KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Nedenfor kan du lese reisebrev og tilbakemeldinger fra noen av våre kunder!


Tilbakemeldinger fra noen av våre reisende:

Hei Mette.
Ja, nå har vi kommet hjem fra turen. Det var en helt spesiell og spennende tur, gjennom tre av verdens største land. Vi fire som reiste sammen ble godt sammensveiset.

Moskva: Sightseeing i Moskva, med guiden Galina, som snakket godt norsk. Hun hadde besøkt Ålesund ( ikke langt fra der vi bor, så det var morsomt. Galina hadde god kunnskap om Moskva, og vi fikk sett masse.
Den røde plass, Kreml, den flotte Metroen, byvandring, et luksus-shoppingsenter osv. Tilslutt elvecruise i strålende sol. Flott avslutning i en vakker by. Alexander fulgte oss til toget, sent på kvelden.

Dagene på toget gikk egentlig fort. Litt trangt, harde senger, men det ble en vane. God mat, litt hadde vi medbragt. Interessant å se på landskapet som vi passerte. Små hus og landsbyer på siden av toglinjen. Bajkalsjøen, som var islagt , med isfiskere utpå. Et imponerende landskap gjennom Sibir. Men altfor masse søppel, at folk kan kaste ifra seg, i naturen!! Hver gang vi passerte landegrenser var det full sikkerhetssjekk. 

Mongolia, Ulaanbaatar: Her ble vi møtt av guiden Batana. En helt utrolig flink guide. Som gav av seg selv hele tiden, ville vårt beste, at vi skulle ha det best mulig hver eneste dag.
Gercampen der vi bodde, Bayansongit of Hustai, ble satt opp dagen før vi kom. Bare til oss, helt utrolig. Et eventyr. 360 gr.rundt, ingen naboer, ingen forstyrrende ting. Bare oss og de som jobbet for oss. Egen kokk (stjernekokk), som serverte oss kjempegod mat alle dagene. Dusjtelt ute på steppene, bare helt fantastisk. Innvendig i geren var det så flott, alt utstyr vi trengte. Satt lenge bare å så på alt det vakre. Her bodde vi i fire dager. Dagsturer, i minibuss, med en veldig flink sjåfør som kjørte oss trygt fra sted til sted ute på steppene på heller humpete og dårlige veier. Her vi fikk se takhi (villhester), fugler, masse små dyr, og de første vårblomstene som hadde kommet opp av den tørre, hårde jorden. "Tjenerene» våre, som passet på varmen i gerene, tre - fire ganger hver natt. Påsken 2019 vil vi aldri glemme.
Besøk hos nomadefamilie, der vi fikk velkomstdrikk, varm melk, før vi ble invitert inn i deres private ger. Her fikk vi litt å bite i, og gaver som ble laget til oss av de gjestfrie vertene. For en opplevelse.
Folklore og akrobatikkshow i Ulaanbaatar siste kveld. Helt fantastisk. Avskjedsmiddag på en finere restaurant, Batana holdt tale til oss og vi fikk hvert vårt blåe skjerf i gave. Helt rørende. Alle hadde vi tårer i øynene. For en fantastisk guide!!!

Beijing: Her ble vi møtt av Judy. En søt og blid ung dame som ble vår guide på resten av turen. Den kinesiske mur, Mutianyu. Regnvær ødela litt av den utflukten, men likevel spennende. Et forrykende akrobatikkshow om kvelden. De siste dagene var det bare oss to, Judy og sjåføren vår, som tok oss med til Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Sommerpalasset, Olympiastadion, Himmelens tempel og Silkefabrikk/butikk.
Lost Plate Food Tour,  med tuk-tuk, gjennom mørke, smale bakgater til den ene private restauranten etter den andre. Forskjellig mat og drikke på hvert stopp. En spennende og  annerledes opplevelse. Vi besøkte også andre steder, litt utenfor de vanlige turistplassene siden vi var bare to. Vi hadde det så koselig sammen. Judy sa at hun følte det mer som en ferie enn som jobb. Vi fotograferte blomster, blomstrende trær og diverse som hun aldri hadde lagt merke til før. Selv om hun hadde guidet her i sju år.
Spesielle dager, med stor trafikk og sikkerhetsopplegg fordi det var Belt and Road Forum International Congress i Beijing den uken vi var der. Med prominente gjester fra mange land.  Putin var også der. Veier ble stengt og all trafikk satt inn på andre veier, slik at de prominente fikk kjøre og ha veien alene. Tror det var 25 statsledere, med sine folk der.
Så Judy ville aldri aldri glemme disse dagene, ikke vi heller. Vi ble gode venner med Judy, en flink guide. Farvel med Judy på Silkemarkedet. Neste morgen kjørte vår eminente privat sjåfør oss til flyplassen.  Vår spennende tur var slutt. 

Takk for turen!

Mvh Inga og Per Arne Aarsæther
Påsken 2019

Hei,
Mandag kveld - kom hjem etter fantastisk kjempevellykket rundtur!!!!
Kunne ikke vært bedre. Maria var et positivt unikum. Hun var blid, empatisk, hjelpsom, utrolig blid og positiv.  Hun ble som en god venninne - nesten en søster. Dagene ble innholdsrike - mettet med opplevelser. Maten og hotellene vi opplevde var topp!!!
 
Er 100 % fornøyd.  Selve gruppen fungerte optimalt - aldri uoverensstemmelse. Alle møtte i god tid, alle positive, alle i godt humør, vi ble kort og godt gode venner !

Eneste klage jeg har: maten var alt for god og i så store mengder at jeg har lagt på meg 2 kg!

Tusen takk for fantastisk rundreise!!!!

Hilsen Grethe Huseby
Påsken 2019

Hei og vel overstått påske.
Da er vi kommet oss hjem til Bodø med sekken full av gode kinaminner. Tusen takk for meget bra opplegg, bare positive opplevelser. Fantastisk hyggelig gruppe og med Karl som guide ble dette for oss et minne for livet. Han må dere ta godt vare på....fantastisk person som jobbet hardt for at alle skulle ha det fint på tur.

Hans Tore Jensen
Påsken 2019

Hei Mette
Ja nå er det ei uke siden vi kom hjem fra en eventyrlig tur til Kina. 
Vi var en familie på 5 som gledet oss til både muren og terrakottafigurer. Dette var en drøm.
Hele turen var et eventyr. Fine hotell, fantastiske guider som gjorde alt for at vi skulle ha en flott opplevelse.
Guidene hadde stor kunnskap og når vi bare ble vant til kinesisk aksent på engelsken gikk det så det grein. Vi var ikke forberedt på at vi skulle få så mye utbytte fra guidene, vi spurte og grov og de fortalte, både om historiske plassene vi var på samt dagliglivet før og nå. Fantastisk lærerikt.
Som familietur var dette også flott opplevelse, vi var sammen mesteparten av tiden (i og med det var så tett program) uten at dette gnagde på noen.
Maten var også kjempegod når vi bare skjønte hvordan vi bestilte, vi hadde noen gøyale episoder der men det er jo litt av sjarmen.
De dagene vi var i Kina opplevde vi vanvittig mye, rett og slett en opplevelse for livet. 

Vi vil takke for et knirkefritt opplegg, fra den første telefonen jeg hadde til deg om ønske om tur og helt til vi var hjemme igjen. Hvis det hadde vært terning kast hadde det blitt 7.
Jeg er ikke i tvil om å anbefale KinaReiser til venner, så tusen takk for at du ordnet en flott tur for familien og meg.

Mvh
Karen Polden Bratlid
Mai 2018

Hei Ida,
Da er vi hjemme igjen etter en fantastisk tur. Tusen takk for et glimrende opplegg- det var perfekt for oss, vi både lærte og opplevde svært mye. Du hadde lagt inn mange små elementer som høynet opplevelsen svært mye. Teseremonier, parkbesøk, sykkeltur på bymur og ikke minst fjelltur med overnatting i tempel er ting vi ikke ville fått til på samme måte selv. Spesielt Chengdu og omegn ble en stor opplevelse.

For ungene var nok høydepunktene 1) å overnatte i tempelet hvor det ble badmintonspill sammen med munkene om kvelden 2) bli lært opp av lokale til dans og trening med flowerstick i parken i Chengdu 3)Kinesiske mur - og Bob-bane ned fra muren.

Ellers var det utrolig bra å ha med seg guider og sjåfører rundt. Forflytninger gikk smertefritt og effektivt, og vi lærte mye av guidene.

Så igjen - takk for et flott opplegg som gav oss en fantastisk reise!

Mvh Jorun og Håvard Haukdal m familie
Juni 2017 

Hei Cathrine, må bare si: dette var en fantastisk tur! Og det tyske samarbeidsselskapet var helt topp. Så til de grader ivaretatt fra ankomst til avgang. Og så full av opplevelser med guiding i byer og overraskelser med konserter, dans osv. Dette var rett og slett en tur som overgikk alle mine forventninger. Så KinaReiser, fortsett samarbeidet med det tyske reiseselskapet, de vil jeg tro er nærmest uovertruffen i pålitelighet slik jeg har opplevd dem. Og takk for all info og oppfølging fra dere i Kinareiser før vi dro.

