KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Når du bestiller en reise hos oss lagrer vi dine personopplysninger for å kunne fullføre vår avtale og bestille din reise. Etter reisen beholder vi personopplysningene for å kunne gi deg god service neste gang du vil reise med oss. Du kan når som helst kontakte oss for å endre din kundeprofil eller for å bli slettet fra våre lister. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål.

KinaReiser As med varemerket By K (By KinaReiser) er personvernansvarlig.

1. Når du bestiller en reise
Når du bestiller en reise hos oss trenger vi vanligvis en god del opplysninger for å kunne bestille og fullføre vår avtale. Dette er hva som lagres i våre systemer.

Kunderegister i vårt bestillingssystem
Navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og eventuelt kontaktinformasjon til din nærmeste pårørende (om du ønsker). I de fleste tilfeller trenger vi også din fødselsdato og dine passopplysninger, samt ytterligere noen opplysninger for å kunne gjennomføre bestillingen. Også mindreåriges personopplysninger lagres, noe du som voksen som reiser med barn er ansvarlig for. Følgende opplysninger håndteres av oss, samt formidles til respektive samarbeidspartner

Flyselskap og flybestillingssystem
Navn, kjønn, fødselsdato, evt. diett. Passopplysninger og nasjonalitet i de tilfeller du flyr via land som krever dette, f.eks. USA. I din flybestilling finnes normalt også ditt telefonnummer for at flyselskapet skal kunne komme i kontakt med deg.

Samarbeidspartner på reisemålet
Navn og hvem du deler rom med. I de fleste tilfeller formidles også din fødselsdato, dine passopplysninger samt nasjonalitet, f. eks når du skal fly innenlands, besøke en nasjonalpark, passere en landegrense eller bo om bord på en båt/et tog etc.

Samarbeidspartner ved leserturer
Om du har bestilt en reise som arrangeres i samarbeid med f. eks en avis, forening e.l.  formidler vi i enkelte tilfeller dine personopplysninger til dem.

Kortselskap og banker
Når du betaler med betalingskort eller via din internettbank håndterer de dine opplysninger akkurat som ved alle betalinger du gjør via din bank. Når din betaling er gjennomført sendes ditt navn, innbetalt sum samt dato for betalingen til vårt bestillingssystem for å regulere din faktura.

Bestilling via vår nettside
Når du bestiller en reise via vår nettside eller sender en forespørsel sendes opplysningene du fyller inn til oss per e-post, samt lagres på vår nettserver.

Informasjon før reisen
I forkant av en kommende reise eller arrangement kan du få påminnelser, samt rett etter hjemkomst en spørreundersøkelse per e-post.

Øvrig
To år etter en avsluttet reise kan du bli spurt om du vil ha din kundeprofil i vårt bestillingssystem. Opplysningene kan før dette enkelt endres eller fjernes på forespørsel fra deg så fremt vi ikke er pliktige til å lagre dem av juridiske grunner. Vi informerer alle våre samarbeidspartners om at dine personopplysninger må oppbevares sikkert og ikke videreføres til tredjepart uten vårt samtykke. I tillegg skal opplysningene fjernes seks måneder etter hjemkomst.

2. Markedsføring
Du som har bestilt en reise med oss eller har vist interesse for oss gjennom å bestille en reisekatalog, abonnere på vårt nyhetsbrev, bestille en reisekatalog eller delta i en konkurranse er oppført i våre kunderegistre. Nedenfor kan du se hvordan vi håndterer dine personopplysninger i våre kunderegistre for markedsføring.

Nyhetsbrev
Du som har valgt å abonnere på vårt nyhetsbrev er registrert i vårt kunderegister for nyhetsbrev med en personlig profil. Der finnes din e-postadresse og datoen du har blitt abonnent. Dersom du har valgt å legge inn navn er dette også registrert. Du kan når som helst velge å avbestille ditt abonnement. Abonnementet løper til det blir oppsagt.

Reisekataloger og brosjyrer
Du som har reist med oss er registrert i vårt kunderegister i vårt bestillingssystem og kan få tilsendt våre reisekataloger og postale tilbud i opptil to år forutsatt at du ikke selv har takket nei til det. 

Informasjonskapsler på våre nettsider
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider. Når du er inne på våre nettsider lagres disse i din nettleser fram til du selv eventuelt velger å stenge dem i innstillingene i din nettleserleser. I dine informasjonskapsler lagres din besøkshistorikk for å bedre navigering på nettsidene. Når du besøker våre nettsider følger også sporingskoder fra Google og sosiale medier med i dine informasjonskapsler. De brukes for webanalyse og for å gjøre tilbudet i sosiale medier mer relevante. Om du ikke vil lagre informasjonskapsler kan du stille inn privatsurfing i din nettleser for å surfe anonymt. Du kan også fjerne historikken fra din datamaskin eller mobile enhet for å fjerne informasjonskapsler og koder fra din nettleser.

3. Takke nei til markedsføring
Du som får nyhetsbrev og postale utsendelser fra oss har alltid rett til å takke nei til fremtidige utsendelser. Du som abonnerer på våre nyhetsbrev får dem til du selv velger å avregistrere deg via lenken i nyhetsbrevet. Du kan også kontakte oss via e-post eller telefon. Du som har reist med oss kan få våre reisebrosjyrer i opptil to år etter reisen forutsatt at du ikke har motsagt deg postale utsendelser ved å informere om det ved bestilling eller ved å kontakte oss.

Kontakt oss dersom du har spørsmål
Om du vil endre din kundeprofil eller fjerne dine personopplysninger ber vi deg kontakte oss. På forespørsel fjerner vi dine personopplysninger i våre kunderegistre, med mindre bokføringsloven krever at vi beholder dem. I spesielle tilfeller kan vi hjelpe deg med å anonymisere personopplysningene i dine fakturaer. Om du er misfornøyd med vår håndtering av personopplysninger kan du kontakte Datatilsynet. Før du eventuelt gjør det, ber vi om at du tar kontakt med oss, da det kan være at vi kan gi deg de svarene du trenger og få rettet opp potensielle misforståelser.

Vi verner om våre reisendes integritet og vil gjerne hjelpe deg. Om du har spørsmål om håndteringen av dine personopplysninger ber vi deg kontakte oss på nihao@kinareiser.no eller travel@by-k.no så svarer vi deg per e-post eller ringer deg så raskt som mulig.

Du er velkommen til å ta kontakt!