KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Den transsibirske jernbanen – verdens lengste jernbanestrekning! Først flyr dere til Moskva hvor dere får se Kreml, Den røde plass, Vasilijkatedralen og den vakre Moskva-metroen. Så går dere om bord på toget og starter reisen gjennom Russland og Mongolia, helt til Beijing. På denne reisen blir det et stopp ved Bajkalsjøen – verdens største ferskvannssjø. Reisen inkluderer besøk til Listvyanka og Irkutsk – Sibirs Paris. Dere stopper også i Mongolia og overnatter i en nasjonalpark i mongolske telt (ger).

Program i sammendrag

Dag 1 Fly Oslo – Moskva. Ankomst Moskva, transfer til hotellet
Dag 2 Sightseeing i Moskva. Togavgang fra Moskva til Irkutsk
Dag 3 – 5 På toget gjennom Sibir
Dag 6 Ankomst Irkutsk, transfer til Listvyanka
Dag 7 Vandretur langs Bajkalsjøen
Dag 8 Transfer tilbake til Irkutsk og innkvartering på hotell
Dag 9 Togavgang fra Irkutsk til Mongolia. Grensepassering Russland/Mongolia.
Dag 10 Ankomst Mongolia med toget, transfer til valgt gerleir     
Dag 11 - 13 Opphold i Mongolia.
Dag 14 Transfer og togavgang fra Mongolia til Beijing
Dag 15 Ankomst Beijing

Detaljert program

Dag 1 Fredag Avreise, ankomst Moskva
Fly Oslo-Moskva i økonomiklasse, ankomst om ettermiddagen. Ved ankomst Moskva møter dere guiden og blir kjørt i bil inn til hotellet i sentrum av Moskva.

Dag 2 Lørdag Moskva, togavgang
Frokost på hotellet før dere møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. På programmet står Den røde plass med Vasilijkatedralen (utvendig), en kikk bak de røde murene på Kreml og besøk til en av katedralene på området. Dagen inkluderer også en reise på den fantastiske Moskva-metroen. Lunsj på egen hånd før det blir tid til egne streiftog i Arbatgaten. Her kan dere handle suvenirer og ellers de siste forsyninger før kveldens togavgang. Dere blir tatt med til Yaroslavskij-stasjonen for togavgang om kvelden. Innkvartering i 2. klasse, firemannskupé (tomannskupé mot tillegg i pris). Middag ordnes på egen hånd.

Om sommeren er det mulig å forlenge sightseeingpakken i Moskva med båttur på elven som renner gjennom byen. Det er også mulig å utvide oppholdet i Moskva, ta kontakt for mer informasjon.

Dag 3 - 5 Søndag - tirsdag På toget
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene dere passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk og Krasnoyarsk. Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning. Alle måltider om bord på toget ordnes på egen hånd.

Dag 6 Onsdag Ankomst Irkutsk
Ankomst Irkutsk om morgenen. En times kjøretur fra Irkutsk ligger landsbyen Listvyanka. Landsbyen ligger på stedet der Angara-elven renner ut av Bajkalsjøen. Mer enn 300 elver renner inn i Bajkal, men kun Angara-elven renner ut. En vakker legende forteller om Bajkals arrogante datter Angara som ble forelsket i Jenisej-elven og rømte fra sin far. Midt ute i elven kan man se den berømte Shaman-steinen som symboliserer en vred far Bajkal som kastet den etter sin datter Angara... Innsjekk på et lokalt gjestehus i Listvyanka.

Dag 7 Torsdag Listvyanka
Med Listvyanka som utgangspunkt blir dere med den lokale guiden på en vandretur gjennom taigaens skoger før stien fortsetter langs vannkanten ved Bajkalsjøen. Her vil guiden lage en deilig lunsj på bålet. Kos dere med lunsjen, nyt solen og ta en dukkert i Bajkalsjøen før dere fortsetter vandreturen opp åssidene mens dere nyter utsikten over vannet. Tilbake i Listvyanka om ettermiddagen.

Dag 8 Fredag Tilbake til Irkutsk
Frokost og utsjekking før transfer tilbake til Irkutsk. Innkvartering på turistklassehotell og resten av ettermiddagen til egen disposisjon. Vi anbefaler dere å bli med på vår to-timers vandretur i sentrum av Irkutsk.

Dag 9 Lørdag Tog til Mongolia
Avreise med toget fra Irkutsk om morgenen.

Dag 10 Søndag Ankomst Ulaanbaatar
Tidlig søndag morgen ankommer dere Ulaanbaatar - en av verdens mest isolerte hovedsteder. Ved ankomst Ulaanbaatar blir dere hentet og kjørt til en gerleir. Her bor dere tre netter i telt, som ekte mongolske nomader, før dere avslutter oppholdet i Mongolia med én natt på hotell i Ulaanbaatar.

Velg én av våre tre alternative gerleirer i Mongolia:

Jalman Meadows gerleir:
Leiren ligger vakkert til i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene, som gir dere en blomstrende mottagelse, og i nærheten av elven Tuul. Det er stille og fredelig her, med unntak av summing fra gresshopper og kvitrende fuglesang. Leiren tilbyr mange og varierte aktiviteter. Skogen i området består av lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet her er også rikt og variert.

