KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Opplev magiske Sibir på denne 13-dagers reisen med Den transsibirske jernbanen gjennom Russland og Mongolia. Mulighet for å utvide reisen med tre dager til Beijing.

Bli med på en eventyrreise gjennom Sibirs magiske vinterlandskap. Vi gjør stopp i noen utvalgte byer underveis og får oppleve livet på og ved Bajkalsjøen. Dersom du ønsker kan du tilbringe en natt i et mongolsk nomadetelt i Mongolia.

     ✔ Reis med Den transsibirske jernbanen
     ✔ Opplev en ekte russisk troikaslede-tur
     ✔ Tilbring en vinternatt i et mongolsk ger-telt (mot tillegg i pris)
     ✔ Kjenn den helt spesielle atmosfæren og nyt synet av Bajkalsjøen om vinteren
     ✔ Gå en tur og kjør med snøscooter eller hundeslede på isdekte Bajkal
     ✔ Se hundrevis av snødekte løkkupler i Russlands gylne ring
     ✔ Se de snørike Uralfjellene
     ✔ Varm deg i en ekte banja, en tradisjonell russisk sauna
     ✔ Bli med på en ekte vodkasmaking med autentisk russisk snacks om bord

Program i sammendrag

Dag 1 Fly fra Oslo til Moskva
Dag 2 Moskva
Dag 3 Suzdal
Day 4 Jekaterinburg
Day 5 Sibir
Dag 6 Krasnoyarsk
Dag 7 Irkutsk og Listvyanka
Dag 8 Bajkalsjøen
Dag 9 Bajkalsjøen
Dag 10 Ulan-Ude
Dag 11 Mongolia
Dag 12 Mongolia
Dag 13 Ulaanbaatar og hjemreise
   
Utvidelse av reise til Beijing
Dag 14 Ankomst Beijing
Dag 15 Beijing
Dag 16 Eventyret er over for denne gang. Hjemreise

Detaljert program

Dag 1 Ankomst Moskva M
Fly fra Oslo – Moskva. Transfer til ditt hotell (sentralt beliggende). Etter innsjekking blir det guidet spasertur for å se Den røde plass. Middag om kvelden.

Dag 2 Moskva F/L/M
I dag skal vi utforske Europas mest dynamiske by på en byrundtur. Vi ser kontrastene med løkformede gylne kupler som pryder små kirker og katedraler og maktsentrene med de nye, megarike selskapene som f. eks. Gazprom. Vi nyter lunsj på en restaurant med tema russisk historie før vi drar til togstasjonen. Om bord på toget spiser vi en nydelig velkomstmiddag.

Dag 3 Suzdal F/L/M
Etter frokost kjører vi i buss til byene Vladimir og Suzdal, to av byene i Den gylne ring. Om bord i toget om ettermiddagen tar vi inn over oss de rullende steppene i gamle Russlands kjerneområder og krysser imponerende broer over elven Volga og Kama før toget starter oppstigningen til Uralfjellene. Normalt er det et magisk vinterlandskap i dette området på denne tiden av året. Om bord på toget får vi mer kunnskap om kosakkene, livet i Sibir om vinteren og får se en film om Russlands siste tsar.

Dag 4 Jekaterinburg F/L/M
Stopp i Jekaterinburg, den historiske hovedstaden i Ural-regionen. Jekaterinburg er kjent for å være byen der Tsar Nikolay II, den siste tsaren av Russland, ble myrdet med sin familie i 1918. En kort byrundtur inkluderer besøk til det flotte bysentrumet, restaurert i 2009, og Blodkirken, bygd i 2003 som et minne om tsarens henrettelse. Tilbake om bord fortsetter toget vestover gjennom Sibir.

Dag 5 Sibir F/L/M
Vårt tog, nå vårt annet hjem, fortsetter gjennom Sibir. Slapp av og nyt det magiske vinterlandskapet vi kjører gjennom. Denne dagen skal vi bli bedre kjent med russisk mat- og drikkekultur med vodkasmaking og klassisk snacks i restaurantvognen.

Dag 6 Krasnoyarsk F/L/M
Vi ankommer Krasnoyarsk om morgenen, ifølge forfatteren Anton Chekhov, den vakreste byen i Sibir. Den korte byrundturen gir oss et overblikk over Krasnoyarsks fengslende historie. Blandingen av gamle og nye gater illustrerer hvordan byen har vokst og endret seg i løpet av årene. Vi får se byens eldste plass og den flotte utsikten over elven Yenisei. Vi stopper også ved det vakre kapellet Paraskeva Pyatnitsa, symbolet Krasnoyarsk.

