KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

NYHET! Den transsibirske jernbanen – verdens lengste jernbanestrekning! Først flyr dere til Moskva hvor dere får se Kreml, Den røde plass, Vasilijkatedralen og den vakre Moskva-metroen. Så går dere om bord på toget og starter reisen som tar dere gjennom Russland og helt til Vladivostok. I denne reisen har vi lagt opp til stopp ved Bajkalsjøen på veien til Vladivostok, men ønsker dere å ta toget uten stopp er det også mulig! Reisen kan gjennomføres hele året – sommer som vinter - med morsomme aktiviteter tilpasset årstiden.

Program i sammendrag

Dag 1 Fly Oslo – Moskva. Ankomst Moskva, transfer til hotellet
Dag 2 Sightseeing i Moskva. Togavgang fra Moskva til Irkutsk
Dag 3 – 5 På toget gjennom Sibir
Dag 6 Ankomst Irkutsk, transfer til landsbyen Listvyanka eller øya Olhkon
Dag 7 Opplevelser ved Bajkalsjøen
Dag 8 Transfer tilbake til Irkutsk og innkvartering på hotell
Dag 9 Togavgang fra Irkutsk til Vladivostok.
Dag 10 – 11 På toget gjennom Sibir mot Vladivostok    
Dag 12 Ankomst Vladivostok. Transfer til hotellet.
Dag 13 Sightseeing i Vladivostok
Dag 14 Avreise fra Vladivostok

NB! Med reise uten stopp ved Bajkalsjøen vil ankomst Vladivostok være dag 9 og avreise fra Vladivostok dag 12.

Detaljert program

Dag 1 Avreise, ankomst Moskva
Fly Oslo-Moskva i økonomiklasse, ankomst om ettermiddagen. Ved ankomst Moskva møter dere guiden og blir kjørt i bil inn til hotellet i sentrum av Moskva.

Tilleggprogram: Bli med på en kveld ute i Moskvas gater og lær hvordan dere går, snakker, drikker og fester som en ekte russer. Ikke bare får dere smake på vodka, det blir også servert «håndverksøl» og sprit med bær. Deres lokale guide vil lære dere hvordan man skåler på russisk vis. Dere nyter vodkaen sammen med velsmakende lokal snacks. Oppdag skjulte perler og gå forbi noen av byens mest berømte ikoner, inkludert den legendariske KGB-bygningen. Som russerne sier: Na zdorovie!

Dag 2 Moskva, togavgang
Frokost på hotellet før dere møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. På programmet står Kreml med sightseeing fra utsiden. Dere går gjennom varehuset GUM og videre ut på Den røde plass hvor dere besøker den vakre Vasilijkatedralen. Herfra fortsetter vandreturen og dere krysser Moskva-elven ved Moskvoretskij-broen. Fra broen nyter dere den beste utsikten til Kreml før dere deretter vandrer videre inn i distriktet "Zamoskvorechje". Husene i området er lave trehus fra 1800-1900 tallet. Herfra passerer dere Galleriet Tretjakovskij, vandrer videre langs elven gjennom hyggelige områder samtidig som guiden forteller dere artige og interessante historier om Moskva. Dere tar også turen innom Gorkijparken og tilbringer litt tid her. Så den berømte metroen for å se mange av de vakre, utsmykkede stasjonene. I handlegaten Arbat kan dere handle suvenirer og ellers de siste forsyninger før kveldens togavgang. Dere blir tatt med til Yaroslavskij-stasjonen for togavgang om kvelden dag 2 eller rett over midnatt dag 3. Innkvartering i 2. klasse, firemannskupé (tomannskupé mot tillegg i pris). Middag ordnes på egen hånd.

Om sommeren er det mulig å forlenge sightseeingpakken i Moskva med en båttur på Moskva-elven som renner gjennom byen.

Om vinteren i perioden 1. desember - 10. mars er det skøytebane på Den røde plass i Moskva. Vi kan ordne leie av skøyter og transport til og fra skøytebanen. Dette er en morsom opplevelse. Det er fullt av aktiviteter på isen og en flott mulighet for å få et nærmere innblikk i moskovittenes dagligliv.

Det er også mulig å utvide oppholdet i Moskva med én eller flere dager. Ta kontakt for mer informasjon.

Dag 3 - 5 På toget
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene dere passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk og Krasnoyarsk. Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning. Alle måltider om bord på toget ordnes på egen hånd.

Dag 6 Ankomst Irkutsk
Ankomst Irkutsk om morgenen. Dere blir møtt på togstasjonen og kjørt til landsbyen Listvyanka eller øya Olhkon (må velges ved bestilling).

