KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Det er i år 50 år siden KinaReiser sendte de første nordmenn avgårde til Midtens rike. Turen gikk med Den transsibirske jernbanen, noe alle de første reisene våre gjorde. Bli med på vår jubileumstur med flere spennende og unike innslag.
Reisen starter i Moskva og går med rutetoget gjennom Russland, videre inn over steppene i Mongolia, før toget ruller inn i hovedstaden i Midtens Rike – Beijing! Norsktalende reiseleder fra KinaReiser.

Detaljert program

26. august Oslo - Moskva M
Vi starter denne mektige reisen med fly fra Oslo til Moskva. Ved ankomst blir vi møtt og kjørt til vårt utvalgte turistklassehotell i Moskva for innsjekk og velkomstmiddag. Deretter opplever vi "Moscow by night" med blant annet en tur til Moskvas høyeste punkt for en flott utsikt over Moskva by og vi får i tillegg tid til å rusle rundt på Den røde plass og komme tett på de lokale og føle på Moskvas herlige atmosfære.

27. august Moskva - Togavgang F/L/M
Frokost på hotellet før vi møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. Dagen inkluderer en reise på den fantastiske Moskva-metroen, vi tar  turen tilbake til Den røde plass og besøker i tillegg Vasilijkatedralen og Kreml (utsiden). Vi får også oppleve en av Moskvas parker, vandre langs avenyer og smågater og lytte til spennende historier. Det blir tid til egne streiftog i Arbatgaten hvor vi kan handle suvenirer og de siste forsyninger før kveldens togavgang. Vi sjekker ut av hotellet før vi nyter en flott båttur på elven gjennom Moskva med middag inkludert. Etter endt båttur blir vi kjørt til togavgang fra Yaroslavskij-stasjonen. Innkvartering i kupeen.

28. august – 31. august Gjennom Sibir. F/L/M
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene dere passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ulan-Ude… Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning – Den transsibirske.

1. september Ankomst Ulaanbataar F/L/M
Tidlig søndag morgen ankommer vi Ulaanbaatar, en av verdens mest isolerte hovedsteder. I løpet av vårt opphold i Mongolia møter vi på Norges konsul  for Mongolia og KinaReisers styreformann. 
Vi starter dagen i Ulaanbaatar med et besøk til Gandan-klosteret. Her får vi se munker som vandrer mellom de vakre bygningene, og mange besøkende mongolere, kledd i tradisjonelle, mongolske drakter. Det tibetanske navnet Gandan kan direkte oversettes til «Det perfekte sted av fullkommen glede». For øyeblikket bor det over 150 munker i klosteret, og på området finnes det en 26,5 meter høy statue av Avalokitesvara, den buddhistiske gudeskikkelsen for medfølelse.
Kjøreturen ut til gercampen i Jalman Meadows tar ca. 3,5 timer og på veien stopper vi ved en 40 meter høy statue av Djengis Khan på hest. Vi fortsetter kjøreturen videre mot leiren. Leiren ligger vakkert til i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene, som gir dere en blomstrende mottagelse, og i nærheten av elven Tuul. Det er stille og fredelig her, med unntak av summing fra gresshopper og kvitrende fuglesang. Leiren tilbyr mange og varierte aktiviteter. Skogen i området består av lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet her er også rikt og variert.
Vel fremme blir det mulighet for en fottur i området og møte med de lokale nomadene som bor her.

2. - 3. september Opplevelser i gerleiren Jalman Meadows F/L/M
Vi har to fulle dager i gerleiren. Dagene blir brukt til å utforske området, enten til fots eller på hesteryggen med en lokal guide. Det er også mulig å leie mountain-bikes, og å være med på rafting i Tuul-elven.
Jalman-slettene ligger i høst- og vinterbeiteområdene til de nomadiske gjeterne fra Erdene Soum. Om sommeren er de fleste av disse på andre beiteområder for å sikre gode beiteforhold for dyrene litt lenger sør. Nord for slettene finner du fullstendig villmark. Elvevannet kan være kaldt, men om sommeren er det ofte gode badetemperaturer. Vannet er rent og krystallklart, med mange dype kulper. Det er også et bibliotek i leiren med bøker, der du finner interessant lesestoff på enkelte europeiske språk. Frokost, lunsj og middag i ger-leiren.

