KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Reisen starter i Moskva og går med rutetoget gjennom Russland, videre inn over steppene i Mongolia, før toget ruller inn i hovedstaden i Midtens Rike – Beijing! Norsktalende reiseleder fra KinaReiser.

Detaljert program

7. september Oslo - Moskva M
Vi starter denne mektige reisen med fly fra Oslo til Moskva. Ved ankomst blir vi møtt av vår lokale guide og kjørt til vårt utvalgte hotell i Moskva for innsjekk og velkomstmiddag.

8. september Moskva - Togavgang F/L/M
Frokost på hotellet før vi møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. Dagen inkluderer en reise på den fantastiske Moskva-metroen, vi skal ti Den røde plass og besøker i tillegg Vasilijkatedralen og Kreml (utsiden). Vi får også oppleve en av Moskvas parker, vandre langs avenyer og smågater og lytte til spennende historier. Det blir tid til egne streiftog i Arbatgaten hvor vi kan handle suvenirer og de siste forsyninger før kveldens togavgang. Vi sjekker ut av hotellet før vi spiser middag og deretter blir kjørt til togavgang fra Yaroslavskij-stasjonen. Innkvartering i kupeen.

9. september - 12. september Gjennom Sibir F/M
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene vi passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ulan-Ude… Vi er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning – Den transsibirske.

13. september Ankomst Ulaanbataar L/M
Tidlig søndag morgen ankommer vi Ulaanbaatar, en av verdens mest isolerte hovedsteder.
Vi starter dagen i Ulaanbaatar med et besøk til Gandan-klosteret. Her får vi se munker som vandrer mellom de vakre bygningene, og mange besøkende mongolere, kledd i tradisjonelle, mongolske drakter. Det tibetanske navnet Gandan kan direkte oversettes til «Det perfekte sted av fullkommen glede». For øyeblikket bor det over 150 munker i klosteret, og på området finnes det en 26,5 meter høy statue av Avalokitesvara, den buddhistiske gudeskikkelsen for medfølelse. Deretter blir det en ca. tre - firetimers kjøretur over treløse stepper til gerleiren ved sanddynene i Arburd. Om ettermiddagen besøker vi nomadefamilier i nærheten. Lunsj og middag inkludert.

14. september Zorgol Hairhan-fjellene F/L/M
Etter en kjøretur på 35 kilometer kommer vi til Zorgol Hairhan-fjellene. Dette er enorme klipper som står nærmest loddrett opp fra de flate Gobi-steppene. Underveis stopper vi for å beundre helleristninger, godt gjemte, men fantastiske. Vi utforsker området, og kanskje treffer vi på argalisau - verdens største villsau. Sibirsk steinbukk holder også til her, og er vi heldige får vi et glimt av dem også.
Fjellene er hellige, og det er mange spor etter hellige steder - som huler og kilder der lokalbefolkningen gjør sine ofringer.

15. september Aburds sanddyner (Aburd Sands) F/L/M
Utforsking av området. Kamelvogn eller kamelriding er utmerkede måter å ta seg frem på her. Sanddynen er 20 kilometer lang. Selv om det er mye menneskelig aktivitet i området, finnes det en god del ulv her. Det hender man er heldig og får øye på noen av dem, selv om de er veldig sky.
Vi treffer også lokale gjetere på denne turen, og vi vil helt sikkert bli invitert inn i en ger for å lære om deres, i våre øyne, gammeldagse livsstil.

16. september tilbake til Ulaanbaatar F/L/M
Etter frokost går ferden tilbake til Ulaanbaatar og innsjekk på hotellet vårt der. På vei tilbake til sentrum håper vi på tid til å shoppe deilige kashmir-produkter. Om kvelden skal vi på forestilling med Tumen Ekh, en gruppe av folkesangere og folkedansere, etterfulgt av felles middag.

17. september Avreise Ulaanbaatar F
Transfer til togstasjonen i Ulaanbaatar hvor vi går om bord på toget som skal ta oss videre til Beijing.

18. september Beijing
Ankomst Beijing Railway Station. Transfer til hotellet for innkvartering på hotellet vårt i Beijing. Felles middag om kvelden.

19. september Den kinesiske muren og avskjedsmiddag F/L/M
Dette er en kombinasjon av besøk på den verdenskjente kinesiske muren og en flott fjell- og landsbytur. Fra fjellene like nord for Beijing får vi panoramautsikt over landskapet. Etter frokost blir vi kjørt nordover til Mutianyu og Den kinesiske muren. På Muren kan vi vandre trappene til topps eller ta taubane mot egen betaling på stedet.  Vi går et lite stykke på muren, der en deilig piknik venter. På Muren skåler vi i champagne, akkompagnert av utsikt til store deler av det gamle underverket. Transport tilbake til hotellet om ettermiddagen. Om kvelden avslutter vi turen vår med en felles avskjedsmiddag.

20. september Beijing, hjemreise F
Reisen er avsluttet og vi blir kjørt til flyplassen for hjemreise.
Ønsker du å utvide reisen og oppleve mer av fantastiske Beijing kan du bestille vår sightseeingpakke i Beijing (se under) eller  kontakte oss for andre reiseforslag i Beijing, andre byer i Kina eller Asia.

