KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Den transsibirske jernbanen – verdens lengste jernbanestrekning! Først flyr dere til Moskva hvor dere får se Kreml, Den røde plass, Vasilijkatedralen og den vakre Moskva-metroen. Så går dere om bord på toget og starter reisen gjennom Russland og Mongolia, helt til Beijing. På denne reisen blir det et stopp ved Bajkalsjøen – verdens største ferskvannssjø. Reisen inkluderer opplevelser på og ved Bajkalsjøen og i Irkutsk – Sibirs Paris. Dere stopper også i Mongolia og overnatter i en nasjonalpark i mongolske telt (ger). Reisen er mulig å gjennomføre hele året – sommer som vinter - med morsomme aktiviteter tilpasset årstiden.

Reisen kan også avsluttes i Mongolia.

Program i sammendrag

Dag 1 Fly Oslo – Moskva. Ankomst Moskva, transfer til hotellet
Dag 2 Sightseeing i Moskva. Togavgang fra Moskva til Irkutsk
Dag 3 – 5 På toget gjennom Sibir
Dag 6 Ankomst Irkutsk, transfer til landsbyen Listvyanka eller øya Olhkon. 
Dag 7 Opplevelser ved Bajkalsjøen
Dag 8 Transfer tilbake til Irkutsk og innkvartering på hotell
Dag 9 Togavgang fra Irkutsk til Mongolia. Grensepassering Russland/Mongolia.
Dag 10 Ankomst Mongolia med toget, transfer til valgt gerleir    
Dag 11 - 13 Opphold i Mongolia.
Dag 14 Transfer og togavgang fra Mongolia til Beijing
Dag 15 Ankomst Beijing

Detaljert program

Dag 1 Avreise, ankomst Moskva
Fly Oslo-Moskva i økonomiklasse, ankomst om ettermiddagen. Ved ankomst Moskva møter dere guiden og blir kjørt i bil inn til hotellet i sentrum av Moskva.

Tilleggprogram: Bli med på en kveld ute i Moskvas gater og lær hvordan dere går, snakker, drikker og fester som en ekte russer. Ikke bare får dere smake på vodka, det blir også servert «håndverksøl» og sprit med bær. Deres lokale guide vil lære dere hvordan man skåler på russisk vis. Dere nyter vodkaen sammen med velsmakende lokal snacks. Oppdag skjulte perler og gå forbi noen av byens mest berømte ikoner, inkludert den legendariske KGB-bygningen. Som russerne sier: Na zdorovie!

Dag 2 Moskva, togavgang F/L
Frokost på hotellet før dere møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. På programmet står Kreml med sightseeing fra utsiden. Dere går gjennom varehuset GUM og videre ut på Den røde plass hvor dere besøker den vakre Vasilijkatedralen. Herfra fortsetter vandreturen og dere krysser Moskva-elven ved Moskvoretskij-broen. Fra broen nyter dere den beste utsikten til Kreml før dere deretter vandrer videre inn i distriktet "Zamoskvorechje". Husene i området er lave trehus fra 1800-1900-tallet. Herfra passerer dere Galleriet Tretjakovskij, vandrer videre langs elven og gjennom hyggelige områder samtidig som guiden forteller dere artige og interessante historier om Moskva. Dere tar også turen innom Gorkijparken og tilbringer litt tid her. Så en tur med metroen for å se noen av de vakre, utsmykkede stasjonene. I handlegaten Arbat kan dere handle suvenirer og ellers de siste forsyninger før kveldens togavgang. Om kvelden blir dere tatt med til Yaroslavskij-stasjonen for togavgang (om kvelden dag 2 eller rett over midnatt dag 3). Innkvartering i 2. klasse, firemannskupé (tomannskupé mot tillegg i pris). Middag ordnes på egen hånd.

Om sommeren er det mulig å forlenge sightseeingpakken i Moskva med en båttur på Moskva-elven som renner gjennom byen.

Om vinteren i perioden 1. desember - 10. mars er det skøytebane på Den røde plass i Moskva. Vi kan ordne leie av skøyter og transport til og fra skøytebanen. Dette er en morsom opplevelse. Det er fullt av aktiviteter på isen og en flott mulighet for å få et nærmere innblikk i moskovittenes dagligliv.

Det er også mulig å utvide oppholdet i Moskva med én eller flere dager. Ta kontakt for mer informasjon.

