KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Skulle du ha flere dager i Beijing og ikke vet hva du skal fylle dagene med? Da gir vi deg noen gode forslag her! Hva med en vandretur i de gamle hutongene, besøke et av de mange museene i Beijing, spise pekingand-middag før dere om kvelden besøker et gammelt teater og opplever pekingopera, akrobatikkshow eller en forestilling med den gamle kampteknikken Kungfu!

Detaljert program

Programforslag:

Beijings hutonger
Bli med inn i de trange og smale gatene rundt Tromme – og Klokketårnet. Lær, og få mer forståelse for gamle Beijing og boligområdene, eller hutongene, som de også blir kalt!
Sammen med en engasjerende og talentfull guide vil dere se gater så trange og smale at selv «rickshawene» (sykkeltaxiene) har problemer med å passere, samtidig som dere lærer om livet før og nå i hutongene. Hva vil skje med dette området i fremtiden? Er bevaring en reell mulighet? Eller vil de gamle boligene og trange gatene til slutt bli borte? Dere vil underveis få servert noe kaldt å drikke om sommeren og noe varmt å drikke om vinteren.
Turen avsluttes ved Beijing Postcards galleri, hvor dere vil se hundre år gamle bilder fra Beijing Postcards samling fra de områdene dere har besøkt i løpet av vandreturen.

Turen går annenhver onsdag fra kl. 11:00 – 13:00.
Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.
Programmene kan kun bestilles som del av en pakke (f. eks fly, hotell eller annet sightseeingprogram) til en verdi av minimum kr 1000,- pr person.

Et lynkurs om Den forbudte by
Lyst til å bli med på en morsom og annerledes tur gjennom Den forbudte by? Ja, da er dette turen for dere. Sammen med en engasjerende guide tar dere turen gjennom Beijings storslåtte keiserpalass.
Bli med på den ultimate turen gjennom Den forbudte by fra Tiananmenporten med Maos ikoniske portrett til toppen av kullhøyden. Herfra kan dere se ned på verdens største palass, så full av skjulte historier at man vil kunne bruke et helt liv å lære om alle sammen.
Vet du hvorfor mange kinesiske nybakte foreldre fra hele Kina reiser til Beijing for å stå på Tiananmenporten med sine nyfødte babyer? Hvordan var hverdagen for en keiser, hans keiserinne, hans mange konkubiner og tusenvis av evnukker? Hvor var toalettet og kjøkkenet? Hvordan ble man en evnukk? Hvorfor prøvde konkubinene til Keiser Jiajing å kvele ham? Var Dragon Lady - Cixi, egentlig så ond? Hva var den virkelige årsaken til at den unge keiseren Puyi ble impotent? Svarene på dette og historier om små liljeføtter, fantastisk duftende konkubiner, sjalu keiserinner, ensomme keisere, opiumsrøyk og sleipe og korrupte evnukker blir fortalt mens dere vandrer gjennom det mest fantastiske stykket arkitektur, plassert midt i hjertet av Beijing.

Turen går annenhver onsdag fra kl. 11:00 – 13:00.
Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.
Programmene kan kun bestilles som del av en pakke (f. eks fly, hotell eller annet sightseeingprogram) til en verdi av minimum kr 1000,- pr person.

