KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Vi tenker gjerne på Hong Kong som et av verdens mest urbane og tetteste områder. Men bare et steinkast unna den kokende bykjernen kan du ta på deg turskoene og tilbringe timer og dager i vakker natur - med utsikt til vakre øyer, Sør-Kinahavet og fastlandet. Mesteparten av øya er faktisk ubebygd natur, noe både lokalbefolkningen og lokalkjente turister vet å benytte seg av. Stiene er godt opparbeidet, og det anbefales middels god fysikk for å gi seg i kast med løypene, som i stor grad går opp og ned større og mindre fjelltopper og -knauser.
På Hong Kong-øya snirkler 50 kilometer med turløyper seg opp, ned og på kryss og tvers. Hvert år arrangeres det flere turløp i området, og inntektene går til forskjellige miljø- og utdanningsprosjekter. Hong Kong Trail går gjennom alle de fem naturparkene som utgjør øyas ubebygde områder.
Det finnes også mange flotte turmuligheter på mange av de andre øyene i området.

Detaljert program

Vi vandrer over Drageryggen
Denne delen av Hong Kong-stien ligger i naturparken Shek O, og går blant annet over fjellryggen som kalles Dragon’s Back - Drageryggen. På under en time har man beveget seg fra den kokende bykjernen og ut i fredelig natur. Her kjenner du pulsen stige, og for norske fjellsjeler venter selvsagt belønningen på toppen - med fri utsikt til Clearwater Bay og øyene i havet i øst. Vestover ser vi Stanley-halvøya og langt ut over Sør-Kinahavet. Turen ender ved fjellets fot og landsbyen Shek O med Big Wave Bay - populært blant surfere.
Hele turen tar 5-6 timer, inkludert en times transport og lunsj. Sistnevnte serveres på en hyggelig strandrestaurant etter vel gjennomført økt. Lunsjen er ikke inkludert og betales på stedet.

Nyttig informasjon
• Total turlengde. 5 – 6 timer inkludert 1 times transport fra hotellet til start punktet og 1,5 times lunsj. Selve vandreturen er ca. 3 – 3,5 time / 8,5 km.
• Start vandretur: To Tei Wan
• Slutt vandretur: Big Wave Bay
• Hvor sprek bør jeg være: Middels. Nivå 2 av 4
• Nødvendig utstyr: Hiking-sko, komfortable turklær, vindjakke, regnjakke, fleece. Alt etter sesong. Solkrem. En liten tursekk og vann. Kamera!


Rett opp og bort - High Junk Peak
En annen av våre fotturer tar for seg en annen del av Hong Kong-stien, og foregår i Sai Kung-området. Her går vi hardt ut, med kraftig stigning i begynnelsen. Umiddelbar belønning kommer med utsikt fra toppen, blant annet til Port Shelter.
Vel oppe fortsetter turen videre bortover i høyden, med stadig nye utsikter å beundre. Clearwater Bay ligger der nede til venstre, og på høyresiden titter vi ned på den tettbefolkede bebyggelsen i Tseung Kwan O. Ganske så eksotisk.
Etter hvert går turen nedover igjen, gjennom Hong Kong-øyas vakre natur, med utsikt til Basalt Island og det blågrønne havet som omgir øyriket. Vi avslutter turen med en bugnende lunsj, bestående av sjømat. Lunsjen er ikke inkludert og betales på stedet.

Nyttig informasjon
• Hele turen tar 6-6,5 timer - inkludert en times transport til startsted og halvannen times lunsj. Marsjtid 3,5-4 timer. Distanse: 8 kilometer.
• Startpunkt er landsbyen Boon Kin, og vi ender i Tai Miu Au.
• Hvor sprek bør jeg være: 2 av 4.
• Utstyr: Hikingsko, komfortable klær, vindjakke, fleece, vann og solkrem.


Fottur i sjømathimmelen
Lamma er den tredje største av Hong Kongs 235 øyer. Med sine utmerkede sjømatrestauranter og små håndverksbedrifter er øya populær både blant fastboende og turister.

Den eneste måten å utforske de mange stiene på Lamma er til fots ettersom det ikke finnes veier. Vår reise starter ved den fargerike fiskerkaia i Aberdeen, på sørsiden av Hong Kong. Derfra tar vi en lokal båt ut til Lamma.

Vel ankommet Lamma følger vi en flott kyststi som tar oss gjennom nesten forlatte landsbyer, bananplantasjer og forbi vakre, gamle skoger. Vi møter på noen bakker og trapper, men stort sett er ikke turen krevende og passer for deg som er i normalt god form.

Vel ankommet landsbyen Sok Kwu Wan stopper vi for lunsj. Her ligger sjømatrestaurantene side om side helt nede ved bryggene og vi serveres fersk deilig sjømat. Det er støyende og enkelt, men maten er fantastisk. Lunsj betales på stedet (kan også inkluderes).
 
Etter lunsj kan du velge om du blir med på en spasertur til den travle landsbyen Yung Shue Wan, der vi rusler nedover de trange gatene.

I den sørlige enden av Lamma finnes et anerkjent avlssted for den truede grønne havskilpadden, som kommer til land mellom juni og oktober for å legge egg. Stranden er stengt i løpet av denne perioden.

Så venter en hurtigferge og tar oss tilbake til travle Central District på Hong Kong Island.

Turen arrangeres både som privat tur for deg og ditt reisefølge med egen guide, eller om du ønsker å være del av en liten internasjonal gruppe.

Nyttig informasjon
• Heldagstur 08.30 – 15.30
• Hvor sprek: 2 av 4
• Distanse 7 km, toalett langs ruten.
• Utstyr: Hikingsko/joggesko, komfortable klær, vindjakke, fleece, vann og solkrem.
• Beste tid for vandring er september til juni.

Rundtur på Cheung Chau - tøff tur på vakker øy
Cheung Chau er den mest befolkede øya i Hong Kong - bortsett fra selve Hong Kong Island, selvsagt. I tillegg til mange fastboende, er øya blant annet kjent for sine mange feriehus, og for verdens første olympiske mester i vindsurfing - Lai Lai Shan i 1996.
Turløypen følger kyststien som gjerne kalles Den lille kinesiske mur, etter visse likheter med den ordentlige muren. På veien kommer vi blant annet forbi helleristninger, som man mener er fra bronsealderen - rundt 3.500 år gamle. Vi besøker også en hule - Cheung Po Tsai på veien.
Dette er en ganske krevende tur, og egner seg best for dem som er i rimelig god form.
Avsluttes med lunsj på en strandrestaurant. Lunsjen er ikke inkludert og betales på stedet.

Nyttig informasjon
• Totalt tar turen 8,5 timer - to timer går med til transport til og fra hotell. Fem timers marsjtid, distanse 13 kilometer.
• Start og mål: Cheng Chau fergekai.
• Hvor sprek: 3 av 4.
• Utstyr: Hikingsko, komfortable klær, vindjakke, fleece, vann og solkrem. Lommelykt til hulebesøk.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Fottur i sjømathimmelenPå forespørselBestill reise
Rett opp og bort - High Junk PeakPå forespørselBestill reise
Rundtur på Cheung ChauPå forespørselBestill reise
Vi vandrer over Drageryggen På forespørselBestill reise

Fakta

Ut på tur i grønne Hong Kong
Individuelle program Hong Kong
Dagsprogram
Fotturer med ulik lengde og vanskelighetsgrad
Engelsktalende guide