KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Xiamen kom på andreplass i en spørreundersøkelse om hvilken by som har best livskvalitet i Kina, og rangerer øverst på listen over landets mest romantiske byer. Og når man går rundt i de gamle europeiske områdene, tar fergen til øya Gulangyu eller reiser innover i landet til de helt spesielle, runde Hakkahusene, kan man godt skjønne hvorfor. En internasjonal havneby allerede fra Songdynastiet (960-1279), med blått hav, frodig vegetasjon (bygartneren må ha et helt nasjonalbudsjett til rådighet) og en behagelig atmosfære.
I løpet av programmet får dere sett det som er å se i byen, og høydepunktet er å kjøre ut over fjellene til Hakkaenes rike. Det er inkludert overnatting i et av de karakteristiske rundhusene, før turen går tilbake til Xiamen.

Program i sammendrag

Dag 1 Beijing-Xiamen Transfer til flyplassen og fly til Xiamen. Nanputuo-tempelet, Hulishan-fort, parken Kahkee, middag.
Dag 2 Xiamen-Yongding Frokost, bil til Yongding og Hakkafolkets runde hus, lunsj og middag, overnatte i et rundt hus.
Dag 3 Yongding-Xiamen Frokost, bil til Xiamen, ferge til Gulangyu, Crag of Sunlight, Suzhuangparken, lunsj og middag, overnatte i Xiamen.
Dag 4 Xiamen-Beijing Frokost, ikke noe program før transfer til flyplass, fly til Beijing, transfer til hotellet.

Detaljert program

Dag 1 Beijing, Xiamen
Transfer til flyplassen og fly til Xiamen. Her vokser det palmer og annen tropisk vegetasjon, og i luften kjenner man havet. Første stopp er Nanputuo-tempelet fra Tang-dynastiet (618 - 907) og Hulishan-fortet med sine mange kanoner som ble brukt for å forsvare byen mot utenlandske angrep på slutten av 1800-tallet. Dere svinger også innom Kah-kee Park før middag.

Dag 2 Xiamen, Yongding
Et av høydepunktene er turen til de unike bygningene i Yongding-området. Hakkaene er et stolt folkeslag, som bygde store, runde festningslignende hus i jord for å forsvare seg. Fortsatt bor hele klanen i det som aller mest  ligner et stort borettslag. Overnatting i et slikt rundhus, dette er langt ute på den kinesiske landsbygda, så forholdene er enkle, men i hvert fall autentiske. I fjellene rundt dyrkes det te og frukt.

Dag 3 Yongding, Xiamen
Etter en kinesisk frokost kjører dere tilbake til Xiamen. Herfra tar dere den korte fergeturen over til Gulangyu, hvor de fleste utlendingene bosatte seg i vakre villaer for 150 år siden. Her var varmen lettere å holde ut enn inne i byen. Et annet navn er Pianoøya, etter lyden av klaver som strømmet ut av de åpne vinduene. Her er det ingen biler og man fraktes rundt i små, åpne elektriske busser. Fra utsiktspunktet Crag of Sunlight ser man utover by og hav, mens  Suzhuang-parken er residensen til en taiwanesisk businessmann fra 1931. Tilbake til Xiamen om kvelden.

Dag 4 Xiamen, Beijing 
Ikke noe program før dere om ettermiddagen blir hentet for å kjøre til flyplassen, og ta fly til Beijing. Transfer til hotell ved ankomst.

Inkludert

• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• To netter på hotell i god turistklasse, en natt i rundt hus (enkel standard), i del av dobbeltrom
• Program og måltider som beskrevet; drikke betales på stedet
• Flybillett i økonomiklasse Beijing-Xiamen-Beijing

Verdensarv: Tulouhusene til Hakkafolket

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 223Xiamen14 145Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

 

Fakta

Individuelt program i Kina
(med start og slutt i Beijing)
Engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Hotell i god turistklasse
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Xiamen