KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Denne turen tar for seg Yunnan-provinsen. Provinsen er kjent for natur som varierer fra tropisk regnskog i sør til høye, spisse fjell i nord, og noen av landets mest fargerike minoriteter.
Programmet starter i den pittoreske byen Dali, som ligger 2000 m.o.h. på bredden av Erhaisjøen. Her ligger hyggelige hotell og restauranter tett langs gater som er for smale for moderne trafikk. Dere blir også tatt med til andre landsbyer i området. Mer av det vakre landskapet får man oppleve fra ekspressbussen til Lijiang, i hjembyen til naxifolket og et viktig stopp på den eldgamle te-karavaneruten. 

Program i sammendrag

Dag 1 Dali Transfer fra flyplassen til hotell i Gamlebyen.
Dag 2 Dali Frokost, besøke tempelet Chongshen og landsbyen Xizhou.
Dag 3 Dali Frokost, båttur på Erhai-sjøen, kjøre til landsbyen Haidong og Putuo.
Dag 4 Dali-Lijiang Frokost, ekspressbuss til Lijiang (3 t 30 min), transfer til hotell.
Dag 5 Lijiang Frokost, Jadedragefjellet med taubane til Yunshan-engen, Baisha-fresker.
Dag 6 Lijiang Frokost, besøke Gamlebyen, Black Dragon Pool, Dongba museum, middag med Dongba musikkforestilling.
Dag 7 Lijiang Frokost, transfer til flyplass.

Detaljert program

Dag 1 Dali 
Transfer fra flyplassen til hotell i Gamlebyen med lokal guide. Fra 700-1200 var Dali hovedstad i bai-folkets Nanzhao, et selvstendig kongerike som beseiret den kinesiske Tang-keiserens tropper og styrte over store deler av det vestre Kina, til og med over Burma. I de mange små templene tilbes Buddha, daoismens grunnlegger Laozi, krigsguder og lamaistiske buddhaer like mye. Man forener på en unik måte egne tradisjoner med kinesiske, indiske og tibetanske innflytelser. Kvinnene bærer sterke, lyse farger, spesielt rødt, i sine klesdrakter som er blant de mest fargerike i det sørlige Kina.

Dag 2 Dali 
Dagen brukes til å bli kjent i området, med besøk til tempelet Chongshen og landsbyen Xizhou. I Gamlebyen er det mange hyggelige kafeer og restauranter hvor man kan få skrevet sine postkort og kanskje få lest litt i den boken man har hatt med seg.

Dag 3 Dali 
Dali ligger ved bredden av Erhai-sjøen, så en båttur hører med. Midt i sjøen ligger det en bitte liten øy med et bitte lite tempel. I løpet av dagen blir dere også tatt med til landsbyen Haidong.

Dag 4 Lijiang 
Etter frokost settes dere på ekspressbussen til Lijiang. Turen tar ca. 3,5 time og utsikten vil gjøre at tiden går fort. Det er grønne daler, risterrasser, små landsbyer og vakre fjell underveis. I Lijiang blir dere møtt av en lokal guide som tar dere med til hotellet.

Dag 5 Lijiang
Den vakre dalen der Lijiang ligger domineres av Jadedragens snøkledde fjell, høyeste topp er 5 596 moh. Det har blitt besteget kun en gang, og anses for å være svært farlig og vanskelig. Ingen fare, dere tar taubane til Yunshan-engen og får oppleve fjellet godt nok derfra. Ettermiddagen brukes til å beundre de flotte Baisha-freskene, som reflekterer ulike religiøse kulturer og kunstneriske fremstillinger av buddhisme, lamaisme, taoisme og den lokale Dongba-religionen.

Dag 6 Lijiang
Formiddagen brukes til å spasere i den sjarmerende Gamlebyen, med sine nedslitte brosteinsgater og små kanaler. I Jadedragens park får man den beste utsikten til fjellet og det er et fint museum hvor man kan lære blant annet om naxis 1 000 år gamle skriftsspråk, et unikt system som er verdens eneste hieroglyfspråk som fortsatt er i bruk. Om kvelden venter middag og en konsert med naxi-musikk. Dette er gammel tempelmusikk fra 200- 1200-tallet, som ikke lenger spilles i resten av Kina, men som naxi har lykkes i å bevare.

Dag 7 Lijiang 
I god tid før avreise blir dere kjørt til flyplassen for videre reise.

Inkludert

• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• Seks netter på hotell i god turistklasse, i del av dobbeltrom
• Måltider som beskrevet; drikke betales på stedet

Verdensarv: Det gamle sentrum av Lijiang

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 324Ved verdens endeFra 7 995Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Kina
7 dager
Lokale engelsktalende guider
Bil med sjåfør
Hotell i god turistklasse
Program og måltider i følge program

Reisemål: Dali, Xizhou, Lijiang