KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

En unik reise for dere som liker storbyens komfort og folkeliv, og samtidig vil ta i bruk friluftsgenet. Reisens første del foregår i Mongolia. Etter en kort stopp i Ulaanbaatar, reiser dere ut i villmarken, der dere skal bo i en ger-leir. Turens andre del foregår i Beijing, der dere får med dere de obligatoriske tingene, samt en sporty telttur ved og rundt Den kinesiske mur. En sightseeing på elektrisk sparkesykkel står også på programmet. Minnene fra turen herfra omfatter både en av verdens mest spennende byer, og et av verdens kanskje mest uberørte villmarksområder. Dette er by og land – hånd i hånd – på ordentlig. Slå den!

Program i sammendrag

Dag 1 Ankomst Ulaanbaatar. Transfer til hotellet i sentrum.
Dag 2 Ulaanbaatar, gerleir Transport til gerleir, besøk til Gandanklosteret, overnatting gerleir.
Dag 3 - 4 I gerleiren Frokost, lunsj og middag er inkludert. Utforske området med guide.
Dag 5 Gerleir, Ulaanbaatar Frokost og lunsj er inkludert. Retur til Ulaanbaatar og hotellet der. Kveldsforestilling.
Dag 6 Ulaanbaatar, Beijing Transfer til togstasjonen for toget videre til Beijing. NB! Det går tog fra Ulaanbaatar til Beijing torsdager og søndager.
Dag 7 Beijing. Transfer ved ankomst Beijing til hotellet.
Dag 8 Beijing Morgengymnastikk ved Himmelens tempel, Den himmelske freds plass, Den forbudte by. Lunsj og pekingand-middag om kvelden.
Dag 9 Beijing, Jiankou Transport fra hotell til Jiankou (2 t 30 min), ca. 4 timers vandring, slå leir og middag.
Dag 10 Jiankou, Mutianyu, Beijing Soloppgang, frokost, vandring til Mutianyu, lunsj, kjøre til Beijing.
Dag 11 Beijing Elektrisk sparkesykkel gjennom Beijings eldste gater. Resten av ettermiddagen på egen hånd.
Dag 12 Beijing.  Dagen på egen hånd i Beijing, tid til f. eks. shopping.
Dag 13 Beijing, hjemreise Avreise fra Beijing. Program avsluttes.

Detaljert program

Dag 1
Ankomst Mongolia og Ulaanbaatar - en av verdens mest isolerte hovedsteder! Transfer til hotellet i sentrum av byen for overnatting. Middag ordnes på egen hånd.

Dag 2
Kjøreturen ut til gerleiren i Jalman Meadows tar ca. 3,5 timer. Det blir et stopp og besøk til Gandanklosteret, Mongolias livligste buddhistiske kloster (ankomst før kl. 10.00 om morgenen) før ferden går videre til leiren.
Den siste etappen frem til gerleiren går vi til fots, mens bagasjen fraktes på kjerrer trukket av yak-okser. Leiren ligger vakkert plassert i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene som gir dere en blomstrende mottagelse.
Denne turen er et godt eksempel på KinaReisers bærekraftige turisme. Gerleiren dere bor i belaster miljøet minimalt, og all aktivitet skjer i samarbeid og i forståelse med lokale vernemyndigheter. Det er også et mål at aktivitetene skal skape lokale arbeidsplasser i et samfunn som baserer seg på tradisjonell livsførsel. Leiren kan huse 30 personer i dobbelt-ger, og er i praksis et fullt sammenleggbart hotell. Toalettene er av type "utedo", og det finnes eget dusjtelt med soloppvarmet vann. Solcellepanel og vindmølle gir elektrisitet til kjøleskapet i restaurantteltet, ellers ingen elektrisitet. Lunsj og middag inkludert.

Dag 3-4
Dagene blir brukt til å utforske området, enten til fots eller på hesteryggen med en lokal guide. Det er også mulig å leie mountain-bikes, og å være med på rafting i Tuul-elven. Området ligger i overgangen mellom steppeland og taiga-skog øverst i Tuul-dalen, og bare en dags ridetur unna der elven har sitt utspring. Skogen i området er lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet er også rikt og variert.
Jalman-slettene ligger i høst- og vinterbeiteområdene til de nomadiske gjeterne fra Erdene Soum. Om sommeren er de fleste av disse på andre beiteområder litt lenger sør, for å sikre gode beiteforhold for dyrene. Nord for slettene finner du fullstendig villmark. Elvevannet kan være kaldt, men om sommeren er det ofte gode badetemperaturer. Vannet er rent og krystallklart, med mange dype kulper.
I leiren er det et bibliotek der du kan finne interessant lesestoff om flora og fauna i området og ellers i Mongolia. Frokost, lunsj og middag i gerleiren. Frokost, lunsj og middag i gerleiren.

