KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Reis med Den transsibirske jernbanen fra Moskva til Beijing, en reise full av spennende og varierte opplevelser. Vi møter våren i Moskva hvor vi blant annet skal på vandretur rundt i byen, og gjennom Sibir både fra togvinduet og under korte stopp på stasjonene underveis. I Mongolia skal vi ut på steppene og leve som nomader - en opplevelse for livet! Etter ankomst Beijing velger du selv om du vil reise hjem neste dag eller om du vil unne deg noen dager i Beijing.

Detaljert program

29/3 Fly til Moskva M
Fly Oslo - Moskva, økonomiklasse, ankomst om ettermiddagen. Ved ankomst Moskva møter vi guiden og blir kjørt med buss inn til hotellet i sentrum av Moskva. Felles middag om kvelden.

30/3 Moskva og togavgang F/L/M
Frokost på hotellet før vi møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. Dagen inkluderer en reise på den fantastiske Moskva-metroen, vi besøker selvsagt Den røde plass, Vasilijkatedralen og utsiden av Kreml. Vi får oppleve en av Moskvas parker, vandre langs avenyer og smågater og lytte til spennende historier. Om tiden strekker til blir det båttur på elven som renner gjennom byen. Det blir tid til egne streiftog i Arbatgaten hvor man kan handle suvenirer og de siste forsyninger før kveldens togavgang. Rommene beholder vi frem til sen ettermiddag. Vi blir tatt med til middag før togavgang fra Yaroslavskij-stasjonen. Innkvartering i 2. klasse i firemannskupé. Tomannskupé mot tillegg i pris.

31/3 – 3/4 På toget
På toget gjennom mektige Sibir. Vi finner oss raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene vi passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ulan-Ude… Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning – Den transsibirske.

4/4 Ankomst Ulaanbaatar L/M
Tidlig søndag morgen ankommer vi Ulaanbaatar. Vi blir møtt av vår mongolske guide og sjåfør og kjørt ut til Hustai gerleir. Vi spiser lunsj ved ankomst gerleiren før vi på ettermiddagen kjører til den neolittiske graven til Öngut, en mongolsk stamme på Djengis Kahns tid. Deretter går ferden videre til Tuul-elven, et område hvor det finnes rødfalk. Om kvelden tar vi turen ut på steppene for å se om vi får øye på villhesten «Takhi» , det er større sjanse for å se de ville hestene om kvelden, da de trekker ned fra fjellene og ned i dalen for beite og vann. Overnatting i gerleiren.

Mongolias nasjonale symbol er Przewalski-hesten, eller Takhi som den også kalles. Etter omfattende avlsprogram og forskning over tre tiår finnes det nå Przewalski-hest i Hustai nasjonalpark. Den klarer seg godt gjennom harde vintre og beskytter ungene sine fra ulver og produserer avkom.

5/4 Hustai nasjonalpark F/L/M
Etter frokost skal vi til fots ut i Hustai nasjonalpark. I løpet av dagen kommer vi frem til Moilt Camp-området. Turen går gjennom variert terreng med blant annet bjørkelunder. Her er det mulig å se den majestetiske kronhjorten, den mongolske villhesten og mye annet dyreliv. Vi blir plukket opp av bilen ved Moilt og kjørt tilbake til gerleiren.

6/4 Hustai nasjonalpark F/L/M
Etter frokost  besøker vi noen nomader som bor i utkanten av Hustai med sine husdyr. I dag blir det lokal lunsj levert av lokalbefolkningen i området. Tilbake til gerleiren.

7/4 Ulaanbaatar F/L/M
Etter frokost går ferden tilbake til Ulaanbaatar og innsjekk på hotellet vårt der. Vi besøker senere Gandan-klosteret. Her får vi se munker som vandrer mellom de vakre bygningene, og mange besøkende mongolere, kledd i tradisjonelle, mongolske drakter. Det tibetanske navnet Gandan kan direkte oversettes til «Det perfekte sted av fullkommen glede». For øyeblikket bor det over 150 munker i klosteret, og på området finnes det en 26,5 meter høy statue av Avalokitesvara, den buddhistiske gudeskikkelsen for medfølelse. På vei tilbake til sentrum blir det tid til shopping av deilige kashmir-produkter. Om kvelden skal vi på forestilling med Tumen Ekh, en gruppe av folkesangere og folkedansere, etterfulgt av felles middag.

8/4 Ulaanbaatar og togavgang F
Etter frokost pakker vi tingene våre for transfer til togstasjonen og togavgang til Beijing.

9/4 Ankomst Beijing
Vi ankommer Beijing jernbanestasjon hvor vår kinesiske guide og sjåfør venter på oss og kjører oss til hotellet for innsjekk. Resten av dagen på egen hånd.

10/4 Avreise Beijing
Etter frokost på hotellet blir vi kjørt til flyplassen for fly tilbake til Norge.
Reisen er avsluttet. Ønsker du å utvide reisen kan du bestille vår sightseeingpakke i Beijing (se under) eller kontakte oss for andre reiseforslag i Kina eller Asia.