Hilsen Kirsten
Tsarens gull, mai 2017

Hei Ida!
Sender deg en kjempestor takk for det fine opplegget du hadde laget for oss, slik at vi fikk en uforglemmelig påske i Beijing!
Vi er fem superfornøyde personer som virkelig har fått oss et minne for livet! Vi er så fornøyde med programmet som var passe stort og som ga rom for litt "free time" innimellom. Hotellet var kjempefint, selv om de pusset opp døgnet rundt og inngangen var litt vanskelig å passere av og til, men det er av de tingene man ikke bryr seg om. Vi er utrolig takknemlig for guiden vår, Julia Zhu, som snakket flytende engelsk uten kinesisk aksent. Veldig lett å forstå, superdyktig på alt og ikke minst hyggelig å være sammen med! Hun ordnet alt og kunne svare på alt vi lurte på. Fleksibel og fikset det meste! En lun og hyggelig sjåfør, alltid der til rett tid og utrolig dyktig sjåfør i den hektiske Beijingtrafikken! I Hutongene hadde vi også en veldig flink og kunnskapsrik guide, Gary! 
Jonas fikk til og med bløtkake på bursdagen sin på rommet av hotellet!
Veldig glad for at du anbefalte oss 2 netter på Brickyard - et fantastisk sted - med den utsikten fra rommet opp mot den kinesiske muren. Tirsdagen på muren i strålende sol og blå himmel- uforglemmelig! Den dagen kunne man se helt til Beijing!
Mye deilig shopping og skreddersøm klarte vi også å flette inn! Akrobatshow også!

Legger med et bilde av en superfornøyd gjeng fra "the square" - hvor Erna & co hadde gått opp løypa dagen før, så det er nok ikke til ære for oss at det norske flagget vaiet der.....

Stor takk, Ida!

Beste hilsen fra Wenche & co
April 2017

Hei Mette,
Mange takk for en fantastisk flott reise til Kina.
Absolutt alt gikk som planlagt. Alle guidene/sjåførene var punktlig på plass, de var alle veldig dyktige.
Hotellene var meget bra (i Beijing og Shanghai benyttet vi svømmebassengene med mer) med god mat og utfluktene flotte. Vi ble mottatt som æresgjester av Qinhuangdao Port. Bevertet og tatt med på omvisning  i 2 hele dager.
Mat spisingen om kvelden i Shanghai var moro.
Sparkesykkel turen flott og gøyal spesielt for den yngre garden, men kan nok være vel utfordrende for de eldste.
Den kan nok også være noe farlig med all trafikken i Beijing! For oss gikk alt bra.
Vi fikk absolutt gjort alt vi ønsket på turen, det gikk i ett hele tiden.
Igjen tusen takk for det fine programmet du utarbeidet for oss!
Trenger Kinareiser referanser fra meg, gi beskjed. Vi syv, vil i alle fall anbefale deg og KinaReiser på det beste.

Vennlig hilsen Kristoffer
April 2017

Hei,
Totalinntrykket av reisen er 5+++! At vi hadde svensktalende guide i Beijing var toppen av kransekaken for min mor som ikke er så god i engelsk!!!!! Og så er jeg meget takknemlig for å få to turer på muren - og den turen som var til en urestaurert del var en tur jeg aldri vil glemme!  
Hele opplegget passet storartet. Det var veldig fint å ha fridager alle steder, vi trengte tid til å oppsummere. Å bo så lokalt i Beijing var uforglemmelig, så nære Trommetårnet ga oss mange ekstra morsomme opplevelser med tucktuck, buss og drosje :-) Turen opp til Emei-fjellet og overnatting i kloster var et topp-punkt. Bussturen over fra Dali til Lijiang var flott, bestigning av fjellene i Lijiang - selv om vi ikke fikk sett toppene uten tåke. Og Guilin, båtturen og landsbylivet i Yangshou. Altså - vi hadde det supert! Oi - nå holdt jeg på å glemme utsikten fra rommet i Hong Kong!

Marie Skar
Oktober 2016

Hallo,
Vi (fruen og jeg) er gjennomgående svært fornøyd med hele opplegget, alt gikk som kjepper i hjul, flinke guider og sjåfører, men med Bejing-guide «Monica» likevel i en egen divisjon: Hun var strålende! Det eneste jeg og fruen ikke helt skjønner er hvorfor KinaReiser ikke markedsfører dette opplegget mye mer aggressivt, - produktet var førsteklasses!
 
Mvh
Sigmund Sandall
Oktober 2016

Hei!
Jeg ønsker bare å melde tilbake at vi har hatt en fantastisk tur til Beijing, Pingyao og Xi'an!
Guidene var meget dyktige og hyggelige (sjåførene ditto) - i Beijing t.o.m. norsktalende! Vi hadde et rikholdig, travelt (men ikke for travelt!) program som bl.a. inneholdt store severdigheter. Våre forventninger (som var store) ble oppfylt og godt og vel det!
Hjertelig takk for en uforglemmelig tur med et flott program. Er dere selv i kontakt med noen av guidene våre, så overbring vår hilsen og takk.

Reisende i oktober 2016

Hei,
Da er vi tilbake til Sørlandet etter supre, travle, opplevelsesrike og minneverdige dager i Xi’an og Beiling. Jeg fikk den ære å fylle ut evalueringsskjemaet i bussen på vei til flyplassen – på vegne av alle. «Exellent» på samtlige spørsmål – og ytterligere kommentarer var kun ett, stort smilefjes. Det sier det meste. Så ta det til dere, den beste reklame er fornøyde kunder.
Vår lille kinesiske prinsesse (guiden) utgjør vel den helt store forskjellen på vår tur og «andres» turer. Hennes evne til å få oss til å forstå bakgrunnen for alle inntrykk, var overveldende. Og alt dette hadde ingen i gruppa fått med seg 100% om det hadde vært på engelsk. Og her var flere svært språkmektige personer med i gruppen. Vi så det i Xi’an. Flink guide her, men de «innerste» detaljer – som han hadde utrolig mange av – fikk vi ikke tak i.
Flotte varierte spisesteder, presisjon mellom gruppeprogram og transport var perfekt, vi utvidet alle fritiden den ene dagen med lunsj, sommerpalasset og transport, og den ene kvelden var alle på Kung Fu show.
Vi lever med at det er litt kjøpepress på de ulike steder vi var – i sum gav dette oss en bredt bilde av mangfoldet.
For oss som har benyttet en del ulike flyselskaper i løpet av et liv – var FINNAIR helt suveren i alle ledd. Og det sier ikke så lite!
 
Kåre og Berit Byremo
Oktober 2016

Hei,
Tenkte meg at dere kanskje ønsket en liten tilbakemelding på turen vi nettopp har gjennomført. Først av alt vil jeg si at alt klaffet med hensyn til guiding/transport m.v. De to store opplevelsene var nok Baikal m/Listvyanka og nomadeleiren i Mongolia, som for øvrig var en eco-ger camp med utstrakt bruk av solceller, vindmølle etc. Noe som selvsagt passet en miljøaktivist svært godt!
 Hva angår selve togturen var det russiske toget fra Moskva til Irkutsk bra med hyggelige togvertinner, som også gjorde det som var nødvendig av renhold m.v. Det som ikke var bra, var togturen fra Irkutsk til Ulaan Batar med et kinesisk togsett. Dette toget ble betjent av mannlige vognbetjenter og hva disse foretok seg, er det ingen som vet. Ikke gjorde de nødvendig renhold og stort sett spradet de rundt i general-lignende uniformer. Selve togsettet var slitent og det var stort sett ingen ting som fungerte. Ikke heller det felles toalettet mellom to kupeer var i drift. En gruppe på 10 svensker som hadde sittet i dette togsettet fra Moskva helt til Ulaan Batar var særdeles misfornøyde og klagde nettopp på manglende renhold.
 Yngve og undertegnede takker KinaReiser for opplegget. Det var spesielt hyggelig å observere at Aeroflot fra Beijing til Oslo via Moskva hadde bedre fly og bedre service enn hva en til vanlig opplever på turistklasse.
 
Mvh Bjørn R. Opjordsmoen
September 2016

Hei,
Vil bare gi tilbakemelding på at vi har kommet hjem etter en fantastisk tur på alle måter. Vi er så glad vi prioriterte Tsarengold, var del av en engelsktalende gruppe på 11 personer. Helt supert, og endringen i reiseruten fra Mongolia var kjempevellykket.

Hilsen Solvår og Frank Beitmann
August 2016

Hei,
Reisen til Beijing ble veldig vellykket! Ikke minst takket være veldig bra hjelp fra dere. Vi fikk sett mye mer enn vi sannsynligvis ville rukket hvis vi skulle klart oss på egen hånd, og guiden fortalte en del om de stedene vi besøkte.
Tusen takk for hjelpen!