Dag 3 - 5 Søndag - tirsdag På toget
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene dere passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk og Krasnoyarsk. Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning. Alle måltider om bord på toget ordnes på egen hånd.

Dag 6 Onsdag Ankomst Irkutsk
Ankomst Irkutsk om morgenen. Dere blir møtt på togstasjonen og transportert til landsbyen Listvyanka eller øya Olhkon (må velges ved bestilling).

Alternativ med Listvyanka:

Dag 6 Onsdag Irkutsk, Listvyanka
En times kjøretur fra Irkutsk ligger landsbyen Listvyanka. Landsbyen ligger på stedet der Angara-elven renner ut av Bajkalsjøen. Mer enn 300 elver renner inn i Bajkal, men kun Angara-elven renner ut. En vakker legende forteller om Bajkals arrogante datter Angara som ble forelsket i Jenisej-elven og rømte fra sin far. Midt ute i elven kan man se den berømte Shaman-steinen som symboliserer en vred far Bajkal som kastet den etter sin datter Angara... Innsjekk på et lokalt gjestehus i Listvyanka.

Dag 7 Torsdag Listvyanka F/L
Med Listvyanka som utgangspunkt blir dere med den lokale guiden på en vandretur gjennom taigaens skoger før stien fortsetter langs vannkanten ved Bajkalsjøen. Her vil guiden lage en deilig lunsj på bålet. Kos dere med lunsjen, nyt solen hvis den skinner og ta en dukkert i Bajkalsjøen før dere fortsetter vandreturen opp åssidene mens dere nyter utsikten over vannet. Tilbake i Listvyanka om ettermiddagen.

** Om vinteren i perioden november – mars (avhenger av snøforholdene) bytter man ut gåturen fra Listvyanka og langs Bajkalsjøen med hundeslede: I dag blir det kjøretur med hundeslede i vakker natur! En erfaren hundekjører vil vise hvordan man tar selen på hunden, gi en introduksjon om hunderasen sibirsk husky og forklare hvordan sleden med hundene skal manøvreres. De erfarne hundene vil ta dere med langs skogsstier, dere vil suse gjennom svinger og glede dere over farten og de vakre omgivelsene. Her er dere virkelig i ett med naturen.

Alternativ med Olhkon:


Dag 6 Onsdag Irkutsk, Olkhon
Ankomst Irkutsk om morgenen. Transfer til Olkhon, Bajkalsjøens største øy. Ved ankomst Maloe More (fra Irkutsk tar det ca 3-4 timer) vil dere bli fraktet videre med båt til Olkhon. Ved ankomst Olkhon er det én times kjøring til hovedstaden Kuzhir. Når man ankommer Kuzhir er det som å komme til en annen tid, med hus og brakker i ulike grader av forfall, kuer og hunder som vandrer fritt gjennom gatene og eldgamle biler som ruller på veiene. Det mest fantastiske med området rundt Bajkal er likevel naturopplevelsene. Dramatiske fjell som omkranser verdens største ferskvannsinnsjø, sammen med store sletter dekket av gress, preger landskapet. Innsjekk på et familiedrevet gjestehus. Resten av dagen til fri disposisjon.

** Om vinteren i perioden fra midten av februar til midten av mars: Bilen vil ved ankomst Maloe More-bukten nær Olkhon-øya krysse innsjøen ved den offisielle isveien til øya (veien fra Irkutsk til Khuzhir tar omtrent 4-5 timer, rundt 30 minutter på is). Det er i tillegg mulig å gå på skøyter på Bajkalsjøen på dag 7 i forbindelse med utflukten til den nordlige delen av øya.

Dag 7 Torsdag Olkhon F/L/M
Utflukt til den nordlige delen av Olhkon. Her besøker dere Peschanaya-bukta, et nydelig sted med taigaskogen i bakgrunnen, unike steinformasjoner og en liten sandstrand. Videre besøker dere Sagan-Khushun eller "White cape" og "Three Brothers". Det er en pittoresk fjellodde, ca 1 km lang. Den er dannet av lys marmor og er dekket av tykt, rødt lav. Det blir også et besøk til mytiske Khoboikapp. På buryat-språket betyr ordet "Khoboi" hoggtann eller jeksel. Lunsj underveis.

Dag 8 Fredag Tilbake til Irkutsk F
Utsjekking og transfer tilbake til Irkutsk. Innkvartering på hotell i turistklasse og resten av ettermiddagen til egen disposisjon.

