KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Sichuanprovinsen er mest kjent for pandabjørner og sterk chili, men etter denne reisen vil du vite at her er det mye mer. Forbered deg på vakker natur, taubaner, steintrapper, pagoder, minibusser, kiosker, templer, gjestehus, verdens største sittende Buddha, pandaer, restauranter og sykkelturer i parken med tehusbesøk. Turens absolutte høydepunkt er morgenbønnen til de rødkledde munkene ved tempelet du tilbringer natten på, en magisk opplevelse.

Program i sammendrag

Dag 1 Chengdu-Leshan Transfer fra flyplass eller togstasjon til hotellet i Leshan.
Dag 2 Leshan-Emei Frokost, båttur på Qingyi-elven, se verdens største buddha - Dafu - fra vannet, gå i land og se Dafu i Liyuantempelet, biltur videre til hotellet i Emei.
Dag 3 Emei Frokost, kjøre til Emeifjellet, taubane til Jingdinsi, se på utsikten, taubane til Laitongping, Wanniantempelet, vegetarmiddag, overnatte i gjestehus.
Dag 4 Emei-Chengdun Observere morgenseremoni i tempelet, frokost, gå til Qingying-paviljongen, Hongchunping og Wuxianggang (ca. 10 km vandring), kjøre til Chengdu.
Dag 5 Chengdu Frokost, besøke pandapark, den gamle Jinligaten, Wangjiang-paviljongen med tehus. Hvis været tillater det foregår sightseeingen fra sykkelsetet. Om kvelden blir det tur med tuk-tuk i Chengdus mathimmel.
Dag 6 Chengdu Transfer til flyplassen. 

Detaljert program

Dag 1 Chengdu - Leshan 
Om dere kommer til Chengdu med fly eller tog, en lokal guide står klar i ankomsthallen til å ta dere med til hotellet i Leshan

Dag 2 Leshan - Emei
Det er den store Buddhaen som er den største attraksjonen i Leshan, og stor er den virkelig. Dafu er hele 72 meter høy der han sitter og skuer tankefull og fredfullt ut over elven. Arbeidet ble påbegynt i år 713 etter initiativ fra munken Haitong som ønsket med Buddhas hjelp å temme strømmen som oppstår her hvor tre elver møtes. Først 90 år senere var verdens største buddhafigur fullført, og på grunn av all steinmassen som ble dumpet i vannet, ble det faktisk tryggere å manøvrere båter her. Best utsikt til Dafu får dere fra elven, så en båttur på Qingyi-elven er obligatorisk. Det blir også tid til et besøk til tempelet Liyuan som er bygget ved buddhaens hode, videre med bil til Emei. Innsjekk på hotell. 

Dag 3 Emei
Etter frokost kjører dere til det hellige Emei-fjellet. At det er hellig betyr ikke at det er uberørt, for her har pilegrimer kommet, bygget og utviklet i nesten 2 000 år. Hele fjellet har et nett av stier, templer og taubaner. Fra bunnen av fjellet er det egne fjellbusser, og dere blir først kjørt til taubanen, som tar dere opp til den øverste toppen Jinding Si, «Den gylne fjelltopp», som ligger på 3 099 meter. Forhåpentligvis er det klart slik at dere ser den mektige utsikten. Ny taubane tar dere ned til Laitongping hvor det serveres lunsj. Etterpå går turen til Wannian-tempelet fra Jindynastiet (265-420 e. Kr.) som er Emeis eldste gjenværende kloster. Her står en kjempestatue av buddhisten Puxian ridende på en elefant. Statuen er 8,5 meter lang og veier 62 tonn. I kveld serveres dere vegetarmiddag i klosterets restaurant og overnatter innenfor portene i enkelt  gjestehus.

Dag 4 Emei - Chengdu
Grytidlig om morgenen får dere anledning til å overvære de rituelle seremoniene som utføres i tempelet. Det er noe helt spesielt å sitte utenfor å høre munkenes messing, mens himmelen sakte blir lysere. Ferden går så videre til fots ned til Qinying-paviljongen og via klosteret Hongcunping ned til Wuxianggang. Ha med godt fottøy, turen er på ca. 10 kilometer. Når målet for fotturen er nådd, blir dere kjørt med bil videre til Chengdu, hovedstaden i Sichuanprovinsen.

Dag 5 Chengdu
Sichuan er pandaens hjemprovins og etter frokost blir dere kjørt til et forskningssenter like utenfor byen. Her kan dere se de lubne dyrene boltre seg i friluft, og dere får overvære morgenfôringen. Dette er tiden på døgnet de er mest aktive. Chengdu er en historisk by, og det er gjort flere forsøk på og gjenskape en gammel stemning. I dag blir det besøk til Jinli-gaten, Wangjiang-parken og tehuset der. Innbyggerne i Chengdu elsker sine tehus, og det er en fin måte å se bylivet passere på. Hvis været tillater foregår sightseeingen på sykkel. Kveldsturen er en tur utenfor allfarvei og et ekte mateventyr! Dere blir kjørt i tuk-tuk og det blir ubegrenset med mat og øl. Dette er bare en del av moroa i kveld. Bli med å se hvordan maten blir forberedt og hør om hvordan familiene har servert den beste maten i byen gjennom generasjoner. Dere kan ikke gå glipp av dette hvis dere har tenkt dere en tur til Chengdu!

Dag 6 Chengdu
Transfer til flyplass eller togstasjon for hjemreise eller videre reise i Kina.

Inkludert

• Engelsktalende guide og egen bil med sjåfør til programmet
• Overnatting på hotell i god turistklasse og i gjestehus med enkel standard, i del av dobbeltrom
• Program og måltider som beskrevet; drikke betales på stedet

Verdensarv: Emeifjellet, Dafu buddha, pandaene

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 308Fra topp til tåFra 11 295Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Fly, flyskatter og visum til Kina ikke inkludert.

Fakta

Individuelt program i Kina
6 dager
Lokal engelsktalende guide
Bil med sjåfør
Hotell i turistklasse/gjestehus
Program og måltider i følge program

Reisemål: Chengdu, Emei-fjellene, Leshan