Mvh
Ole Kristian Lona
August 2016

Hei Ida,
Vi hadde en strålende reise. Alt gikk på skinner og vi er veldig fornøyd med hele opplegget: flyreise, hotell, program, guide, sjåfør.

•    Hotellene: Four Seasons var veldig bra. Det eneste som skjedde der som vi måtte passe litt ekstra på, var at vi måtte sjekke hva som kom på regningen av drikkevarer. Da vi sa fra fikk vi også rettet opp regningen, med en unnskyldning om at feilen var oppstått fordi vinen var slått inn som champagne…  Senere gikk alt som smurt.
Hotell Brickyard var et eventyr og vi nøt hvert minutt.
•    Programmet:  Flott lagt opp, med passe  balanse mellom program og egen tid til å rusle rundt i Beijing. Vi fikk sett og opplevd alt vi ønsket oss, inkludert å gå opp alle de tusenvis av trappene for å komme opp til muren. Siden den kinesiske høsten og ferien begynte mens vi var i Beijing, fikk vi også «æren» av selv å være severdigheter. Masse turister fra Sør-Kina og mange ungdomsgrupper på tur på den Himmelske Freds plass , så vi ble godt dokumentert sammen med både den ene og andre på «selfies».
•    Guide og sjåfør: Sjåføren var dyktig, vennlig og punktlig. Ren bil til enhver tid og trygg kjøring. Guiden Wilson var profesjonell, kunnskapsrik, hyggelig og behagelig. Han ga passe mye informasjon til at vi fint kunne fordøye den, og ga oss også tid til selv å rusle litt rundt på egen hånd på de stedene vi besøkte. Inngangsbilletter og alt det praktiske gikk som smurt. Lunsjer på hyggelige, lokale steder. Gary, guide i hutongene, var som en levende historiebok på rundt 62 år. Han hadde selv vokst opp i en hutong og flettet inn spennende historier om egen familie og oppvekst: tiden som barn, kulturrevolusjonen og tiden etter.
•    Flyreise, immigrasjon og migrasjon gikk på skinner.

Som du skjønner, vi har hatt en opplevelsesrik tur, har fått skiftet ut våre gamle silkedyner fra en av Sveins tidligere reiser på 90-tallet, og er strålende fornøyd med ferien, opplegget , deg og KinaReiser.
Det er absolutt stor sannsynlighet for at dere en dag hører fra oss igjen.

Hilsen
Eva Torill og Svein Jacobsen
August 2016

Hei,
Det var spesielt hyggelig å bli møtt i Beijing av en guide som kunne snakke norsk! Yue var spesielt hyggelig og omtenksom. Det samme vil vi si om guiden vår i Maoming. Hun het Yorkee og var utrolig hjelpsom i forbindelse med bl.a. vårt besøk på barnehjemmet og dagen etter når vi skulle se om vi fant stedet hvor datteren vår var blitt funnet. I Guilin hadde vi også en guide som var spesielt hyggelig og omtenksom. Guidene gjorde at vi følte oss i trygge hender over alt hvor vi kom.

Reisende i juli 2016

Hei,
Takk for mail og takk for den fine turen dere satt sammen for oss!
Reiseruten vår i Kina var som følger: Hong Kong - Xi'an - Pingyao - Datong - Beijing - Shanghai, hvorav Xi'an - Pingyao - Datong samt transport til hotellet i Beijing var organisert av dere. Vi syntes at ruten vi hadde; Xi'an - Pingyao - Datong - Beijing var helt genial. For hvert sted vi besøkte syntes vi det ble mer og mer spektakulært. I tillegg var stedene svært forskjellige. Å se terrakottahæren i Xi'an er på en måte et must når man er på de trakter, og vi er veldige glade for at vi dro innom. Guiden vår i Xi'an var veldig blid og hyggelig. Hun spurte stadig om det var noe mer vi lurte på, men hun fortalte ikke så mye hvis ikke vi spurte. Hun var derimot veldig flink til å forklare oss hvordan togsystemet (kø, billetter, etc.) fungerte. Hotellet virket litt slitent, men var ellers helt fint. Showet vi var på i Xi'an bar litt preg av å være for turister og maten som ble servert der var grei. Vi syntes uansett at det var en fin opplevelse.
Pingyao syntes vi var enda mer spennende enn Xi'an. Vi ble veldig imponert og syntes det var artig å bo på et hotell som var så unikt. Guiden vår der var ikke så god i engelsk, men han fungerte kjempegodt som guide likevel. Han tok oss med til lunsj og middag på ikke spesielt fine restauranter, men maten var supergod og det føltes veldig autentisk. Vi leide sykler sammen med ham og syklet rundt innenfor bymurene i gamle Pingyao. Det var en veldig fin måte å se mye av byen på. Showet han tok oss med til om kvelden var helt fantastisk. En unik teateropplevelse! Selv om vi ikke skjønte hva som ble sagt eller hele handlingen, ble vi trollbundet. Guiden vår visste nøyaktig hvor det var lurt å stå for å få gode plasser til hver scene som utspant seg i forskjellige rom. Han gjorde en kjempejobb! Vi ble i tillegg imponert over livshistorien hans. Vi vil absolutt anbefale ham som guide for andre turister. Toget til Datong gikk fint, men siden det ikke var noe særlig informasjon om stasjoner underveis og vi ikke skulle av på endestasjonen, kunne det vært nyttig å vite på forhånd at konduktøren samler inn bilettene for å gi de tilbake ca en halvtime før man skal av. Dermed vil han passe på at man kommer seg av på riktig stasjon.
Datong var likevel stedet vi likte best. Sightene der var helt utrolige. Særlig likte vi det hengende klosteret. Hotellet i Datong hadde bedre standard enn de to foregående. Guiden vi hadde, Li Guohua, var helt fantastisk. Hun var veldig kunnskapsrik, og det virket som om hun likte å formidle. Engelsken hennes var svært god. Hun virket interessert i å vise oss rundt, i å forstå mer, og i å gi oss en god opplevelse. De spisestedene hun tok oss med til var mer luksuriøse enn de andre vi hadde spist på tidligere og maten var helt nydelig. (Vi er uansett glade for at vi fikk oppleve ulike spisesteder. Og selv om restaurant/cafe standarden var enklere enkelte steder var maten utrolig god over alt!). I motsetning til de andre guidene kjøpte hun billett på togstasjonen for å følge oss helt til riktig vogn. Det var ikke nødvendig men hyggelig av henne å følge oss opp på den måten. Hun fortalte at det om to år vil bli hurtigtog mellom Datong og Beijing, og muligens også mellom Datong og Pingyao etterhvert. Vi vil absolutt anbefale alle Kina-turister å dra til Datong, som vi synes var verdt et besøk tross de lange togturene. Når hutigtoget kommer, burde Datong bli en standard på på turprogrammer som inkluderer Beijing. Li Guohua bør dere benytte som guide så ofte dere kan.
Takk igjen for et strålende program! Vi vil gjerne bruke dere igjen hvis/når vi skal tilbake til Kina.
Beste hilsen
Ellen Margethe Haugsten og Børge Holme
Juli 2016

Hei Toril
Turen gikk veldig fint. Alle var veldig fornøyd med oppholdet.
Hotellet var flott, god beliggenhet og frokosten meget bra. Servicen var også god. Noen mente at det var meget stive priser i baren. Enkelte rom som skulle vært røykefrie var ikke det, for eksempel vårt. Noen fikk byttet.
Programmet var fint, transport og innpass på severdigheter gikk smertefritt. Vi fikk sett det aller viktigste og beste i Beijing. Muren var et høydepunkt og det samme besøket i Den forbudte by. Det var også interessant å få med seg Mingvaseproduksjon, silketøyproduksjon og tesmaking. Den ene dagen ble som sagt noe hektisk men ellers et godt ordnet program.
Guiden var veldig flink, kunnskapsrik og entusiastisk. Hun stilte opp og hjalp til med det aller meste. Noen mente at driks som stipulert av KinaReiser var i overkant mye.
Taxitjenesten i Beijing er litt krevende, mange som prøver å lure deg, av og til dyrt og mye kø. T-banesystemet kan kanskje fremheves som et like godt alternativ.

Gruppe på 30 personer i Beijing, mai 2016

Hei Mette,
Takk for all hjelp og forslag. Du snekra sammen en super tur for oss.
Guidene var innmari ålreite, mye humor og kjappe kommentarer, spes. Judy i Beijing, Emma i Xi'an og Food'turen var "højdare". Hadde også en fin sykkeltur aleine, 3 av oss i Yangshuo, på og utafor allfarvei til "Dragebroen". Alle 4 fikk lyst på ny Kinatur. Så - det kan hende du hører fra oss igjen.
Vi anbefaler dere/deg på det varmeste.