Alternativ med Listvyanka:

Dag 6 Irkutsk, Listvyanka
En times kjøretur fra Irkutsk ligger landsbyen Listvyanka. Landsbyen ligger på stedet der Angara-elven renner ut av Bajkalsjøen. Mer enn 300 elver renner inn i Bajkal, men kun Angara-elven renner ut. En vakker legende forteller om Bajkals arrogante datter Angara som ble forelsket i Jenisej-elven og rømte fra sin far. Midt ute i elven kan man se den berømte Shaman-steinen som symboliserer en vred far Bajkal som kastet den etter sin datter Angara... Innsjekk på et lokalt gjestehus i Listvyanka.

Dag 7 Listvyanka
Med Listvyanka som utgangspunkt blir dere med den lokale guiden på en vandretur gjennom taigaens skoger før stien fortsetter langs vannkanten ved Bajkalsjøen. Her vil guiden lage en deilig lunsj på bålet. Kos dere med lunsjen, nyt solen hvis den skinner og ta en dukkert i Bajkalsjøen før dere fortsetter vandreturen opp åssidene mens dere nyter utsikten over vannet. Tilbake i Listvyanka om ettermiddagen.

** Om vinteren i perioden november – mars (avhenger av snøforholdene) bytter man ut gåturen fra Listvyanka og langs Bajkalsjøen med hundeslede: I dag blir det kjøretur med hundeslede i vakker natur! En erfaren hundekjører vil vise hvordan man tar selen på hunden, gi en introduksjon om hunderasen sibirsk husky og forklare hvordan sleden med hundene skal manøvreres. De erfarne hundene vil ta dere med langs skogsstier, dere vil suse gjennom svinger og glede dere over farten og de vakre omgivelsene. Her er dere virkelig i ett med naturen.

Alternativ med Olhkon:

Dag 6 Irkutsk, Olkhon
Ankomst Irkutsk om morgenen. Transfer til Olkhon, Bajkalsjøens største øy. Ved ankomst Maloe More (fra Irkutsk tar det ca 3-4 timer) vil dere bli fraktet videre med båt til Olkhon. Ved ankomst Olkhon er det én times kjøring til hovedstaden Kuzhir. Når man ankommer Kuzhir er det som å komme til en annen tid, med hus og brakker i ulike grader av forfall, kuer og hunder som vandrer fritt gjennom gatene og eldgamle biler som ruller på veiene. Det mest fantastiske med området rundt Bajkal er likevel naturopplevelsene. Dramatiske fjell som omkranser verdens største ferskvannsinnsjø, sammen med store sletter dekket av gress, preger landskapet. Innsjekk på et familiedrevet gjestehus. Resten av dagen til fri disposisjon.

** Om vinteren i perioden fra midten av februar til midten av mars: Bilen vil ved ankomst Maloe More-bukten nær Olkhon-øya krysse innsjøen ved den offisielle isveien til øya (veien fra Irkutsk til Khuzhir tar omtrent 4-5 timer, rundt 30 minutter på is). Det er i tillegg mulig å gå på skøyter på Bajkalsjøen på dag 7 i forbindelse med utflukten til den nordlige delen av øya.

Dag 7 Olkhon
Utflukt til den nordlige delen av Olhkon. Her besøker dere Peschanaya-bukta, et nydelig sted med taigaskogen i bakgrunnen, unike steinformasjoner og en liten sandstrand. Videre besøker dere Sagan-Khushun eller "White cape" og "Three Brothers". Det er en pittoresk fjellodde, ca 1 km lang. Den er dannet av lys marmor og er dekket av tykt, rødt lav. Det blir også et besøk til mytiske Khoboikapp. På buryat-språket betyr ordet "Khoboi" hoggtann eller jeksel. Lunsj underveis.

Dag 8 Tilbake til Irkutsk
Frokost og utsjekking før transfer tilbake til Irkutsk. Innkvartering på hotell i turistklasse og resten av ettermiddagen til egen disposisjon.

Tilleggsprogram: Her kan dere velge mellom en vandretur på to timer på dagtid eller en tretimers vandretur med smak av lokalt øl og mat om kvelden.

Vandretur - to timer:
Nyt en totimers gåtur i byen. Den starter ved den historiske delen av byen: Katedralen Epifany, den eldste steinkonstruksjonskirken og den eneste katolske katedralen i Irkutsk. Videre går turen forbi Kirov-plassen og sirkuset, og tar dere til hovedgaten i Irkutsk, Karl Marx-gaten. Dere går langs gaten for å komme dere til Angaras elvebredd, hvor dere ser monumentet til Alexander III.

