KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Ta toget helt fra Oslo når dere likevel skal reise på verdens lengste jernbanestrekning – Den transsibirske jernbanen. Dere starter reisen med tog og båt hele veien fra Oslo til Moskva hvor dere får se Kreml, Den røde plass, Vasilijkatedralen og den vakre Moskva-metroen. Så går dere om bord på Den transsibirske jernbanen og starter reisen gjennom Russland og Mongolia, helt til Beijing. Underveis blir det stopp i Mongolia og overnatting i en nasjonalpark i mongolske telt (ger).

Program i sammendrag

Dag 1 Tog Oslo - Stockholm, båt til Helsinki
Dag 2 Ankomst Helsinki, tog Helsinki - Moskva
Dag 3 Ankomst Moskva, transfer til hotellet
Dag 4 Sightseeing i Moskva. Togavgang fra Moskva til Ulaanbaatar
Dag 5 - 8 På toget gjennom Sibir
Dag 9 Ankomst Mongolia med toget, transfer til valgt gerleir
Dag 10 - 12 Opphold i Mongolia
Dag 13 Transfer og togavgang fra Mongolia til Beijing
Dag 14 Ankomst Beijing

Detaljert program

Dag 1 Lørdag Avreise
Tog fra Oslo til Stockholm. Ved ankomst Stockholm tar dere taxi til båthavnen for båten til Helsinki.

Dag 2 Søndag Helsinki, togavgang
Ankomst Helsinki. Dere har tiden i Helsinki til egen disposisjon frem til togavgang med tog 31 "Tolstoi" til Moskva kl. 17.52.

Dag 3 Mandag Ankomst Moskva
Ved ankomst Moskva møter dere guiden og blir kjørt i bil inn til hotellet i sentrum av Moskva.

Tilleggprogram: Bli med på en kveld ute i Moskvas gater og lær hvordan dere går, snakker, drikker og fester som en ekte russer. Ikke bare får dere smake på vodka, det blir også servert «håndverksøl» og sprit med bær. Deres lokale guide vil lære dere hvordan man skåler på russisk vis. Dere nyter vodkaen sammen med velsmakende lokal snacks. Oppdag skjulte perler og gå forbi noen av byens mest berømte ikoner, inkludert den legendariske KGB-bygningen. Som russerne sier: Na zdorovie!

Dag 4 Tirsdag Moskva, togavgang
Frokost på hotellet før dere møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. På programmet står Kreml med sightseeing fra utsiden. Dere går gjennom varehuset GUM og videre ut på Den røde plass hvor dere besøker den vakre Vasilijkatedralen. Herfra fortsetter vandreturen og dere krysser Moskva-elven ved Moskvoretskij-broen. Fra broen nyter dere den beste utsikten til Kreml før dere deretter vandrer videre inn i distriktet "Zamoskvorechje". Husene i området er lave trehus fra 1800-1900-tallet. Herfra passerer dere Galleriet Tretjakovskij, vandrer videre langs elven og gjennom hyggelige områder samtidig som guiden forteller dere artige og interessante historier om Moskva. Dere tar også turen innom Gorkijparken og tilbringer litt tid her. Så en tur med metroen for å se noen av de vakre, utsmykkede stasjonene. I handlegaten Arbat kan dere handle suvenirer og ellers de siste forsyninger før kveldens togavgang. Om kvelden blir dere tatt med til Yaroslavskij-stasjonen for togavgang (om kvelden dag 2 eller rett over midnatt dag 3). Innkvartering i 2. klasse, firemannskupé (tomannskupé mot tillegg i pris). Middag ordnes på egen hånd.

Om sommeren er det mulig å forlenge sightseeingpakken i Moskva med en båttur på Moskva-elven som renner gjennom byen.

Om vinteren i perioden 1. desember - 10. mars er det skøytebane på Den røde plass i Moskva. Vi kan ordne leie av skøyter og transport til og fra skøytebanen. Dette er en morsom opplevelse. Det er fullt av aktiviteter på isen og en flott mulighet for å få et nærmere innblikk i moskovittenes dagligliv.

Det er også mulig å utvide oppholdet i Moskva med én eller flere dager. Ta kontakt for mer informasjon.

Dag 5 - 8 Onsdag - lørdag  På toget
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene dere passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk og Ulan-Ude... Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning.

Dag 9 Søndag Ankomst Ulaanbaatar
Tidlig søndag morgen ankommer dere Ulaanbaatar - en av verdens mest isolerte hovedsteder.  Ved ankomst Ulaanbaatar blir dere hentet og kjørt til en gerleir. Her bor dere tre netter i telt, som ekte mongolske nomader, før dere avslutter oppholdet i Mongolia med én natt på hotell i Ulaanbaatar.

Velg én av våre tre alternative gerleirer i Mongolia:

Jalman Meadows gerleir:
Leiren ligger vakkert til i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene, som gir dere en blomstrende mottagelse, og i nærheten av elven Tuul. Det er stille og fredelig her, med unntak av summing fra gresshopper og kvitrende fuglesang. Leiren tilbyr mange og varierte aktiviteter. Skogen i området består av lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet her er også rikt og variert.