Kristin Onsager
Mars 2016

Hei,
Vi har storkost oss hele veien! Reisen var som forventet og mere til.
Shanghai: veldig nyttig med guide+taxi for å komme seg rundt og sett mest mulig. Skulle vi gjort det på egen hånd hadde vi brukt adskillig lengre tid. Hadde bare en hel dag i Shanghai men fikk ihvertfall en smakebit av den enorme byen. Guiden kunne vært litt mer pratsom og informativ, men vi kom oss rundt og fikk stort sett svar når vi spurte.
Xitang og Wuzhen kanalbyer: positiv overraskelse! Det står i programmet at det er overnatting på enkelt hotell/ gjestehus og var forberedt på veldig enkel standard. Eldstejenta var sikker på at det betydde å sove på stråmatte på gulvet :-) Og jeg hadde med knekkebrød som nødmat. Men det var minst like bra som hotellet i Shanghai! Veldig store og fine rom. Mange kinesiske turister. Lit ymse restauranter, men et stort utvalg å velge mellom. Veldig artig å se kanalene og husene, og det var midt i blinken for oss. Kunne gjerne hatt en dag til i Wuzhen! Var forberedt på at det var lite å se og oppleve, men vi satt vel knapt stille ett minutt. Og fikk ikke tid til å få med oss alt. Veldig glad for at vi hadde det med i programmet.
Nanjing: veldig glad i Nanjing, her er det mye å se. Vi reiste rundt på egen hånd. Guiden som møtte oss på togstasjonen hadde mange tips til hvor vi burde dra etc, fikk også visittkortet hans med beskjed om at det bare var å ringe hvis vi trengte hjelp.
Alt i alt en veldig fin tur med mange gode opplevelser.
 
Mvh Tone Kroglund
Mars 2016

Hei.
Det var en fantastisk tur med Youngmai som reiseleder. Hun snakket svensk som vi nordmenn forstår - så bruk henne mer i markedsføring til oss nordmenn også.
Har aldri tenkt at jeg skulle få slik informasjon om dagens Kina og utrolige kunnskaper om historien. Hun bor i Beijing, men har også bodd i Norden (Sverige) Selv om det er lenge siden forsto hun oss nordboere ved å ikke kommentere det pompøse (for eksempel vulgær lyssetting og ferdig regissering av ting for turister). Guiden i Guilin - som også var utrolig flink og hyggelig - kunnskapsrik - han hadde aldri vært utenfor Kina og var veldig stolt av disse tingene og trodde vi likte dette også.
Jeg vil - og har allerede anbefalt KinaReiser med Youngmai. Snakket lenge med en dame som reiste med et annet selskap - hun var medium fornøyd med sin dansktalende guide og misunte oss vår guide - og tur.
Ha en god dag videre - og takk for turen.

Med vennlig hilsen
Trine L. Brenna
Mars 2016

Hei Toril
Turen gikk helt perfekt. Ingen problemer og ingen glipp i program, eller forsinkelser.
Alle guidene var veldig flinke og veldig hyggelige. Kunnskapene i engelsk varierte noe, men alle var brukbare i engelsk. Noen var veldig gode. Vår favoritt-guide var Kelly i Shanghai. Hun var den beste, men også John i Pingyao var veldig flink og kunnskapsrik. Han ordnet ting utenfor programmet, og var veldig fleksibel mht våre forespørsler. Jeg hade bursdag i Pingyao, og han gjorde det til en ekstra minneverdig fest for oss, og mange ukjente kinesere som var tilstede. Det ble morsomt og hyggelig.
Gullit i Chongqing var også flink. Vi hadde noen ekstra timer, og han tok oss med for å se litt på byen og til pandaene før vi reiste til flyplassen. Meget vellykket. Det var også hyggelig å diskutere forskjellige ting om Kina med de forskjellige guidene. De var åpne og interessante å diskutere med. Vi følte oss trygge sammen med alle våre guider og sjåfører. Og vi fulgte dine forslag mht tips til guider og sjåfører.
Vi hadde heller ingen problemer med de delene av dagene vi hadde for oss selv. Vi greide oss fint på T-banen i Shanghai, og det samme da vi var for oss selv i Beijing. Som avtalt var det ingen som møtte oss i Beijing, igjen slik du/vi hadde lagt opp programmet.
Turen på Yangtze gikk også etter planen, og vi møtte våre venner som planlagt.
På togene og stasjonen var alt velordnet, ryddig og meget reint. De nye raske togene var meget behagelige og presise. Det samme på flyplassene.
Kineserene var hyggelige og noen ganger kontaktsøkende selv om språkkunnskapene var svært variable.
En super tur! Så vi kan anbefale opplegget, turen og KinaReiser til å arranger.

Reisende i mars 2016

Hei.
Nå er vi tilbake til Norge etter 10 dager med kjempefin tur til Beijing. Vi har opplevd mye, og er svært fornøyde med 6-dagers opplegget med den norsktalende guiden Jin Yue. Vi har konkludert med  at dette opplegget gav oss mange allsidige minner for livet, og opplevelser som vi ikke hadde klart å få til på egenhånd i så stor by. Alt fungerte perfekt, og etter planen.
Takk til KinaReiser og deg for meget god service.
Vi kommer til å anbefaler KinaReiser til våre venner og bekjente hvis de skal reise på tilsvarende tur til Beijing. 
 
Med vennlig hilsen
Hanne Mandelid
Richard Aasheim Moe
Arne Engan
Gerd-Elisabeth Mandelid
Oktober 2015

Hei Mette!
Tusen takk for en flott organisert tur!
Alt var helt perfekt!
Gode guider, spesielt stor takk til Batana i Mongolia.
Fine hoteller, alt, alt klaffet.
Veldig fint opplevelse i Mongolia, spesielt.
 Det var en uforglemmelig reise!
 Har lyst en gang senere å reise til Kina med mer naturopplevelser, Tibet osv. Ingen tvil at da kontakter jeg KinaReiser.
Har en fin dag!
 
Med vennlig hilsen
Tatiana Rasmussen
Juli 2015

Tusen takk for flott opplegg på turen vår. Alt har fungert perfekt. Alle guidene har vært dyktige. Jeg har svart på tilbakemeldingsskjemaet, men ønsker å takke deg for all hjelp vi har fått i planlegginga. 

Hilsen Inger Marie Aalstad
Juli 2015

Hei.
Ville bare takke for en fantastisk tur, helt topp.
Og Trine Sandberg og Marianne var de som gjorde den helt perfekt.
Måtte bare gi tilbakemelding når alt er så bra, helt topp.
Blir gjerne med på neste tur hvis det passer.

Med vennlig hilsen
Jorunn Jakobsen
Mai 2015

Toril Wara.
Eg vil gjerne sende nokre ord direkte til deg om kor utroleg nøgd gruppa var med den turen du la opp for oss i påska i år.
Vi fikk jo kvart vårt skjema til å svare på, men eg synest det er viktig igjen å få sagt direkte at dette var ein sjeldan flott tur.
Vi fikk ein utruleg  god start ved å reise til Chengdu først, både fordi vi opplevde det som meir Kina enn t.d. Beijing og fordi guiden der tok så godt vare på oss, sjølv då vi spurde om noko ekstra på den dagen vi hadde for oss sjølv. Men ta ikkje feil, vi var svært godt nøgd med dei andre guidane og opplegga òg.
To ting sto fram som dei store opplevingane Vi har aldri fått mat med ein slik høg gjennomsnittstandard, det var ei kulinarisk reise, og slik vi møtte folk flest i Sichuanprovinsen ga oss eit inntrykk. av eit sjeldant ope og gjestfritt folk.
Så alt i alt, skal vi reise til land KinaReiser arrangerer turar til, kjem vi til dokker.
 Igjen, mange takk
 
Jon Ovrum
April 2015

Hei Mette,
Hjemmebesøket hos Yue som vi var veldig spent på på forhånd, var kanskje det beste med hele turen. For en herlig familie. Alle var hjemme, foreldrene og datteren, ja tom mannen kom hjem fra jobb i lunsjen for å lage mat. For en gjestfrihet og åpenhet. Dette var gøy!
Mvh Lene og Stig Gran
April 2015

Hei,
Avslutningen på turen som var motorsykkeltur rundt i Beijing var eit av høgdepunkta. Det var kjempemoro for alle. Olav (17 år) fekk sitte i sidevogna med ein sjåfør som hadde stort anlegg på sykkelen og som spela musikk på «full guffe». Ein smule flaut, men ei oppleving for livet. Me fekk også følge trafikken på nært hold, noko som også var kjempemoro. Det kan trygt anbefalast til andre.   
Til slutt ein takk til deg og KinaReiser for godt opplegg og for god oppfølging. Eg anbefalar KinaReiser for alle som vil høre på. VELDIG BRA!

Frå Kristin Ødegård Vestgarden og resten av reisefølge
April 2015

Hei,
Min partner og jeg deltok i påsken på KinaReisers "Påskeferie i Midtens rike", 29/3 - 8/4. Vi har hatt kontakt med T. Wara hos dere.
Det var en uforglemmelig tur!!! Vi har hatt det hektisk, men veldig interessant og hyggelig. Så mange spennende ting å være med på og nytt å lære. Jeg må spesielt framheve vår guide, Yue, hun var fantastisk flink til å sørge for at alt ble gjennomført på beste måte, og hun snakket veldig godt norsk, en sjarmerende blanding av trøndersk med kinesisk aksent. De andre lokale guidene var også veldig flinke. Fra før hadde jeg en tur til Peru som min favorittur, men nå tror jeg sannelig denne turen til Kina seiler opp og tar førsteplassen :-)

Med vennlig hilsen
Anne Asland
April 2015

Hei!
Jeg vil bare takke for all hjelp og organisering av reisen vår til Kina. Det var en helt vellykket tur og alt rundt logistikk og det praktiske var helt perfekt. Guidene var vennlige og flinke og de passet godt på oss! Vi hadde en flott opplevelse og vi har mange gode minner!

