KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Yangtze er verdens tredje lengste elv og går som en glitrende nerve gjennom Kina. Her har varer, mennesker, dyr, ideer og oppfinnelser blitt fraktet mellom kysten og innlandet i årtusener. Fortsatt er vannveien en av de viktigste gjennom Kina, og en reise på elva er en behagelig måte å oppleve mye av landet på. Og man trenger ikke reise hele strekningen, tre netter mellom Chongqing og Yichang er nok for de fleste.
Båten holder god standard og alle lugarene har eget bad med dusj. Ombord er det restaurant og bar, og det holdes flere forelesninger på engelsk om kinesisk historie og kultur. Det er underholdning om kvelden, og båten har internett og internasjonale tv-kanaler. Alle måltider og utflukter er inkludert.

Program i sammendrag

Dag 1 Chongqing .Transfer fra flyplassen til båten, avgang om kvelden.
Dag 2 Cruise Frokost, utflukt til Shibaozhai, med sin imponerende tre-pagoda
Dag 3 Cruise Frokost, seile gjennom Qutang og Wu-kløftene, utflukt på sideelv, lunsj og middag, seile gjennom den store demningen.
Dag 4 Yichang Frokost, utflukt til demningen, ankomst Yichang, transfer til flyplass eller togstasjon.

Detaljert program

Dag 1 Chongqing
Dere blir hentet på flyplassen i Chongqing og kjørt til båten, som kaster loss om kvelden.

Dag 2 Om bord (F/L/M)
I løpet av dagen blir det besøk til Shibaozhai  med den imponerende tre-pagodaen. Shibao er en ni-etasjers pagode bygget oppover en 200 meter høy loddrett klippe, og det er mulig å gå trappene opp for å komme til et tempel på toppen – også kalt «Perlen av Yangtzte».

Tilleggsprogram: Hvis vannstanden i elven tillater det blir dere tilbudt en ekstra utflukt til spøkelsesbyen Fengdu. Fengdu er et tempel viet taoistenes visjon av helvete, dette er dramatiske saker. Wanzhou er en fjellby som er kjent som «porten til det østlige Sichuan». I dag er byen en viktig havne- og industriby. Både frukt og silkeprodukter fra byen er kjent over hele Kina. Det blir også tid til et besøk til det lokale markedet med sine spesialiteter. Tilleggsprogram bestilles og betales på stedet.

Dag 3 Om bord (F/L/M)
I dag seiler dere gjennom Qutang- og Wu-kløftene. Førstnevnte er kjent som den mest dramatiske og smaleste. Wu-kløften har 12 unike topper. Videre blir det utflukt enten til Shennong-elven, der det benyttes en liten ferge som deler av strekningen må dras av sterke menn oppover den grunne elven, eller til Daning-elven. Her er det et yrende dyreliv i tillegg til at vannet er overraskende klart – en stor kontrast til Yangtze.
Alternativet til utflukten til Shennong -  elven hvis vannstanden tillater det, blir å passere Xiling-kløften som er den dypeste og den lengste av de tre kløftene.

Tilbake på «moderskipet» seiler dere gjennom de enorme slusene som er bygget i forbindelse med oppdemmingen av Yangtze. Navnet på demningen er The Three Gorges (de tre kløfter).

Tilleggsprogram: Om morgenen er det stopp ved Den hvite keiserbyen, en gammel by med utsikt over den vestlige delen av Qutang kløften. Keiserbyen tiltrakk seg poeter og keisere. Den opprinnelige byen ligger som følge av de økte vannmassene nå under vann, men det er mulig å besøke et tempel, hvis fjelltopp har blitt en øy. Tilleggsprogram bestilles og betales på stedet.

Dag 4 Yichang (F)
Om morgenen våkner dere ved de enorme damanleggene, og det er mulighet til å se nærmere på dette monstrøse byggverket. Noen tall til ettertanke: Den er 2 335 meter bred, 181 meter høy, og når vannhøyden når maks 175 meter, er det 110 meter høyere enn på den andre siden av dammen. Det har gått med 27,2 millioner kubikkmeter sement og 463 000 tonn med stål. Vannreservoaret holder 39,3 km3 vann og har en overflate på 1 045 km2. Dammen har 34 generatorer, med en samlet kapasitet på 22 500 MW. Det er forventet at årlig strømgenerering vil være over 100 TWh.
Rundt lunsjtider er cruiset over og det blir transfer til Yichang og flyplassen der. Lunsj ordnes på egen hånd.

Se flere elvecruise i Asia på By K (By KinaReiser)

 

Inkludert

• 4 dagers cruise på Yangtze
• 3 netter om bord i del av tomannslugar med privat balkong
• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• Transfers flyplass-skip t/r
• Måltider nevnt i programmet (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag); drikke betales på stedet
• Tilleggsprogram bestilles og betales på stedet

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 3534 dagerFra 4 895Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.

Vær oppmerksom på at det beskrevne dag for dag-programmet kan variere noe med årstidene og vannføringen i elven.

 

Fakta

Individuelt program i Kina
4 dager
Elvecruise på Yangtze
Lokal engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Alle måltider inkludert på båten
Program som beskrevet

Reisemål:
Chongqing, cruise på Yangtze med stopp, Yichang