lange turen starter sentralt i Beijing. Etter en kort introduksjon i bruk av elektroniske sparkesykler er dere i gang med turen sammen med deres lokale guide. Turen starter i de sjarmerende hutongene, de smale gatene hvor det gamle Beijing fortsatt eksisterer og hvor dere får høre om Beijings historie og få et  unikt innblikk i dagliglivet i de trange gatene. Det blir stopp ved et lokalt marked og mulighet for å kjøpe med dere litt  lokal snacks. Dere sparker videre forbi et konfusisk tempel og ned til de litt mer trendy hutongene og passerer på veien Tromme- og klokketårnet og området rundt innsjøen Houhai. I løpet av turen gjør dere et stopp innom en lokal restaurant for lunsj.

Dag 17
Dagen på egen hånd.

Dag 18
Frokost og transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge eller reise videre?

NB! I Yangshuo har vi inkludert overnatting i landlige omgivelser utenfor sentrum i et tradisjonelt «courtyard»-hus som er pusset opp til et sjarmerende hotell. Dette kan byttes ut med et hotell med mer sentral beliggenhet i sentrum av Yangshuo. Merk at til tider kan sentrum av Yangshuo oppleves masete og med bråk fra gatene. Er man ute etter en helt spesiell opplevelse vil hotellet utenfor sentrum være et godt alternativ.

Inkludert

• Overnatting med frokost på gode hoteller underveis.
• Enkel overnatting på gjestehus på Wannian-tempelet.
• Flyreisen i økonomiklasse fra Guilin – Chengdu – Xi'an. 
• Hurtigtog Hong Kong – via Guangzhou til Guilin og Xi'an – Beijing.
• Egen engelsktalende guide og sjåfør i van/minibuss under sightseeingdager
• Sightseeingprogram som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Måltider beskrevet i programmet, F frokost, L lunsj, M middag
• Vårt informasjonshefte "Reisefeber"

Ikke inkludert
• Flyreisen Norge – Kina t/r, spør ved bestilling
• Enkeltrom, spør ved bestilling
• Tips til guide og sjåfør
• Visum til Kina
• Reise og avbestillingsforsikring
• Tilleggsprogram i Kina - bestilles og betales på stedet

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 267fra 32 395Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Fakta

Individuell reise i Kina
16 dager

Reisemål: Hong Kong, Guilin, Yangshuo, Chengdu, Leshan, Emei, Xi'an, Beijing