Astrid Hovengen
Mars 2015

Hei Toril
Og så har vi kommer hjem etter en opplevelsesrik reise til Kina. Alt fungerte til punkt og prikke! Vi er kjempefornøyd med opplegget og kunne ikke hatt det bedre. Alle hotellene svarte til forventningene – og mere til. Guidene i Beijing og Xian var gode i engelsk og lette å forstå bortsett fra ei som tok over for Daniel i Beijing den siste kvelden og som skulle følge oss på hurtigtoget neste morgen. Da måtte vi virkelig holde alle sanser oppe for å få med hva hun sa og mente, men hun var utrolig søt og gjorde alt for at vi skulle ha det bra og hun passet på oss som om vi skulle være små barn. Grunnen til bytte av guide var at Daniel skulle reise med en gruppe kinesere til Norge samme dag.
 Uka på Hainan var som å komme til paradis. De stusset litt da vi skulle sjekke inn på hotellet. Du hadde skrevet på voucheren at vi skulle være der fra 22.3.15 til 29.9.15. Ja, hadde det vært så vel. Vi kunne berolige dem med at vi skulle reise videre den 29.3.15.
 Vi har vært mange ganger i Thailand og sammenlignet stedene, men vi var alle fire enige om at her var det både bedre temperatur og null mygg og andre insekter. Store, gode solstoler ved stranden og et kjempeflott hotellkompleks.
 Vi spiste hele tiden kinesisk mat (med pinner, men ikke alltid med like stort hell). Frokosten på hotellene var av høy standard og vi koste oss hver eneste morgen og satt lenge til bords.
 Flyet fra Shanghai til København var forsinket med over 1 time. Det gjorde at vi fikk prøvd oss på et maratonløp (det føltes sånn) på Kastrup. Jeg har ikke løpt fortere siden jeg var ungjente… Oslo-flyet ventet på oss og vi rakk det akkurat. Koffertene rakk ikke flyet, men det gjorde at vi slapp å drasse på stor bagasje på toget hjem og de ankom på døra med bil dagen etter (i går).
 Som du skjønner er vi veldig fornøyd med turen. Vi har skrytt av KinaReiser mang en gang underveis og jeg lover at vi skal være gode markedsførere for dere i venne-gjeng og på jobb.
 Takk for at du og KinaReiser gjorde turen vår til en  fin opplevelse!

Med vennlig hilsen
Sissel S Strand
Mars 2015

Hei Toril,
Vi er vel hjemme i gamlelandet og over jetlag. Tusen takk for hjelpen med det som ble en fantastisk tur. Vi er super fornøyde med hele opplegget både det vi ordnet selv og det du fikset for oss. Alt gikk knirkefritt, vi ble møtt alle steder. Guidene var søte og kunnskapsrike, cruiset behagelig og interessant, og medpassasjerene hyggelige og fra hele kloden (nesten), alle hotellene var flotte. Så takk og takk.
Det eneste som var litt dumt var at setene i business class var bak hverandre og ikke ved siden av hverandre, så vi fikk ikke snakket så mye sammen. Det er bare setene i midten som er side om side – og bare annenhvert igjen av dem som er tett sammen. Da vet vi det til neste gang!
Igjen takk skal du ha. Og vi tar kanskje kontakt når vi skal ut på neste tur til Asia.
 
Vennlig hilsen
Barbro Semmingsen
Februar 2015

Hei Anne,
Her kommer endelig noen oppsummerende ord fra burmafarerne fra Trondheim. Vi hadde det altså flott! Lærte masse, opplevde masse, er fulle av inntrykk og opplevelser og klarer nesten ikke å fortelle om det til andre, for vi vet ikke helt hvor vi skal begynne... Guidene vi hadde, var alle flinke, og noen av dem ble vi ekstra glade i. Slik som Su i Mandalay og Eddie oppe i fjellene. Han gjorde virkelig sitt for at vi skulle få DEN fjellturen, med DEN maten, og med DEN servicen som han i det hele tatt ga oss. Han påstod han elsket oss... I det hele tatt fungerte logistikken utmerket; ikke et eneste skjær i sjøen. Vi kunne slappe fullstendig av og bare bli ført hit eller dit. Også nettet fungerte på hvert eneste hotell, riktignok litt tregt her og der, men.... Og du vet vel hva nordmenn blir kalt i Burma om dagen? The Telenor people... Så summa summarum, takk for hjelpa med alt. Og så får vi se om det blir flere turer til Burma – eller kanskje Bhutan. Du skal ikke se bort ifra det.

Vennlig hilsen Brit Mæhlum, og alle de andre
Februar 2015

Hei!
Turen til Myanmar var en veldig god komposisjon av innholdsrike, dels intense dager, og dager til fri disposisjon. Det opplevde vi som viktig og verdifullt. All henting og bringing fungerte perfekt. Vi var veldig glade for å være i ro i Nyaung Shwe i tre dager. Vi skiltes fra guiden der, Hnaung, ved at hun fant oss på et spisested den siste kvelden, og ga oss nydelige gaver. Det ble tårevått, for vi hadde fått så utrolig fin kontakt. Det er en sann glede å ha guiden for seg selv. Og for noen guider! Så forskjellige som personer, men uhyre dyktige og engasjerte. Det eneste slitsomme er deres måte å snakke på, med å droppe konsonantene i slutten av ordene. At the ki is bo, er ensbetydende med king is born, kom fram når jeg tok fram den lille notisboka og blyanten jeg hadde med. Nyttig! 
Hton, som møtte oss i Yangon etter en søvnløs natt fra Norge, var engasjert og kunnskapsrik. I tillegg til det oppsatte programmet, tok han oss med på en rusletur i havna for å se hvordan kuliene bar varer ombord i båtene. En innsikt vi ikke ville vært uten. Ditto med togturen, fantastisk! Tidligere på dagen la han til et besøk i Aung Sans hjem, der The Lady vokste opp og faren bodde til han ble drept. Det var gripende, og en fin bakgrunn for den store finalen:
 Hton hadde tilfeldigvis fri den dagen vi kom tilbake til Yangon, så han møtte oss på flyplassen med sjåføren. Han hadde sjekket (etter avtale med oss) hvordan 100 årsdagen til Aung San 13. februar skulle feires i byen. Dermed fikk vi oppleve den store forestillingen og folkemøtet i Folkets park om kvelden. Det var stort! Og vi så ingen andre turister.
 Fjellturen i Kalaw var også en opplevelse. Et vakkert landskap, en fantastisk fin og dyktig guide, Sounar. Han lærte oss om medisinplanter, nytteplanter, samfunnsforhold, mennesker og politikk, som de andre også var ganske åpne på og engasjerte i. Sounar ba oss med hjem, så vi fikk hilst på familien hans. Og svogeren, som nylig hadde kommet flyttende fra en landsby langt fra byen, fikk oppleve turister for andre gang i livet. Sounar jobbet jevnt over en gang i uka som guide, og drev en kiosk ved siden av for å få det til å gå rundt. En sosialt intelligent fyr, i likhet med Hnoung.
Det eneste vi gjerne skulle hatt, var et vink om at noen av flybillettene måtte bekreftes et døgn før avreise. Men det ordnet seg jo alltid.
 Inle-sjøen er “paradise lost”. Turismen har tatt av i en vanvittig fart, med miljøødeleggelser i kjølvannet. Om ti år tipper jeg at både samfunnene og naturen er ødelagt, og det som skjer av begivenheter er bare for å gi turistene et bilde av det som var. Det var rett og slett til å bli trist av å se. Langbåtene gikk for full guffe, med påfølgende erosjon og utvasking av jord langs elvebreddene. Og fiskerne dro garn, som bare var tomme det vi så. Men enn så lenge er Nyaung Shwe en levende by med et fantastisk marked. 
Maten ble vi dristige på etter hvert, men så selvsagt stedene og maten an. Bare flaskevann til tannpuss, og magene holdt uten problemer av noe slag.
Forslag til forbedringer? Beklager, vi kan bare si takk for en stor opplevelse.