Sightseeingpakke i Beijing - bestilles i tillegg

20. september Det keiserlige Beijing og gamle Beijing med kinesisk matkultur F/L/M
Etter frokost på hotellet tar guiden dere med til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, og er omringet av de viktigste bygningene i Kina; Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Sør for plassen ligger den nyrestaurerte Qianmengaten og Beijings eldste gate Dashilan. Her finner dere noen av Beijings eldste butikker. Veien videre går inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for han selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert. Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuktuk mens dere spiser den beste lokale maten hovedstaden har å by på? Vi tar dere vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter ...  Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong, smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor dere kan smake på bryggeriets øl.

21. september Sommerpalasset F/M
Dere fortsetter til det vakre Sommerpalasset etter frokost, som keiseren og hans familie rømte til i de varmeste sommermånedene. Den store Kunming-sjøen er menneskeskapt, for at de skulle få en kjølende bris og et sted å spasere langs. I dag er det vi som kan ta en båttur på Kunming-sjøen og vandre i Den lange korridoren. Dessverre har vi ikke tid til å kikke ordentlig på alle de 14 000 maleriene som er malt oppunder taket her. På vei tilbake til hotellet passeres de imponerende olympiske anleggene Fugleredet og Vannkuben. Lunsj underveis. Middag med smak av pekingand om kvelden.

22. september Morgengymnastikk og shopping F/L
Etter frokost blir dere tatt med til parken ved Himmelens tempel. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær. Hvis dere ønsker er det bare å bli med på de ulike aktivitene. Det 600 år gamle Himmelens tempel som ligger ved parken er vakkert, hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger.  Det runde tempelet med det blå taket er et velkjent motiv, og det er ikke mindre imponerende å se det selv.
Man kan ikke komme til Beijing uten å shoppe litt, så dere blir tatt med til en silkebutikk, og deretter prutemarkedet Perlemarkedet. Lunsj inkludert. Resten av dagen til egen disposisjon.

23. september Hjemreise eller videre reise F
Transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge eller videre reise.

Inkludert

• Flybillett i økonomiklasse Oslo-Moskva, Beijing-Oslo inkl. flyskatter og avgifter
• Utfluktsprogram i Moskva med helpensjon (fra middag ankomstdag t.o.m. middag avreisedag), inngangsbilletter, lokaltransport og engelsktalende guide i følge program
• Én overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Moskva med frokost
• Togbillett Moskva-Beijing, del i firemannskupé på rutetog, frokost og middag på toget gjennom Russland inkludert. Tomannskupé mot tillegg i pris.
• Spesialskrevet informasjonsmateriell
• Utfluktsprogram i og rundt hovedstaden Ulaanbaatar med engelsktalende guide, lokaltransport, én natt i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Ulaanbaatar, tre netter i del av tosengsger og helpensjon under oppholdet i Mongolia
• To overnattinger på firestjerners hotell sentralt i Beijing med frokost.
• Utfluktsprogram til Den kinesiske muren med engelsktalende guide, lokaltransport, to middager og én lunsj inkludert.
• Norsk, teknisk reiseleder fra KinaReiser følger med på reisen frem til avreise fra Beijing 20. september.
• Tips til guide og sjåfør fram til avreise 20. september.

Ikke inkludert
• Visum til Russland, Mongolia og Kina for personer med norsk pass, normal behandlingstid. KinaReiser kan være behjelpelige, pris fra kr. 5.495,- pr. person
• Tomannskupé: fra kr. 2.995,- pr. person (kun strekningen Moskva - Ulaanbaatar). Fra Ulaanbaatar til Beijing er det vanskelig å garantere tomannskupé. Pris og kapasitet på forespørsel, anslått pris fra ca. kr. 1.295,-
• Enkeltrom i Moskva, Ulaanbaatar og Beijing: fra kr. 4.895,- NB! Bestiller du sightseeingpakken i Beijing, vil det komme ytterligere kostnader for enkeltrom i Beijing. Pris: fra kr. 1.995,-.
• Sightseeingpakke i Beijing som beskrevet med hotell i ytterlige tre netter: fra kr. 3.895. Prisen forutsetter at det er minimum 6 personer som bestiller programmet. Ta kontakt dersom du ønsker andre forslag til program.
• Øvrige måltider, som lunsj på toget gjennom Russland, måltider på toget gjennom Mongolia og på toget fra Mongolia til Kina.
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
7/9-20 - 20/9-20Fra 31 4954 895Bestill reise

Depositum på kr. 3.500,- per person betales ved bestilling.

A-kortpris: Fra kr. 30.495 Oppgi A-kortnummer ved bestilling.
Pris uten fordelskort: Fra kr. 31.495

Minimumsantall for å arrangere reisen til fastsatt pris er 15 personer.

Fakta

Transsibirske i høstfarger
Fellesreise Transsibirske
14 dager
Fly Oslo–Moskva / Beijing-Oslo
Tog Moskva - Beijing inkludert stopp i Mongolia
Norsk reiseleder
Spesialpris til innehavere av Aftenpostens A-kort

Reisemål: Moskva, Ulaanbaatar, Beijing