KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Bli med på en uforglemmelig reise med Den transsibirske jernbanen. Dere flyr til Moskva hvor dere får oppleve blant annet Kreml, Den røde plass, Vasilijkatedralen og den vakre Moskva-metroen. Så går dere om bord på toget og starter reisen gjennom Sibir til Ulan-Ude hvor dere gjør et stopp og opplever Semeiskiye-folket og deres levesett, før togferden fortsetter til Mongolia. Her blir det overnatting i en nasjonalpark i mongolske telt (ger). Reisen avsluttes når toget ruller inn på togstasjonen i Beijing.

Program i sammendrag

Dag 1 Fly Oslo – Moskva. Ankomst Moskva, transfer til hotellet
Dag 2 Sightseeing i Moskva. Togavgang fra Moskva til Ulan-Ude
Dag 3 – 5 På toget gjennom Sibir
Dag 6 Ankomst Ulan-Ude, transfer til hotellet
Dag 7 Sightseeing i Ulan-Ude og Tarbagatay
Dag 8 Togavgang fra Ulan-Ude til Mongolia, grensepassering Russland/Mongolia
Dag 9 Ankomst Mongolia med toget, transfer til valgt gerleir     
Dag 10 - 13 Opphold i Mongolia
Dag 14 Transfer og togavgang fra Mongolia til Beijing
Dag 15 Ankomst Beijing

Detaljert program

Dag 1 Mandag Avreise, ankomst Moskva
Fly Oslo - Moskva, økonomiklasse, ankomst om ettermiddagen. Ved ankomst Moskva møter dere guiden og blir kjørt i bil inn til hotellet i sentrum av Moskva.

Dag 2 Tirsdag Moskva, togavgang
Frokost på hotellet før dere møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. På programmet står Den røde plass med Vasilijkatedralen (utvendig), en kikk bak de røde murene på Kreml og besøk til en av katedralene på området. Dagen inkluderer også en reise på den fantastiske Moskva-metroen. Lunsj på egen hånd før det blir tid til egne streiftog i Arbatgaten. Her kan dere handle suvenirer og ellers de siste forsyninger før kveldens togavgang. Dere blir tatt med til Yaroslavskij-stasjonen for togavgang om kvelden. Innkvartering i 2. klasse, firemannskupé (tomannskupé mot tillegg i pris). Middag ordnes på egen hånd.

Om sommeren er det mulig å forlenge sightseeingpakken i Moskva med båttur på elven som renner gjennom byen. Det er også mulig å utvide oppholdet i Moskva, ta kontakt for mer informasjon.

Dag 3 - 5 Onsdag - fredag På toget
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene dere passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk og Irkutsk. Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning.

Dag 6 Lørdag Ankomst Ulan-Ude
Toget ankommer Ulan-Ude om kvelden. Dere blir møtt på perrongen og kjørt til hotellet i sentrum av byen.

Dag 7 Søndag Ulan-Ude og besøk til Semeiskiye-folket
Uthvilte og etter en god frokost starter dere dagen med bysightseeing i Ulan-Ude. Dere besøker det historiske sentrum av byen hvor gamle, rikt dekorerte herskapshus som har tilhørt handelsmenn, ligger. Videre besøker dere byens torg med verdens største monument av Lenins hode, den hellige treenighet-kirken, Hodigitria-katedralen, Buryat-operaen og andre historiske monumenter.
Ferden går så videre til Tarbagatay, en landsby ca. 50 km fra Ulan-Ude. Landsbyen huser "The Old Believers", eller Semeiskiye-folket som de kalles her i Sibir. Her bor de i sine tømmerhus som er malt i lyse farger og dekorert med utskjæringer i forskjellige mønster. Dette er en unik etnisk gruppe - en fargerik blanding av ukrainsk, hviterussisk og polsk kultur hvor musikk er spesielt viktig. En reise hit er en opplevelse dere vil huske lenge. Etter besøket i landsbyen går turen tilbake til Ulan-Ude og hotellet. Lunsj og middag ordnes på egen hånd.

Dag 8 Mandag Ulan-Ude og togavgang til Mongolia
På ettermiddagen er det avgang med toget videre til Ulaanbaatar.

Dag 9 Tirsdag Ankomst Ulaanbaatar
Tidlig tirsdag morgen ankommer dere Ulaanbaatar - en av verdens mest isolerte hovedsteder. Ved ankomst Ulaanbaatar blir dere hentet og kjørt til en gerleir. Her bor dere tre netter i telt, som ekte mongolske nomader, før dere avslutter oppholdet i Mongolia med én natt på hotell i Ulaanbaatar.

Velg én av våre tre alternative gerleirer i Mongolia:

Jalman Meadows gerleir:
Leiren ligger vakkert til i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene, som gir dere en blomstrende mottagelse, og i nærheten av elven Tuul. Det er stille og fredelig her, med unntak av summing fra gresshopper og kvitrende fuglesang. Leiren tilbyr mange og varierte aktiviteter. Skogen i området består av lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet her er også rikt og variert.