Arburd Sands gerleir:
Arburd Sands er de nordligste sanddynene i Gobiørkenen og ligger 140 km sør for hovedstaden Ulaanbaatar. Her, på de treløse steppene finner du leiren.  Naturen her står i stor kontrast til Jalman Meadows frodige natur, og her vil du møte kameler i stedet for yakokser. Leiren blir drevet av en lokal nomadefamilie. Familien er ivrige ryttere og deltar på nasjonalt nivå under Mongolias nasjonaldag «Naadam» og andre stevner i løpet av året.

Ikh Nart gerleir:
Landskapet i området rundt leiren er spennende, for det meste steinformasjoner av granitt, men også halvtørre stepper, med små tjern og andre vannkilder omgitt av små løvtrær. Det er også et rikt dyreliv i området. Her finnes Argali-sauen – verdens største villsau, samt sibirsk steinbukk og et yrende fugleliv med gribber og ørner overalt.

NB! Velger dere gerleiren Ikh Nart vil transporten hit gå med tog etter én natt i Ulaanbaatar. Toget stopper på en lokal togstasjon og herfra blir dere kjørt videre med bil til gerleiren hvor dere bor i tre netter. Videre med tog til Beijing.

Dag 11 - 12 Mandag - tirsdag Opphold i gerleir
Opplevelser i din utvalgte gerleir. Alle måltider er inkludert under oppholdet her.

Dag 13 Onsdag Retur til Ulaanbaatar
Kjøretur tilbake til Ulaanbaatar og innkvartering på hotell i sentrum av byen. Resten av dagen på egen hånd til å utforske Ulaanbaatar.

Dag 14 Torsdag Tog til Beijing
Etter frokost pakker dere tingene deres og blir kjørt til togstasjonen for togavgang til Beijing.

Dag 15 Fredag Ankomst Beijing
Ankomst Beijing Railway Station.
Programmet er avsluttet. Ønsker du forslag til program i Beijing eller andre byer i Kina? Ta kontakt!

Inkludert

• Fly Oslo - Moskva i økonomiklasse
• Program med overnatting i Moskva, Listvyanka, Irkutsk og Ulaanbaatar/Mongolia
• Frokost i Moskva, Irkuktsk, Listvyanka og Ulaanbaatar
• Helpensjon i gerleiren i Mongolia
• Transport med bil og sjåfør (ikke engelsktalende) fra togstasjonen til valgte gerleir - og tilbake
• Spesialskrevet hefte med informasjon om de forskjellige byene og stedene som passeres, samt praktiske råd og tips og Kina-informasjon
• Alle kjente skatter og avgifter
• Togreisen Moskva - Beijing, del av 4-mannskupé
• Utsjekk fra hotellet i Moskva kl. 18.00 avreisedagen

Ikke inkludert
• Returfly Kina - Norge
• Håndtering av visumsøknad til Russland, Mongolia og Kina
• Tips til guider og sjåfører underveis
• Dagsprogram under oppholdet i gerleiren i Mongolia, aktivitetene bestilles og betales på stedet
• Overnatting og evt. program i Beijing/Kina
• Måltider på toget Moskva - Beijing
• Tomannskupé Moskva - Beijing: fra kr. 4.995,-
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring
• Mot et tillegg på kr. 1.295,- pr. person kan rommet i Moskva beholdes frem til avreise fra hotellet ca. kl. 22.30 Båttur på elven gjennom Moskva sentrum er også inkludert i denne prisen.
• Utvidelse av oppholdet i Moskva, ta kontakt for mer informasjon
• Vandretur i Irkutsk, be om pris.

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Transsibirske med Irkutsk og Listvyankafra 22 295Bestill reise

Prisen er pr. person i del av firemannskupé, samt dobbeltrom/ger.
Eksakte priser fås ved forespørsel.
Minimum antall personer: 2

Pris inkludert returfly Beijing - Oslo: fra kr 25.655,- pr. person.
Tillegg tomannsskupé: kr. 4.995,- pr. person.

Ønsker du å oppleve Beijing eller andre steder i Kina etter togturen? Ta en kikk på våre individuelle reiseforslag til Kina eller spør oss om forslag!

 

Fakta

Mongoliaekspressen med Irkutsk og Listvyanka Individuell reise med Transsibirske
15 dager
Fly Oslo – Moskva
Overnatting i Moskva
Tog Moskva – Irkutsk
Opphold Listvyanka og Irkutsk
Tog Irkutsk - Ulaanbaatar
Opphold i Mongolia
Tog Ulaanbaatar - Beijing
Minimum antall personer: 2

Avreise: Mai - september

Dag 1 Oslo - Moskva
Dag 2 Moskva
Dag 3-5 Sibir
Dag 6 Ankomst Irkutsk. Transport Listvyanka
Dag 7 Listvyanka
Dag 8 Tilbake til Irkutsk
Dag 9 Toget til Mongolia, grensepassering Russland/ Mongolia
Dag 10-13 Mongolia
Dag 14 Avreise Mongolia
Dag 15 Ankomst Beijing, Kina