KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Vi har kjent Yue i mange år og hun har guidet mange av våre reisende trygt rundt i Kina. For noen år tilbake bodde Yue hos en familie i Trøndelag og på et år lærte hun seg kav trøndersk.
Dere møter en sprudlende blid jente som veldig gjerne vil vise dere Beijing – og det på norsk. Hun tar dere med til områder av byen hun vet dere vil sette pris på og kanskje ikke hadde funnet frem til på egen hånd. Du inviteres med til hennes hjem hvor du også møter familien hennes. Med fokus på mat og dagligliv i kombinasjon med severdigheter du må få med deg, inviterer Yue deg med på sitt program.

Program i sammendrag

Dag 1 Yue møter på flyplassen, transfer til hotell, innsjekking, Den himmelske freds port, retur til hotellet, middag på egen hånd.
Dag 2 Himmelens tempel, keiserpalasset Den forbudte by, Jingshan-parken, vandring i noen av Beijings spennende gater. Lunsj betales på stedet. Middag på egen hånd.
Dag 3 Den kinesiske mur, lunsjboks, Lamatempelet, middag, Kungfu-show.
Dag 4 Besøk til pandaene i Beijing Zoo, Sommerpalasset, lunsj, OL-anleggene Fugleredet og Vannkuben. Tilbake til hotellet, middag på egen hånd.
Dag 5 Vandring i hutong-områdene i byen, tesmaking, lunsj, sykkeldrosje i hutong, middag, akrobat-show.
Dag 6 Lokalt grønnsaksmarkedet , familiebesøk hjemme hos Yue,lunsj på en lokal restaurant, middag med en smak av pekingand, retur til hotellet.

Detaljert program

Dag 1
Yue møter dere på flyplassen sammen med en sjåfør og kjører til hotellet dere har valgt. Litt avhengig av ankomsttid sjekker dere inn på rommet og har litt tid på å pakke ut. Deretter drar dere sammen til Den himmelske fredsplass. I nordenden av Den himmelske freds plass ligger keiserpalasset Den forbudte by. Vi sparer besøket til museet til i morgen, men går opp på Den himmelske freds port for en fin utsikt over plassen. Over den midtre inngangen, som alltid var forbeholdt keiseren, henger i dag et stort portrett av Mao. Det var på denne balkongen over porten at formann Mao Zedong proklamerte Folkerepublikken 1. oktober 1949.
Retur til hotellet og dere har middag på egen hånd. Yue har helt sikkert et forslag om dere ønsker å gå ut på en lokal restaurant.

Dag 2
Deres første stopp i dag er Himmelens tempel. Hit kom keisere fra Ming (1368 - 1644) og Qing-dynastiet (1644 - 1911) for å be til gudene om gode avlinger. I dag kommer folk hit for å beundre de vakre, runde tempelbygningene. I tillegg kommer alle pensjonistene i nabolaget til parken rundt tempelet for å treffe venner, trene, spille kort eller synge. Dette er uten tvil den hyggeligste av alle de historiske severdighetene og vi bruker litt tid i parken.
Så er det klart for et besøk til det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene, hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for han selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, du skal ikke gå gjennom alle de 9 999 rommene…
Du krysser veien over til Jingshan-parken, opprinnelig en keiserlig hage som består av jordmassene som ble gravd ut da man bygde keiserpalassets vollgraver og de tilstøtende kanaler. Fra den kunstige høyden kan man på en klar dag få en fin utsikt over de gule takene i Den forbudte by.
Sør for plassen ligger den nyrestaurerte Qianmengaten og Beijings eldste gate Dashalan, dere vandrer rundt i området med Yue og finner dere noe mat. Lunsj betales på stedet. Middag på egen hånd.

Dag 3
Så er dagen kommet for et stort høydepunkt – Den kinesiske mur. Dere blir hentet på hotellet etter frokost og kjøres ca. halvannen time nord for Beijing, til Mutianyu. Her kan man enten ta taubanen opp (mot betaling på stedet), eller gå trappene. Yue kjøper med seg sandwich og drikke som kan nytes på toppen. Bedre utsikt til matpakken skal dere lete lenge etter!
Tilbake til sentrum og dere stopper ved Lamatempelet. Tempelet er et av de største lamaistiske templene utenfor Tibet og anses som det best restaurerte tempelanlegget i Beijing. Tempelet ligger i et av byens sjarmerende hutongområder og det er hyggelig å spasere i gatene for å oppleve lokalt byliv.
Om kvelden blir det middag på en lokal restaurant før dere blir med på et Kungfu-show.
Kungfu er en eldgammel kampteknikk, som blant annet har blitt utviklet av buddhistiske munker for å forsvare templene mot inntrengere. I dag blir kampsporten brukt til trening og som test av ens disiplin og styrke. På scenen blir en gjenkjennelig historie illustrert med eksplosiv kraft og fysiske prestasjoner som ser ut til å oppheve tyngdekraften. En annerledes forestilling som fenger og imponerer.

