KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

En uforglemmelig reise med Den transsibirske jernbanen. Reisen starter i Moskva hvor dere opplever byen til fots sammen med en guide og ser Kreml, Den røde plass, Vasilijkatedralen og den vakre Moskva-metroen. Deretter går dere om bord på toget og starter reisen som går gjennom Russland og Mongolia, helt til Beijing. Underveis blir det stopp i Jekaterinburg, Novosibirsk og Mongolia. Etter noen dager i en nasjonalpark med overnatting i mongolske telt (ger) går togreisen videre inn i Kina og hovedstaden Beijing.  Reisen er mulig å gjennomføre hele året - sommer som vinter.

Reisen kan også avsluttes i Mongolia.

Program i sammendrag

Dag 1 Fly Oslo - Moskva. Ankomst Moskva, transfer til hotellet
Dag 2 Sightseeing i Moskva. Transfer til togstasjonen for togavgang fra Moskva til Jekaterinburg rett over midnatt fra Moskva.
Dag 3 Togavgang fra Moskva.
Dag 4 Ankomst Jekaterinburg. Transfer til hotellet for innsjekk
Dag 5 Sightseeing i Jekaterinburg før transfer til togstasjonen og togavgang om kvelden til Novosibirsk.
Dag 6 Ankomst Novosibirsk. Transfer til hotellet for innsjekk.
Dag 7 Sightseeing i Novosibirsk. Transfer om kvelden til togstasjonen.
Dag 8 Togavgang om natten videre mot Ulaanbaatar
Dag 9 På toget, grensepassering Russland og Mongolia.
Dag 10 Ankomst Mongolia med toget, transfer til valgt gerleir
Dag 11 - 13 Opphold i Mongolia
Dag 14 Transfer og togavgang fra Mongolia til Beijing
Dag 15 Ankomst Beijing

Detaljert program

Dag 1 Fredag Avreise
Fly Oslo-Moskva i økonomiklasse, ankomst om ettermiddagen. Ved ankomst Moskva møter dere guiden og blir kjørt i bil inn til hotellet i sentrum av Moskva.

Tilleggprogram: Bli med på en kveld ute i Moskvas gater og lær hvordan dere går, snakker, drikker og fester som en ekte russer. Ikke bare får dere smake på vodka, det blir også servert «håndverksøl» og sprit med bær. Deres lokale guide vil lære dere hvordan man skåler på russisk vis. Dere nyter vodkaen sammen med velsmakende lokal snacks. Oppdag skjulte perler og gå forbi noen av byens mest berømte ikoner, inkludert den legendariske KGB-bygningen. Som russerne sier: Na zdorovie!

Dag 2 Lørdag Moskva, utsjekk fra hotellet
Frokost på hotellet før dere møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. På programmet står Kreml med sightseeing fra utsiden. Dere går gjennom varehuset GUM og videre ut på Den røde plass hvor dere besøker den vakre Vasilijkatedralen. Herfra fortsetter vandreturen og dere krysser Moskva-elven ved Moskvoretskij-broen. Fra broen nyter dere den beste utsikten til Kreml før dere deretter vandrer videre inn i distriktet "Zamoskvorechje". Husene i området er lave trehus fra 1800-1900-tallet. Herfra passerer dere Galleriet Tretjakovskij, vandrer videre langs elven og gjennom hyggelige områder samtidig som guiden forteller dere artige og interessante historier om Moskva. Dere tar også turen innom Gorkijparken og tilbringer litt tid her. Så en tur med metroen for å se noen av de vakre, utsmykkede stasjonene. I handlegaten Arbat kan dere handle suvenirer og ellers de siste forsyninger før kveldens togavgang. Om kvelden blir dere tatt med til Yaroslavskij-stasjonen for togavgang (om kvelden dag 2 eller rett over midnatt dag 3). Innkvartering i 2. klasse, firemannskupé (tomannskupé mot tillegg i pris). Middag ordnes på egen hånd.

Om sommeren er det mulig å forlenge sightseeingpakken i Moskva med en båttur på Moskva-elven som renner gjennom byen.

Om vinteren i perioden 1. desember - 10. mars er det skøytebane på Den røde plass i Moskva. Vi kan ordne leie av skøyter og transport til og fra skøytebanen. Dette er en morsom opplevelse. Det er fullt av aktiviteter på isen og en flott mulighet for å få et nærmere innblikk i moskovittenes dagligliv.

Det er også mulig å utvide oppholdet i Moskva med én eller flere dager. Ta kontakt for mer informasjon.

Dag 3 Søndag Togavgang Moskva
Innkvartering i 2. klasse, firemannskupé (tomannskupé mot tillegg i pris) på toget. Avreise fra Moskva. Middag ordnes på egen hånd.

Dag 4 Mandag Ankomst Jekaterinburg
Tidlig ettermiddag ankommer toget Jekaterinburg som er Uralregionens hovedstad. Dere er nå i byen der den siste russiske tsarfamilien Romanov ble henrettet. Innsjekk på hotellet og resten av dagen på egen hånd.