Tone Jørstad
Februar 2015
 
Hei Anne Nordhagen,
Hjertelig takk for hvordan du la opp vår tur. Vi er tilbake, strålende fornøyd. Det eneste som ikke var helt topp, var hotellet i Mandalay som jeg trumfet gjennom (Triumph Hotel); det var altfor moderne og vestlig orientert. Så der tabbet jeg meg ut; jeg burde ha hørt på deg. Ellers: Alt fungerte, og vi hadde det godt. Og lærerikt. Spesielt to av guidene var fremragende: Han vi hadde i Mandalay (Che) og han vi hadde den siste dagen i Yangon (har dessverre ikke navnet hans). Skal si vi lærte mye, og sannelig fikk vi klar tale om hva som fortsatt skorter i Myanmar. Ballongturen var flott, og jeg er glad vi la til så mange dager ved Ngpali. Tande var ypperlig, stranden og sjøtemperaturen imponerende. Dessuten veldig god mat på de lokale restaurtantene ved stranden.
Jo, dette frister avgjort til gjentakelse et annet år!

Vennlig hilsen
Erik Magnus Boe
Januar 2015

Hei.
Vi var så heldige å få være med på tur til Beijing fra 28. desember til 4. januar.
Det var en flott samling av glade og hyggelige folk som var med denne turen, overvekt av svensker, koselig.
Vår svensktalende kinesiske Monika var ei fantastisk flink guide som fortalte historier om Beijing, hun lyttet og svarte på våre mange spørsmål.
Det var min 3. gang til Beijing og min mann var med for andre gang.
Vi blir mer enn gjerne med  flere turer.
Tusen takk til dere som er arrangør.

Vennlig hilsen

Sonja Endresen
Januar 2015

Hei!
Vi vil bare takke dere for det fantastiske opplegget dere laget for oss på kinaturen i oktober 2014. Utrolig opplevelse. Guiden og sjåføren vi fikk var helt topp. Veldig flink guide.
Tusen takk til dere.

Mvh
Kirsten og Svein-Arne Eines
Oktober 2014


Hei,
Mamma og pappa var nettopp en uke til Beijing, gruppetur bestilt via dere. De var superfornøye!! Etter flere Europa- og USA-turer ser det ut til at denne turen i alle fall er i topp 3 😄
Bring skrytet videre! Bra hotell, beliggenhet, guide, opplegg mv - og nydelig vær, men det kan dere muligens ikke ta æren for 😄 Jeg har blitt presentert for ca 800 bilder.....og det så bra ut 😝

Hilsen Anette Bjørlin Basma
Oktober 2014

Hei,
Det har vært en enestående reise.
Trine er en flott reiseleder. Desideri var et flott, hyggelig og særpreget sted å bo. Piemonte var interessant geografisk, vin- og matmessig. Guidingen var veldig bra! Programmet var nok for tett, men Trine og Trond justerte programmet så det fungerte bra. Eneste savnet var muligheten til å lage mat, det var for kort tid til dette, og kanskje skulle det vært flere muligheter til matlaging. Ellers var opplegget superbra. Dette var ferien jeg ikke visste jeg drømte om. Det var fantastisk å dra på tur med andre som er like opptatt av mat som jeg er, sammen med så hyggelige mennesker. Et privilegium å få oppleve så mye uten å planlegge noe selv!

Med vennlig hilsen
Anna-Helene
Mai 2014

Hei Cathrine!
Må berre gi tilbakemelding om en fantastisk tur til Beijing!
Guiden Yue var berre utruleg fantastisk – allvitende – smilende – humoristisk og utruleg hjelpsom 
Besøket heim til hennes familie også var heilt fantastisk å oppleve - !
Tusen takk for et fantastisk opplegg som alle var fornøgde med!
Vi fekk veldig knapp tid på Gardermoen på heimreisa – vi sprang – sjekke inn igjen koffertane - gjennom tolla –
men flyet venta heldigvis på oss! Alt enda bra.
 
Mvh
Sølvi Slinning
Oktober 2014

Hei,
Dette har vært en fantastisk tur til vakre Piemonte i stort sett strålende sol. Vingården var det ingen ting å utsette på. Fine rom, god mat og veldig hyggelig vertskap. Trond var en veldig fin guide, interessant å høre på, han hadde mye å fortelle både om vin, mat og Piemonte.
Restaurantene som var valgt var også veldig bra. Med 6-7 retter både til lunsj og middag ble det mye god smak med tilhørende viner. Høydepunktet var lunsjen lørdag på Ristorante Bovio (endret dag for restaurantene til lunsj fredag og lørdag) som var helt fantastisk.
Et lite minus var at vi ikke fikk være med å lage maten på kurset. Det var kokken og hans hjelpegutt som gjorde alt.
Han var flink til å forklare og vise hva han gjorde, så vi lærte noen nye retter og triks, men vi var litt skuffet når vi ikke hadde fått være med å lage maten.
Å reise på tur med Trine er bare hyggelig. Hun tenker veldig på at alle skal ha det bra og tar oss med på råd hvis noe skal bestemmes eller det er forslag til endring.

Hilsen
Elin Svendsen
Mai 2014


Hei,
Har bare lyst til å fortelle at vi er vel tilbake fra en fantastisk flott tur. Det har vært en stor opplevelse. Der så å si alle detaljer var på plass og vi kan ikke få fullskrytt guidene og sjåførene vi hadde underveis. De var så proffe, fleksible, serviceinnstilt og fremfor alt vennlige, hjertevarme mennesker som vi bare er takknemlige over å ha møtt. Vi kan gjerne komme med en mer detaljert tilbakemelding siden.
Men for oss 4 blei dette en opplevelse for livet. Så at dette var en godt planlagt jobb fra deres side merka vi underveis for det var ingen misforståelser eller forglemmelser. Så hjertelig takk! 

Med vennlig hilsen
Anne Mona Skifjeld m/fam.

Hei Mette,
Nå er vi tilbake i gamlelandet med mange inntrykk som må fordøyes. Vi vil sende en stor takk til deg/dere som har sydd sammen en fantastisk tur for oss. Det ble en opplevelse av de helt store. Alt fungerte kjempefint. Vi har ikke hatt problem av noe slag. Togreise, transfer, hotellopphold i flere land – alt var perfekt tilrettelagt.
Guidene som vi hadde under de forskjellige oppholdene var også helt fantastiske.
Hyggelige, hjelpsomme og ikke minst kunnskapsrike. De delte villig vekk av sine kunnskaper og gjorde turen ekstraordinær. Vi ble best kjent med guiden i Mongolia da vi hadde nesten tre dager sammen med henne og den dyktige sjåføren. Hun var utrolig flink og tok oss med på besøk til flere familier i nasjonalparken vi besøkte.
Vi ble veldig godt mottatt over alt. Gjestfriheten var stor og alle delte av det de hadde. Vi hadde mange flotte opplevelser.
Hun hadde forresten også vært guide for min eldste sønn og kameratgjengen som var der i juli 2011, det var litt morsomt (også en tur arrangert av dere).
Nok en gang tusen takk for en kjempefin tur. Vi kommer garantert til å benytte oss av deres hjelp neste gang vi skal til Asia.

Med vennlig hilsen
Anne Karin og Knut

Hei Toril,
Ville takke deg nok en gang for organiseringshjelp og eksepsjonell service i forbindelse vår Kinatur. Alt gikk smertefritt, programmet var kjempebra og guide og sjåfør like så. Sender deg utfylt evalueringsskjema men ville bare takke deg personlig. Vi kommer til å benytte oss av KinaReiser ved senere anledninger også og mye skryt og advertering går til venner og kjente.

Mvh,

Ingeborg og Victoria (Knudsen x 2)

Hei Anne,
Turen gikk bokstavelig talt på skinner!
Guide kom og hentet oss på hotellet i Beijing. Vi glemte å betale henne tips, og mottar gjerne råd om å rette opp dette.
Ikh Nart var en fantastisk overgang fra stress hjemme, flyreise og travle Beijing - plutselig helt stille, helt alene og uendelige vidder med høy himmel. Vi var alene med vertsfamilien i campen, så det var veldig rolig. Men veldig vakkert og bra. For meg som fotograferer så var det kjekt med safariene rundt med verten. Petter på 20 syntes også det var kjekt med nært møte med gribber, og fotojakt på de svære villsauene og ibux'ene.
Sightseeingen i Ulaanbaatar var kjekk. Fascinerende er det også å se hvor lite de investerer i å ta vare på kulturminnene, mens byggekranene går på høygir for å sette opp nye betongbygg... Kunne godt tenkt meg å hatt mer tid i Mongolia en annen gang, og reist enda mer rundt - gjerne med bil med guide. Men det får bli en annen gang. I Ulanbaatar ble vi ikke hentet på jernbanestasjonen, men kjørt dit på slutten av oppholdet.
Guidingen i Moskva fungerte veldig bra. Vi ble hentet og levert fra tog til hotell, og tilbake på toget - og hadde en fin halv dag med guiden i Kreml og omegn.
Bayangol var helt OK. Det ser jo ganske slitt ut utvendig, men rommet var helt OK og frokosten på hotellet var variert og bra.
Cosmos var en bra beliggenhet med flott utsikt, og hotellet er jo som en landsby i seg selv. Service er jo generelt noe russere har brukt 75+ år med kommuniststyre på å glemme, men det fungerte i det store og hele greit.
Vi hadde flaks med å reise fra øst til vest, for der var ikke flere på togene enn at vi hadde en firemannskupe for oss selv. Standarden er jo enkel, men det vennet vi oss til, og de russiske konduktørene holdt toalettene rene og med toalettpapir hele veien. I Kina forsvant jo toalettpapiret på en halvtime, så vi hadde vårt eget lager som vi ikke trengte i Russland...
Toget fra Moskva til Helsinki var helt science fiction i forhold. Det må ha vært splitter nytt, og holdt veldig bra standard, til og med med flott dusj (som ikke var satt i gang, men likevel) på badet/toalettet.
Tusen takk for hjelpen!
Vi har anbefalt dere mange ganger allerede :-)

John Peter Hernes

Hei Anne,
Vi er nå tilbake fra en flott tur til Kambodsja og Vietnam. KinaReiser har nok en gang gjort en fantastisk jobb med å tilrettelegge turen for oss. Kort oppsummert:

Totalinntrykk                 terningkast 6
Guider                           ----"-------- 6
Hotell                            ------"------ 5 (Hanoi trakk ned)
Program                        -----"------- 5
Innenlands transport      ------"------6 (svært presise og skikkelige sjåfører)
Flyselskap                     ------"------4 (Finnair er ingenting å skyte av!! Vietnam Air meget bra!!)
 
