KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Tog er den beste og morsomste måten å reise til og i Kina på. Ja, det tar lenger tid enn å fly, men fordelene er verdt hvert minutt du bruker ekstra. Du får med deg det skiftende landskapet, kan observere mennesker på nært hold og oppleve en flik av det lokale hverdagslivet på skinner. Ingen strekning er lik, i hvert fall om du varierer mellom nattog, lokaltog og hurtigtog. Men hvor skal du reise? lurer du kanskje på. Og hvordan?

Det siste er lett å svare på, for vi vet hvilke typer tog som går når, ordner billetter og kan sørge for at du blir kjørt til togstasjonen og tatt vel imot ved ankomst. Du kan reise på egen hånd, eller melde deg på en av fellesturene våre. Men hvor du skal reise med tog må du nesten bestemme selv, vi kan bare gi deg alternativene. Og det er mange!

Transsibirske
Noen velger likegreit å ta toget hele veien til Kina. Enten helt fra Oslo S, eller fra Moskva, langs Sibir på tvers, til Beijing. Med eller uten stopp i Russland eller Mongolia underveis, det velger du. Om du velger privattogvarianten med Lernidee blir det som et cruise på skinner, med mange stopp underveis og god standard. De vanlige rutetogene er ikke så verst de heller og utsikten er den samme, uansett hvor mye du betaler. Vi har ulike alternativer avhengig av hvor mange stopp du vil ha underveis, les mer om transsibirske her.

Silkeveien
Om ikke Sibir er eksotisk nok, kan kanskje Silkeveien på skinner være noe? Her tar toget deg gjennom ørkenlandskap til gamle byer med mange tusen års historie og kultur, som markant skiller seg fra den kinesiske. Ønsker du å se enda mer av dette lite besøkte hjørnet av verden kan vi i samarbeid med Lernidee eller Golden Eagle tilby fantastiske reiser med privattog og små grupper. Les mer om Silkeveien med Lernidee – Ashgabat til Almaty og Silkeveien med Golden Eagle på våre hjemmesider.

Rundt i Kina
For de fleste av oss er det likevel eksotisk nok å reise mellom kinesiske byer med helt vanlig tog. Vel, helt vanlige er de vel ikke alle, der de fyker avgårde i flere hundre kilometer i timen. Hurtigtogene går nå på kryss og tvers over hele Kina, og har på mange strekninger nærmest erstattet fly. Mellom Beijing og Shanghai tar toget nå bare fem timer. Vi synes det er morsomt at det er hypermoderne tog som binder de historiske byene Xi’an og Pingyao sammen.

Synes du dette går for fort i svingene kan vi for eksempel anbefale en av Kinas flotteste togturer, fra Chengdu i Sichuan-provinsen til Kunming i Yunnan. Når du ikke kjører gjennom strekningens 427 tunneler kan du nyte utsikten fra over 650 broer. Ikke rart at vi kaller denne turen Over tusen fjell og floder.

Det er få som i våre dager klarer å skille én flytur fra en annen, selv i Kina. En togtur gjennom det kinesiske landskapet vil du alltid huske!

Vi kan ordne billetter til lokaltog, hurtigtog og nattog, akkurat den dagen du ønsker å reise.

Har du allerede bestemt deg for å reise med tog snart, anbefaler vi at du leser våre 5 ting å huske på når du skal ta toget i Kina.

Trenger du hjelp til å velge? Vil du høre våre anbefalinger direkte? Det er bare å ringe oss på telefon 2298 2200, sende en epost til eller chatte med oss på KinaReiser.no.