KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Et besøk til Den kinesiske mur er et av de største høydepunktene ved et besøk til Beijing og Kina. Vi har flere gode alternativer for et besøk til Muren.
Hva med å legge inn en eller flere overnattinger i en hyggelig, liten landsby ved foten av Den kinesiske mur? Eller sove i telt på muren og vandre fra mursted til mursted med en lokal guide? Ønskes det et enklere alternativ er en dagstur til Den kinesiske mur også mulig. Uansett hva dere velger lover vi en unik opplevelse.

Detaljert program

Overnatting i landsbyen ved foten av Muren
En bil kjører dere fra hotellet i sentrum av Beijing til landsbyen Mutianyu (ca. 2 t), hvor The Schoolhouse ligger. Anlegget består av en restaurant og en glassblåserstue og er hjertet i virksomheten til Liang og Jim.  Deres virksomhet består i å bygge om, konservere og restaurere gamle bondehus i landsbyen rett under Den kinesiske mur. Her får dere nøkkelen til deres eget hus, hvor alt er klart for en unik overnattingsopplevelse.

Ikke langt fra The Schoolhouse, men i en annen landsby, finner du flere restaurerte bondehus og det lekre hotellet The Brickyard, som tidligere var stedets teglsteinfabrikk.
Overnattingsmulighetene er mange, enten man er to eller flere i reisefølget. Det finnes hus i begge landsbyene med overnattingsmuligheter fra fire personer eller mer. For et reisefølge på to personer anbefaler vi å bo på The Brickyard Hotel.
Uansett hvor du velger å bo er det en unik opplevelse. Det finnes hyggelig lokaldrevne restauranter i landsbyene hvor man kan nyte et deilig lokalt måltid. Har du litt ekstra tid er det hyggelig å rusle rundt i landsbyen eller leie seg en sykkel for å for å utforske området ytterligere. Neste morgen vandrer dere opp på Den kinesiske mur før alle turistene kommer.

Dagstur på Den kinesiske mur
Dere blir hentet på hotellet kl 08.30 av en engelsktalende guide og kjørt til Den kinesiske mur ved Mutianyu, ca. halvannen times kjøring nord for Beijing. Her kan man enten ta taubanen opp (mot betaling på stedet), eller trappene. Med dere opp har dere en lunsjpakke, som kan nytes ved et av tårnene. Bedre utsikt til matpakken skal du lete lenge etter. Bil tilbake til hotellet i sentrum av Beijing.

Vandretur på Den kinesiske mur
For dem som vil si at de virkelig har "Climbed the Great Wall", er dette vårt forslag: En 4-timers lang vandretur på Den kinesiske mur fra Jiankou til Mutianyu. Bratt, slitsom og delvis nesten ufremkommelig, men med den beste utsikten og få andre turister. Dem treffer dere først ved Mutianyu, et av de populære stedene å besøke Muren og denne turens endestasjon. Kontrasten mellom den gamle og den restaurerte delen av Muren er stor.
Dere blir hentet på hotellet kl 07.30 og kjører til Jiankou. De første timene med vandring er Muren ikke renovert, og tidvis svært bratt og krevende. Etter hvert kommer man til den restaurerte delen ved Mutianyu. Trapper, taubane eller kjelke ned til bilen. Lunsj i en lokal landsby. Etter mektige opplevelser på Muren kan man fordøye inntrykkene i landsbyen som er Murens nærmeste nabo før man vender nesen mot storbyen igjen. Retur Beijing ca. kl 17.
* Denne pakken er også mulig å kombinere med en overnatting i et lekkert restaurert bondehus eller landsbyens hotell. Spør oss om pris.

Vandretur på Den kinesiske mur med overnatting
Utflukten til Den kinesiske mur er et høydepunkt for de fleste, men det mange ikke vet er at vi kan gjøre denne turen enda mer uforglemmelig med overnatting. For hva med å våkne grytidlig, tre ut av teltet og oppleve at solen står opp over fjellene med muren som bukter seg bortover? Det er noe dere vil huske for alltid.
Første dagen bli dere hentet på hotellet kl 10 og etter to og en halv times kjøring er dere fremme ved foten av Muren. Telt, soveposer og kokekar blir lastet på et esel. Det tar ca. 40 minutter å gå opp til selve Muren. Turen er beregnet til ca. 4 timer, og det er tidvis svært bratt. Mange steder er Muren så godt som borte og et stykke må man gå en lengre omvei for å komme rundt. Når klokken nærmer seg 17, er det på tide å slå opp telt, spise og nyte solnedgangen over fjellene.
Morgenen etter er det bare å komme seg opp og beundre soloppgangen. Etter frokost fortsetter turen, og i 11-tiden er man fremme ved Mutianyu. Her er Muren restaurert og gir en helt annen vandreopplevelse. Etter lunsj i en lokal landsby kjøres dere tilbake til Beijing, ankomst ca. kl 15.30.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Opt 149The SchoohousePå forespørselBestill reise
Opt 171Dagstur på Murenfra 1 195Bestill reise
Opt 192Vandretur på Muren med overnattingfra 3 695Bestill reise
Opt 193Vandretur på Murenfra 1 995Bestill reise

Programinnhold og detaljer som beskrevet. Pris pr. person, beregnet på minimum 2 deltakere.

 

Fakta

Den kinesiske mur
Individuelt program Beijing
1-2 dager