Fortsatt god sommer!
 
Med vennlig hilsen
Arild I. Pedersen

Hei Ida

Vil bare si at vi har hatt en super fantastisk tur! Vi følte oss svært trygge og tatt vel vare på gjennom hele turen. Flotte, kunnskapsrike guider og flinke sjåfører. Vi er overveldet over den høye standarden vi opplevde og all den nydelige maten. Med tanke på alt som var inkludert, var det heller ikke dyrt.
Vi er kjempefornøyd og kommer nok til å reise med dere ved en senere anledning.
Tusen takk for en fantastisk tur.
 
Mvh Gyri Heier Johansen
August 2014

Hei igjen Anne,
FOR EN FANTASTISK TUR !!!!!!!! Jeg er i full gang med å overtale venner og bekjente til å ta Transsibirske med Mongoliaekspressen og samtidig få noen dager i Moskva og Beijing. Jeg vil spesielt nevne den fantastiske stillheten som vi/jeg opplevde i området rundt teltleiren. Og stjernehimmelen om natten - det var jo ikke lys (vi brukte lommelykter). Fantastisk :-).  
DET VAR EN FANTASTISK TUR og jeg gleder meg til å fortelle om den til andre – særdeles i Sjømannsforeningen i Kristiansand. Og jeg vil SELVFØLGELIG fortelle om KINAREISER sitt opplegg for den turen jeg har hatt. FANTASTISK! 
 
Med frydefull hilsen
Hans Ludvig Bjerkli

Hei Mette og dere andre på KinaReiser!
Jeg vil med dette på vegne av «damene fra Moss» få takke for en alle tiders tur til Vietnam i uke 40! Vi er mildest talt imponert over  innholdet, kvaliteten og effektiviteten i hele opplegget. Alt klaffet fra start til mål, alt gikk «på skinner» fra vi landet i Hanoi til vi forlot Ho Chi Minhbyen 9 dager senere.

Guidene, sjåførene, hotellene, restaurantene; alt var førsteklasses!

På vegne av 4 reiseglade venninner,
Berit Elvsås

Hei Toril,
Tusen takk for all hjelp som vi har fått av deg for å forberede reisen til Kina. Det har vært en kjempekjekk reise. Den var krevende (lite søvn, tidlig opp to av dagene underveis på turen), men utrolig flott. Spesielt med alle valgfrie kveldsprogrammer som vi har takket ja til. Vi har sett mye og møtte mange hyggelige mennesker. Derfor planlegger vi en annen reise om noen år, da vi vil se andre deler av Kina.
 
Med vennlig hilsen
Jörg Götzinger

Since some days we are back from our beautiful journey.
We would like to thank you for the organization you did for us.
Everything in Moscow and Beijing and with the train to Ulaanbaator was good organized.

Best thanks and best regards from Switzerland
Johanna und Jakob Rösti-Bühler

Hei KinaReiser!
J
eg vil gjerne fortelle en aldri så liten solskinnshistorie som dere har bidratt sterkt til.
I september 2010 reiste jeg og min venninne med den sagnomsuste Transsibirske, med stopp i Mongolia og Beijing. Vi ble godt kjent med de øvrige 21 i reisefølget, og varige vennskap ble knyttet.  Ikke vet jeg om det er helt vanlig, men året etterpå var nesten alle av oss samlet til gjenforening i Stavanger, og i fjor var halve reisefølget her i Tromsø. Nå venter Røros, hvor nesten alle vil møte opp til en god vennefest. Er det ikke utrolig!  Men det artigste er at de to yngste på turen fant hverandre i en trang togkupe, og sist helg giftet de seg. Takket være KinaReiser.
Turen var en opplevelse fra ende til annen, og det er vanskelig å formidle alle inntrykkene til andre som ønsker å ta samme tur, men jeg anbefaler den så ofte jeg kan.
Takk til dere!

Med vennlig hilsen
Bjørg Friis
Tromsø

Hei Toril
Vel hjemme etter noen flotte dager i Beijing. Programmet var helt supert og alt gikk på skinner. Var også kjempeheldige med været. Guiden vår la om litt på programmet da det var hellidager i Kina tre av dagene men det ble veldig bra. Veldig flink og hyggelig guide. Alt var helt topp.
Vi hadde en fantastisk flott dag på Den kinesiske mur. Tidlig oppe og gikk oppover muren i 2 timer nesten helt alene. Den siste biten før den originale delen var det bare oss 5 som gikk.  Vi storkoste oss. The Brickyard var også supert samt å starte turen på Mutianyu følte vi var helt riktig med gondol opp til muren.
Beijing var hektisk da det var mye å se og oppleve og vi opplevde masse. Mange mennesker da det var helligdager. Føler at vi har sett det vi burde se i Beijing.
Sykkelturen var også bra. Endel byggearbeid på ruten og trafikk i starten men sjåføren og guidene passet godt på oss. Supert å oppleve litt av den siden av Kina også.
Tusen takk for veldig god hjelp og flott program.
 
Vennlig hilsen Elisabeth

Hei Anne,
Jeg har bare lyst til å gi deg en tilbakemelding på min kinatur i april (Kina ekspress).
For det første så fant jeg raskt ut hvem det norske paret var fra deltakerlisten.
Vi hadde fin kontakt før reisen, møttes på Gardermoen og hadde god følge av hverandre gjennom hele turen.
Zhan Lei er en fantastisk hyggelig, hjelpsom og dyktig reiseleder. Hold på ham.
Alle i gruppen ble oppriktig glad i ham, det var trist å si farvel.
Opplevelsene i Kina sto i kø. Er kjempefornøyd med opplegget og alt jeg fikk oppleve.
 
Mange hilsener fra Denise D Wassum

Hei,
Turen gikk veldig bra, alt ”gikk på skinner”.
Flinke guider og fine hoteller.
Vi trives nok best i småbyer/mindre hoteller som Luang Prabang og Siem Reap, men det var jo også fasinerende å se Hanoi og Saigon.
Takk igjen for en flott tur. KinaReiser har vært en god erfaring helt fra forespørsel til vi var hjemme igjen.
Vi benytter dere gjerne igjen og vil også anbefale dere til venner og kjente.
 
Hilsen Tor Heggem

Hei Janne
Hadde lyst til å takke for den fantastiske turen du hadde laget til oss, vi koste oss og fikk sett og opplevd så mye.
Hotellet var helt toppers og overnattingen ute ved muren i Schoolhouse var helt spesiell.
Guiden var kjempeflink, kunne mye. Vi hadde det trivelig ilag med sjåføren og guiden.
 
Med vennlig hilsen
Beate og Tore Grøgard
Lisbeth og Bjørn Tveito

KinaReiser.
Etter en hektisk dag i Ulan Bator hvor jeg ikke fikk anledning til å kjøpe min favoritt suvenir, ei billedbok om byen/landet, sier jeg til guiden Bambi da vi sto utenfor hotellet tidlig siste morgen: ”Jeg har ikke fått kjøpt meg ei billedbok som jeg pleier. Ta disse pengene. Finner du ei bok, vil du kjøpe den og sende den til meg. Her er navn og adresse. Og finner du ikke noe, behold pengene”.
Tiden gikk og jeg hadde nærmest glemt hele saken til det plutselig dukket opp mail hvor det var spørsmål om navn og adresse til ”The man with the sticks”. Bambi hadde boka, men hadde mista lappen med mitt navn og adresse.
Nå sitter jeg med ei nydelig bok om Mongolia. I tillegg har jeg fått noen enkle mailer med fine bilder av Bambi og hennes familie. I tillegg vet jeg med sikkerhet, jeg kjenner ei dame i Mongolia jeg har veldig stor respekt for.
 Jeg vil dere skal vite hva jeg føler og den respekt jeg har – fikk – for guiden dere har i Mongolia.
 