4. september Tilbake til Ulaanbaatar F/L/M
Etter frokost i gerleiren blir vi kjørt tilbake til sentrum av Ulaanbaatar. Lunsj spiser vi i sentrum.
Deretter blir det en halvdags sightseeing i sentrum av byen, med blant annet et besøk til Mongolias nasjonalmuseum. I tillegg får vi tid til å oppleve mongolsk strupesang. Vi avslutter oppholdet i fantastiske Mongolia med en felles festmiddag  i flotte omgivelser i sentrum av Ulaanbaatar.

5. september Avreise Ulaanbaatar F
Transfer til togstasjonen i Ulaanbaatar hvor vi går om bord i toget som skal ta oss videre til Beijing.

6. september Beijing
Ankomst Beijing Railway Station. Transfer til hotellet for innkvartering på hotellet vårt i Beijing. Felles middag om kvelden.

7. september Den kinesiske muren og avskjedsmiddag F/L/M
Dette er en kombinasjon av besøk på den verdenskjente kinesiske muren og en flott fjell- og landsbytur. Fra fjellene like nord for Beijing får vi panoramautsikt over landskapet. På vei til muren stopper vi ved den vakre Sølvpagoden - kanskje det er her vi får den gode zen-følelsen. Herfra kjører vi videre gjennom flere små landsbyer, før vi når Den kinesiske mur. Vi går et lite stykke på muren, der en deilig piknik venter. På muren skåler vi i champagne, akkompagnert av utsikt til store deler av det gamle underverket. Transport tilbake til hotellet om ettermiddagen. Om kvelden avslutter vi jubileumsturen vår med en felles avskjedsmiddag på en av KinaReisers favorittrestauranter.

8. september Beijing, hjemreise F
Reisen er avsluttet og man blir kjørt til flyplassen for hjemreise.
Ønsker du å utvide reisen og oppleve mer av fantastiske Beijing  kan du bestille vår sightseeingpakke i Beijing (se under) eller  kontakte oss for andre reiseforslag i Kina eller Asia.

Sightseeingpakke i Beijing - bestilles i tillegg

8. september Det keiserlige Beijing og gamle Beijing med kinesisk matkultur F/L/M
Etter frokost på hotellet tar guiden dere med til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, og er omringet av de viktigste bygningene i Kina; Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Sør for plassen ligger den nyrestaurerte Qianmengaten og Beijings eldste gate Dashilan. Her finner dere noen av Beijings eldste butikker. Veien videre går inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for han selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert. Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuktuk mens dere spiser den beste lokale maten hovedstaden har å by på? Vi tar dere vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter ...  Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong, smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor dere kan smake på bryggeriets øl.

9. september Sommerpalasset F/M
Dere fortsetter til det vakre Sommerpalasset etter frokost, som keiseren og hans familie rømte til i de varmeste sommermånedene. Den store Kunming-sjøen er menneskeskapt, for at de skulle få en kjølende bris og et sted å spasere langs. I dag er det vi som kan ta en båttur på Kunming-sjøen og vandre i Den lange korridoren. Dessverre har vi ikke tid til å kikke ordentlig på alle de 14 000 maleriene som er malt oppunder taket her. På vei tilbake til hotellet passeres de imponerende olympiske anleggene Fugleredet og Vannkuben. Lunsj underveis. Middag med smak av pekingand om kvelden.