Sightseeingpakke i Beijing - bestilles i tillegg

11/4 Lamatempelet og Den kinesiske muren F/L
Dagen starter med besøk til Lamatempelet som brukes av Den gule hattens sekt. Her bor og studerer munker, og tempelet er flittig besøkt av folk som brenner røkelse og vil se de vakre bygningene. Så kjøres dere nordover til Mutianyu og Den kinesiske mur. Man kan enten ta trappene opp, eller taubane mot egen betaling på stedet. Lunsjboks er inkludert, og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. På vei tilbake blir dere tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i sinnrike mønstre. Om kvelden har dere billetter til en akrobatforestilling og får se kroppsbeherskelse på sitt aller beste – eller som en norsk avis skrev: ”De opphever tyngdekraften!”. Middag på egen hånd.

12/4 Det keiserlige Beijing og gamle Beijing med kinesisk matkultur F/L/M
Etter frokost på hotellet tar guiden dere med til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, og er omringet av de viktigste bygningene i Kina; Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Sør for plassen ligger den nyrestaurerte Qianmengaten og Beijings eldste gate Dashilan. Her finner vi noen av Beijings eldste butikker. Veien videre går inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for han selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert. Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuktuk mens dere spiser den beste, lokale maten hovedstaden har å by på? Vi tar dere vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter ...  Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong, smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor dere kan smake på bryggeriets øl.

13/4 Sommerpalasset F/L/M
Dere fortsetter til det vakre Sommerpalasset etter frokost, som keiseren og hans familie rømte til i de varmeste sommermånedene. Den store Kunming-sjøen er menneskeskapt, for at de skulle få en kjølende bris og et sted å spasere langs. I dag er det vi som kan ta en båttur på Kunming-sjøen og vandre i Den lange korridoren. Dessverre får vi ikke tid til å kikke ordentlig på alle de 14 000 maleriene som er malt oppunder taket her. På vei tilbake til hotellet passeres de imponerende olympiske anleggene Fugleredet og Vannkuben. Lunsj underveis. Middag med smak av pekingand om kvelden.

14/4 Morgengymnastikk og shopping F/L
Etter frokost blir dere tatt med til parken ved Himmelens tempel. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær. Hvis dere ønsker er det bare å bli med på de ulike aktivitene. Det 600 år gamle Himmelens tempel som ligger ved parken er vakkert, hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger. Det runde tempelet med det blå taket er et velkjent motiv, og det er ikke mindre imponerende å se det selv.
Man kan ikke komme til Beijing uten å shoppe litt, så dere blir tatt med til en silkebutikk, og deretter til Perlemarkedet hvor man får kjøpt perler, men også klær, sko, vesker og mye, mye mer. Resten av dagen til egen disposisjon.

15/4 Hjemreise eller videre reise F
Transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge eller videre reise.

Inkludert

• Flybillett i økonomiklasse Oslo-Moskva, Beijing-Oslo inkl. flyskatter og avgifter
• Utfluktsprogram i Moskva, inngangsbilletter, lokaltransport og engelsktalende guide ifølge program
• Én overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Moskva med frokost
• Togbillett 2. kl. Moskva - Ulaanbaatar -Beijing, del i firemannskupé
• Spesialskrevet informasjonsmateriell
• Utfluktsprogram i og rundt hovedstaden Ulaanbaatar med engelsktalende guide, lokaltransport, 1 natt i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Ulaanbaatar med frokost
• En overnatting på firestjerners hotell sentralt i Beijing med frokost
• Måltider beskrevet i programmet: F=frokost, L=Lunsj og M= Middag.
• Transfer til hotellet ved ankomst og avreise Beijing

Kan bestilles mot tillegg
•  Sighsteeingpakke som beskrevet i Beijing med lokal, engelsktalende guide og fire netter på firestjerners hotell sentralt i Beijing med frokost fra kr. 4.995,- pr. person (Prisen gjelder for minimum 6 personer)
• Enkeltrom Beijing i forbindelse ved kjøp av sightseeingpakke: fra kr. 2.595,-
• Visum til Russland, Mongolia og Kina for personer med norsk pass, normal behandlingstid. Pris kr. 5.495,- pr. person. Visum kan også ordnes på egen hånd til en lavere pris.
• Tillegg tomannskupé Moskva- Ulaanbaatar: kr. 2.995,- pr. person. Hvis det ikke er mulig med tomannskupé får man som regel tilbud om firemannskupé til bruk for to mot et ekstra tillegg.
• Tillegg tomannskupé Ulaanbaatar - Beijing: fra ca. kr. 1.295,-. Eksakt pris og kapasitet på forespørsel
• Enkeltrom i Moskva,  Mongolia og Beijing: fra kr. 3.695,-. Bestiller du sightseeingpakke i Beijing vil det komme ytterligere kostnader for enkeltrom i Beijing: fra kr. 2.595,-
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Ikke inkludert i prisen
• Tips til guider, sjåfører og togpersonal
• Mat på toget og øvrige måltider som ikke er nevnt i programmet
• Drikke til måltidene

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - hjemkomstProduktinfoPris
29/3-21 - 10/4-21På forespørsel *Bestill reise

Minimum antall deltagere: 10

Oppgitt pris gjelder pr. person i del av firemannskupé på tog/dobbeltrom på hotell. Ved bestilling betales et depositum på kr. 3.500,- pr. person.

* Reisedato og program er preliminære. Så snart det er mulig å bestille for 2021 vil vi legge ut mer informasjon.

Fakta

Fellesreise Transsibirske
13 dager
Fly Oslo–Moskva / Beijing-Oslo
Tog Moskva - Beijing inkludert stopp i Mongolia

Reisemål: Moskva, Ulaanbaatar, Beijing