KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Det blir ikke ordentlig fest uten skikkelig mannfolkbryting, hesteløp og bueskyttekonkurranser. Det er i hvert fall fast innhold når det feires Nadaam i Mongolia. Navnet Nadaam betyr festival, og den største feires i forbindelse med nasjonaldagen i juli. Denne tiltrekker seg deltagere og tilskuere fra hele Mongolia. Mange av dem kommer ridende til hest, mens vi inviterer dere til å reise dit med Den transsibirske jernbanen fra Moskva. Reisen starter med fly til Moskva, hvor dere skal besøke noen av byens største severdigheter som Metroen, Kreml og Den røde plass. Den transsibirske jernbanen tar dere så gjennom Russland, til Mongolia hvor dere har flere netter, før toget tar dere videre til Kinas hovedstad, Beijing.

Detaljert program

2. juli Oslo - Moskva
Dere starter denne mektige reisen med fly fra Oslo til Moskva. Ved ankomst Moskva vil dere bli møtt og kjørt til vårt utvalgte turistklassehotell i Moskva. Etter innsjekking blir det litt fri tid før felles middag om kvelden.

3. juli Moskva - Togavgang
Frokost på hotellet før dere møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. Dagen inkluderer en reise på den fantastiske Moskva-metroen, dere besøker selvsagt Den røde Plass, Vasilijkatedralen og Kreml (utsiden). Dere vil oppleve en av Moskvas parker, vandre langs avenyer og smågater og lytte til spennende historier. Om tiden strekker til blir det båttur på elven som renner gjennom byen. Det blir fritid til egne streiftog i Arbatgaten hvor dere kan handle suvenirer og de siste forsyninger før kveldens togavgang. Rommet beholder dere frem til sen ettermiddag. Dere blir tatt med til middag før togavgang fra Yaroslavskij-stasjonen. Innkvartering i 2. klasse i firemannskupe

04. - 07. juli Gjennom Sibir
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene dere passerer – Yekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ulan Ude… Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning – Den transsibirske.

8. juli Ankomst Ulanbataar
Tidlig mandag morgen ankommer dere Ulaanbaatar, en av verdens mest avsideliggende hovedsteder. Ved ankomst vil dere møte guiden deres og sjåføren. Fra togstasjonen går turen først innom Gandan-klosteret. Her kan vi se munker som vandrer mellom de vakre bygningene, og også mange besøkende mongolere, kledd i tradisjonelle, mongolske drakter. Etter besøket her kjører dere ut til Zaisan-høyden. Herfra er det flott utsikt over byen og åsene rundt. Derfra kjøres dere direkte over treløse stepper til gérleiren ved sanddynene i Arburd. Vel fremme i leiren blir det lunsj.  Middag om kvelden.

09. juli. Arburd Sands og Zorgol Hairhan-fjellene
Etter en kjøretur på 35 kilometer kommer dere til Zorgol Hairhan-fjellene. Dette er enorme klipper som står nærmest loddrett opp fra de flate Gobi-steppene. Underveis stopper dere for å beundre helleristninger, godt gjemte, men fantastiske.
Dere utforsker området, og kanskje treffer dere på argalisau - verdens største villsau. Sibirsk steinbukk holder også til her, og er dere heldige får dere et glimt av dem også.
Fjellene er hellige, og det er mange spor etter hellige steder - som huler og kilder der lokalbefolkningen gjør sine ofringer. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Nb! Siden dette er under feiringen av Naadam kan det hende at dagens program eller morgendagens program vil bli endret. Det kan hende at det vil være lokale naadam-feiringer på steppene i nærheten og finnes det noen vil dere selvfølgelig oppleve disse. Det kan da være at programmet til Zorgol går ut.

10. juli. Arbur Sands og lokale nomedefamilier
I dag utforsker dere området enten fra kamel-eller hesteryggen for å ta turen til sanddynene. Sanddynen er 20 kilometer lang. Selv om det er mye menneskelig aktivitet i området finnes det en god del ulv her. Det hender man er heldig og får øye på noen av dem, selv om de er veldig skye. Det blir utforsking av området med blant annet besøk til noen av nomadefamiliene i nærheten. Her får vi et fint innblikk i hvordan de lever.
Frokost, lunsj og middag inkludert.

11. juli Tilbake til Ulaanbaatar og Naadam-feiringen.
Etter frokost  kjøres dere tilbake til byen og sjekker inn på hotellet. I dag er det Naadams åpningsseremoni på den Nasjonale stadion i sentrum av byen og dit tar dere turen. Tilstede er også Mongolias president og etter et forrykende åpningsshow vil de første rundene med bryting starte. Lunsj underveis. Etter lunsj blir det bueskyting. Middag om kvelden.

12. juli Hesteveddeløp
I dag tar dere turen til slettene Hui Doloon Hudag utenfor byen for mongolsk hesteveddeløp!
Frokost, lunsj og middag inkludert.

13. juli Ulaanbaatar – Beijing
Transfer til togstasjonen i Ulaanbaatar hvor dere går om bord i toget som skal ta dere videre til Beijing.

14. juli Beijing
Ankomst Beijing Railwaystation. Transfer til hotellet for overnatting.

* Dere blir møtt av guiden når dere kommer ut av stasjonsbygningen. Ta vare på togbilletten helt til dere har kommet ut av bygningen da denne ofte må fremvises ved utgangen.