Tilleggsprogram: Her kan dere velge mellom en vandretur på to timer på dagtid eller en tretimers vandretur med smak av lokalt øl og mat om kvelden.

Vandretur - to timer:
Nyt en totimers gåtur i byen. Den starter ved den historiske delen av byen: Katedralen Epifany, den eldste steinkonstruksjonskirken og den eneste katolske katedralen i Irkutsk. Videre går turen forbi Kirov-plassen og sirkuset, og tar dere til hovedgaten i Irkutsk, Karl Marx-gaten. Dere går langs gaten for å komme dere til Angaras elvebredd, hvor dere ser monumentet til Alexander III.

Vandretur - 3 timer:
Vi starter turen i hjertet av Irkutsk, Karl Marx gaten, der hver bygning har sin egen historie som går tilbake mer enn et århundre. Det blir stopp ved en lokal bar for å teste ut det lokale ølet! Videre ser dere en unik blanding av arkitektoniske stiler før det er på tide å smake på noen lokale dumplings. Det er så mange typer dumplings rundt om i verden, men de dere får smake i Sibir er annerledes - og vi er ganske sikre på at du kommer til å elske dem. Turen fortsetter og dere tar et raskt stopp på en av de kuleste barene i byen: Library Bar, der bilder av russiske litterære kjendiser pryder veggene. Videre for å se noe byen er kjent for, nemlig de historiske trehusene. Det er flere gater i Irkutsk der alle husene er laget av tre med vakre utskjæringer. Dere går langs elven Angara samt til den historiske delen av byen med de vakre kirkene og den eldste trekirken i byen.

Dag 9 Lørdag Tog til Mongolia F
Avreise med toget fra Irkutsk om morgenen.

Dag 10 Søndag Ankomst Ulaanbaatar L/M
Tidlig søndag morgen ankommer dere Ulaanbaatar - en av verdens mest isolerte hovedsteder. Ved ankomst Ulaanbaatar blir dere hentet og kjørt til en gerleir. Her bor dere tre netter i gertelt, som ekte mongolske nomader, før dere avslutter oppholdet i Mongolia med én natt på hotell i Ulaanbaatar.

Velg én av våre tre alternative gerleirer i Mongolia i perioden fra ca. 20. mai – 20. september:

Jalman Meadows gerleir:
Leiren ligger vakkert til i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene, som gir dere en blomstrende mottagelse, og i nærheten av elven Tuul. Det er stille og fredelig her, med unntak av summing fra gresshopper og kvitrende fuglesang. Leiren tilbyr mange og varierte aktiviteter. Skogen i området består av lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet her er også rikt og variert.

Arburd Sands gerleir:
Arburd Sands er de nordligste sanddynene i Gobiørkenen og ligger 140 km sør for hovedstaden Ulaanbaatar. Her, på de treløse steppene, finner du leiren. Naturen her står i stor kontrast til Jalman Meadows frodige natur, og her vil du møte kameler i stedet for yakokser. Leiren blir drevet av en lokal nomadefamilie. Familien er ivrige ryttere og deltar på nasjonalt nivå under Mongolias nasjonaldag «Naadam» og andre stevner i løpet av året.

Ikh Nart gerleir:
Landskapet i området rundt leiren er spennende, for det meste steinformasjoner av granitt, men også halvtørre stepper, med små tjern og andre vannkilder omgitt av små løvtrær. Det er også et rikt dyreliv i området. Her finnes Argali-sauen – verdens største villsau, samt sibirsk steinbukk og et yrende fugleliv med gribber og ørner.

NB! Velger dere gerleiren Ikh Nart vil transporten hit gå med tog direkte uten opphold i Ulaanbaatar. Toget stopper på en lokal togstasjon og herfra blir dere kjørt videre med bil til gerleiren hvor dere bor i fire netter. Videre med tog til Beijing.

I perioden fra ca 21. september til 19. mai er det kun Hustai gerleir som er tilgjengelig:
Hustai nasjonalpark ligger rundt Hustain Nuruu (Birch-fjellene), nord for elven Tuul, 2-3 timers kjøretur vest for Ulaanbaatar. I Hustai nasjonalpark har de klart å øke bestanden av murmeldyr og hjortestanden Wapiti til tusenvis, noe som har kommet en stor ulvebestand til gode. Arter som bor i Hustai, men vanligvis ikke blir sett, er gaupe, Argali-sau og rådyr. Noen ganger kan flokker av mongolsk gazeller sees. Det er også synlige rester av neolitiske graver i området.