Med hilsen
Karstein Brunvatne

Hei,
En hilsen og takk for god og hyggelig oppfølging til deres Ida og en til som jeg ikke husker navnet på da undertegnende og Geir Davidsen klundret litt på reise til Burma den 26. januar. Vi fikk problemer med ett pass i Helsinki og fikk dermed litt forskyving og ”uro” i det videre programmet med bl a problemer med reise videre fra Bangkok til Yangon.
Men rask og hyggelig service fra bl a Ida løste dette fint.
En god grunn til å kontakte og anbefale KinaReiser for framtidige reiser!!
 
Mvh Ole Th Holth

Mette,

Tilbake fra Kina mette på inntrykk og minner :)
Opplegget du sydde sammen for oss, var inner-tier!  Akkurat hva vi ønsket og håpet på.
I retrospekt ser vi at vi kanskje burde ha gitt oss selv 2-3 dager ekstra.  1 overnatting i Xi'an og kanskje 1 eller 2 overnattinger til oppe i Ping An. Perfekt.

MVH
Familien Hvamb og Strømsvåg

Hei på dere i KinaReiser.
Vi har hatt en strålende uke i Beijing, et helt fantastisk program med en logistikk som er imponerende. "Myk landing "med sjåfør og guide er et perfekt konsept. Våre 5 dager med program var strålende. Garden room på hotellet var supert. Vi er så fornøyde. Jeg vil si at dette er den beste reisen jeg har vært på. Takk for oss, vi kommer bestemt tilbake til dere igjen.

Mvh Signe Tørresen Gajek og Ferdinand Gajek ( 11 år).

Hei Toril!
Tusen takk for en kjempefin tur til Vietnam og Kambodsja!  Vi var storfornøyd med alt!  Den vietnamesiske guiden vår, som fulgte oss hele tiden, var virkelig superflink og hyggelig - den beste guiden vi noen gang har hatt.  Og de lokale guidene i Kambodsja var også veldig flinke. Vi besøkte spennende steder, vakre steder - og historisk fæle steder.  Alt veldig godt presentert. Hotellene var helt supre, og maten var nydlig! Ja, i det hele tatt var vi bare storfornøyde hele tiden. 

Takknemlig hilsen fra
Berit Sæthern
Oslo Akutten

Hei Ida.

Jeg har bare lyst til å gi en tilbakemelding fra opplegget du laget for oss i forbindelse med skreddersydd reise til Beijing fra 01. - 09. april. 
Vi landet i Beijing til sol og sommer og været var strålende hele tiden. 20 - 24 grader og sol. Flyreisen med Finnair gikk greit, servicen var god, men det er trangt på økonomiklasse. Hotellet Jianguo var vi veldig fornøyd med, frokosten var helt super.
Utfluktene gikk helt etter planen. Guidene (Kevin var strålende), sjåføren  - alle var svært dyktige, humørfylte og vi ble svært godt ivaretatt. Det å ha egen guide, bil og sjåfør er bare så bra. Sykkelturen i Hutongen og te-besøket hos en gammel dame var svært interessant.
Ida, denne turen var en suksess. Du skal ha din del av æren for god rettledning og utfyllende svar på alle spørsmål. Vi kommer til å anbefale skreddersydd reise til alle som tenker seg til Kina. Dersom du kommer i kontakt med noen som ønsker å høre mer fra turen vår, så bare la de ta kontakt med oss. Vi er gjerne referanse.
Så Ida: Takk til deg og KinaReiser for at turen vår til Beijing ble enda bedre enn det vi hadde håpet på!
 
Birger Sauro

Hei !
Vil bare sende en STOR TAKK til dere som fant plass til oss på en allerede fulltegnet tur. Jeg har over lang tid ønsket å komme til Kina, men jeg har til no vert svært skeptisk til å reise i flokk. Har vert mange ganger til Asia, men har alltid ordnet opp selv.
Har et helt annet syn på å reise i flokk etter denne Kinaturen! Måtte et par ganger ringe eller maile før avreise, og fikk svar fra hjelpsomme folk på kontoret. En annen som var med på å gjøre turen spesiell, var reiselederen, Song Wei. Snakk om rett mann på rett plass! Turen ble spekket med historie med muntre innslag. Hørte ikke annet enn godord om han. Han må dere passe godt på! Hils han så mye fra meg.
 
Beste hilsner fra
Julie Bjerkan Langemyr

Hei,
Vi var med KinaReiser til Kina i påsken og for å si det kort - det var det beste opplegget vi noensinne har vært med på. Alt klaffet: hyggelig velkomst og atmosfære, severdighetene, maten,  guidene, busssjåføren, den personlige servicen vi fikk av Sam (Song Wei), hans måte å gjøre bussturene ekstra interresante på ( litt personlig krydder fra dagliglivet  i Kina - jeg kan faktisk noen skriftegn) - den perfekte mix.
Sam er den perfekte guide og reiseleder - vi følte oss vel i hans selskap, han må være et funn for KinaReiser.

Et anbefalingsverdig opplegg!
 
Mvh Anna Dalum og Thor Arne Johnsen

Hei Ida
Nå har det gått 1,5 uke siden vi kom hjem fra en fantastisk reise. Det har vært en innholdsrik og flott opplevelse fra ende til annen.
Vi vil også få lov til å takke deg /dere for en utrolig service og oppfølging, ikke minst under streiken og da en av oss besvimte på Sola, og ikke kom med til Moskva første dagen. Kjempeflott at hun fikk hjelp til å bli med oss.
Vi har aldri opplevd så god service fra et reiseselskap noen gang, enda en gang takk.

Med vennlig hilsen
Tone R. Ravnestad og Torunn E. Roux + resten av gjengen.

Hei,
Jeg må bare takke for et fantastisk opplegg dere har. Jeg og min nevø på 16 år var i Beijing i forrige uke. Vi hadde en guide som heter Daniel. En veldig flink, ung mann. Så han må dere fortsatt bruke! Spesielt var han veldig flink "lærer" for min nevø. Jeg syntes det var veldig spennende å se alt det vi har lært om på skolen, spes. den kinesiske mur!!!
 
Hilsen Siri Grjotheim

Hei,
Vi ønsker å sende en takk til KinaReiser for å si fra at vi var meget fornøyd med turen vi var med på til Kina i perioden 17. mars til 1. april. Vi synes det var en meget vellykket tur med et spennende og variert program. I tillegg vil vi fremheve den meget gode jobben vår reiseleder Song Wei gjorde under hele turen. Hans kunnskap, personlighet, engasjement og egne erfaringer fra Kina var med på å utfylle det  varierte programmet slik at vi totalt sett fikk en minnerik opplevelse- og kunnskapsmessig tur som frister oss til lære enda mer om Kina.

Hilsen Gerd og Knut Dalen

Hei,
Det var turen sin det – en opplevelse som overtraff selv de store forventninger.
En særlig kommentar vedr guiden i Mongolia – «Bambi»:  Der har dere funnet en perle – klok, kunnskapsrik og omsorgsfull. Alltid til tjeneste utover det en kunne forlange. Jeg så henne i Villes Silkeveien-serie mandag, der han omtalte det som en ære å få slik en veileder som henne for sitt opplegg i Ulanbaatar.
En liten genistrek var det å advare oss mot kaldt og vått og elendig vær under oppholdet i nasjonalparken. Reisefølget sukket og var forberedt på at dette ble rene elendigheten. Og så våknet vi begge morgenene til sol fra skyfri himmel over steppen. Og vi tørket vedpinnene våre i solveggen og koste oss.
«Bambi» må dere ta godt vare på, hun er et kvalitetsstempel.

Mvh
Arnfrid Austin

Hei,
Da har alle kommet seg velberget heim fra Beijing. Firmaturen til Kina var en opplevelse for oss alle. Alt gikk uproblematisk og opplegget fungerte svært bra. Guidene, Leo og Ping (Claudia og Vincent), var spesielt flinke og gjorde turen til en fin opplevelse for alle i firmaet. Det samme gjelder bussjåførene som førte oss trygt fra plass til plass i trafikkaoset. Hotellet var også bra.
Vi vil anbefale KinaReiser som turoperatør for andre firma ved høve.

Med hilsen
for RG-prosjekt AS
Tor Anders Sjøli


Flere kommer...

Reisebrev:

Fra matturene med Trines Matblogg:
Reisebrev fra Nice #1
Reisebrev fra Nice #2

Reisebrev fra Piemonte

Reisebrev fra Beijing #1
Reisebrev fra Beijing #2

og fra andre reisende:

Reisebrev fra Den transsibirske jernbanen (Tsarens gull) av KinaReisers Anne Nordhagen (juni 2017)
Japan ekspress av Ole Knudsen (2017)

Myanmar - annerledeslandet av Hege og Rune (januar 2012)
En reise gjennom Midtens rike av Eivind Richter Andersen (2011)
Transsibirske jernbane av Amund og Randi (juli 2011)
Fra Blakstad til Beijing - en reise med Den transsibirske jernbanen av Eivind Buckner (juni 2010)

Send gjerne inn et bidrag til reisebrev du også!