10. september Morgengymnastikk og shopping F/L
Etter frokost blir dere tatt med til parken ved Himmelens tempel. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær. Hvis dere ønsker er det bare å bli med på de ulike aktivitene. Det 600 år gamle Himmelens tempel som ligger ved parken er vakkert, hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger.  Det runde tempelet med det blå taket er et velkjent motiv, og det er ikke mindre imponerende å se det selv.
Man kan ikke komme til Beijing uten å shoppe litt, så dere blir tatt med til en silkebutikk, og deretter prutemarkedet Perlemarkedet. Lunsj inkludert. Resten av dagen til egen disposisjon.

11. september Hjemreise eller videre reise F
Transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge eller videre reise.

Inkludert

• Flybillett i økonomiklasse Oslo-Moskva, Beijing-Oslo inkl. flyskatter og avgifter
• Utfluktsprogram i Moskva med helpensjon (fra middag ankomstdag t.o.m. middag avreisedag), inngangsbilletter, lokaltransport og engelsktalende guide i følge program
• Én overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Moskva med frokost
• Togbillett Moskva-Beijing, del i firemannskupé på rutetog med alle måtidene på toget gjennom Russland inkludert.
• Spesialskrevet informasjonsmateriell
• Utfluktsprogram i og rundt hovedstaden Ulaanbaatar med engelsktalende guide, lokaltransport, én natt i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Ulaanbaatar, tre netter i del av tosengsger og helpensjon under oppholdet i Mongolia
• To overnattinger på firestjerners hotell sentralt i Beijing med frokost.
• Utfluktsprogram til Den kinesiske muren med engelsktalende guide, lokaltransport, to middager og én lunsj inkludert.
• Norsk reiseleder fra KinaReiser følger med på reisen frem til avreise fra Beijing 8. september.

Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Russland, Mongolia og Kina for personer med norsk pass, normal behandlingstid. Pris kr. 4.695,- pr. person
• Tomannskupé: kr. 2.500,- pr. person (kun strekningen Moskva - Ulaanbaatar).
• Fra Ulaanbaatar til Beijing er det ikke mulig å garantere 1. klasse og tomannskupé. Det kan være at vi kan få ordnet firemannskupé til bruk for to mot et ekstra tillegg. Pris på forespørsel.
• Enkeltrom i Moskva, Ulaanbaatar og Beijing: kr. 4.395,- NB! Bestiller du sightseeingpakken i Beijing, vil det komme ytterligere kostnader for enkeltrom i Beijing på kr. 1.995,-
• Sightseeingpakke i Beijing som beskrevet med hotell i ytterlige tre netter: 3.895,-  Ta kontakt dersom du ønsker andre forslag til program
• Øvrige måltider, måltider på toget gjennom Mongolia og på toget fra Mongolia til Kina.
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
26/8-19 - 8/9-1930 4954 395AeroflotBestill reise

Depositum på kr. 3.500,- per person betales ved bestilling.

Prisen er beregnet på fly til Moskva med retur fra Beijing i billigste prisklasse. Du kan også reise hjem fra andre byer i Kina og Asia. Be oss om pristilbud på retur fra din aktuelle destinasjon.

A-kortpris: Fra kr. 29.495 Oppgi A-kortnummer ved bestilling.
Pris uten fordelskort: Fra kr. 30.495

Med Aftenpostens fordelsprogram A-kortet kan du bestille denne reisen med KinaReiser til en gunstig pris. Prisen gjelder for innehaver av A-kortet og inntil 5 personer i samme husstand. A-kortnummer må oppgis ved bestilling

Minimumsantall for å arrangere reisen til fastsatt pris er 15 personer.

Fakta

Jubileumsreise med TranssibirskeFellesreise Transsibirske
13 dager
Fly Oslo–Moskva / Beijing-Oslo
Tog Moskva - Beijing inkludert stopp i Mongolia
Den kinesiske muren med champagne og pikniklunsj
Norsk reiseleder
Spesialpris til innehavere av Aftenpostens A-kort

Reisemål: Moskva, Ulaanbaatar, Beijing