Dag 5 Tirsdag Sightseeing i Jekaterinburg og avreise Jekaterinburg
Frokost på hotellet før dere møter guiden for en byrundtur som inkluderer besøk til byens «blodkirke» som ble bygget til minne om henrettelsen av den russiske tsarfamilien. Det blir en tur til det historiske delen av byen med statuer av byens grunnleggere og kommunistiske ledere. Guiden vil fortelle dere lokale historier, legender og morsomme historier relatert til disse personene. Nydelig utsikt blir det over Jekaterinburg fra vollen og fra Hill of Ascension. Dere besøker den afghanske gravlunden på Den røde plass og ser nydelige villaer fra 1900-tallet, hvor selgere fra Ural bodde. Monumentale bygninger fra Stalintiden er også noe av det dere opplever. Om kvelden blir det transfer til togstasjonen for toget videre mot Novosibirsk.

Dag 6 onsdag Ankomst Novosibirsk   
Mesteparten av dagen om bord på toget gjennom Sibir før dere om kvelden ankommer Novosibirsk. Transfer til hotellet for innsjekk.

Dag 7 torsdag Sightseeing Novosibirsk
Etter frokost på hotellet møter dere guiden som tar dere på en vandretur gjennom Novosibirsk. Novosibirsk er en moderne “sovjetisk” by hvor kunst, vitenskap og litteratur dominerer. Novosibirsk togstasjon er den største stasjonen langs Den transsibirske jernbanen og er et stopp på sightseeingrunden i byen.  Turen går videre til Ascension-katedralen, første bygningen i byen som er laget i murstein. Den gullkuppede 1914-katedralen har et herlig, fargerikt interiør. Herfra går ferden videre nedover gaten Krasny Prospect, tidligere kalt Nikolays avenue og til Leninplassen. Her kan dere hilse på Lenin-statuen som står foran operahuset. Byens imponerende operahus er også verdens største. Langs gatene i Gorkogo finner man den eldste delen av byen med gamle trehus, St. Nicolas-kapellet og den mektige elven Ob. I byen finnes det et fargerikt bondemarked som dere besøker hvis tiden strekker til. Resten av dagen på egen hånd før transfer til togstasjonen sent om kvelden.

Dag 8 Fredag togavgang Novosibirsk
Toget ruller ut fra stasjonsbygningen i Novosibirsk midt på natten og videre mot Bajkal-sjøen.

Dag 9 Lørdag grensepassering
   
Om morgenen ankommer toget Irkutsk, byen som ligger ved Bajkalsjøen. Det blir et kort stopp før toget kjører videre mot Mongolia. Dere passerer grensen mellom Russland og Mongolia senere på dagen.

Dag 10 Søndag Ankomst Ulaanbaatar
Tidlig søndag morgen ankommer dere Ulaanbaatar - en av verdens mest isolerte hovedsteder.  Ved ankomst Ulaanbaatar blir dere hentet og kjørt til en gerleir. Her bor dere tre netter i telt, som ekte mongolske nomader, før dere avslutter oppholdet i Mongolia med én natt på hotell i Ulaanbaatar.

Velg én av våre tre alternative gerleirer i Mongolia (ca. 20. mai - 20. september):

Jalman Meadows gerleir:
Leiren ligger vakkert til i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene, som gir dere en blomstrende mottagelse, og i nærheten av elven Tuul. Det er stille og fredelig her, med unntak av summing fra gresshopper og kvitrende fuglesang. Leiren tilbyr mange og varierte aktiviteter. Skogen i området består av lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet her er også rikt og variert.

Arburd Sands gerleir:
Arburd Sands er de nordligste sanddynene i Gobiørkenen og ligger 140 km sør for hovedstaden Ulaanbaatar. Her, på de treløse steppene, finner du leiren. Naturen her står i stor kontrast til Jalman Meadows frodige natur, og her vil du møte kameler i stedet for yakokser. Leiren blir drevet av en lokal nomadefamilie. Familien er ivrige ryttere og deltar på nasjonalt nivå under Mongolias nasjonaldag «Naadam» og andre stevner i løpet av året.

Ikh Nart gerleir:
Landskapet i området rundt leiren er spennende, for det meste steinformasjoner av granitt, men også halvtørre stepper, med små tjern og andre vannkilder omgitt av små løvtrær. Det er også et rikt dyreliv i området. Her finnes Argali-sauen – verdens største villsau, samt sibirsk steinbukk og et yrende fugleliv med gribber og ørner.

NB! Velger dere gerleiren Ikh Nart vil transporten hit gå med tog direkte uten oppholdi Ulaanbaatar. Toget stopper på en lokal togstasjon og herfra blir dere kjørt videre med bil til gerleiren hvor dere bor i fire netter. Videre med tog til Beijing.