Arburd Sands gerleir:
Arburd Sands er de nordligste sanddynene i Gobiørkenen og ligger 140 km sør for hovedstaden Ulaanbaatar. Her, på de treløse steppene, finner du leiren. Naturen her står i stor kontrast til Jalman Meadows frodige natur, og her vil du møte kameler i stedet for yakokser. Leiren blir drevet av en lokal nomadefamilie. Familien er ivrige ryttere og deltar på nasjonalt nivå under Mongolias nasjonaldag «Naadam» og andre stevner i løpet av året.

Ikh Nart gerleir:
Landskapet i området rundt leiren er spennende, for det meste steinformasjoner av granitt, men også halvtørre stepper, med små tjern og andre vannkilder omgitt av små løvtrær. Det er også et rikt dyreliv i området. Her finnes Argali-sauen – verdens største villsau, samt sibirsk steinbukk og et yrende fugleliv med gribber og ørner.

NB! Velger dere gerleiren Ikh Nart vil transporten hit gå med tog etter én natt i Ulaanbaatar. Toget stopper på en lokal togstasjon og herfra blir dere kjørt videre med bil til gerleiren hvor dere bor i tre netter. Videre med tog til Beijing.

Hustai gerleir (i perioden 21/9 - 19/5):
Hustai nasjonalpark ligger rundt Hustain Nuruu (Birch-fjellene), nord for elven Tuul, 2-3 timers kjøretur vest for Ulaanbaatar. I Hustai nasjonalpark har de klart å øke bestanden av murmeldyr og hjortestanden Wapiti til tusenvis, noe som har kommet en stor ulvebestand til gode. Arter som bor i Hustai, men vanligvis ikke blir sett, er gaupe, Argali-sau og rådyr. Noen ganger kan flokker av mongolske gaseller sees. Det er også synlige rester av neolitiske graver i området.

Dag 10 – 11 Mandag - tirsdag Opphold i gerleir
Opplevelser i deres utvalgte gerleir.  Alle måltider er inkludert under oppholdet her.

Dag 12 Onsdag Retur til Ulaanbaatar
Kjøretur tilbake til Ulaanbaatar og innkvartering på hotell i sentrum av byen. Resten av dagen på egen hånd til å utforske Ulaanbaatar.

Dag 13 Torsdag Tog til Beijing
Etter frokost pakker dere tingene deres og transfer til togstasjonen for togavgang til Beijing.

Dag 14 Fredag Ankomst Beijing
Ankomst Beijing Railway Station.
Programmet er avsluttet. Ønsker dere forslag til program i Beijing eller andre byer i Kina? Ta kontakt!

Inkludert

• Tog Oslo - Stockholm
• Båt Stockholm – Helsinki
• Tog Helsinki  - Moskva, del av firemannskupé
• Program med overnatting i Moskva og Ulaanbaatar/Mongolia
• Frokost i Moskva og Ulaanbaatar
• Helpensjon i gerleiren i Mongolia
• Transport med bil og sjåfør (ikke engelsktalende) t/r togstasjonen og valgte gerleir
• Spesialskrevet hefte med informasjon om de forskjellige byene og stedene som passeres, samt praktiske råd og tips og Kina-informasjon
• Alle kjente skatter og avgifter
• Tog Moskva - Beijing, del av 4-mannskupé
• Utsjekk fra hotellet i Moskva kl. 18.00 avreisedagen

Ikke inkludert
• Returfly Kina - Norge
• Visum til Russland, Mongolia og Kina. Ta kontakt for mer informasjon.
• Tips til guider og sjåfører underveis
• Dagsprogram under oppholdet i gerleiren i Mongolia, aktivitetene bestilles og betales på stedet
• Overnatting og evt. program i Beijing/Kina
• Måltider på toget Moskva-Beijing
• Tomannskupé Helsinki - Beijing: fra kr. 4.495,-
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring
• Hotellrommet i Moskva kan beholdes frem til avreise fra hotellet ca. kl. 22.30: pris fra kr. 1.095,- pr. person. Prisen inkluderer også en båttur på elven gjennom Moskva sentrum.
• Utvidelse av oppholdet i Moskva, ta kontakt for mer informasjon
• Vodkatur i Moskva: kr. 995,- pr. person

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Mongoliaekspressen med tog fra Oslo fra 18 295Bestill reise

Prisen er pr. person i del av firemannskupé, samt dobbeltrom/ger.
Eksakte priser fås ved forespørsel.
Minimum antall personer: 2

Pris inkludert returfly Beijing - Oslo: fra kr 23.395,- pr. person.
Tillegg tomansskupé: fra kr. 4.495,- pr. person.

Ønsker du å oppleve Beijing eller andre steder i Kina etter togturen? Ta en kikk på våre individuelle reiseforslag til Kina eller spør oss om forslag!

Fakta

Mongoliaekspressen med tog fra Oslo til Beijing
Individuell reise med Transsibirske
14 dager
Tog og båt Oslo – Moskva
Overnatting i Moskva
Tog Moskva – Ulaanbaatar
Opphold i Mongolia
Tog Ulaanbaatar – Beijing
Minimum antall personer: 2

Avreise: Hele året

Dag 1 Oslo - Stockholm - Helsinki
Dag 2 Helsinki
Dag 3 Moskva
Dag 4 Moskva
Dag 5 - 8 Sibir
Dag 9 - 12 Mongolia
Dag 13 Avreise Mongolia
Dag 14 Ankomst Beijing, Kina