Dag 7 Irkutsk F/L/M
Toget stopper på stasjonen i Irkutsk. Vi lar hovedbagasjen være igjen om bord og blir kjørt til vårt hotell i Listvyanka ved Bajkalsjøen. Vi skal så til utendørsmuseet som gir en fin innsikt i regionens historie, tradisjonelt liv og levemåter i det gamle Sibir. Temaet tradisjonell livsstil fortsetter om kvelden med mulighet for besøk til en banja, en russisk sauna/badstue.

Dag 8 Bajkalsjøen F/L/M
Hva er vel mer romantisk enn en troikasledetur, trukket av hester – det neste høydepunktet på reisen. Etterpå får vi bli med i en motorisert slede på den islagte Bajkalsjøen. Vi drar så til et spesielt utkikkspunkt (hvis åpent) med en flott utsikt utover Bajkalsjøen. Dette utkikkspunktet er også kjent for sine kalde temperaturer. Kanskje dette er stedet du får oppleve den laveste temperaturen du noen gang har kjent? Hos en lokal familie får vi servert et tradisjonelt russisk måltid. Siste stopp rundt Bajkal er Bajkal Museum som viser dette områdets spesielle økosystem og verdens største ferskvannsreservoar. Tilbake på toget, toget forlater Irkutsk stasjon.

Dag 9 Bajkalsjøen F/L/M
Dagen i dag brukes på å utforske naturfenomenet Bajkalsjøen, det største reservoaret av ferskvann i verden. Vårt tog kjører flere timer langs bredden av Bajkal, på den gamle ruten til Den transsibirske jernbanen. Ta en spasertur på frosne Bajkal og nyt en avslappende dag på toget.

Dag 10 Ulan Ude F/L/M
Reisen fortsetter gjennom den snødekte Selenga-dalen og den ville ensomheten i østlige Sibirs fjellrike stepper. Vi tar en tur rundt i Ulan Ude i løpet av et stopp her. Grenseformaliteter på den russisk-mongolske grensen ordnes på en enkel måte om bord.

Dag 11 Ulaanbaatar og de mongolske alpene F/L/M
Under frokosten ser vi taigaen og det nordlige Mongolia fra vinduet. Når toget ruller inn på togstasjonen i Mongolias hovedstad Ulaanbaatar står det allerede noen klare som kan hjelpe til med bagasjen. Hotellet vi skal bo på ligger sentralt i byen. Den første natten i Ulaanbaatar gir deg mulighet til å bo i et oppvarmet nomadetelt (tillegg i pris, må forhåndsbestilles). Å sove i et tradisjonelt telt i denne majestetiske naturen er utvilsomt en unik opplevelse. Ettermiddagen er viet Nasjonalmuseet. De som velger å bo på hotell kan være med på kveldsprogrammet med mongolsk strupesang, musikk, nasjonaldrakter, myter og dans.

Dag 12 Ulaanbaatar F/L/M
I dag skal vi til det buddhistiske Gandanklosteret og det arkitektoniske mesterverket Lamatempelet. Vi besøker en lokal familie om kvelden.

Dag 13 Hjemreise
Din reise gjennom det magiske vinterlandskapet er over. Transfer til flyplassen og hjemreisen starter.

Inkludert

• Fly Oslo - Moskva/Ulaanbaatar - Oslo i økonomiklasse
• Privattog i bestilt kupékategori fra Moskva til Ulaanbaatar
• 1 natt i Moskva på førsteklasses hotell
• 1 natt i Listvyanka, hotell i turistklasse
• 2 netter i Ulaanbaatar, hotell i turistklasse
• All transport i henhold til reiseruten
• Doktor om bord (Moskva til Ulaanbaatar)
• Erfaren turleder under reisen fra Moskva til Ulaanbaatar
• Alle ekskursjoner og sightseeing med lokale engelsktalende guider
• Alle måltider i henhold til program (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag)
• Vodkasmaking med klassisk russisk snacks og toasts
• Snøscooter eller hundesledetur på Bajkalsjøen

Ikke inkludert
• Visum til Russland, Mongolia og Kina kr. 5.395,- Reiser du hjem fra Mongolia trenger du ikke visum til Kina. Be om pristilbud.
• Tips
• Personlige utgifter
• Service som ikke er nevnt

Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring. Vi formidler Gouda forsikring.
• Enkeltkupé på toget
• Enkeltrom på hotell: pris på forespørsel
• Overnatting i ger-telt: pris på forespørsel
• Tilslutning fra andre byer, eller forlengelse av reisen i Kina; spør ved bestilling.

