KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Hong Kong under huden
Vi elsker Hong Kong, og vil gjerne ta med turister til byens hjerte, sier Peony og Rae. De to tidligere forretningskvinnene bruker nå sine krefter på å guide turister i en av verdens mest kokende byer. De vet at andre guide-programmer tar deg med til høydepunktene - det alle vil se - som for eksempel The Peak og Temple Street. Med Peony og Rae kommer du under huden på byen, og får kvalitetstid. For eksempel tar de deg med til den lille, men svært gode familierestauranten. Denne hadde du garantert ikke funnet på egen hånd. Peony og Rae tar deg med dit ingen guidebok tar deg. For eksempel inn i et ekte Hong Kong-hjem.
Mange turister får bare med seg de rutinemessige høydepunktene under sitt besøk. Vi vil i stedet vise frem Hong Kongs andre ansikt, og dykke ned i byens ånd. Her er det ikke viktig hvor mange opplevelser du får, men kvaliteten på dem, sier de to damene på 48 og 49 år. Begge har hoppet av sine forretningskarrièrer for å drive med det de elsker mest; å vise frem byen sin. Underveis blir det god anledning til prat, diskusjoner og kontemplering over Hong Kongs sjel.
Peony og Rae er to veldig hyggelige og kunnskapsrike damer, og er selvsagt lydhøre for spesielle ønsker man måtte ha underveis. Begge er født og oppvokst i Hong Kong, og folk med bedre lokalkunnskap skal du lete lenge etter.
Vi vil gjerne bruke vår erfaring og kunnskap til å skape tilleggsverdi og positive opplevelser for turistene våre, sier de.

Detaljert program

A. Hong Kong Island heldags program (7 timer)

09.00 Oppmøte i lobbyen på hotellet hvor du får en liten gjennomgang av dagens program.

09.15 Avgang fra hotellet, ut i gatene og videre med Metro til Hong Kong-øya. Hvordan lever folk i denne byen? 

10.30 Taxi til Hoi On Cafè for lunsj på et sted du garantert ville gått forbi. Maten er enkel og smakfull og stemningen på topp. Du velger selv fra dagens meny, og et hot tips er stedets hvetebolle til dessert! Lunsjen på den lille familierestauranten er ikke inkludert og betales på stedet.

11.45 Vi hopper på den karakteristiske to etasjers trikken til Queensroad West. Her finnes utallige små butikker med tørkede delikatesser fra hav og land. Her finnes også butikker med alt man trenger for et neste liv – i papir.

12.30 Hollywood Road er fylt med smykke- og antikvitetsbutikker av alle slag: fra lekre kinesiske møbler og tibetanske tepper til kitsch maoistisk nips og Buddha-skulpturer, samt trendy kafeer og restauranter. Tidligere kjent utelukkende for antikvitetsbutikker har Hollywood Road utviklet seg til det moderne kunstdistriktet i Hong Kong. Vi spaserer igjennom deler av det sjarmerende området. 

13.30 Et stopp med litt snacks og litt å drikke er deilig før man fortsetter videre til PMQ (tidligere skole og politistasjon). I 2009 ble stedet oppført som ett av åtte prosjekter under «Bevar Central». Området er nå et knutepunkt for design og kreative næringer. Bygningene er bevart, forsterket, pusset opp og oppgradert. Nesten 100 design- og kreative bedrifter er stasjonert i PMQ.

15.00 Markedet på Central er fargerikt og livlig med salg av fisk, kjøtt og grønnsaker.

16.00 Tilbake på hotellet.

Forbehold om endringer i rekkefølge i programmet. Bortsett fra tidspunkt for start og slutt er klokkeslettene i dagsprogrammet veiledende.

D. Hong Kong Island heldags program (5 timer)

09.00 Oppmøte i lobbyen på hotellet hvor du får en liten gjennomgang av dagens program.

09.15 Dagens program starter med en taxi tur til Sham Shui Po på Kowloon, i dag kanskje mest kjent for de utallige butikkene med elektronikk og absolutt alt annet man ikke trenger, og hvor de lokale handler. Sham Shui Po var et av de tidligste utviklede områdene i Hong Kong og et typisk arbeiderstrøk.

Vi besøker et museum som viser litt av de tøffe forholdene i Hong Kong på 40- og 50-tallet.

11.30 Så er det tid for lunsj på den lille familierestauranten du garantert ville gått forbi. Maten er enkel og smakfull og stemningen på topp. Du velger selv fra dagens meny, og hot tips er stedets hvetebolle til dessert! Lunsjen er ikke inkludert, og betales på stedet.

13.00 Så inviteres dere hjem på et unikt besøk i en typisk middelklasse Hong Kong-leilighet. Eiendomsprisene i Hong Kong er blant de høyeste i verden, og hver centimeter og hjørne i en leilighet er dyrebare. 

14.00 Retur til hotellet.

Forbehold om endringer i rekkefølge i programmet. Bortsett fra tidspunkt for start og slutt er klokkeslettene i dagsprogrammet veiledende.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Hong Kong fra innsidenPå forespørselBestill reise

Fakta

Hong Kong fra innsiden
Individuelt program Hong Kong
Dagsprogram
Engelsktalende guide
Transport