Vandretur i Beijings gamle hutonger
Det er ikke alltid så lett å finne det gamle Beijing mellom de brede veiene og glitrende skyskraperne. De historiske templene og palassene er synlige nok, men hva med det gamle Beijing der vanlige folk hadde sitt hverdagsliv? Mange områder i Beijing er fullstendig forvandlet de siste tjue årene, men det finnes små lommer av de gamle boligområdene, hutongene, igjen. Man må bare vite hvor de er. Det gjør guiden som skal ta dere med på vandring i disse strøkene. Inne i labyrinten av smale smug og sjarmerende bygninger føles resten av Beijing langt unna, både i tid og sted.
Dere møter guiden sør for Den himmelske freds plass, i den nyrestaurerte Qianmengaten. I dette området finner dere noen av Beijings eldste butikker. Her vil guiden fortelle dere historien til dette spennende området før dere starter vandreturen gjennom de sjarmerende gatene. Dere skal først innom en kinesisk sprit- og vinbutikk, så videre ned til gaten Dashilan. Her blir det stopp ved et gammelt apotek, byens eldste skobutikk, en silkebutikk og en sylteagurk-butikk, som er meget populær blant Beijingere.
Herfra videre gjennom de sjarmerende hutongene, navnet på de smale, gamle gatene i Beijing. Navnet hutong er fra det mongolske ordet «hottog» som betyr vannbrønn. Dere kommer så til Liulichang, i dag en historisk gate viet kunst og antikviteter, men i gamle dager var det her de lagde de glaserte taksteinene som er å finne i Den forbudte by og Himmelens tempel. Det blir stopp i en bokbutikk som også selger utstyr til kinesisk kalligrafi, som rispapir, blekk og eksklusive pensler og et stopp for en kopp kinesisk te. Dere får tid på egenhånd til å rusle litt rundt i denne hyggelige gamle antikvitetsgaten før dere rusler videre og innom et grønnsaksmarked (åpent kun om morgenen fra 0800 – 1130). Dere kan velge mellom morgentur eller ettermiddagstur, med eller uten lunsj/middag på en hyggelig lokal restaurant i området.

Akrobatikkshow
Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld. Bare ikke hold pusten for lenge av gangen!
Dere blir hentet på hotellet til avtalt tid og kjørt til teateret. Guiden har billettene. Etter forestillingen, som varer i overkant av en time, blir dere kjørt tilbake til hotellet.

Kungfushow
Kungfu er en eldgammel kampteknikk, som blant annet har blitt utviklet av buddhistiske munker for å forsvare templene mot inntrengere. I dag blir kampsporten brukt til trening og som test av ens disiplin og styrke. På scenen blir en gjenkjennelig historie illustrert med eksplosiv kraft og fysiske prestasjoner som ser ut til å oppheve tyngdekraften. En annerledes forestilling som fenger og imponerer.
Dere blir hentet på hotellet til avtalt tid og kjørt til forestillingen. Guiden har billettene. Etter forestillingen, som varer i overkant av en time, blir dere kjørt tilbake til hotellet.

Pekingand
Det er mye god mat man kan spise seg gjennom i Beijing, og pekingand bør stå øverst på listen for alle besøkende. En and blir akkurat 45 dager før den havner i restauranten. Helst skal den bakes hengende over kull fra pære- og ferskentrær i ca. 30-40 minutter for å få best aroma, og skinnet må bli deilig og sprøtt.
Å spise en slik and krever en egen seremoni. Kokken skjærer opp fuglen ved bordet, og den må spises på korrekt vis. Man legger et kjøttstykke på en liten ”lompe” sammen med agurk eller strimlet purre. Så stryker man på en tykk, søtlig saus og pakker det hele inn. Dette er mat du får lov til å spise med hendene!
Du og ditt reisefølge blir hentet på hotellet og kjørt til restauranten. Der blir dere servert et tradisjonelt pekingandmåltid, som består av en rekke retter med anden som høydepunktet (drikke kjøper man selv ved bordet). Etter måltidet blir dere kjørt tilbake til hotellet.

