KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Fremtiden møter fortiden – en historisk vandring i Hong Kong

Fremtiden møter fortiden i Hong Kong, og ingen steder er dette tydeligere enn i Central-distriktet på Hong Kong-øya. Turen vil ta dere til historiske bygninger beliggende blant imponerende skyskrapere, hvor feng shui påvirker moderne arkitektur, og langs gatene som forteller Hong Kongs fargerike historie.

Hjertet i Hong Kong, Central-distriktet, utviklet seg raskt til å bli en storby under det britiske flagget fra 1841 og bygninger i vestlig stil skjøt fart.
Selv om Hong Kong stadig endrer seg, overlever mange historiske bygninger og står der som minner om Hong Kong-øyas historie.

Vi beundrer bygg av kjente britiske arkitekter, og mindre kjente byutviklere som har stått for byens fascinerende infrastruktur. Eksempler på dette er broer og rulletrapper for fotgjengere som binder sammen byens mange rom.
Som kontrast til den imponerende arkitekturen i forretningsdistriktet besøker vi også de sjarmerende og roligere gatene rundt Hollywood Road, hvor små restauranter, barer, kafeer og butikker har drevet gjennom århundrer.

Noen høydepunkt på turen:

Statue Square - Den elegante HSBC-bygningen ble bygget tidlig på 1980-tallet av Lord Norman Foster, og er et fascinerende eksempel på hvordan fortidens og dagens moderne Hong Kong fungerer sammen.

Høyesterett - en av Hong Kongs siste gjenværende koloniale bygninger. Bygget i Kowloon-granitt i nyklassisk stil, ble denne elegante og historiske bygningen bygget for å huse Høyesterett. I dag er det byens Tinghus.

Den franske misjonsbygningen - Den nåværende treetasjesbygningen ble bygget i 1917. Den første guvernøren i Hong Kong, Sir Henry Pottinger, bodde der fra 1843 til 1846. Bygningen ble siden kjøpt av den franske misjonen i 1915 – derav navnet det fortsatt er vanlig å referere til i dag.

St. John's Anglican Cathedral - vakker katedral bygget som et kors, er en av de tidligste gjenværende bygningene fra den britiske epoken.

Hong Kong Park - Det tidligere militære området har blitt omgjort til en frodig park, en grønn oase for både mennesker og fugler.

Flagstaff House – Bygget i kolonistil på 1840-tallet og tidligere kontor og bosted til kommandoen til de britiske styrker. Nå Museum of Tea Ware, og et populært sted for bryllupsfotografering.

Hong Kong Trikk - Ingen bedre måte å se livet på gaten.

Rulletrapp - Denne 800meter lange «bekvemmeligheten» bygget på 90-tallet økte eiendomsverdien av ikke bare mid-level boligene, men også gatene som krysset rulletrappen.

Hollywood Road - en av de første gatene i den tidligere kolonien. Forbinder den østlige og vestlige delen av Central, både geografisk og kulturelt. Den tidligere politistasjonen og Victoria-fengselet, PMQ og Man Mo-templet forteller alt om Hong Kongs historie.

Turen starter kl. 09.00 og varer i 3 timer.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Hong Kong til fotsFra 625Bestill reise

Fakta

Vandretur i Hong Kong
3 timer

Reisemål: Hong Kong