KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Har du lyst til å reise litt utenfor allfarvei, vil denne turen ta deg med til steder få andre norske turister reiser i Kina. Pussig nok, for Sichuan-provinsen har masse spennende å tilby. Det er tross alt hjemmet til pandaene, hellige fjell og Kinas beste mat! Turen har utgangspunkt i Chengdu, og tar dere med til pandareservat, naturreservat, minoritetslandsby, verdens største Buddha i Leshan og hellige fjell med overnatting i kloster.

Program i sammendrag

Dag 1 Chengdu Ankomst Chengdu, Riverside pavilion, transfer til hotell.
Dag 2 Ya’an Frokost Kjøre til Ya’an Pandareservat (2 t), lunsj og middag.
Dag 3 Ya’an, Jiuzhaigou Frokost, se mer pandaer, teplantasje, lunsj, transfer til flyplass og fly til Jiuzhaigou.
Dag 4 Jiuzhaigou Frokost, Nuorilang-fossen, Femfarge-dammene.
Dag 5 Jiuzhaigou, Huanglong Frokost, kjøre til Huanglong naturreservat (3 t).
Dag 6 Huanglong, Chengdu Frokost, kjøre til Chengdu (7 t), stopp i Qian minoritetslandsby.
Dag 7 Chengdu, Leshan, Emei Frokost, kjøre til Leshan, båttur på Qingyi-elven, se Dafu fra vannet, gå i land og se Dafu i Liyuan-tempelet, kjøre til Emei-fjellet, taubane til Wannian-tempelet, vegetarmiddag, overnatte i gjestehus.
Dag 8 Emei, Chengdu Observere morgenseremoni i tempelet, kinesisk frokost, gå til Qingying-paviljongen, Hongchunping og Wuxianggang (ca. 10 km), kjøre til Chengdu. Om kvelden blir det tur med tuk-tuk rundt i Chengdus mathimmel.
Dag 9 Chengdu Frokost, transfer til flyplassen.

Detaljert program

Dag 1 Chengdu 
Ankomst Chengdu og transfer til hotellet. Guiden tar dere med til et ekte tehus, typisk for Chengdu. Her er det bare å gjøre som lokalbefolkningen, slappe av med en nytrukket, aromatisk kopp te.

Dag 2 Chengdu - Ya’an
Frokost på hotellet før dere kjører de to timene ut til pandaenes verden. I Ya’an er det bygget opp et forskningssenter som jobber for å bevare de utrydningstruede dyrene, og her finnes det mange kjendiser. Man anslår antallet ville pandaer til ca. 1 600 stykker, og rundt 240 i fangenskap. En fullvoksen panda er ca. 150 cm fra nese til hale og kan veie mellom 100-150 kg. Den spiser opp mot 40 kg bambus om dagen. Dere overnatter i området. Lunsj og middag inkludert.

Dag 3 Ya’an - Jiuzhaigou
Det blir flere muligheter til å observere pandaer i dag, de er ofte mest aktive om morgenen, når de får sin daglige dose bambus. De er jo egentlig bjørner, men pelsen og ansiktet gjør dem så veldig elskelige. På vei til flyplassen stopper dere ved en teplantasje, for å lære at te ikke bare er tørre blader i en pose, men vitenskap og raffinert smak. Fly til Jiuzhaigou.

Dag 4 Jiuzhaigou
Jiuzhaigou ligger på randen av det Tibetanske platået og står på Unescos verdensarvliste for sitt unike landskap. Opprinnelig betyr navnet Dalen med ni landsbyer, og syv av dem er fortsatt bosatt av tibetanske minoriteter. For å bevare det skjøre biologiske mangfoldet får de ikke lenger lov til å drive med jordbruk og lever for det meste av turisme og tilskudd. Totalt er Jiuzhaiguo et 72 000 hektar stort naturområde med innsjøer, fosser, skoger og frodige gressområder fra 2 000 til 4 500 moh. Dere besøker blant annet Nuorilang-fossen og Femfarge-dammene, for å se de små sjøene, laget av naturlige demninger og fylt med krystallklart vann.

Dag 5 Jiuzhaigou - Huanglong 
Mer vakker natur! Dere kjører de tre timene til Huanglong naturreservat. Området er mest kjent for sine fargerike bassenger, formet av kalsittavleiringer. I tillegg er det et mangfoldig økosystem, snødekkede fjelltopper, fosser og varme kilder. Her bor også mange utrydningstruede dyr, som pandaene og Golden Snub-nosed monkey. Dere tilbringer hele dagen utendørs og overnatter i nærheten.

Dag 6 Huanglong - Chengdu 
Mesteparten av dagen tilbringes i bil, det tar ca. syv timer å kjøre til Chengdu. Underveis blir det stopp ved en minoritetslandsby, som tilhører Qian-folket. Deres særegne byggestil inkluderer blant annet spesielle steintårn. På veien kjører dere forbi grønne fjell, små landsbyer, og masse jordbruk.

Dag 7 Chengdu - Leshan - Emei
Dere starter dagen med å kjøre til Leshan og den store buddhaen Dafu. Den er hele 72 meter høy der han sitter og skuer tankefull og fredfylt ut over elven. Arbeidet ble påbegynt i år 713 etter initiativ fra munken Haitong som ønsket med Buddhas hjelp å temme strømmen som oppstår her hvor tre elver møtes. Først 90 år senere var verdens største buddhafigur fullført, og på grunn av all steinmassen som ble dumpet i vannet, ble det faktisk tryggere å manøvrere båter her. Først blir dere tatt med på en båttur på elven og får beskue kolossen fra vannet. Etterpå ser dere Lingyun-tempelet som er bygget ved Dafus hode. Videre går bilturen til det hellige fjellet Emei, der taubane benyttes opp til det vakre Wannian-tempelet. Buddhistisk vegetarmiddag om kvelden og overnatting i tempelets gjestehus.

Dag 8 Emei - Chengdu 
Grytidlig om morgenen får dere anledning til å overvære de rituelle seremoniene som utføres i tempelet. Det er noe helt spesielt å sitte utenfor å høre munkenes messing, mens himmelen sakte blir lysere. Ferden går så videre til fots opp til Qinying-paviljongen og via klosteret Hongcunping ned til Wuxianggang. Ha med godt fottøy, turen er på ca. 10 kilometer. Det skal sies at kinesiske fjell ikke akkurat er som norske, her er det hellelagte stier, trapper, benker og små paviljonger og templer underveis. Når målet for fotturen er nådd, blir dere kjørt med bil tilbake til Chengdu. Kveldsturen er en tur utenfor allfarvei og et ekte mateventyr! Transport med tuk-tuk og ubegrenset med mat og øl er bare en del av moroa i kveld. Bli med å se hvordan maten blir forberedt og hør om hvordan familiene har servert den beste maten i byen gjennom generasjoner. Dere kan ikke gå glipp av dette hvis dere har tenkt dere en tur til Chengdu!

Dag 9 Chengdu 
I god tid før avreise blir dere kjørt til flyplassen, for reisen videre.

Inkludert

• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• Hotell i god turistklasse og gjestehus med enkel standard, i del av dobbeltrom
• Program og måltider som beskrevet; drikke betales på stedet

Verdensarv: Emeifjellet, Dafu buddha, pandaene

 

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 346Pandaens hjemlandfra 19 295Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Kina
9 dager
Lokale engelsktalende guider på hvert sted
Egen bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Chengdu, Ya'an, Jiuzhaigou, Huanglong, Leshan, Emei, Wuxianguang