Arburd Sands gerleir:
Arburd Sands er de nordligste sanddynene i Gobiørkenen og ligger 140 km sør for hovedstaden Ulaanbaatar. Her, på de treløse steppene finner du leiren.  Naturen her står i stor kontrast til Jalman Meadows frodige natur, og her vil du møte kameler i stedet for yakokser. Leiren blir drevet av en lokal nomadefamilie. Familien er ivrige ryttere og deltar på nasjonalt nivå under Mongolias nasjonaldag «Naadam» og andre stevner i løpet av året.

Ikh Nart gerleir:
Landskapet i området rundt leiren er spennende, for det meste steinformasjoner av granitt, men også halvtørre stepper, med små tjern og andre vannkilder omgitt av små løvtrær. Det er også et rikt dyreliv i området. Her finnes Argali-sauen – verdens største villsau, samt sibirsk steinbukk og et yrende fugleliv med gribber og ørner.

NB! Velger dere gerleiren Ikh Nart vil transporten hit gå med tog etter to netter i Ulaanbaatar. Toget stopper på en lokal togstasjon og herfra blir dere kjørt videre med bil til gerleiren hvor dere bor i tre netter. Videre med tog til Beijing.

Dag 10 - 11 Onsdag - torsdag Opphold i gerleir
Opplevelser i din utvalgte gerleir.  Alle måltider er inkludert under oppholdet her.

Dag 12 Fredag Retur til Ulaanbaatar
Etter frokost blir det transport tilbake til Ulaanbaatar og innkvartering på hotell i sentrum av byen. Resten av dagen på egen hånd til å utforske Ulaanbaatar.

Dag 13 Lørdag Ulaanbaatar
Etter frokost har dere dagen på egen hånd.

Dag 14 Søndag Tog til Beijing
Etter frokost pakker dere tingene deres og har transfer til togstasjonen for togavgang til Beijing.

Dag 15 Mandag Ankomst Beijing
Ankomst Beijing Railway Station.
Programmet er avsluttet. Ønsker dere forslag til program i Beijing eller andre byer i Kina? Ta kontakt!

Inkludert

• Fly Oslo - Moskva i økonomiklasse
• Program med overnatting i Moskva, Ulan-Ude og Ulaanbaatar/Mongolia
• Frokost i Moskva, Ulan-Ude og Ulaanbaatar
• Helpensjon i gerleiren i Mongolia
• Transport med bil og sjåfør (ikke engelsktalende) fra togstasjonen til valgte gerleir - og tilbake
• Spesialskrevet hefte med informasjon om de forskjellige byene og stedene som passeres, samt praktiske råd og tips og Kina-informasjon
• Alle kjente skatter og avgifter
• Togreisen Moskva - Beijing, del av 4-mannskupé
• Utsjekk fra hotellet i Moskva kl. 18.00 avreisedagen

Ikke inkludert
• Returfly Kina - Norge
• Håndtering av visumsøknad til Russland, Mongolia, Kina
• Tips til guider og sjåfører underveis
• Dagsprogram under oppholdet i gerleiren i Mongolia, aktivitetene bestilles og betales på stedet
• Overnatting og evt. program i Beijing/Kina
• Tomansskupé Moskva - Beijing: fra kr. 4.795,-
• Måltider på toget Moskva - Beijing
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring
• Mot et tillegg på kr. 1.295,- pr. person kan rommet i Moskva beholdes frem til avreise fra hotellet ca. kl. 22.30. Båttur på elven gjennom Moskva sentrum er inkludert i denne prisen.
• Utvidelse av oppholdet i Moskva, ta kontakt for mer informasjon

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Mongoliaekspressen med Ulaan Udefra 18 995Bestill reise

Prisen er pr. person i del av firemannskupé, samt dobbeltrom/ger.
Eksakte priser fås ved forespørsel.
Minimum antall personer: 2


Pris inkludert returfly Beijing - Oslo: fra kr 22.495,-

Ønsker du å oppleve Beijing eller andre steder i Kina etter togturen? Ta en kikk på våre individuelle reiseforslag til Kina eller spør oss om forslag!

Fakta

Individuell reise med Transsibirske
15 dager
Fly Oslo – Moskva
Overnatting i Moskva
Tog Moskva – Ulan-Ude
Opphold i Ulan-Ude
Tog Ulan-Ude - Ulaanbaatar
Opphold i Mongolia
Tog Ulaanbaatar - Beijing
Minimum antall personer: 2

Avreise: Mai – september

Dag 1 Oslo - Moskva
Dag 2 Moskva
Dag 3-5 Sibir
Dag 6 Ankomst Ulan-Ude
Dag 7 Ulan-Ude og Tarbagatay
Dag 8 Toget til Mongolia, grensepassering Russland/ Mongolia
Dag 9 -13 Mongolia
Dag 14 Avreise Mongolia
Dag 15 Ankomst Beijing, Kina