15. juli Beijing, hjemreise
Reisen er avsluttet og man ordner selv transport til flyplassen for hjemreise. Ønsker du å utvide reisen kan du bestille vår sightseeingpakke i Beijing (se under) eller  kontakte oss for andre reiseforslag i Kina eller Asia.

Sightseeingpakke i Beijing - bestilles i tillegg

15. juli Det keiserlige Beijing og gamle Beijing med kinesisk matkultur F/L/M
Etter frokost på hotellet tar guiden dere med til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, omringet av de viktigste bygningene i Kina; Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Sør for plassen ligger den nyrestaurerte Qianmengaten og Beijings eldste gate Dashilan. Her finner vi noen av Beijings eldste butikker. Veien videre går inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for keiseren selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, vi skal ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert. Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuktuk mens vi spiser den beste lokale maten hovedstaden har å by på? Vi tar dere vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter...  Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong, smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor vi kan smake på bryggeriets øl.

16. juli Lamatempelet og Den kinesiske muren F/L
Dagen starter med besøk til Lamatempelet som brukes av Den gule hattens sekt. Her bor og studerer munker, og tempelet er flittig besøkt av folk som brenner røkelse og vil se de vakre bygningene. Så kjøres vi nordover til Mutianyu og Den kinesiske mur. Man kan enten ta trappene opp, eller taubane mot egen betaling på stedet. Lunsjboks er inkludert, og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. På vei tilbake blir vi tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i sinnrike mønstre. Om kvelden har vi billetter til en akrobatforestilling og får se kroppsbeherskelse på sitt aller beste – eller som en norsk avis skrev: ”De opphever tyngdekraften!”. Middag på egen hånd.

17. juli Sommerpalasset F/M
Vi fortsetter til det vakre Sommerpalasset etter frokost, som keiseren og hans familie rømte til i de varmeste sommermånedene. Den store Kunming-sjøen er menneskeskapt, for at de skulle få en kjølende bris og et sted å spasere langs. I dag er det vi som kan ta en båttur på Kunming-sjøen og vandre i Den lange korridoren. Dessverre har vi ikke tid til å kikke ordentlig på alle de 14 000 maleriene som er malt oppunder taket her. På vei tilbake til hotellet passeres de imponerende olympiske anleggene Fugleredet og Vannkuben. Lunsj underveis. Middag med smak av pekingand om kvelden.

18. juli Morgengymnastikk og shopping F/L
Etter frokost blir vi tatt med til parken ved Himmelens tempel. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær. Den som ønsker kan bli med på de ulike aktivitene. Det 600 år gamle Himmelens tempel som ligger ved parken er vakkert, hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger. Det runde tempelet med det blå taket er et velkjent motiv, og det er ikke mindre imponerende å se det selv.
Man kan ikke komme til Beijing uten å shoppe litt, så vi drar til en silkebutikk, og deretter prutemarkedet Perlemarkedet. Lunsj inkludert. Resten av dagen til egen disposisjon.

19. juli Hjemreise eller videre reise F
Transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge eller videre reise.

Inkludert

• Flybillett i økonomiklasse Oslo-Moskva, Beijing-Oslo inkl. flyskatter og avgifter
• Utfluktsprogram i Moskva med helpensjon (fra middag ankomstdag t.o.m. middag avreisedag), inngangsbilletter, lokaltransport og engelsktalende guide i følge program
• Én overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Moskva med frokost
• Togbillett 2. kl. Moskva-Ulaanbaatar-Beijing, del i firemannskupé
• Spesialskrevet informasjonsmateriell
• Utfluktsprogram i og rundt hovedstaden Ulaanbaatar med engelsktalende guide, lokaltransport, to netter i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Ulaanbaatar, to netter i del av tosengsgér, og helpensjon under oppholdet
• Én overnatting på firestjerners hotell sentralt i Beijing med frokost.
• Transfer til hotellet ved ankomst Beijing.

Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Russland, Mongolia og Kina til reisen for personer med norsk pass, normal behandlingstid. Pris kr. 4.695,- pr. person.
• Tillegg tomannskupé Moskva-Ulaanbaatar: kr. 2.895,- pr. person. Hvis det ikke er mulig med tomannskupé får man som regel tilbud om firemannskupé til bruk for to mot et ekstra tillegg. Dette gjelder ikke siste strekning fra Ulaanbaatar til Beijing hvor det kun er mulig med firemannskupé. 
• Enkeltrom i Moskva, Ulaanbaatar og Beijing: fra kr. 3.295,-
• Sightseeingpakke og overnatting i Beijing  som beskrevet: kr. 3.795,-. Ta kontakt dersom du ønsker andre forslag til program.
• Enkeltromstillegg i Beijing: kr. 2.295,-.
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Ikke inkludert i prisen
• Tips til guider, sjåfører og togpersonalet
• Mat på toget
• Drikke til måltidene som er inkludert

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - hjemkomstProduktinfoPris
2/7-19 - 15/7-19Transsibirske med Naadamfra 25 295Bestill reise

Depositum er fra kr 3.500,- per person.

Prisen er beregnet på fly med retur fra Beijing i billigste prisklasse. Du kan også reise fra andre byer i Kina og Asia. Be oss om pristilbud på retur fra din aktuelle destinasjon.

Minimumsantall for å arrangere reisen til fastsatt pris er 10 personer.

Fakta

Transsibirske med NaadamFellesreise Transsibirske
14 dager
Fly Oslo–Moskva / Beijing-Oslo
Tog Moskva–Beijing med stopp i Mongolia

Reisemål: Moskva, Ulaanbaatar, Beijing