Dag 4
Besøk til pandaene i Beijing Zoo. Kjempepandaen er et utrydningstruet dyr som bare finnes i fjellene i sørvestlige Kina. Man anslår antallet ville pandaer til ca. 1 600 stykker. En fullvoksen panda er ca. 150 cm fra nese til hale og kan veie mellom 100-150 kg. Den spiser opp mot 40 kg bambus om dagen og er mest aktiv om morgenen.
Så går turen til det vakre Sommerpalasset, som keiseren og hans familie rømte til i de varmeste sommermånedene. Yue tar deg blant annet med til Garden of Harmony for en nærmere introduksjon til hagen og dens betydning. Den store Kunlun-sjøen er menneskeskapt og ble laget for å gi en avkjølende bris og en bredde å vandre langs. I dag er det dere som kan ta en båttur på Kunming-sjøen og vandre i Den lange korridoren. Lunsj serveres inne i palasset. På vei tilbake til hotellet stopper dere ved de imponerende olympiske anleggene Fugleredet og Vannkuben. Tilbake til hotellet, middag på egen hånd.

Dag 5
Dagen i dag er satt av til vandring i et av de sjarmerende hutong-områdene i byen. Ved første øyekast er Beijing en by fylt med moderne skyskrapere, enorme veianlegg og høye boligblokker. Hutongene, som er navnet på de historiske boligområdene har de siste årene raskt blitt erstattet av mer moderne konstruksjoner, men heldigvis for oss og Beijing, finnes det noen små lommer igjen. Oppført i tiden da ingen fikk bygge høyere enn Den forbudte by, og lenge før bilene gjorde sitt inntog.
Klokketårnet like nord for keiserpalasset Den forbudte by gir dere en oversikt over området. I Drum Street like ved finnes det utsalg med lokal snacks, små restauranter, butikker mm. og Yue viser dere rundt i de trange gatene og tar dere med på tesmaking. Dere spiser lunsj på en lokal restaurant i området.
Etter lunsj får dere sjansen til å spare bena litt og blir med i sykkeldrosje gjennom de smale smugene. Man skjønner fort hvorfor denne turen ikke foregår i et større kjøretøy, for disse gatene ble bygget lenge før biler ble vanlig i Beijing.  
Yue tar dere med på middag til en hyggelig, lokal restaurant før dere skal videre på akrobatikkshow. Kinas akrobater er virkelig i verdensklasse!

Dag 6
I dag inviteres dere med til en skikkelig familiedag. Yue møter dere på hotellet og tar dere med til det lokale grønnsaksmarkedet  og dere får en liten introduksjon til de forskjellige grønnsakene. Det bugner av friske grønnsaker og handelen går livlig for seg blant de lokale. Så går dere hjem til Yue hvor hennes mor venter. Praten går lett om daglige sysler og gjøremål, og dere får en unik sjanse til å lære mer om hvordan det er å leve i Beijing i en ganske så alminnelig familie. Siden Yue har bodd i Norge hos en familie kjenner hun vårt liv godt.
Etter lunsj på en lokal restaurant spaserer dere en liten tur i området. Så har dere litt tid på egen hånd før dere inviteres til middag på en lokal, hyggelig restaurant hvor dere også skal få en smak av pekingand. Retur til hotellet.

Programmet er over, men vi har mange forslag til en fortsettelse...

Inkludert

• Sightseeingprogram som beskrevet inkl. all transport
• Inngangsbilletter
• Måltider nevnt i programmet
• Norsktalende erfaren guide, Yue.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opplev Yues Beijing5 695Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.
Fly, flyskatter, hotell og visum til Kina ikke inkludert.

Yue er en svært populær guide, så vi må ta forbehold om at hun ikke har andre oppdrag i ønsket periode.

Fakta

Opplev Yues Beijing
Individuelt program Beijing
6 dager
Norsktalende, kinesisk guide
Egen bil med sjåfør
Program og måltider som beskrevet

Reisemål: Beijing