Valgmulighetene under oppholdet er flere, og inkludert i reisen:
Dagsturer
Dere bestiller piknik-lunsj fra leiren, og kan dra på fottur i den retningen dere ønsker selv. Vi anbefaler en tur til utsiktspunktet ved Hifte Gatsaa, der dere får en fantastisk utsikt over de vakre engene og Tuul-elven.
Rafting og yak-kjerretur
Dere tar med dere en oppblåsbar katamaranflåte på yak-kjerre. Sammen med en lokalkjent gjeter drar dere oppover langs Tuul-elven i en halv dag. Dere har med piknik-lunsj, redningsvester og årer. Etter lunsj rafter dere på flåten tilbake til leiren.
Hesteridning
Om dere vil ha en times ridetur, en halvdagstur eller tilbringe hele dagen på hesteryggen, organiseres dette ved hjelp av lokale hestefolk. Lunsj medbringes fra leiren. Det anbefales å ha med egen ridehjelm, men det finnes også noen i leiren.
Mountainbike (tillegg)
Det er to mountainbikes i leiren, og disse kan brukes for turer i området.
Fugletitting
Fuglene her finnes i alle størrelser – fra blåmeis til de majestetiske steppe-ørnene. En europeisk fuglebok vil dekke 80 prosent av artene i området – det finnes en slik bok i leir-biblioteket.

Dag 5
Etter frokost blir det transport tilbake til Ulaanbaatar hvor dere tilbringer ettermiddagen og kvelden. Om kvelden blir det forestilling med Tumen Ekh, en gruppe av folkesangere og folkedansere. Her får dere blant annet høre mongolsk strupesang! Middag ordnes på egen hånd.

Dag 6
Frokost og formiddagen på egen hånd i Ulaanbaatar. Transport til togstasjonen for nattoget til Beijing.
Nb! Det går tog fra Ulaanbaatar til Beijing på torsdager og søndager hele året. I høysesongen fra ca 15. juni til 15. oktober settes det opp nok en avgang som varierer fra år til år.

Dag 7
Transfer fra jernbanestasjonen til det hotellet dere har valgt i Beijing. Resten av dagen på egen hånd.

Dag 8
Etter frokost besøker dere parken ved det 600 år gamle Himmelens tempel. Hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger, mens dere kommer for å beundre parken rundt med yrende folkeliv og pensjonerte Beijingere som møtes over et slag kort, til dans eller til kinesisk morgengymnastikk. Videre til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, og er omkranset av de viktigste bygningene i Kina: Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Først går veien videre inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene, hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for ham selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle de 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert, Om kvelden blir det middag med smak av pekingand og andre spennende retter til middag.

Dag 9
På programmet i dag står det tur til Den kinesiske muren. Dere besøker den på utradisjonelt vis med en vandretur med overnatting! Dere blir hentet på hotellet kl 10 og etter to og en halv times kjøring er dere fremme ved foten av Muren. Telt, soveposer og kokekar blir lastet på et esel. Det tar ca. 40 minutter å gå opp til selve Muren. Turen er beregnet til ca. 4 timer, og det er tidvis svært bratt. Mange steder er Muren så godt som borte og et stykke må man gå en lengre omvei for å komme rundt. Når klokken nærmer seg 17, er det på tide å slå opp telt, spise og nyte solnedgangen over fjellene.

Dag 10
Morgenen etter er det bare å komme seg opp og beundre soloppgangen. Etter frokost fortsetter turen, og i 11-tiden er man fremme ved Mutianyu. Her er Muren restaurert og gir en helt annen vandreopplevelse. Etter lunsj i en lokal landsby kjøres dere tilbake til Beijing, ankomst ca. kl 15.30.

Dag 11
I dag skal dere få oppleve de gamle områdene i Beijing. Den fire timer lange turen starter sentralt i Beijing. Etter en kort introduksjon i bruk av elektriske sparkesykler er dere i gang med turen sammen med deres lokale guide. Turen starter i de sjarmerende hutongene, de smale gatene hvor det gamle Beijing fortsatt eksisterer, og hvor dere får høre om Beijings historie og får et unikt innblikk i dagliglivet i de trange gatene. Det blir stopp ved et lokalt marked og mulighet for å kjøpe med dere litt lokal snacks. Dere sparker videre forbi et konfusisk tempel og ned til de litt mer trendy hutongene og passerer på veien Tromme- og klokketårnet og området rundt innsjøen Houhai. I løpet av turen gjør dere et stopp innom en lokal restaurant for lunsj, i tillegg til et drikkestopp – om sommeren blir det noe kaldt, mens det om vinteren blir noe varmt i koppen. Ønsker man ikke å bruke elektrisk sparkesykkel kan man f. eks ta denne turen til fots.

Dag 12
Dagen på egen hånd i Beijing.

Dag 13
Transfer fra hotellet til flyplassen i Beijing. Reisen avsluttes.

Inkludert

• Lokal engelsktalende guide
• Bil med sjåfør og guide i Beijing.
• Program og måltider som beskrevet
• Jeep eller minibuss til veitransport i Mongolia.
• Engelsktalende, mongolsk guide på hele turen.
• Alle måltider i gér-leiren
• Overnatting 3 netter i gér og på hotell i Ulaanbaatar og Beijing.
• Tog Ulaanbaatar til Beijing på bestemte dager (torsdager og søndager hele året, fra ca 15/6 til 15/10 blir det også satt opp en tredje avgang). Tillegg for fly andre dager, spør ved bestilling.

Kan bestilles i tillegg
• Flybillett Norge – Ulaanbaatar / Beijing - Norge

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Storbyferie og ekte villmarkFra 21 495Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere. Visum til Kina og Mongolia, samt fly og flyskatter til/fra Kina er ikke inkludert.

 

Fakta

Individuell reise Mongolia og Kina
13 dager
Lokale, engelsktalende guider
Bil med sjåfør
Innholdsrikt program med bl.a. vandretur på Muren, overnatting i telt, villmarksliv i Mongolia.

Reisemål: Beijing, Ulaanbaatar, Jalman Meadows