KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Vi på KinaReiser trodde aldri på ryktene om vår død. Det vil si reisebyråenes død, den som skulle inntreffe når alle i Norge fikk internett hjemme og selv kunne bestille turer til fjernt og nær. For vi visste at selv om fly og hotell kunne bestilles enkelt på nett, så er det ganske mye mer som utgjør en vellykket reise. Spesielt til Kina, mener nå vi, hvor språk, hundrevis av spennende reisemål og lange avstander kan ta piffen fra selv de ivrigste planleggerne.

Hvor burde jeg dra? Tog versus fly? Fellestur eller på egenhånd med guide? Så mange spørsmål, som alle avgjør hvor vellykket reisen blir for akkurat deg. Heldigvis for våre kunder er dette spørsmål vi har faglig tyngde til å svare på, hver eneste dag.

For å bevise hvor flinke og dyktige vi er gjennomførte vi en liten spørreundersøkelse blant våre ansatte. Spørsmålet Hvor mange ganger har du vært i Kina? droppet vi helt. Administrerende direktør Anne har sammen med ektemannen Kjetil vært med å bygge opp KinaReiser siden 1976, og de reiser fortsatt østover opptil ti ganger i året. Lily, som har jobbet på kontoret vårt i Beijing siden 1993 er 100% kinesisk. Cathrine, Kenneth, Mette og Hege har alle jobbet her i over 15 år, og det blir det mange reiser av. Våre nyeste ansatte Anne klarer kanskje fortsatt å holde turene fra hverandre, men å be resten telle hver eneste tur de har vært på ville ført til at ingen kunder fikk noen svar den dagen. Neste spørsmål.

Hvor mange år har du jobber i KinaReiser? Denne øvelsen førte til flere overraskelser, ikke minst hvordan det kan være mulig å ha jobbet så lenge på ett sted og fortsatt føle seg så ung!
Det viste seg at vi tilsammen har jobbet 185 år hos KinaReiser! Det er jammen meg ikke dårlig.

Når det gjelder å reise rundt i Kina, har vi alle våre favoritter og drømmedestinasjoner. Det vi alle er enige om er at ingen reise til Beijing er fullkommen uten en tur til Muren. Om man tar en kort dagstur eller velger en vandretur og overnatting, så er dette et sted man bare må se!

Det andre er at få hotell slår Jianguo Hotel. Et av de første internasjonale hotellene i Beijing, som hverken er stort og prangende eller spesielt fancy, men med suveren beliggenhet på hovedgaten Chang’An, rett ved Silkemarkedet og T-banen. Den koselige atmosfæren gjør at vi og våre faste kunder kommer tilbake gang etter gang. På en god nummer to kommer Schoolhouse ved Den kinesiske mur. Vi har i mange år samarbeidet med ekteparet Jim og Liang Tang, som sammen med lokalbefolkningen i landsbyer ved Muren har pusset opp gamle hus og laget et lite boutique-hotell ut av en mursteinsfabrikk. En overnatting her ute er virkelig en fantastisk måte å oppleve kinesisk landsbyliv og Muren på.

Det siste året har vi hatt et sterkere fokus på Sørøst-Asia og alle som jobber med salg har vært på reiser i Vietnam, Kambodsja, Burma, Nepal, Laos og India. Vi merker stor interesse for disse landene og deler gladelig våre erfaringer og favoritter.

En av yrkesskadene ved å jobbe i reisebyrå er at det alltid er nye reisemål man har lyst til å oppleve. Akkurat nå er det spesielt Sikkim og Bhutan som frister mange av oss. Hvilket reisemål frister deg? Ta kontakt, så hjelper vi deg med å finne akkurat din drømmereise.