KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Kinesisk nyttår nærmer seg, og den 19. februar går vi ifølge kinesisk tidsregning inn i år 4713. Hvilket av de tolv dyreårene det er, har innflytelse på hvordan året blir. Og det påvirker ikke minst de som blir født i året som kommer. I år er det tre-geitas år. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men det skal vi faktisk være glade for! Hva kan geita si oss om 2015?


Geita tar over etter den løpske og selvstendige hesten, som har galoppert gjennom 2014 uten å rydde opp etter de siste årenes egenrådige slanger, tigre og drager. Vi kan med andre ord se frem til et mer harmonisk år enn på lenge, og det er stor grunn til optimisme, både personlig og globalt. Geita symboliserer visdom, lykke og velstand, og det er noe vi alle kan trenge litt av, eller hva? Hell og lykke er faktisk noe som går igjen.

Geita er det 8. dyret i rekken, etter rotta, oksen, tigeren, haren, slangen, dragen og hesten, og 8 er som kjent et lykketall i Kina. I tillegg regnes geita som heldig fordi den i motsetning til oksen, slipper unna med svært lite gårdsarbeid. Det eneste den trenger å gjøre er å spise seg fet på saftig gress, og likevel være til stor nytte for menneskene, som får melk, kjøtt og pels. At geiter i tillegg ikke er farlige for mennesker er med på å gjøre dem til et høyt skattet husdyr.
Det at geita i år er kombinert med elementet tre gjør det ekstra fint, for tre symboliserer styrke, fleksibilitet, tålmodighet og altruisme.

Er du en geit?
Om du er født i 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991 eller 2003 er du det, og kan glede deg over alle de positive egenskaper du dermed besitter. Geita er faktisk et av de mest populære dyrene, da de generelt er rolige, fredselskende, milde, har store hjerter og alltid er en god venn. Videre regnes personer født i geitas år som de mest kreative og sensitive. De elsker vakre ting, kunst og musikk, er elegante og sjarmerende, med en høyt utviklet estetisk sans. Dessverre er det slik at kunstnersjeler lett blir usikre, pessimistiske, sky, og lett påvirket og fornærmet, men alt i alt er personer født i geitas år regnet som å være noen av de flotteste vi har.

Hvordan geitas år blir for akkurat deg er en komplisert analyse av dine dyreegenskaper målt opp mot geitas. Det finnes omfattende horoskoper man kan få tak i, som går detaljert frem, men her får vi nøye oss med å konkludere med at det kommer til å bli et bra år for de aller fleste av oss. Også i Kina er sauer og geiter allrighte dyr, og det lover godt for 2015!
PS, geit eller sau? På kinesisk bruker man ett tegn for begge arter.

Hvor skal du legge din drømmereise i 2015? Husk at vi tilbyr fellesreiser og skreddersydde opplegg i store deler av Asia og hjelper deg gjerne med å planlegge årets tur.

Godt nytt, geitas år!