KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Hong Kong er noe helt for seg selv, og et sted vi synes flere burde utforske. Her møtes øst og vest, med dramatisk natur som et vakkert teppe bak spennende arkitektur. Men hva gjør man egentlig i Hong Kong? Er det bare hektisk storby? Langt i fra! Her er våre beste tips...

Spis!
Hong Kong er et mekka for sultne turister, her finner du mat fra alle verdens hjørner og i alle prisklasser. Lokal mat inkluderer fersk sjømat og dim sum. Det er små innbakte smaksbomber, som serveres i bambuskurver rett fra dampende gryter. Godt til frokost, lunsj og middag, hvorfor ikke prøve det på verdens rimeligste Michelin-restaurant, én av mange med ettertraktede stjerner? Takket være Hong Kongs spektakulære skyskrapere er det få andre steder som har større utvalg i restauranter med utsikt! Mange av hotellene har fantastiske restauranter i toppetasjene, som det er verdt å unne seg et besøk til. Mer jordnært er gatemarkedene, hvor det tilbys et overveldende utvalg av sjømat og grønnsaker, rett fra kokekarene. Ta for eksempel turen innom Temple Street, det er bare å følge lukten og larmen. 

Shop!
I Hong Kong er shopping for folkeidrett å regne, her finner du malls og butikker absolutt overalt, og i alle prisklasser. Noen trives best blant luksusen i Central, mens andre har det moro med markedene i Mong Kok. Om du derimot ikke ønsker å bruke tid i internasjonale luksus- og kjedebutikker kan man utforske byens mer kuriøse utvalg. Hva med en tur til tørrfiskgatene? I området rundt Des Voeux Street er det mye spennende å se, og ikke minst lukte på! For det er ikke bare fisk til salgs, men også ingredienser til tradisjonell kinesisk medisin. Skiltene er på kinesisk, så da må man gjette, er det tørket sopp eller rett og slett en snopp? Kan være bra for potensen! Rundt hjørnet i Wing Lok Street selger de fuglereder og ginseng. I Kowloon anbefaler vi Blomstermarkedet og Yuen Po Street Bird Garden.

La deg underholde!
Det er mange måter å bli underholdt på i Hong Kong, så her dreier det seg bare om å ha nok tid. Ocean Park er en blanding av fornøyelsespark og akvarium, og har egen gondolbane for å frakte deg fra en del til en annen. Disneyland er heller ikke småtterier, og inneholder alt man forventer av en slik park. Om man heller ønsker mer intellektuell stimuli har byen et godt utvalg av museer. Vi liker Hong Kong Museum of History, Hong Kong Science Museum og The Museum of Art. Her er det spesielt samlingen av kinesiske antiviterer som er imponerende. Ellers har ulike konsertscener til en hver tid lokale og internasjonale stjerner på plakaten. Og hvorfor ikke ta en tur på kino? Hong Kong er en av verdens største filmprodusenter, med vekt på kinesisk kung fu-action!

Ut på tur!
De fleste bildene fra Hong Kong viser bygninger i stål og glass, tett i tett, men visste du at det er 46 definerte friluftsområder her? Felles er at de har et godt utarbeidet løypenett og er lett tilgjengelige. En fin måte å komme seg ut på er å ta trikken opp til The Peak, det høyeste punktet på Hong Kong Island, og så finne en av de merkede stiene. På grunn av frodig vegetasjon, bratte fjell og til tider kraftige regnskyll er alle stiene støpt i betong. Ingen fare for å gå seg vill, med andre ord, og man føler definitivt at man kommer tett innpå naturen. Andre aktiviteter er svømming på de offentlige strendene (hold deg innenfor hainettingen!), sykling langs tilrettelagte promenader og padling. Hong Kong inkluderer over 200 øyer, så dette er et spennende område å oppdage fra havflaten.

Med sine mange internasjonale flygninger er Hong Kong et perfekt sted å starte eller avslutte kinareisen. Med vår Startpakke Hong Kong bor du supersentralt på tuppen av Tsim Tsa Tsui, hvor fra du enkelt kommer deg rundt med ferge, t-bane, buss eller taxi. Vi inkluderer også billett med Big Bus Tour, slik at du første dagen kan bli kjent med byen, for så å utforske mer på egenhånd. Kontakt oss for mer informasjon!