Beijings museer
Beijing har en hel rekke museer det er verdt å få med seg, så vi har gjort det enkelt for dere. I løpet av én dag blir dere tatt med til de mest interessante, med en guide som kjenner de beste utstillingene. Første stopp er Museet for gammel arkitektur, med en omfattende samling tegninger og modeller som forklarer gamle, kinesiske strukturer. Hovedstadsmuseet er viet Beijing, og har utstillinger om barndom, nabolag og byens historie. Operamuseet gjør pekingopera litt mer forståelig, mens Togmuseet har 50 ulike damp- og diesellokomotiv. Filmmuseet viser kinesisk film gjennom historien. En velfortjent lunsjpause er det underveis. Siste stopp er 798, et gammelt fabrikkområde som nå rommer byens mest innovative kunstgallerier og butikker. Mye spennende å se på her, kunsten er nyskapende og tankevekkende, og området er også temmelig spesielt. Mange av galleriene er inne i de store fabrikkhallene og det er hyggelige cafeer for en hvil og en kaffe. Når dagen er ferdig blir dere kjørt tilbake til hotellet, og kan slappe av med god samvittighet, vel vitende om at byens museer er unnagjort.

Pekingopera
Pekingopera er rett og slett noe man må oppleve selv; å beskrive en slik forestilling med ord blir for endimensjonalt. Pekingopera er like mye (noen vil kanskje si mer!) en visuell nytelse som en hørbar en. Kostymene er overdådige, ansiktsmalingen uten sidestykke og de innøvde øvelsene er overdrevne og grenser til akrobatikk. Musikken er også i en klasse for seg. Orkesteret består av kinesiske strykeinstrumenter, blåsere og trommer. Sangen er uvant, det synges og snakkes i de øvre toneleier, i femtonet falsettsang. Likevel, helheten er en kunstform helt unik for Kina, og som absolutt er til glede for oss som ikke har vokst opp med egne operakanaler på tv.
Dere blir hentet ca. kl. 18 og kjørt enten til Liyuan Teater (ligger inne på Qianmen Jianguo Hotel og er en moderne teatersal), eller til Huguang Teater (et tradisjonelt teater hvor man sitter ved bord rundt en opphøyet scene). På Huguang kan man også forhåndsbestille middag. Begge steder byr på pekingopera av ypperste klasse, som også er tilrettelagt for turister. På en sideskjerm er tekstene oversatt til engelsk og det er ofte kortere, velvalgte utdrag fra flere stykker, i stedet for en lang forestilling, som muligens kunne ha blitt i lengste laget for den utrente tilskuer.

Den historiske Minglandsbyen
Dette er en hyggelig dagstur ut av Beijing, som også tar deg tilbake i historien. Cuandixia er mest kjent som Minglandsbyen, den ble bygget under Mingdynastiets (1368-1644) tidlige periode, og med unntak av strøm og innlagt vann er lite endret siden den gang. De gamle atriumhusene er godt bevart og moderne Beijing virker mye lenger unna enn bare noen timers kjøring.
Dere blir hentet på hotellet kl 08.30 og kjører 90 km til Cuandixia, ved foten av Skilpaddefjellet og Flaggermusfjellet. Veien er smal og svingete og lar seg se mye av den kinesiske landsbygda. Cuandixia kjennetegnes av sin kvadratiske oppbygging, trange gater og symmetriske gårdsplasser i gammel slottsstil. Man kan fortsatt klart se den sosiale inndelingen slik veggene, portsøylene og gårdsplassene er utformet. Særlig veggkunsten og de malte skrifttegnene inne i gårdsrommene forteller om tidligere tiders ære og makt. Lunsj hos en lokal familie.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Akrobatikkshowfra 345Bestill reise
Beijings hutongerfra 515Bestill reise
Beijings museerfra 1 095Bestill reise
Den historiske Minglandsbyenpå forespørselBestill reise
Et lynkurs om Den forbudte byfra 515Bestill reise
Kungfushowfra 345Bestill reise
Pekingandfra 745Bestill reise
Pekingoperafra 395Bestill reise
Vandretur i Beijings gamle hutongerUten lunsj/middagfra 855Bestill reise
Vandretur i Beijings gamle hutongerProgram med lunsjfra 945Bestill reise
Vandretur i Beijings gamle hutongerProgram med middagfra 1 065Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.
Programmene kan kun bestilles som del av en pakke (f. eks fly, hotell eller annet sightseeingprogram) til en verdi av minimum kr 1000,- pr person.

Fakta

Mer moro i Beijing