Eller denne, dersom du reiser i perioden 21. september - 19. mai:

Hustai gerleir:
Hustai nasjonalpark ligger rundt Hustain Nuruu (Birch-fjellene), nord for elven Tuul, 2-3 timers kjøretur vest for Ulaanbaatar. I Hustai nasjonalpark har de klart å øke bestanden av murmeldyr og hjortestanden Wapiti til tusenvis, noe som har kommet en stor ulvebestand til gode. Arter som bor i Hustai, men vanligvis ikke blir sett, er gaupe, Argali-sau og rådyr. Noen ganger kan flokker av mongolske gaseller sees. Det er også synlige rester av neolitiske graver i området.

Dag 11 – 12 Mandag - tirsdag Opphold i gerleir
Opplevelser i deres utvalgte gerleir. Alle måltider er inkludert under oppholdet her.

Dag 13 Onsdag Retur til Ulaanbaatar
Kjøretur tilbake til Ulaanbaatar og innkvartering på hotell i sentrum av byen. Resten av dagen på egen hånd til å utforske Ulaanbaatar.

Dag 14 Torsdag Tog til Beijing
Etter frokost pakker dere tingene deres og blir kjørt til togstasjonen for togavgang til Beijing.

Dag 15 Fredag Ankomst Beijing
Ankomst Beijing Railway Station.
Programmet er avsluttet. Ønsker dere forslag til program i Beijing eller andre byer i Kina? Ta kontakt!

Denne reisen kan kombineres med flere stopp underveis, som for eksempel Irkutsk med Bajkalsjøen. Dere kan også velge å reise fra Moskva til Vladivostok. Les mer her: Mongoliaekspressen med Bajkal-sjøen og Transsibirske: Fra Moskva til Vladivostok.

Inkludert

• Fly Oslo - Moskva i økonomiklasse
• Program med overnatting i Moskva, Jekaterinburg, Novosibirsk og Ulaanbaatar/Mongolia
• Frokost i Moskva, Jekaterinburg, Novosibirsk og Ulaanbaatar
• Helpensjon i gerleiren i Mongolia
• Transport med bil og sjåfør (ikke engelsktalende) fra togstasjonen til valgte gerleir - og tilbake
 • Spesialskrevet hefte med informasjon om de forskjellige byene og stedene som passeres, samt praktiske råd og tips og Kina-informasjon
• Alle kjente skatter og avgifter
• Togreisen Moskva - Beijing, del av 4-mannskupé
• Utsjekk fra hotellet i Moskva kl. 18.00 avreisedagen

Ikke inkludert
• Returfly Kina - Norge
• Visum til Russland, Mongolia og Kina for personer med norsk pass, normal behandlingstid. Pris kr. 5.495,- pr. person
• Tips til guider og sjåfører underveis
• Dagsprogram under oppholdet i gerleiren i Mongolia, aktivitetene bestilles og betales på stedet
• Overnatting og evt. program i Beijing/Kina
• Måltider på toget Moskva - Beijing
• Tomannskupé Novosibirsk – Beijing er mulig, pris på forespørsel. På strekningen Moskva – Novosibirsk har ikke alle tog 1st.klasse, pris på forespørsel.
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring
• Mot et tillegg på kr. 1.095,- pr. person kan rommet i Moskva beholdes frem til avreise fra hotellet ca. kl. 22.30 Båttur på elven gjennom Moskva sentrum er inkludert i prisen.
• Mot et tillegg på kr. 395,- pr. person kan rommet i Jekaterinburg beholdes frem til utsjekk og avreise fra hotellet til togstasjonen rundt kl. 1930.
• Mot et tillegg på kr. 595,- pr. person kan rommet i Novosibirsk beholdes hele dagen og utsjekk må skje før midnatt. (Det er lagt opp til togavgang fra Novosbirsk rundt kl. 0125). Alternativet er å betale 1.190 for å beholde hotellet helt frem til togavgang.
• Utvidelse av oppholdet i Moskva, ta kontakt for mer informasjon

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Transsibirske med flere stoppTil BeijingFra 22 395Bestill reise
Transsibirske med flere stoppTil UlaanbaatarFra 20 995Bestill reise

Prisen er pr. person i del av firemannskupé, samt dobbeltrom/ger.
Eksakte priser fås ved forespørsel.
Minimum antall personer: 2

Pris inkludert returfly Beijing - Oslo: fra kr 25.795,- pr. person ved valg av leirene Arburd Sands, Jalman Meadows og Ikh Nart

For de som ikke ønsker å reise med toget hele veien til Kina er det mulig å avslutte reisen i Ulaanbaatar eller returnere tilbake til Norge.

Pris inkludert returfly Ulaanbaatar - Oslo: fra kr 25.295,- pr. person ved valg av leirene Arburd Sands, Jalman Meadows og Ikh Nart.

Ønsker du å oppleve Beijing eller andre steder i Kina etter togturen? Ta en kikk på våre individuelle reiseforslag til Kina eller spør oss om forslag!

Fakta

Individuell reise med Transsibirske
15 dager
Fly Oslo - Moskva
Tog Moskva - Jekateringburg - Novosibirsk - Ulaanbaatar - Beijing
Overnatting i Moskva, Jekaterinburg, Novosibirsk og Ulaanbaatar/gerleir
Minimum antall personer: 2

Avreise: Hele året