KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Bli med til Kinas hjerte, et av de flotteste buddhistiske grottekompleksene og se eksplosiv kungfu ved bredden av Den gule elva. Luoyang var hovedstad i Kina under hele ni forskjellige keiserdynastier og har nesten like stor historisk betydning som Xi’an. Tolv km sør for byen, ved Yi-elven, ligger de berømte Longmen- (Drageport) grottene. Et par timers kjøring unna ligger det berømte Shaolin-tempelet. Hit flokker spreke og håpefulle ungdommer for å trene kampsport, med det håp om å bli god nok til å delta i show og filmer. Programmet ender i Zhengzhou, en av Kinas eldste byer.

Program i sammendrag

Dag 1 Luoyang Ankomst Luoyang, transfer til hotell, besøke Longmen-grottene og Den hvite hestens tempel. Dag 2 Shaolin Frokost, kjøre til Shaolin (2,5 t), Pagodeskogen, Shaolin-tempelet, se kungfu-forestilling, overnatte i gjestehus, lunsj og middag.
Dag 3 Zhengzhou Frokost, kjøre til Zhengzhou, stoppe ved Den gule elva, Henan provinsmuseum, transfer til jernbanestasjonen eller flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Luoyang 
Ved ankomst Luoyang blir dere møtt av en lokal, engelsktalende guide som tar dere med til hotellet for innsjekking. Deretter kjører dere de 12 km til Longmengrottene, som har noen av Kinas flotteste buddhistiske skulpturskatter. Arbeidet med å meisle ut skulpturer og grotter begynte på slutten av 400-tallet, og de holdt på til slutten av Tang-dynastiet (618 - 907). Det var i dette dynastiet rundt 60% av grottene ble laget. Så blir dere tatt med østover til Den hvite hestens tempel, som er Kinas eldste buddhistiske tempel fra år 68. Dette er ikke Kinas største eller flotteste, men regnes som redet til kinesisk buddhisme.

Dag 2 Shaolin
Etter frokost på hotellet blir dere kjørt ca. 2,5 timer til Mount Song og det 1 500 år gamle Shaolinklosteret. Dette tempelet har blitt et verdenssentrum for gongfu (kungfu), den avanserte kampsporten som også kalles wushu, som utøves bare ved hjelp av kroppen uten noen form for våpen. Området tiltrekker seg tusenvis av nysgjerrige turister og unge håpefulle, som ønsker å studere på de mange instituttene i byen. Dere besøker tempelet, pagodeparken og får se en oppvisning fra tempelets studenter. Lunsj og middag er inkludert og natten tilbringes i et lokalt gjestehus.

Dag 3 Zhengzhou 
I dag blir dere kjørt med bil til Zhengzhou, en av Kinas eldste byer. Underveis stopper sjåføren ved Den gule elven så dere får ta den i nærmere øyesyn. Zhengzhou by er i dag et av landets viktigste jernbaneknutepunkter. Deretter tar guiden dere med til Henan provinsmuseum, hvor blant annet keramikk og redskaper fra tidlig steinalder er utstilt, samt unike bronsegjenstander. Transfer til flyplassen eller jernbanestasjonen for fly eller tog videre i Kina.

Inkludert

• Lokal engelsktalende guide og egen bil med sjåfør
• Hotell med frokost underveis. Gjestehus i Shaolin.
• Program og måltider som beskrevet

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 297Kampsport ved Den gule elvaFra 4 295Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Kina
3 dager
Lokal engelsktalende kinesisk guide
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Luoyang, Shaolin, Zhengzhou