Dag 11 - 12 Mandag - tirsdag Opphold i gerleir F/L/M
Opplevelser i din utvalgte gerleir. Alle måltider er inkludert under oppholdet her.

Dag 13 Onsdag Retur til Ulaanbaatar F
Kjøretur tilbake til Ulaanbaatar og innkvartering på hotell i sentrum av byen. Resten av dagen på egen hånd til å utforske Ulaanbaatar.

Dag 14 Torsdag Tog til Beijing F
Etter frokost pakker dere tingene deres og blir kjørt til togstasjonen for togavgang til Beijing.

Dag 15 Fredag Ankomst Beijing
Ankomst Beijing Railway Station. Programmet er avsluttet. Ønsker du forslag til program i Beijing eller andre byer i Kina? Ta kontakt!

Inkludert

• Fly Oslo - Moskva i økonomiklasse
• Program med overnatting i Moskva, Listvyanka eller Olhkon, Irkutsk og Ulaanbaatar/Mongolia
• Måltider som beskrevet (F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag); Frokost i Moskva, Irkuktsk, Listvyanka eller Olhkon og Ulaanbaatar, helpensjon i gerleiren i Mongolia
• Transport med bil og sjåfør (ikke engelsktalende) fra togstasjonen til valgte gerleir - og tilbake
• Spesialskrevet hefte med informasjon om de forskjellige byene og stedene som passeres, samt praktiske råd og tips og Kina-informasjon
• Alle kjente skatter og avgifter
• Togreisen Moskva - Beijing, del av 4-mannskupé
• Utsjekk fra hotellet i Moskva kl. 18.00 avreisedagen

Ikke inkludert
• Returfly Kina - Norge
• Tips til guider og sjåfører underveis
• Dagsprogram under oppholdet i gerleiren i Mongolia, aktivitetene bestilles og betales på stedet
• Måltider på toget Moskva – Beijing
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring
• Utvidelse av oppholdet i Moskva, ta kontakt for mer informasjon

Kan bestilles mot tillegg:
• Tomannskupé Moskva - Beijing: fra kr. 5.195,- med stopp i Listvyanka/fra kr. 5.395,- med stopp i Olkhon
• Overnatting og evt. program i Beijing/Kina
• Visum til Russland, Mongolia og Kina for personer med norsk pass, normal behandlingstid. Pris kr. 5.495,- pr. person
• Mot et tillegg på kr. 1.095,- pr. person kan rommet i Moskva beholdes frem til avreise fra hotellet ca. kl. 22.30 Båttur på elven gjennom Moskva sentrum er også inkludert i denne prisen.
• Totimers vandretur i sentrum av Irkutsk: kr. 345,- pr. person
• Tretimers vandretur med smak av Irkutsk: kr. 595,- pr. person
• Vodkatur i Moskva: kr. 995,- pr. person.

Ønsker du å oppleve Beijing eller andre steder i Kina etter togturen? Ta en kikk på våre individuelle reiseforslag til Kina eller spør oss om forslag!

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Mongoliaekspressen med BajkalsjøenTil Beijing, m/ListvyankaFra 21 495Bestill reise
Mongoliaekspressen med BajkalsjøenTil Beijing m/ OlkhonFra 28 595Bestill reise
Mongoliaekspressen med BajkalsjøenTil Ulaanbaatar, m/ListvyankaFra 19 895Bestill reise
Mongoliaekspressen med BajkalsjøenTil Ulaanbaatar m/OlkhonFra 26 695Bestill reise

Prisen er pr. person i del av firemannskupé, samt dobbeltrom/ger.
Eksakte priser fås ved forespørsel.
Minimum antall personer: 2

Pris inkludert returfly Beijing - Oslo: fra kr. 24.995,- pr. person for Transsibirske med Bajkalsøen – alt. Listvyanka
Pris inkludert returfly Beijing - Oslo: fra kr. 31.895,- pr. person for Transsibirske med Bajkalsøen – alt. Olhkon

For de som ikke ønsker å reise med toget hele veien til Kina er det mulig å avslutte reisen i Ulaanbaatar eller returnere tilbake til Norge.

Pris inkludert returfly Ulaanbaatar - Oslo: fra kr. 24.295,- pr. person for Transsibirske med Bajkalsøen – alt. Listvyanka
Pris inkludert returfly Ulaanbaatar - Oslo: fra kr. 29.995,- pr. person for Transsibirske med Bajkalsøen – alt. Olhkon