KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

I september arrangerte KinaReiser tur til Beijing sammen med Trine Sandberg, som står bak den populære Trines Matblogg. Det ble en livlig og smaksrik tur for 16 damer, sjelden har det vel vært så god stemning på en avskjedsmiddag, tror jeg. Med mat som tema hadde vi et program litt utenom det vanlige.
Om du ikke kunne være med denne gangen og lurer på hva vi gjorde, er på vei til Kina og ønsker litt inspirasjon eller lurer på om det blir ny tur, er det bare å lese videre.


Overnatting på Schoolhouse
Er man i Beijing, så må man en tur på Muren, slik er det bare. Vi har alltid foretrukket Mutianyu, med sine bratte trapper opp til selve Muren og fantastiske utsikt. Få steder smaker medbragt sprudlevann bedre enn akkurat her! Og enda bedre blir det når man kan være igjen etter at alle de andre turistene kjører tilbake til byen. The Schoolhouse har en rekke flotte villaer til utleie og vi ble fordelt på tre ulike hus, som alle er smakfullt innredet i en miks av gammel, kinesisk bondestil og moderne arkitektur. Middag og frokost spiste vi ute på gårdsplassen til restauranten på The Schoolhouse. Her hadde vi også en demonstrasjon på hvordan lage egne, hjemmelagde nudler. Det smaker godt, det!

Les mer om overnatting på The Schoolhouse her!

Matkurs og matvandring
HIAS Gourmet er et lite firma i Beijing som har spesialisert seg på matturer, og det var moro å teste ut hva de kan tilby oss som er litt ekstra interessert.

Vi kunne ikke dra på mattur uten å prøve å lage kinesisk mat selv! Det var plass til oss alle i de lyse lokalene til kokkekurset, og snart var vi utstyrt med hvert vårt forkle, skjærefjøl og matøks! Skal det være, så skal det være. Vi lagde selv kinakål med chili og kylling med peanøtter og lærte hvordan deilig andekjøtt kan kokes mørt og smakfullt. Må si vi alle etter hvert fikk dreisen på både knivhåndtering og rensing av chili. Maten smakte selvfølgelig utsøkt, der den ble fortært utendørs i deilig høstvær.

En kveld fikk vi en guidet tur gjennom det berømte nattmarkedet i Beijing. Som vår lokale guide Victoria sa; her er det mat for mager og mat for kameraer! Vi lot edderkoppene og skorpionene være visuelle minner og konsentrerte oss heller om lokale spesialiteter som dumplings, nudler og sukkerglassert frukt. Her er det masse folk og mange nye lukter og smaker, så det var godt å ha med noen som kunne vise oss det aller beste.

Victoria møtte oss også for å teste ut skikkelig kinesisk morgenmat, på en av byens mest populære frokostrestauranter. Etter å ha smakt oss gjennom et utvalg spesialiteter var vi nok alle enige om at grovbrød med ost fortsatt er å foretrekke! Fra restauranten trasket vi gjennom de trange hutonggatene, kjøpte frokostpannekaker av gateselgerne og gikk innom den lokale spritbutikken. Heftige saker på morgenkvisten, men moro å ha smakt. Turen endte ved et av de største grønnsaksmarkedene i gamle Beijing, et område som er umulig å finne på egenhånd. Her fikk vi handlet kjøkkenutstyr, krydder og smakt på all den deilige frukten som er til salgs her. Dessverre er det litt for vrient å få med seg de ferske råvarene hjem.

Les mer om vår matkurs og matvandringer her!

Pekingopera
OK, så var nok meningene delte på om dette er kunst eller tortur, men det er umulig ikke å la seg fascinere av musikken, akrobatikken og kostymene. Det gamle teateret er en nydelig ramme rundt denne tradisjonelle kunstformen. Siden vi rett før hadde spist en enorm mengde med jiaozo (dumplings) hadde vi dessverre lite plass til snacksen og teen vi fikk servert under forestillingen.

Les mer om vårt pekingopera-program her!

Ellers?
Vi kan ikke ta med førstegangsreisende til Beijing uten å legge inn stopp i Den forbudte by og Himmelens tempel. Sistnevnte må besøkes om morgenen, for selv om bygningene er fantastiske i seg selv er det menneskene i parken som er best å få med seg. Det synges, danses, trenes og strikkes. Bestiller du f. eks programmet Myk landing får du med deg deg viktigste i Beijing, i selskap med en dyktig guide og sjåfør.

Har du spørsmål til hvordan skreddersy din reise for å få mest mulig av dine interesser med i programmet så bare ta kontakt med oss!

Ny tur?
Klart det blir ny tur! Programmet er ikke helt klart ennå, men hold av datoene 23.- 26. oktober 2014. Det kan også være lurt å melde sin interesse allerede nå, så holder vi av en plass til deg, selvsagt uforpliktende fram til endelig program og pris kommer. Men en ting kan vi røpe allerede nå: Neste tur går til Piemonte i Italia. Vi gleder oss!

Her kan du lese hva Trine Sandberg skriver om matturen til Beijing.