Reisen kan kun kjøpes direkte hos KinaReiser.

Beskrivelse av kupékategorier:

Cat I: Standard
4-mannskupé med køyesenger, toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. Bord under vinduet. 9 kupeer per vogn.

Standard

Cat II: Classic
2-mannskupé med to senger på "bakkenivå". Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. I tillegg finnes det dusj i annenhver vogn. Bord under vinduet. 9 kupeer per vogn.

Classic

Cat II: Superior
Nyere type 2-mannskupé med to senger på "bakkenivå". Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. I tillegg finnes det dusj i annenhver vogn. Bord under vinduet. 9 kupeer per vogn.

Superior

Cat II: Superior Plus
Nyere type 2-mannskupé med to senger på "bakkenivå". Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. Dusj i hver vogn. Bord under vinduet. 8 kupeer per vogn.

Cat III: Nostalgic Comfort
2-mannskupé med to køysenger, bord ved vinduet og ekstra stol. Toalett i hver ende av vognen, men eget vaskerom med vask mellom to 2-mannskupeer. Strømuttak (både 110 og 220 volt) i hver kupé. 8 kupeer per vogn.

Nostalgic Comfort

Cat IV: Bolshoi
Kun 6 kupeer i hele vognen. 2 køysenger, eget toalett, dusj og vask, plass til toalettsaker, garderobe, egen stol og selvfølgelig bord ved vinduet. Ekstra toalett i ene enden av vognen. 6 kupeer per vogn.

Bolshoi

Cat V: Bolshoi Platinum
Den nylig introduserte Bolshoi platinum klassen representerer den beste standarden som er tilgjengelig på transsibirske idag. Hver kupé er 7,15 kvm og har egen dusjkupe, toalett og vaskeservant. På hvert togsett finnes det kun 5 av disse kupeene.

Boshoi Platinum

Avreiser, priser og bestilling

1. Tsarens gull VinterStandard - firemannskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
13/2-21 - 25/2-21På forespørselBestill reise
2. Tsarens gull VinterClassic - tomannskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
13/2-21 - 25/2-21På forespørselBestill reise

Priser er per person, beregnet på at to personer reiser sammen. Visum er ikke inkludert.
Alle avganger beskrevet her er med engelsktalende guider.

Beskrivelse av de forskjellige kupékategoriene – se "Inkludert i reisen"

Priser pr. person i del av firemannskupé (standard) eller tomannskupé (classic). For andre kupéalternativer, ta kontakt.

Tillegg for utvidelse av reisen til Beijing (dag 14- dag 16): Pris på forespørsel.

Se våre spesielle reisebetingelser for reiser med Den transsibirske jernbanen.

Andre betingelser:
Et ikke refunderbart depositum på 20 % av reisens sum betales ved bestilling
Restbeløpet må være KinaReiser senest i hende 95 dager før avreise
Visumprosessen må settes i gang senest 6 uker før avreise.
Betingelser for flybilletter kommer i tillegg og spesifiseres i forbindelse med tilbud på disse.

Avbestillingsbetingelser:
Ved avbestilling fra depositum er betalt fram til 95 dager før avreise tapes 20 % av det totale beløp
Ved avbestilling 94-45 dager før avreise tapes 50 % av det totale beløp
Ved avbestilling 44- 13 dager før avreise tapes 90 % av det betalte beløp
Ved avbestilling under 12 dager før avreise tapes inntil 100% av det totale beløp

For internasjonale flybilletter gjelder egne regler knyttet til flybillettene, spør ved bestilling.

Forbehold om programendringer, samt prisendringer som følge av valutasvingninger og generell prisstigning utenfor KinaReisers kontroll.

Minimum antall deltagere for at turen skal gjennomføres: 18
Minimum antall deltagere for utvidelse av reisen til Beijing: 10

Fakta

Et vintereventyr med Tsarens gull
Internasjonal fellesreise Transsibirske
13 dager
Fly Oslo-Moskva/Ulaanbaatar-Oslo
Privattog Moskva-Ulaanbaatar v.v.
Mange stopp underveis

Reisemål: Moskva, Suzdal, Jekaterinburg, Sibir, Krasnoyarsk, Irkutsk, Bajkalsjøen, Ulan Ude, Ulanbatar (evt. Beijing)