Vandretur - tre timer:
Dere starter turen i hjertet av Irkutsk, Karl Marx gaten, der hver bygning har sin egen historie som går tilbake mer enn et århundre. Det blir stopp ved en lokal bar for å teste ut det lokale ølet! Videre ser dere en unik blanding av arkitektoniske stiler før det er på tide å smake på noen lokale dumplings. Det er så mange typer dumplings rundt om i verden, men de dere får smake i Sibir er annerledes - og vi er ganske sikre på at dere kommer til å elske dem. Turen fortsetter og dere tar et raskt stopp på en av de kuleste barene i byen: Library Bar, der bilder av russiske litterære kjendiser pryder veggene. Videre for å se noe byen er kjent for, nemlig de historiske trehusene. Det er flere gater i Irkutsk der alle husene er bygget i tre med vakre utskjæringer. Dere går langs elven Angara samt til den historiske delen av byen med blant annet den eldste trekirken i byen.

Dag 9 Tog til Vladivostok
Avreise med toget fra Irkutsk om morgenen eller om kvelden videre mot Vladivostok.

Dag 10 – 11 På toget
Dere nyter livet på toget og turen østover fortsetter. Toget passerer reisens østligste punkt i Khabarovsk når man krysser Amurelven.

Dag 12 Ankomst Vladivostok
Etter å ha reist gjennom åtte tidssoner og 11.390 km langs den legendariske transsibirske jernbanen ankommer toget stillehavsbyen Vladivostok. Ved ankomst er det transfer til hotellet.

Dag 13 Sightseeing Vladivostok
Etter frokost blir det bysightseeing i Vladivostok hvor dere får se hovedattraksjonene i byen. I løpet av dagen passerer dere mange historiske, kulturelle og arkitektoniske bygninger som kjennetegner Vladivostok. Byen var tidligere en militær havneby stengt for utlendinger.

Dag 14 Avreise Vladivostok
Transfer til flyplassen. Avreise fra Vladivostok med fly tilbake til Norge eller videre reise i Asia, spør oss om forslag.

Inkludert

• Fly Oslo - Moskva i økonomiklasse
• Program med overnatting i Moskva, Listvyanka eller Olhkon, Irkutsk og Ulaanbaatar/Mongolia
• Frokost i Moskva, Irkuktsk, Listvyanka eller Olhkon og Vladivostok
• Spesialskrevet hefte med informasjon om de forskjellige byene og stedene som passeres, samt praktiske råd og tips.
• Alle kjente skatter og avgifter
• Togreisen Moskva - Vladivostok, del av 4-mannskupé
• Utsjekk fra hotellet i Moskva kl. 18.00 avreisedagen

Ikke inkludert
• Returfly Vladivostok - Norge
• Tips til guider og sjåfører underveis
• Måltider på toget Moskva – Beijing
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring
• Utvidelse av oppholdet i Moskva, ta kontakt for mer informasjon
• Visum til Russland

Kan bestilles mot tillegg:
• Tomannskupé Moskva - Vladivostok: fra kr. 5.395,-
• Håndtering av visumsøknad til Russland
• Mot et tillegg på kr. 1.095,- pr. person kan rommet i Moskva beholdes frem til avreise fra hotellet ca. kl. 22.30 Båttur på elven gjennom Moskva sentrum er også inkludert i denne prisen.
• Totimers vandretur i sentrum av Irkutsk: kr. 345,- pr. person
• Tretimers vandretur med smak av Irkutsk: kr. 595,- pr. person
• Vodkatur i Moskva: kr. 995,- pr. person.

På reisen Moskva - Vladivostok uten stopp ved Bajkalsjøen kan man oppgradere til et tog med høyere standard mot et tillegg i pris på kr. 1.995,- pr. person (del i firemannskupé). På dette toget er det også mulig å bestille tomannskupé Moskva – Vladivostok mot ytterligere et tillegg på kr. 5.795,- pr. person.Ønsker du å oppleve  andre steder i Asia etter togturen? Ta en kikk på våre individuelle reiseforslag eller spør oss om forslag!

Avreiser, priser og bestilling

ProduktnummerProduktinfoPris
Transsibirske Moskva - VladivostokMed stopp ved BajkalFra 19 595Bestill reise
Transsibirske Moskva - VladivostokUten stopp ved BajkalFra 14 995Bestill reise

Prisen er pr. person i del av firemannskupé, samt dobbeltrom/ger. Tomannskupé mot tillegg i pris.
Minimum antall personer: 2

Pris med returfly fra Vladivostok på reisen med stopp ved Bajkalsjøen: Fra kr. 23.395,-
Pris med returfly fra Vladivostok på reisen uten stopp: Fra kr. 18.995,-

 

Fakta

Individuell reise med Transsibirske
12 eller 14 dager
Fly Oslo - Moskva
Overnatting i Moskva
Tog Moskva - Irkutsk
Opphold ved Bajkalsjøen
Tog Irkutsk - Vladivostok
Minimum antall personer: 2